hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 29. péntek 
Auguszta

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


levendel - 2007-04-16 22:02:19

Köszi, ezek jó kis történetek voltak, pont itt a helyük! :)
Kár, hogy más nem aktivizálta magát, pedig panng a topik. Na akkor majd én.

Igaz, ez már inkább autós történet, de van benne egy kevés motoros izgalom is.
Horvátországba mentünk 1200-es zsigával nem is olyan rég, 2002-ben.
Reggel 9.00-kor megvettük a járművet 9e forintért azzal a megkötéssel, hogy majd látványosan meg kell semmmisítenünk és fotózni, ahogy lángolva a szsakadékba zuhan egy hegyi szerpentinről...
Szóval beindítottuk 2 év állás után és pár éve lejárt forgalmi-zöldkártya kombóval, majd elrotyogtunk vele a ciháért: a bicikliket gumipókkal a tetőre drótoztuk (csomtartó nem volt), utastérbe bepakoltuk a vízisíléceket és egyebeket, osztán nekivágtunk.
Paksig jutottunk, ahol 23.30 körül megálltunk tankolni és olajat utántölteni - mindenhová. Ekkor tűnt fel a zasztra, nagyon ráérős és izgalmakat vágyó hivatalos emberekkel a gyomrában. Mi észleltük őket, azok viszont, és elkezdtek szép nagy köröket róni a kút körül. Addig ugye nem akartak ugrálni, amíg nem megyünk, hiszen kiderülhet, hogy benzinkútnál parkolni még forgalmi nélkül is szabad.
Mindenesetre el kellett valamikor indulni, mert már vagy fél órája olvasgattunk-társalogtunk szélesen gesztikulálva, tettetett könnyedséggel. Szegény rendőreink meg már vagy a 15. körüket futották. Jó poén lett volna reggelig húzni a dolgot, de hát azért ott mégsem maradhattunk, ha valamikoris el akartunk jutni Záráig. Szóval amikor megkezdték legújabb kűrjüket, gyorsan bepattantunk a gépbe és elporoltunk, de sajnos ezeknek több helyismerete volt és a korom sötétben egy nyavalyás fatelepre tévedve kénytelenek voltunk a jelig rakott béna ladánkkal inkább megállni.
A szobán persze elvették az iratokat, így a jugoszláv túrát kénytelenek voltunk biztosítási zöld kártyával és kellően kiegészített villanyszámlával papírozni - teljes sikerrel.
Az igaz, h a hatóságokat is végig kerültük. Pl Már Horvátiában volt egy olyan, h a motorosrendőr egyedül járőrözött egy útvonalon. Amikor beért a soron következő faluba, mindig megállt 10-20 percre informálódni-fecsegni és így ment tovább.
(Nálunk miért nem kell vajon a vidék közbiztonságával törődni?) Vagy 6-7 településen keresztül követtük tisztes távolból, mire lekanyarodhattunk.
Terveztünk egy rendőr-fényképalbumot azokkal a hatósági személyekről, akiket nagy ívben sikerült kikerülni. Sokan voltak.
Persze utóbb kiderült, hogy mediterrániában kevésbé szól a rendőrség léte az átnevelő-megrendszabályozó feladatokról, ők inkább a bűnözőket kergetik.
De ha nem is, a kudarcélményeiket nem vezetik át se tanítóbácsis kioktató pedagógiába, se rögtönzött jogalkotásba, se politikai állásfoglalásba, se a polgárok oktalan egrecíroztatásába.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu