Teknőc - 2012-12-29 06:57:30
Vicc ez már teljesen! De szó szerint… DDD
Egyféle kaja, sok cucc, meg miegyéb.
Nos, részletezek,
(Mert látom muszáj kissé szájbarágósnak lennem már) -amit elvinnék:
2db spar sólet babkonzerv, 40 dkg. Ára 2* 450 Ft.
2db csípős vagdalt húskonzerv, 20dkg. Ára: 2*170Ft.
Valamint teszek hozzá 5 db májkrém kis konzervet is.
Azaz kb. 5* 100Ft. 35dkg.
Esetleg teszek hozzá 2db zöldbabfőzeléket is, két 40 dkg-osat.(~1000 Ft)
Erre jön még egy szál diákcsemege (kb. 40dkg), ami 1300 Ft.
http://www.lacsiboltja.hu/termek/3530.Pick_rud_felvagott_Diakcsemege_400_g
Összesen Súlyra:2,75kg. Ára: 2870 Ft.
Ez nekem 4 napra elegendő. Tapasztalatból mondom.
Erre egy kenyér kell még, ez kétnaponta 1kg.
Ja, s nekem nem egyforma igazán egyik se. Babkonzerv, Székelykáposzta, májkrém stb. de írtam, ez is szubjektív.;)
A túrafelszerelésem 16-17 kg, erre + még 3kg.
Simán elfér, már nem elsőre csinálom. Több túrán is tettem.
Nem megyek nagy túrára, csak 1200km. Igaz, Külföldön még nem voltam ekkora távon.
Árak: nem azért megyek valahova túrázni, hogy bevásárlóhelyeken, és áruházakban töltsem az időt. :) Kenyeret is a lehető legkisebb pékségben, kisboltban igyekszem megvenni.(ez szerintem jobban specialitás, mint a bevásárlóközponti!) Elvileg senji Konzum olcsó, sőt árakban csak az italok drágábbak, ha jól mértem fel.
De útszéleken is árulnak házi sódart, füstölt sajtot olcsón is.
Házi specialitás1: fura ezt bevásárló központ után látni..;)
Házi specialitás2: nos, a tengerparton én messziről kerülök minden tengeri herkentyűt, halat,(édesvízit is) s hasonlókat. Az egészségem érdekében kénytelen vok..szerintem ezt ne is taglaljam tovább.
Pljeskavica, Csevap, Burek szerb kaja, ismerem. Jók, azt gyakran eszem. Van szerb származású ismerős…Jó pár.
Éttermek/Tavernák nem az én anyagi keretemre szabták, mert egyszerű közszolga vok. Nyers hús (bárny) vagy főve, a "pašticada" ismét kilőve, mint a legtöbb tejtermék is. Esetleg a füstölt sajt jöhet még szóba, mint tartós, s „hazai” élelmiszer. Valamint a samobori vagy zagorjei fokhagymás kolbászok. Meg a túrós rétes, de az gondolom ezek nem olcsók ott. Tehát marad az úti csomag.
Ami reám nagy veszély: Fagyi bolond vok, s állítólag a horvát fagyi csúcs! Ez pénzügyileg reám nagy veszély!
Ital: drága, de a víz az kell!-Meglátom majd mi a megoldás.
Bor: Proseket ittam már többször is, nem rossz, digac kemény, (szerintem ezt Plitvicében megejtem az esti hidegre gondolván) merlot és kabernet..Ezt még meglátom az árak függvényében.
Nos, összegezve:
Szerintem kajára alig költök, mert viszek 2 napi szendvicset is, amit már nem kell részleteznem, meg a konzerv, szalámi, + egykét kisebb kitérő a pékség tájékán. Fagyi, bor,kenyér, esetleg házi sajt vétele, amiből ha marad, simán haza is tudom vinni. Konzervet nem szeretnék. De majd kiderül.
2014-ben megyek, ha tudok, addig még van idő. Utána készítek majd egy beszámolót, hogy s mint, mi volt, ha már ennyi kritikát kaptam.
Bár tudnék füvet legelni, vagy fényt enni, akkor nem lenne ekkora hsz. DDDD
Teknőc |