hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 20. szombat 
Tivadar, Odett

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Fullkopy - 2008-07-29 21:00:49

Az okmányirodának nem feladata ennek az ügynek a tisztázása, az ő munkájukat rendeletek szabályozzák, pusztán aszerint cselekedhetnek, illetve, csak azoknak kell eleget tenniük. Az átírás pedig az általad írottak alapján nem lehetséges, hisz pl. a törzskönyv az átíráshoz elengedhetetlen. Ők simán elutasítanak hiánypótlási felhívással, hozz törzskönyvet..
Kezdjük az elején. Mi is kellett volna az adásvételhez :
A tulajdonos vagy meghatalmazottja ,
forgalmi engedély , vevő, 2 tanú...
törzskönyv , nos, az első nagy hiba itt lett elkövetve, törzskönyv nélkül nem vásárolok autót... hiszen, a törzskönyv a tulajdonjog megtestesítője, ezzel igazolja a tulajdonos a tulajdonjogát, birtokosa jogkörén belül rendelkezhet vele, zálogba adható, stb. Tovább nézve :
Átíráshoz szükséges dokumentumok:
Adás vételi szerződés eredeti példánya
Megkötött felelősség biztosítás
Eredetvizsga-igazolás
Forgalmi engedély
Törzskönyv
Érvényes műszaki vizsga

Az nyilvánvaló, hogy olyan gépjárművet, amin hitel van, csak a hitelező bank engedélyével lehet eladni.Benne van a szerződésben, biztosítékul meg a páncéljukban pihen a törzskönyv. Nagy baleset, nem lett engedély kérve, pedig, kiderült volna az adósság tényleges mértéke is. A kereskedő , ez esetben valószínűleg nem lett tulajdonos, mint pl. egy cserébe beszámított visszavásárolt kocsi esetén, mert törzskönyv nélkül ez neki sem megy. Akkor viszont ő meghatalmazott volt csupán.
Itt 2 dolog nyilvánvaló, a régi tulaj a bankja felé szerződést szegett, a vevővel szemben pedig csalást követett el.Remélhetőleg ez utóbbi bizonyítható ....
Visszacsinálni nem ilyen egyszerű, hisz lelécelt az eladó, a kereskedő meg asszem már kifizette őt..

Nagyon hosszú pereskedés helyett, ha a kereskedő valóban tejel, tán ki lehetne inkább fizetni a hátralékot, de, az egyösszegű befizetés szerződésmódosítás lenne, amihez kellene a régi tulaj.. szóval, ez se megy.. a havi törlesztés se, mert a csekk a régi tulajnak megy.. szóval, ha jól értettem a helyzetet, nagyon ég a ház.. amúgy, nem tudom, melyik bank ez, mert általában nem érdekli őket, ki fizet, csak érkezzen be a lé..
talán itt lehetne érdemlegeset tenni, valahogy kifizetni mindent, akkor lefoglalástól már nem kell tartani, de, a törzskönyvet továbbra is az eredeti tulajnak postázzák ki..

Legjobb lenne az egészet visszacsinálni, de, hogyan? Nem hiszem, hogy a kereskedő visszaveszi a kocsit és 100 százalékban kártalanítja a vevőjét, de, ha van félnivalója, és pénze, megteszi.
Cirka ennyi a véleményem bocsi, ha nem szakszerű :-)









:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu