hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. október 19. szombat 
Nándor

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)


:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Új hozzászólás

Felhasználó: 
Jelszó: 
Hozzászólás:


Árpád - 2009-03-30 22:37:54

A Hall addig trtja a kimenetét földön, amíg mefelelő irányú, erejű mágneses térben van. Azt kell elérni, hogy kb fél körig a kimenet földön legyen, fél körig szakadás legyen. Így lehet elérni hogy a gyújtótrafón legyen elég idő a mágneses tér kialakulására, de ne legyen túl hosszú az az idő, amíg a trafón folyik az áram, mert akkor felforrhat a trafó.
Tehát vagy fél korig megfelelő a mágneses tér, vagy elektronikával éred el, hogy fél körig legyen nyitva illetve a kör egy rövid impulzus hatására, vagy a mágneses térnek kell fél körig ilyannek, aztán olyannak lenni.Ha nem akarsz plusz elektronikát betenni, akkor vizsgáljuk tovább a csak mágnessel elért fél kört.
Ez is két lehetséges változatra oszlik. Első, hogy a mágnes kör alakú fél körben déli polusú, fél körben északi. A mágnes ebben az esetben a főtengellyel együtt forog, az érzékelő áll.
A második eset, hogy a mágnes a hall felett van, mind a kettő áll, de forog köztük egy vaslemez, amely fél körön keresztül belóg a hall és a mágnes közé, fél körig nem. ebben az esetben a mágnes formája nem annyira lényeges, az ereje fontossabb. Minél erősebbnek kell lennie kb a Hall felületével megeggyező felület mellett. minél erősebb, anál távolabb lehet a mágnes a halltól, annál kissebb az esélye, hogy valami ármány miatt beleütközzön a forgó vaslemez valamelyikbe.
Nekem észak-dél félkörökből álló mágnest nem igen sikerült szereznem, tehát én forgó vaslemezes megoldást szoktam építeni. De ha neked sikerül például eredeti trabant, vagy ETZ mágnest találni, azokat a legegyszerűbb felhasználni.
:: Fórumok ::
Motoros túra (17987)
MZ (49044)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)
Csepel (1960)
Junak (318)

:: Keresés ::




www.motoros.hu