hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 26. péntek 
Ervin

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Rolandpolír - 2013-05-29 10:10:02

Üdv!
Először is lehet, hogy ráférne egy frissítés, hogy a hibák, karcok eltünjenek, utána a legfontosabb, hogy tisztán kell tartani, ezt pedig foltbenzines, vagy nitrós pamut ronggyal célszerű! Óvni kell a sótól és egyéb maró vegyületektől, szárazon tilos törölgetni, és mosásnál se használj kefét szivacsot, csak vízsugarat, sterimót! Mosás után pamuttal szárazra törölni! Az újlenyomat mindig látszódni fog, ha tapogatod, de ha pamuttal letörölgeted, akkor nem okoz problémát!
Persze mindez attól is függ, hogy milyen minőségű maga a polírozás, mert ha karcos, elnagyolt munka, és sok a hiba benne, akkor hamarabb mattul a felület a hibákban felgyűlő kosz miatt! Azt viszont mindenkinek el kell fogadni, hogy ezeket az öreg alkatrészeket már nem lehet 100% os szépségűre, hibátlanra polírozni, mert 30-50 évvel ezelőtt az öntés még nem volt ilyen fejlett, mint manapság, és sok hiba volt bennük eleve, amit nem könnyű eltüntetni!
Ezért tilos homokolni, gyöngyszórni polír előtt, mert az mégjobban kihozza, kimélyíti a hibákat! :)
Visszatérve, az autovaxot, meg a hasonlókat el kell felejteni, az a lakkozott felületekre van kitalálva nem erre! Ha kézzel akarod itt-ott fényesíteni, akkor javaslom a szerszám boltokban beszerezhető aluhoz, inox-hoz kapható fényesítő pasztákat!
Az eljárás: pamut a kézbe, öntessz rá foltbenzint és ezzel dörzsölni kezded a pasztát, hogy tapadjon a rongyra paszta, majd ezzel a pasztás ronggyal jó alaposan körkörösen átdörzsölöd a felületet, ne lepődj, hogy fekete lesz minden, az a jó, majd egy tiszta pamuttal szárazon letörölgeted a fekete trutyit, és nagyjából kész, ha nem volt elég, akkor újra, vagy frissíteni kell géppel!
Röviden ennyi!
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu