hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 28. csütörtök 
Gedeon, Johanna

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Fullkopy - 2007-05-09 01:13:39

Vitát lezárandó, az Aushan parkolójában a rendőrség nem jogosult a Kresz alapján intézkedni.
Megpróbálták,rendünk őrei, mert odahívták őket. Sokan használták ugyanis a rokkant parkolókat jogosulatlanul, telefonhívásra vonultak ki. Pont találkoztam velük.Kérdésemre , hogy magánterületen mit is csinálnak, és minek alapján, csak a vállukat vonogatták, közölték, küldték őket.Kiderült, hogy ráadásul XXI ker. rendőrök voltak, holott Szigetszentmiklóshoz tartozik a terület. Beszélgetésünk után urh-n csacsogtak egy keveset, aztán elporoltak. Azóta rendőrt ott nem láttam, ez két éve történt.

A jobbkéz szabály a KRESZ-ben szerepel, nem vonatkozik magánterületre, de , kitehetnek egy tájékoztató táblát, hogy ott a kresz előírásai érvényesek.Hogy ez mennyire mérvadó, az más kérdés.Szerintem a magánterület tulajdonosa nem jogosult hatalmi szóval kiterjeszteni a közúti szabályokat a magánterületére.De, ha megteszi, a rendőr ott akkor sem intézkedhet a közút szabályai alapján, mert magánterületen nincs feljogosítva , a fentiek miatt.


Nincs értelme ezen bírkóznod, fogadd el a tényt, a Tesco parkoló meg van nyitva a közforgalom számára,se sorompó, se kapu, ott kaszálhat a rendőr, az Aushané nem, mert magánterület,kapuval védve, nem közterület, nem közút.
Hiába a sok kresztábla, ha jogsi nélkül vezetsz ott, a magánterületen belül, akkor sincs jogalapja a rendőrnek feljelenteni.
Az aushan parkolójába tehát magánút vezet, a parkoló pedig szintén magánterület.
Ha egy út a vásárlók számára van megnyitva, akkor az erre a körre érvényes.Mindenki más jogosulatlan, illetéktelen területhasználó.Persze, ha nincs a kiszemelt áruból, és mégse vásárolsz ténylegesen, az még nem okoz gondot.
Mindenki számára tehát nincs megnyitva, tévedésben vagy.

Természetesen, mindenki meghalhat, de a hullaházba nem az élőket várják elsősorban... ennyit a jópofa elmélkedésedről a mindenki számára megnyitott vásárlói parkolóról...


:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu