hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 18. csütörtök 
Andrea, Ilma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Atilla - 2020-08-17 09:23:48

Már rég nincs Jawám, mindenféle 250-es MZ-k vannak.
Sokan dicsérik a Brisk-et, de szerintem ez nem ilyen egyszerű, hogy az MZ mit szeret, meg a Jawa mit szeret. A léghűtéses 2T az gyertya szempontból nyűgös, nem mindegy hogy van beállítva a motor, milyen és mennyi olajat kap, milyen stílusban használják, stb. Lehet, hogy tévedek, de szerintem ez egy elég összetett dolog.
Emlékszem még pár éve a Japánokra, akik jöttek túrázni MZ-vel és max. 60-al voltak hajlandók közlekedni. Na ők raklapszám cserélték a gyertyát. :-)
Szóval kinek ez válik be, kinek az, ebben akár még hőértékben is lehetnek eltérések nem csak típusban. Régen (Értsd 25-30 éve) leszartam ezt, vettem ami volt az adott boltban csak a gyári hőérték stimmeljen és kész. Persze meg is szívtam párszor még nevesebb gyertyákkal is.
Végül a Denso vált be, meg az NGK. Csak utóbbiból vettem már hamisítványt és a fene sem akar ezzel szívni, úgyhogy inkább a Denso.
Tény hogy jól viselkedett a Brisk- kel is, csak az élettartammal voltak gondjaim. Ez a Brisk amúgy is egy kilengés volt a részemről. Akkor ott ezt lehetett kapni és többen dicsérték, hát vettem. A baj, hogy a gyertyának egy jól beállított Mz-ben van egy csereperiódusa, közben pedig normális esetben nincs vele gond. Nagy teljesítményváltozást sem lehet elérni pusztán másik gyertyával. Filléres cucc, a legdrágább/legolcsóbb közti árkülönbség sem befolyásol. Szóval nem sok indok van kísérletezni velük ha van egy nagyjából bevált típus. Az élet bonyolult ez meg annyira egyszerű és lényegtelen dolog benne, hogy egyszerűbb megjegyezni azt az 1-2 típust ami bevált és leszarni a többit. :-)
Persze, ha megírná a Blikk, hogy Britt kutatók szerint a Denso gyújtógyertyások kimutathatóan boldogtalanabban a többieknél, elgondolkodnék a váltáson! :-D
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu