hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 18. csütörtök 
Andrea, Ilma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2005-11-05 22:00:31

Üdv Srácok!

Ha megengeditek Zapkorte esetének a kapcsán írnék néhány dolgot.
A szabálysértésekkel kapcsolatos dolgokról jelenleg az 1999. évi LXIX tv. ( A szabálysértésekről ), valamint a 218/1999 (XII.28.) Kormányrendelet ( az egyes szabálysértésekről ) rendelkezik. Ez utóbbiban vannak a közlekedési szabálysértések a 42.§-tól az 54.§-ig. Néhány szabálysértés konkrétan nevesítve van. Meg van fogalmazva a tényállása, valamint a hozzá tartozó "büntetési tétel". Ezeket nevezzük kiemelt szabálysértéseknek. Ilyen például az engedély nélküli vezetés. Azok, amelyek nincsenek konkrétan nevesítve, azokat az 54.§ foglalja magába. Pl. nem tartja valaki magánál az iratait. A jogszabályban meghatározott büntetési tétel a maximális, amelyet a hatóság kiszabhat. Ezen belül a szabálysértési előadó dönti el, hogy mennyi legyen a büntetési tétel.
Az összeg kiszabásánál több szempontot vesznek figyelembe. Egyrészt a cselekmény súlya, mivel a felsorolt szabálysértések nem egyforma mértékben esnek latba. Egy ittas vezetést keményebben mérnek meg, mint mondjuk egy közúti jelzéssel kapcsolatos szabálytalanságot. Számít az is, hogy a cselekményt megelőzően 2 éven belül volt-e már szabálysértési eljárás vele szemben. Azon kívül eső dolgot már nem vesznek figyelembe az elbírálásnál. Annyit még hozzátennék, hogy a helyszíni bírság, amelyet a helyszínen kapott csekken fizetsz be, nem számít bele, mivel a szabálysértési előadónak arról nincs tudomása. Azok feldolgozása nem rajta fut keresztül.

A helyszíni intézkedéskor, amikor a rendőr úgy dönt, hogy feljelentést tesz ki kellene töltenie egy nyilatkozatot. Ezen a szabálysértő személyi adatain, valamint a szabálysértés(ek) nevesítésén kívül nyilatkoztatnia kell az eljárás alá vont személyt a különleges személyi adatairól. Ezek a foglalkozás, munkahely, nettó havi jövedelem, családi állapot, eltartott gyermekek száma. Ezekre az adatokra a válaszadás önkéntes. Erre a rendőrnek fel kell hívnia a polgár figyelmét és az erre adott nyilatkozatot is rögzíteni kell. Amennyiben ezekre valaki nyilatkozik, akkor a bírság kiszabásánál figyelembe veszik. Ha nem nyilatkozik, akkor esetleg rosszabbul járhat, mert nem tudják figyelembe venni.

Visszatérve a konkrét esetre nagyon hülyének kellett lennie a motoros pasinak, ha azt hitte, hogy olyan hülye rendőrrel találkozik, aki a fenti gépről elhiszi, hogy segédmotor.
( Nem kizárt, hogy még van ilyen.)

Most ennyi jutott eszembe, ha valamit kihagytam kérdezzetek.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu