hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. április 25. csütörtök 
Márk

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Árpád - 2012-08-23 16:24:45

A Km számláló az én verziómban is külön megoldást igényel. Én egy hagyományos relés számlálóra gondoltam, a picnek van még annyi lába hogy azt is piszkálhassa.
Amúgy meg van a megoldás az én számíze szerint is. Az euró magnetnél van olyan mágnes csík fillérekért amiből ki tudok vágni két megfelelő darabot a venti harangjába. 1 méter valami 210 forint.
Tehát csak ennyi a dolgom. Régi mágnest ki, két csík be a harangba. A venti tekercseinek kivezetése valami biztonságos módon hogy ne szakadjanak le. A hat tranyó beforrasztása, pár ellenállásé és a picé. Ez utóbbi felprogramozása. ja, a programozáshoz usb csati beforrasztása. Mivel próbapanelt használok, a teflon vezetékek leragasztása.
Jó lehet hogy van jobb módszer, de szerintem ez se bonyolult vagy drága. Nem kell semmi olyant vágnom, reszelnem, hajlítanom ami nehézségeket okozna.
Elektromos szaki vagyok a mechanikát ott hagyom ki ahol tudom. Két műanyag méretre vágása, beragasztása pont elég kihívás számomra.:)
Szóval számomra még mindig csábító az ötletem.:)
Ja, a ventivel a mutató mozgása sem darabos.Csapágy sem kell, ha már egyszer vágok ragasztok helyette.

Azt mondanám, megcsinálok egyet, megmutatom milyen. De az biztosan nem mostanság lesz. Per pillanat már a lakhatásomért folyik a harc. Rövid időn belül anyámat végleg a kórházban kell felejtenem mert képtelenség gondját viselni. Ha pedig a kórházból elme szociális otthonba rakják, az önkormányzat elveszi a lakást.
De ha lenne is kedvem komolyabb barkácsolásba fogni, nem tudok elmenni vásárolni, mert addig valami bajt csinál az anyám.
De pénzem sincs alkatrészre mert jönnek egymás után a számlák hogy ez meg az nem lett befizetve hónapokon keresztül mert az anyám mind a rájuk szánt pénzt, mind a számlákat elvesztette. Épp hogy a kaját, a gyógyszert ki tudom gazdálkodni.
De ha ez nem lenne elég, a kedvemen kívül még jó szellemi állapot is kellene a dologhoz. Mivel éjszakánként kétszer háromszor felkelt az anyám azzal hogy a konyhát vagy a wc-t keresi a szobámban, nem igazán vagyok túl pihent.
De amint javul a helyzet, vagy megszokom a mostanit legyártok egy ventis műszert és megmutatom. Biztos hogy tetszeni fog neked. Akkor is, ha tudsz egyszerűbb megoldást rá.:D
Valószínű hogy nem az elképzelésemmel van gond, hanem azzal ahogy elmagyarázom hogy mit és miért akarok csinálni.
:: Fórumok ::
MZ (49031)
Motoros túra (17976)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu