hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. szeptember 27. péntek 
Adalbert

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


levendel - 2005-02-14 16:57:27

Pool!

"Szóval ebben a pillanatban már nem a múlt számít, hogy milyen motor volt alattad, hanem a jövő"

Ez egy találó mondat, elképzelhető, hogy szállóige lesz nemsokára :).
Ami azt illeti én is igaznak tartom. A bukás pillanatában mindenemet odaadnám, hogy komplett páncélzatom legyen, ez egyértelmű. De addig nem. És szerintem senki más sem. Mert seki se jár azért BKV-val, hogy a benzinpénzen spórolva a létező legjobb – és mellesleg legdrágább – gerincprotektort be tudja szerezni. Inkább valami használható és ésszerű kompromisszumot próbál a biztonság, az anyagiak, no meg a motorozásban megtestesülő szabadságvágy hármasa közt kialakítani.
Pl. nem hinném hogy valakinek is közülünk eszébe jutna BMW C1-et használni, pedig (állítólag) télleg ez a legbiztonságosabb kétkerekű.
Én ugyanebben a helyzetben vagyok, nem fogok protektort venni, csak azért, mert „egyszer ez még nagyon hasznos lesz” .

Ezek számomra tipikusan fogyasztói gondolatok: ha lehetőség van a fogyasztásra és valamivel (akármivel) indokolni tudom, nincs szükségem racionális belátásra, fontolgatásra, ellenérvek felállítására: lehetőségeim határáig fogyasztanom kell a számomra elérhető és érdekes termékek közül. Ha nem lesz rá szükség soha, akkor is.

Miért? Mert ott van a fogyasztóban élő eredetiségre törekvés, amire jól rádolgoznak a gyártók is. Ezt hívom én ruhagyuriskodásnak: lássa mindenki, h én sziklamászó/raftingos stb vagyok, és nem egy akárki bárki.

Ezzel függ össze, h aki nem tüntetően modern és „márkás” cuccokat hord, megkérdőjeleződik a tevékenységével kapcsolatos kompetenciája is: aki ilyen gagyi tárgyakkal veszi körbe magát, biztos nem is ért ahhoz amit csinál, ezért hal majd bele.

Ami még itt fontos az az, hogy a különböző (szabadidős)tevékenységekhez kapcsolódó felszerelések is mind specializálódnak, amivel szerintem azt a célt is szolgálják, hogy máshol ne lehessen őket használni, vagy ha mégis, akkor váljon közröhej tárgyává használója. Ebből adódóan a saját termékcsoportjában sem lehet más területekről származó felszereléseket használni a körberöhögés veszélye nélkül. ( lásd: gőrkoris térdvédő {ilyet használok én is}, biciklis sisak vs raftingos sisak)

Szóval ezért tartom én kissé disszonánsnak azt, amikor valaki olcsó motoron drága ruhában feszít, mert nem tudom eldönteni miért teszi : „kompenzál” - bizonyít valamit a külvilágnak, vagy tényleg azt hiszi, h így van biztonságban, esetleg álsznob az illető. Mindezek ráadásul persze nem is nagyon tudatosuhatnak benne.

Ha tényleg a biztonság a célja, vagy ez a munkája, az más, de bennem mindig a fenti gondolatok jönnek elő, ha valami hobbiból szocimotoros (mint amilyen én is vagyok) több motor árából öltözködik.
Szóval érdemesnek tartok némi töprengést a súlyos költekezések előtt arról, h tényleg kell-e egyáltalán az amit meg akarok venni. Hogy nem adódnak-é más alternatívák .

Ami ruházat szerintem és nekem kell: jól illeszkedő, kényelmes sisak: nekem van egy ilyenem,és ez az egész levélváltás is itt kezdődött: ehhez kerestem valami emberi áron szállított plexit és nem az Arai 15.000 Ft.-os ajánlatát.
Motoroskesztyű és valamilyen térdvédő leginkább a hideg ellen nélkülözhetetlen: műtött térdemet és lefagyó kezeim évtizedek múlva is használni akarom. A térdvédő akkor se árt, ha ajtót nyitnak a sorban.
Ez egyértelmű, ugyanúgy a nem széláteresztő kabát és hidegtaszító bakancs/csizma fontossága, ami télleg kell ahhoz h kicsit cinkes helyzetekből is egyben kerüljek ki.
Részemről ezek a kritériumok állnak, az aktív biztonságtechnika meg annyi, h ésszel megyek és figyelek mindenre, valamint igyekszem az Úrnak tetsző életet élni :), eséskor meg nem pánikba esni, de leginkább soha nem esni.
A szoci gerincvédő ötlete egyébként jól hangzik.

Lac
:: Fórumok ::
MZ (49044)
Motoros túra (17985)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu