hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. március 29. péntek 
Auguszta

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Árpád - 2011-08-18 21:03:21

Látszik hogy nem szervizeltél szerszámgép vezérlést. :D Kismillió trükkös megoldás a kosz elleni védekezésre, egy végeredmény: a kosz a trükkösebb. :D
Komolyra fordítva a szót, én majd akkor használok optót, ha annál is egyben lesz az érzékelő és az erősítő.De amíg a hall 3mmX3mm kockája meghajtja a relét, vagy a végfetet, nem fogok tucatnyi alkatrészt forrasztgatni, majd találgatni melyik válik le a rázkódástól, vagy hal természetes halált.
Még az optó egyetlen előnyét is meg tudom a hallnál is valósítani. Ha egy hall és egy mágnes közé vas fóliát teszek, ha az köztük van a hall nem kapcsol, ha nincs akkor kapcsol.Azaz konzervdobozból kivághatok pl egy kőrt, ráragaszthatom valamire. tetszőlegesen kivághatok a kőrből. Ezután az egész úgy viselkedik mint az optó. De lehet hosszú csík is, akár henger is a vas amit a hall és a mágnes között huzogatok. Vagyis ha nem kapok megfelelő alaku mágnest, sebaj, lemezt tetszőlegest vághatok.
Egy fura dologra kell csak figyelni. Nem akkor kapcsol a hall, ha a vas a mágnes és a hall között van. Azt hinné az ember hogy a vasban való jobb terjedés miatt erősebb a térerő . De nem, a vas egész felületén elosztva fognak kilépni az erővonalak. Annyiszor kisebb lesz a térerő, ahányszor nagyobb felületű a vas mint a mágnes.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17976)
MZ (49030)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu