hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. október 20. vasárnap 
Vendel

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


peti74 - 2007-05-26 22:12:49

Ok. Én budapesti vagyok, 18.ker-Petőfi híd-Budaörs vonalon szokok találkozni a kuncsaftokkal. Ennek fényében gondold át, hogy posta legyen vagy személyes ? ( gyorsan felejtek, ha ez segít valamit :)
A pufis boríték ajánlva 400 pénz körül van, de az utánvét miatt felmegy olyan 1k körülire.
Ha így is posta, akkor írj címet a peti74@pannonmail.hu-ra. A nagyobb méretű (kb A5) pufis borítékba rakom a legtöbbnek a vezetékje úgyis el van vágva (valakiknek így egyszerű bontani, ugye), majd valami rövidebbet választok.

Ha az egyik végfok kapcsol, akkor a jeladó biztos jó. (olyan természetesen nincs, amit valami lézeragyú írt 2-3 hónappal ezelőtt, hogy a jeladó túlmelegedése miatt az egyik hengere balcsiról hazafele mindig kihagyogatott (aztán dekni nélkül motorozva meg nem. Ha a melegedésre akarjuk gofgni, akkor is inkább valami vezetékkel vagy a generátorral kapcsolatos dolog lehetett, általában valami nagyon banális szokott lenni, pl. valaminek a melegedése miatt, egy szakadt vezeték megnyúlt, aztán épp nem érintkezett, vagy a szénkefe szorult meg, esetleg egy forrasztási repedés nem ér össze, stb.)

Amúgy leírt jelenség alapján a "legelső fokozat" szállt el, vagyis az a tranyó, ami megkapja a hall négyszögjelét majd az egyik fokozat számára a kolletoráról, a másik fokozat számára az emitterérről viszik tovább a jelet. Így van megoldva, hogy a hall négyszögjelének mindkét éle (lefutó és felfutó) hasznos legyen, ezért elég egy ic a két hengerhez.
((nem vagyok benne biztos, csak azt hiszem, hogy az a tranyó is abban kis 7 vagy 8 lábú, fehér, álló lapos kerámiakondira emlékeztető kezdetleges ic-ben van, és annak a cseréje nem lehetséges, mert ilyen alkatrész a mai elekronikában már nincs, azt meg nem tudni, hogy a nyolc lábhoz belül mi tartozik. ebben az primkó ic-ben van pl. az a védődióda is, amin keresztül a hall kapja a tápot, a barna és fekete drótok összeérintésével azt lehet kivégezni, de mondjuk akkor még mindig odavihető a 12V akárhonnan)).
:: Fórumok ::
Motoros túra (17987)
MZ (49044)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu