hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 19. péntek 
Emma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2008-05-06 22:16:20

Igazad van Lionheart, vicc az egész.

Ez azért van, mert kezd kiürülni az államkassza, és pótolni kell a hiányt. A járművezető ténye egy bizonytalansági tényező az eljárásban. A tulajdonos, vagy az üzembentartó neve meg ott vigyorog a nyilvántartásban. Fizessen hát ő. A jelenlegi szabályozás szerint a szabálysértési eljárásban egy gyorshajtásért 60.000 Ft a maximálisan kiszabható bírság. KET-es eljárásban ( KET= KÖZIGAZGATÁSI HATÓSÁGI ELJÁRÁS ÉS SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 2004. ÉVI CXL. TÖRVÉNY ) viszont 30.000-300.000 Ft-ig lehet bírságolni.
Tervezik is, hogy a közlekedési szabálysértések egy részét ki fogják venni a szabálysértések közül és átteszik KET-be. Ugyan miért???

A hivatalos közlés szerint az objektív felelősség alól akkor mentesül a tulajdonos/üzembentartó, ha rendőrségi jegyzőkönyvvel bizonyítja, hogy a szabálysértés elkövetése előtt a járművét ellopták, illetve hivatalos nyilatkozattal bizonyítja, hogy a cselekmény idején ki vezette a járművet. Elvileg az ORFK honlapjáról letölthető valami formanyomtatvány. ( Én még nem néztem meg.) Kell hozzá két tanú, illetve a járművezetőnek el kell ismernie a szabálysértés elkövetésének a tényét. Ha erre netán nem hajlandó, akkor fizet a tulaj.
Ez a dolog elég kétélű. Ha elismeri, akkor fizet, viszont el is tilthatják a vezetéstől. A tulajdonost nem lehet eltiltani, viszont nagyobb az összeg.

De az érdekesség nem is ez a dologban. Ami nekünk kijött „körlevél” abban nem egészen így volt leírva. Aszerint a tulaj ígyis-úgyis fizet, függetlenül attól, hogy ismert a gépkocsivezető, vagy sem. Ez az egy rókáról két bőrt elve. Kíváncsi leszek a fejleményekre. A lényeg, hogy május elejétől megszüntették a bírságot seb.túllépésnél, csak feljelentés van. Ez is valami. A helyszíni bírság max. összege 20.000 Ft. Mégsem módi, hogy 15 km/h sebtúllép esetén rongyos 3.000 Ft-ot szedjen be a rendőr. ( ironikus smile )

Még egy megjegyzés. Lionheart! Ezt nem a rendőrség találta ki. Persze egyszerűbb őket hibáztatni, hiszen velük kerülsz kapcsolatba, de én a jogalkotásban keresném a hibát.
A dráguló benzinért sem a benzinkutas a hibás.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu