hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. október 20. vasárnap 
Vendel

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Keats - 2006-02-09 22:07:00

Szia TéZés Gábor!
Igen a druszád vagyok!
Eltaláltad ez pontosan az ami az egerekben van! Bravó kitűnő megállapítás (nem vártam de tökéletes meglátás!!!)
Ez az de ez csak vezérli a gyujtásdobozt ez helyettesítia megszabítót olyan módon hogy ez a jeladója a gyujtásdoboznak!A lényeg ez úgy működik mint a fotocella jelzi ha elhalad elötte valami !Ez egy patkó aminek ha a 2 szára között elhúzol valamit ami megszakítja a köztük lévő fénnyalábot akkor áramerősség változást generál az a fototranzisztor ami benne van . Na már most ha megvan ez az áramerősség változás (akkor folyik nagy áram a patkó 2 fele között ha nincs közte semmi , ergó ha van közte leesik a z áramerősség) akkor ez belemegy 1 erősítőbe ami ezt a jelet felerősíti több ezerszeresére (ergó ha nagy áram megy be akkor van áram a trafó 1-es pontján ,ha kicsi áram megy az erősítőbe akkor nem jön ki belőle semmi,tehát nincs áram a trafó 1-es pontján) ebből a változásból keletkezik a szikra a gyertyánál ! Naggyából ennyi a mai elektronikai kiselőadás!
2. Szerintem próbáld meg a bontóban az Autran opto-t próbáltasd ki 1 aksin hogy ad e szikrát (legyen hozzá maga a felete doboz, az optócsatoló meg a vezérlője ami 1 négylevelü lóhrére fog emlékeztetni aminek van 1 nagy luk a közepén ,de ez az alkatrész neked nem fog kelleni csak jó ha megvan, kelleni fog neked 1 esztergályos aki megcsinálja a közdarabodat a főtengely végére! )
De ha a drágábbik megoldás neked kézenfekvőbb akkor megveheted a tangón a használt de működőképes eredeti etz 250-esre való gyári kütyüt főtengelyvéggel meg mindennel 1ütt!
Amit kint a piacon adnak az nem új de működik ha megkéred hogy próbálják ki neked ! De ha mész elötte beszéljünk ha jó neked akkor engem ott már ismernek elmegyek veled ha szombaton mész valamikor!
Ha valamit nem értessz kérdezz nyugodtan !
Keats (Gábor)
:: Fórumok ::
Motoros túra (17987)
MZ (49044)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu