hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 25. csütörtök 
Márk

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Árpád - 2012-05-29 15:24:15

Nem. A másik oldalról nem kerülhet bele olaj. Az száraz, egész addig az, amíg lánckerék alatti szimering nem ereszt. Illetve van még pár dugasz is a blokban arról az oldalról, talán valamelyik a váltót is dugaszolhatja. jöhet még olaj arra az oldalra a főtengely szimeringből is, de akkor az benzinnel együtt jön.
De legvalószinübb a lánkerék szimering.
Szóval a váltó oldaláról nem mehet oda olaj, arra az oldalra is csak tömítési hiba miatt kerülhet olaj. Utánna azon az oldalon lévő főtengely szimeringnek is eresztenie kellene. Ráadásul sok olaknak kell lennie ott ahonnan most neked a hengerbe szívja.
Ju eszembe. Ha elhárítod a hibát, utánna még jó ideig olajos lesz a gyertyád, amíg ki nem jön az olaj a forgattyúsházból, ami már jü tele lehet neked. Hacsak nem találod ki a módját hogy hoggy szedd ki az olajat a forgattyús házból.Természetesen az olajleeresztő csvar arra nincs hatással.
Talán a hengert lehet leszedni és gumicsővel takarítani, vagy a blokkot kell kiszedni és megfelelő dugó állásnál fejtetőre állítani.
Vagy fúróval addig pörgetni a motort amíg az olaj nagyrészét ki nem köpi. De nem tudom így mennyi idő alatt tisztul ki elfogadhatóra.
Ha szerelő csinálja a szimeringet az átvételnél járasd kicsit a motort majd nézd meg a gyertyát hogy teljesen száraz legyen. Legyen a szerelő gondja hogy szedi ki az olajat a forgattyúsházból.
Ha kicserélteted a váltó felöli szimeringet, akkor a másik is cserélendő. Általában egyformán kopnak, az se lehet sokkal jobb állapotban.
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu