hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 18. csütörtök 
Andrea, Ilma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


shamen - 2008-09-01 08:54:27

Aztán vannak olyanok is, akiknek a „nehogy már a rendőrnek legyen igaza” elv többet ér, mint az igazság. Inkább két-háromszorosát kifizeti ügyvédre, és eljárási költségre, minthogy elismerje, hogy hibázott.
Újgazdag ifjak, apucitól kapott méregdrága autókkal gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak, mert a dörzsölt ( és egyben drága ) ügyvéd úgyis kimagyarázza helyette. Nem beszélve politikusainkról, akik ugyebár a közlekedés terén mindig a jó példával járnak elől. Nekünk is volt sok-sok évvel ezelőtt olyan kisgazda képviselőnk, aki a parkon, a virágoskerten át közelítette meg a munkahelyét a terepjárójával, majd az igazolványát lobogtatva kívánt kibújni a felelősség alól. Ami sikerült is, mert azt mondták, hogy ilyen gyerekes ügyben nem függesztik fel a mentességét.

Fullkopy!

A saját területemből kiindulva azt mondom, hogy néha igenis megéri fellebbezni egy-egy ügyben még akkor is, ha nincs igaza valakinek. Annak idején, amikor a szabálysértés másodfokot áttették a bíróságokra, akkor nem gondoltak arra, hogy a bírák nincsenek erre felkészítve. A szabálysértési törvényt bizonyára kiválóan ismerik, de például egy balesetes, vagy ittas vezetéses ügy elbírálásához ez kevés. Az igazságügyi szakértői véleményekből rengeteget lehet tanulni. De ahhoz sokat el is kell olvasni. Amikor egy bíró megkapja élete második, vagy akár tizedik ilyen ügyét nem biztos, hogy toppon van minden szempontból. Inkább elfogadja az elkövető védekezését, mert nem tudná az ellenkezőjét megindokolni. Sajnos voltam ilyen tárgyaláson. Igaz, ennek az ellenkezőjére is van néhány példa.

Nos, ebből azt akartam kihozni, hogy a bíróságokon ritka eset az, hogy súlyosbítsanak az elsőfokú ítéleten. Vagy enyhítenek, vagy helybenhagyják az elsőfokú határozatot, valamint az abban foglaltakat.

Az, hogy a rendőrség alapvető feladatává a pénzbehajtást vált a legjobb példa a közigazgatási bírság. Azért találták ki, mert így többszörösét lehet beszedni az autó tulajdonosától. Nevetséges, hogy az eljárás során senkit nem érdekel, hogy ki vezette az autót, ki az elkövető. Fel sem kell írni, mert a tulaj majd fizet. Nehogy azt gondolja valaki, hogy a rendőröknek ez tetszik. ( Illetve biztos van olyan, akinek igen, de a többségnek nem.)
A rendőri bírságolás tulajdonképpen a nagy állami pénzbeszedés kicsinyített mása. Ugyebár adót attól lehet beszedni, aki fizet. Ha növelik annak a mértékét, vagy egy újat találnak ki, az szintén azt a polgárt érinti, aki eddig is fizetett. Aki nem adózik, annak a megemeltet sem kell fizetnie. Megítélésem szerint a rendőrség most sem bírságol meg több embert, mint eddig. Csak a befizetendő pénz összege növekedett egy „kicsit”. Ezért van az, hogy amíg régen 3.000 Ft lett volna egy eü. doboz tarifája, addig most 30.000.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu