hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. szeptember 27. péntek 
Adalbert

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


vkami - 2006-03-17 23:51:39

Peti, elméletileg igazad van, de mielőtt vakvágányra megyünk, hadd fűzzek hozzá egy-két megjegyzést.
Én első lépésként nem drótoznám össze a motoromat, hanem az érintkezéseket tisztítanám meg. ugye alapból a motor váza, illetve egyéb fém alkatrészei testelik a fogyasztókat, illteve az áramellátást. Ezeknek a vas vagy alumínium alkatrészeknek a fajlagos ellenállása ugyan nagyobb, mint a rézé, de a keresztmetszetük következtében mégis lehet kisebb rajtuk a veszeteség, mint egy (alulméretezett) rézdróton. Ezért sokkal fontosabbnak tartom a jó érintkezést, az érintkezési felületek tisztaságát és korrozió elleni védelmét. Tapasztalataim szerint így egy 6 voltos rendszert is lehet üzemeltetni.
Ha az akkumlátornál megszakítod valaminek a testelését, ott feszültséget nem tudsz mérni vagy ha mégis, akkor valami fals értéket olyan fogyasztón, ami egy másik fogyasztón keresztül kap testelést (Tipikus a amikor a Lada féklámpája villog az index helyett).
Ha arra vagy kiváncsi, hogy mennyi a feszültség esés, akkor a multimétered egyik (fekete) vezetékét tedd az akku negatív sarkára és ahhoz képest mérjél az áramkör különböző pontjain feszültséget, természetesen bekapcsolt fogyasztónál. Ha csak 1-2 tized volt az eltérés az akkumlátoron mért feszültséghez képest, akkor minden rendben van. Ha ennél több, akkor keresd meg, hogy melyik érintkezési ponton veszett el a delej.
Az érintkezési pontokat (csavarkötések, csúszóérintkezők, stb.) nagyon jól lehet védeni a korróziótól póluszsírral, amit a patikában is árulnak, csak ott savmentes vazelinnak hívják. Ne lepődj meg, ha furcsán néz rád a patikus :) Hivatkozz a motorodra!
Ja és pudinggal próbálkozni a kutya szokott :)
:: Fórumok ::
MZ (49044)
Motoros túra (17985)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu