hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 26. péntek 
Ervin

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


serfy - 2006-04-19 01:49:28

Bocs ho belekotyogok,a szikraugrató az egy más dolog. És annak is van hasznos tulajdonsága,söt gyakorlatilag is igazolható.Föleg régebbi autokon egyszerü megnézni, ha ügyesen le tudod járo motornál huzni a pipát,a fém részeket nem ajánlatos érinteni.Szoval adva van egy elhanyagolt ótó, egykét ocska , olajos gyertyával, és érdekes modon, ha ugratod a szikrát az a henger életre kel. Többször inditottam igy - mentésnél- reménytelenül agyonszivatott megszakitos gyujtásu járgányt, és nem csak skodát.
A mai járgányoknál - elektronikus gyujtás- nem igen van rá szükség, és lehetöség. De nem is ajánlott.
A régi vasaknál néha segit hazajutni. Gondolom az Ignis,Timkor és Bakony korszakban nem lehetett olyan egyszerüen jó gyertyához jutni.A használatával óvatosan kell bánni, mert elég nagy a szigetelés átütésének veszélye. Itt föleg a mágnesgyujtás tekercsére gondolok, Pancsik, Dancsik,250Simok Junak és egyebek.
Amiröl viszont lenntebb szó van az nem ez.Szó ne érjen, én csak használom, miota hozzájutottam. Nagyon elégedett vagyok vele
Egy 64-es Junakban müködik, tavaly nyár ota.Inkább azzal tudom igazolni a müködését hogy ha a mostani beállitásbol kiszerelem, a motor nem marad élve.Nincs alapjárat és csak bemelegedve huz. A kütyüvel nem okoz gondot a kb 150-es alapjárat beállitása sem, ami igecsak lehetetlennek tünö dolog.Megszámoltuk, de már mások is és igencsak furcsállották.Lámpánál többen letekerték az ablakot és értetlenül figyeltek.
Egyébként a gyártó, ha jólemlékszem azt mondta hogy ez egy nagyfeszültségü egyenirányitó, bár ebben már nem vagyok teljesen biztos.Nekem és barátaimnak bevált, Zakopánéban és Nyitrán is bizonyitott.Én azota nem tekertem ki a gyertyát, legfeljebb kiváncsiságból.
Egyébként szerintem is kocsimosás után jobban megy az autó. De az is igaz hogy ha kölcsön adod, és visszahozzák hm... szarabbul. Guriga
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu