hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 29. péntek 
Auguszta

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Keri - 2013-12-23 09:17:49

Nem tudom biztosan, de szerintem ólom már régen nincs se a benzinben se az adalékokban, mert betiltották. Ez nem szennyeződés volt, hanem szándékos adalék. Valójában tényleg pozitív hatása volt a motorra, mert növeli az oktánszámot, és némi kenést is biztosít, főleg a puha szelepfészkeknek növelte az élettartamát, a kemény szelepfészek betétes motoroknak teljesen mindegy, ezt pedig bármelyik hengerfejes megcsinálja az első felújításnál a régi autókra is. MZ is simában jár tőle, mert lassítja az égést, és ez pozitív megerősítés a hívőknek, de ugyan ezt a hatást magasabb oktánszámú benzinnel, extra etanollal és jó beállításokkal is el lehet érni.

Olajnak nekem a favorit is bevált. Nem rossz az, még az ásványi sem, ha éppen arra van pénzed, de én is Repsol scootert használok többnyire.
Drágább olajakkal verseny körülmények között sem tapasztaltam jelentős különbséget. Az égés tisztasága sem javult észrevehetően, minimális vékony kormozódás mindegyikkel volt, de ennyit 4T motorokon is lehet látni.

Elvileg persze tényleg jók ezek a racing olajak, konkrétan Castrolt is próbáltam, nagyon jó az illatuk, érezhetően tisztábban égnek, de tényleg éppen, hogy csak a placebó szintjével érzem jobbnak MZ-n.

Az hogy tartósabb lesz tőle az MZ...hát én ebben nem hiszek.
Annó amíg lehetett kúton keveréket tankolni, addig mindig azzal jártam, azzal sem volt soha élettartam problémám, csak füstölt rendesen.

A mai füstmentes olajokkal (elvileg a Favorit is ilyen) nem jellemző hogy a kipufogóban komoly lerakódás keletkezzen, a kipufogó szétrohadása, vagy a motor felújítása előtt.

Nekem a jó beállításoknak köszönhetően ezekkel a olajokkal egyáltalán nem füstöl melegen, csak hidegen egy kicsit. Ha füstöl, az túl dús benzin-levegő keverékre utal, vagy túl sok olajra. 1:50 vígan jó ezekkel. Én 1:70-re keverem, szóval 1:50-el tuti nem lesz gond.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu