hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. október 20. vasárnap 
Vendel

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


peti74 - 2007-02-19 12:53:54

Szia Pocsó.
Ha jól sejtem, akkor az uralnak két megszakítója van (a vezérműtengely végén) és egy gyújtótrafója két gyújtókábellel. (a megszakítók alatt pedig ott röpsúly, ami nélkül a 4ütem nem igazán életképes). Elosztó nincs.
A két megszakító ugyanazt a primer kőrt nyitja és zárja, de az 50%-nál jóval kisebb kitöltési tényező miatt, nem zavarják be egymást. A végeredmény, hogy bármely megszakító nyitásakor a trafó beleszikrázik mindkét hengerbe, ami nem okoz gondot, mert az épp nem hasznos szikra kipufogás közben nem számít.
Javíts ki, ha tévedek.
Ha mindehhez hozzávesszük, hogy 6V-ra kellene, akkor nem gondolom, hogy találsz kereskedelmi forglaomban olyat, amit barkácsolás nélkül fel tudsz tenni.
Én tudok neked adni 6V-ra készült gyújtás elektronikát (természetesen tranzisztoros, remélem nem ragaszkodsz a tirisztor kifejezéshez), olyat is, ami egy trafót hajt, és olyat is, ami kettőt (ha a fenti leírásban tévedtem volna), egy és két megszakítóshoz valót is. Írd meg, hogy hány trafó és hány megszakító van a motorodon, és azt, hogy kb. mennyit szánsz rá ?

Azon nem gondolkodtál, hogy ha már átalakítasz - gondolom a megbízhatóság é kevesebb karbantatás reményében - akkor teljesen elektronikusra csinálod, fix, hallos jeladóval és programozható előgyújtásszabályzóval (IGC) az igen bizonytalan röpsúly helyett ? Sok négyütemű autón (Lada, szamara, skoda) fut ez megoldás. A halálpontos gyújtás visszahoz némi lóerőt és a fogyasztást is csökkenti, főleg nagyobb fordulaton.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17987)
MZ (49044)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu