hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 25. csütörtök 
Márk

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Árpád - 2008-11-16 16:28:17

Mégegyszer: Az elketronikus 2000 forintért feltehető a dinamóra. Akkor már értelemszerűen sem a kondi, sem a megszakító nem megy többé tönkre, mivel fent sincsenek már.:) Az elektronikus fesszab szintén kifizethető valami, akkor többé az ellenállás sem okoz bajt. Az aksit, ha savasat használunk, valóban kezelni kell, pár évente pedig kicserélni.De ha hirtelen megy tönkre, az se jelenti, hogy az út szélén maradtunk. Pár méter futás a motor mellet, aztán rá a motorra, kuplung ki. Már töfög is. Az ETZvel már rosszabb a helyzet.Annál valóban meg kell várni aksi hiba esetén hogy jöjjön egy segíteni tudó ember egy kis bikázásra. De meglehetőssen ritka a totál zárlatos aksi, a szakadt talán még ritkább annyira ritka, hogy én még nem láttam olyant, ismerőseim sem számoltak be ilyenről. Ami inkább előfordulhat egy aksinál, az az egy cella zárlata. Ilyenkor az aksi 11 volt körüli feszültséget ad le teljes feltöltöttségnél, de még gyengébb töltésnél is szokott maradni rajta 10 volt. Fetes gyújtás már alig 8 voltnál elindul, ha a keverék nincs túl szarra állítva. Persze 12 voltos gyújtó trafó esetén. TSnél 4 voltnál már komoly esély van az indulásra vele.
Szóval dinamó, generátor maradjon, a gyújtás cserélhető. Max a dinamót át lehet tekertetni 12 voltosra. A menetszám kétszeres lesz, az új vezeték átmérője gyök ketted része a réginek. Ennyi.Ha valaki türelmes, maga is áttekercselheti a dinamót.Persze bizonyos dolgokat betartva.
A gyenge világítás elfogadhatatlan. A babetta le van az olyan utakról tiltva álltalában, ahol a megengedett max sebesség több mint 50, de biztosan az autóutakról, pályákról. Ha százzal, vagy még többel menő autók között megyünk alig látható hátsó lámpával, fel fognak minket taszajtani, mert mire meglátnak minket, már tulhaladotttá válunk.. Az is nyaktöréshez vezethet, ha csak annyira látjuk az utat magunk előtt százzal menve, mint a babettánál 34-40-nél.
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu