hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 28. csütörtök 
Gedeon, Johanna

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


peti74 - 2006-02-22 01:34:51

NorbiMZ és mindenki.
Nemrég vettem egy új (igaz "csak" puha protektoros, térd, csípő) full vízálló, lélegző membrános, kivehető termobéléses, "huzentrógeres" motorosnadrágot az Imetben. Ma volt alkalmam kipróbálni, és mind a thermobélés, mind a lélegző membrán igen jól vizsgázott. Szinte melegem is volt benne a motoron, és fűtött helyiségben is simán megvolt benne 20 perc a legkisebb izzadás nélkül. Két héttel ezelőtt már egyszer kipróbáltam gyalog, a -15ben sétálgattam benne egy negyed órát és akkor sem fáztam.
Most a kifutó darabokat (Imet Ulter a neve) 23ezerért árulja az Imet. Merem javasolni mindenkinek, aki ilyenen gondolkodik és annak is aki még nem.

1999-ig én is dupla vagy tripla nadrágban, utcai kabátban és csapadák esetén esőruhában motoroztam. Fázás, izzadás, állandó öltözködés-vetkőzés volt, főleg ha egy napon belül eső és gyakran napsütés váltotta egymást. Aztán a barátnőmmel szinte egyszerre megvettük életünk első "komoly" motorosruháját, egy HeinGericke InDry kivehető béléses, full víz- és szélálló, lélegző membrénos, CE keményprotektoros nadrágot és kabátot.
A különbség az előzőekhez képest óriási volt. Különleges élménynek számított, hogy attól kezdve nem érdekelt minket, ha esőre állt, vagy útközben kapott el minket egy zápor, vagy nyirkos volt a nyári reggel, vagy a fogarasokban fölfelé fél óránként 10 fokot esett a hőmérséklet (fent meg hógolyóztunk júliusban). A ruhában kb. ugyanolyan meleg volt a hajnali 5 fokban és délelött 20 fokban is, vagy napsütésből egy hűvösebb erdőbe beérve, stb. Magam sem hittem el, amikor Prágából Pozsonyig olyan esőben száguldva maradtam száraz, amibem az autók alig bírták törölni a vizet. Fantasztikus érzés volt a természeti elemek befolyásából kiszabadulni. Arról nem is beszélve, hogy mint említettem a protektorok több alkalommal nagyon jó szolgálatot tettek. És ez a ruha rengeteg sátorozás, szabadban alvás, hegyvidéken éjszakai hideg esetén, nyári cseppkőbarlang látogatás, stb. esetén is jól jött 5 kerek éven keresztül. Tavaly nyáron juttot el oda, hogy mint minden gore-tex/cordura rendszerű anyag, ez is elöregedett a rengeteg hideg-meleg váltakozás és UV sugárzás hatására, ezért elkezdett durva esőben átázni és ezzel együtt a szellőzési funkciók is csökkentek.
Anno kb. 60 ezer Ft-ba került a gatya és kabát együtt, ami akkor nekem elég drágának tűnt (ha nagyon számolni akarun ez 12e Ft volt egy évben), de úgy érzem így utólag, hogy sokkat többet kaptam cserébe, és ezért döntöttem újra a bőrruha ellenében a cordura melett.

Farmeres, széldzsekis, görkori-térdvédős cimborák. Aki teheti, legalább egy kölcsönkérés erejére próbálja ki milyen érzés egy igazán jó ruhában motorozni és biztos vagyok benne, hogy ez lesz a következő, amire elkezd gyűjteni.

Bocs, ha hosszú voltam.

Üdv,
Peti74
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu