hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 19. péntek 
Emma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Árpád - 2011-01-12 19:36:02

Sötét vagy mint az éjszaka. Még szöveget se tudsz értelmezni.
Bem írtam azt, hogy adásvételi nem a tulajdon szerzés alapja. Csakhogy az alap édeskevés. Ha belenéztél volna a római jogba, tudhatnád. Mégegyszer leírom: Zulajdont csak jogos tulakdonostól, a törvémyesség betartásával lehet. Ez próbáld megemészteni. Ha sikerült, mehetünk tovább. A tövényes tulajdonosnak rendelkeznie kell a törzskönyvel, különben nem jogusult az elidegenítésre. Így írja elő a törvény, ezért van a törzsköny. A jogszabály előírja, hogy a szerződés megkötésekor a törzskönyvet át kell adni .Azaz ha nincs törzskönyv, a vevő megsértette azt előírást, hogy meg kell győződnie a tulajdonviszonyról.Tehát a szerződés semmis. Ezt még érted ? Szabálytalanság a kötéskor egyenlő érvénytelen szerződéssel.

Ezután jön az, hogy tulajdonként kezelheti e átírás nélkül az illetékes szerv a járművet. Nem. Ugyanis ha a törvény előírja az átírást, csak a beírt tulajt veheti tulajdonosnak, különben szemethunyna egy szabálysértés felett, ami bűnpártolás lenne.

A babknál sebki nem mondta hogy nem kell bírósági végzés. Persze hogy kell, de ennek semmi köze ahhot, hogy a folyamat végén a törzskönyvet elveszik. Így akadályozzák meg a jármű eligenítését. azaz itt is látszik, hogy nem lehet törzskönyv nélkül elidegebíteni. Ha egy picit megerölteted magdm ezt is mgértheted.
Mielőtt elkezdenél okoskodni, leírom, a tulajdon ls a tulajdonnal való rendelkezési jog bmem azonos, Erről egy násik példa jut eszembe, amikor van adásvételi, de bincs tulajdonos váltás. Vegyél valamit egy cselekvő képtelen szenélytől, irasd vele alá. A szerződés autamitikusan semmis, hiába volt az illető tulajdonában az a valami.

Szóval ismersz egy szabályt, nem ismered a jogrendszert, az alapfogalmakat, de a kevéske képességeddel megpróbálod nagad értelmezni, kiegészíteni. Ez a kissebb baj, de megpróbálod leugatni azt, aki tudja is hogy miről beszél. Te viszont nem.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu