hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 23. kedd 
Béla

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Árpád - 2011-01-13 10:00:55

Egy picit pontosítok. A bejegyzett tulajnak adják oda. Azaz az örökösnek is be kell mutatnia a szükséges papírokat, csak utána jegyzik be, utánna léphet bármit. Azaz az örökösnek be kell mutatnia a hagyatéki papírokat, és neki is fel kell mutatnia a gépjármű tulajdon igazololó okmányát. Ami régi motornál a forgalmi . Illetve halott tulaj esetén lehet hogy van spéci eljárás, de nem egy egyszerű dolog, mert a szabál az szabál. Elveszett papír pótlását a bejegyzett tulaj kérheti A begegyzett tulaj elpatkolt, az örökös tulaj, de nem bejegyzett tulaj. Érdekes szitu. A jogszabályok nem írják le mi a teendő. De van egy gyanúm, a hagyatékba sem lehet belevenni a gépjármúvet amíg nincsenek meg a papírjai.
Még egyszer: A fő gond az, hogy a tulaj és a bejegyzett tulaj nem azonos kategória. A hivatalos szervek csak a bejegyzett tulajjal állnak szóba, vagy azzak aki igatolni tudja a tulajdonjogát és még a régi tulaj nevére kiállízott tulajdont igazoló irattal is rendelkezik. Ebből a szempontból mindegy hogy az új tulaj hogy jutott hozzá a tulajdonhoz, a forgalmi vagy a törzskönyv kell neki is.
azt hogy hogy lehet pótoltatni egy okiratot aminek pótlásához pont az illető okirat kell, nem tudom. Talán bírósági határozat pótolhatja.

Még egyszer. Az adásvételi csak igazokt tuéakdon viszonyú járműnél jelent tulajdon szerzést.Ugyanis tulajdont csak jogos tulajdonostól lehet szerezb. A jogszabály előírja hogy átírás köteles járműnél ez a jogos tulajdont az eladónak a törzskönyv, illetve régiekbél a forgaémi átadásával igazolnia kell. Ha a szerződéskötéskor ez almarad, a szerződés kötés nem a jogszabályoknak megfelelően zajlott le. Ha egy szezősést szabálytalanul köttek, vagy a végrehajtása szabálytalan, a szerződés semmis.
Tehát sajnos a valóságban nem tudom számodra a szomszéd mercijét átjázszani, ugyanis nem tudok törzskönyvet átadni neked, így az érvénytelen szerződés miatt a merci nem megy át a tulajdonodba.
pont erre találták ki a törzskönyvet. Hogy be lehessen a lopott járművekez fiktív adásvltelivel értékesíteni. Ezért nem adja ki a hivatal az adásvételi alapján az új törzskönyvet, hiszen akkor semmi értelme nem lenne annak.
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu