:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Én pont ígyy jártam..meg akartam csinálni a motoromat 12V-osra pont a töltés miatt,és amikor megjött a vateráról a 638-as álló+forgórész,akkor olvastam,h nem fér a 634-es (CZ 472) dekni alá. én meg nem akartam szélesítgetni,szóval ha valakinek kell van eladó.
Vagy megnézed Fúrfarag képeit az átalakításról és beletoldassz az oldaldeknibe
sorszám: 23919 (131811)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-02-28 19:02:26)
A 638 generátora 210w-os.
szoval ahogy nezem: vagy megveszem a komplet blokkot (amit nem akar eladni) vagy szivok egy csomot, hiszen a 634-emre nem fog passzolni a fotengely 632-bol. :/
pedig a 150W generatorteljesitmeny vonzo volt...
Szerintem a 634-638 blokk fél nem össze rakható a főtengely hossza miatt sem.Én a634en csináltam egy távtartót a generátorhoz és a főtangelyhez is és meg toldottam a blokk zárófedelet is.Ja és enyém 634es.
Elnezest kerek, a sok kulon-kulon szolasert. Ujabb infot talaltam:
ezt irgya a net:
632-2 engine derived from 632-0, used alternator 12v from 638. Used in CZ 472.6 and JAWA 632-0 (1988-90). In 1991 were produced limited series for JAWA 634 frame for English customer.
Produced variations:
00 - for CZ 472.6
szoval a 632-200 az valoban a CZ-nek volt gyartva es valoban 12V-os. Igy viszont a blokkfel is mas, es a generator sem lesz ihalyegyszeru....
Mit kell modositanom a meglevo 634 blokkfelemen es milyen kozdarab kell bele? Bonyolult moka, vagy meg tudom oldani esztergalyos nelkul is? A blokkfelek azok osszevalogatva vannak, nem? Igy az en blokkfelemet nem lehet csak osszerakni a masikkal, ha egyben veszem...?
kaptam fotot a blokkrol.
a motorszam 632 200...
a net szerint (http://www.jawaczownersclub.co.uk/technical_advice16.htm)
valoban 12v-os generator van benne a 638-rol. erdekes
ezek szerint akkor valoban nem CZ350 fotengelyt arul a srac, hiszen abban a blokkban nincs gyarilag 12V-os...?
Ok, azt vagom. Azt szeretnem tudni, hogy a 634 illetve a CZ 472 blokk az valoban azonos, vagy csak hasonlo... :D
Kaptam ajanlatot egy CZ350 fotengelyre, es a csavo azt mondja, CZ350 / 12V. Asszem volt 12V-os verzio a gyartas vege fele, szoval lehet, hogy ez egy CZ350-es fotengely, ami passolna az en 634-e Jawamba, es ugyanakkor egy 12v-os generator passol hozza?
ez igy maga lenne a fonyeremeny. Kertem motorszamot az eladotol, mert itt gyakran keverik a cz472, jawa634, jawa638 blokkokat, motorokat. Siman Jawa 6V, JawaCZ 12V meg ilyenek kent emlegetve.
sorszám: 23912 (131803)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-02-28 16:17:25)
Egy az egyben nem passzol bele, de a 638-as főtengely jobboldali tengelycsonkját bele lehet sajtolni a 634-es sonkájába, így közdarab nélkül fel lehet szerelni a 12V-os generátor forgórészét. Ha belekezdesz, számíts rá, hogy a forgórész az egyszerűbb, az állórészhez kell egy közdarab, és a deklit is módosítani kell.
És más a dinamó ill.a generátor felöli kúp foka is.
sorszám: 23910 (131801)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-02-28 16:12:46)
A 634es és a 638as főtengelye más a 634es középen egy csapággyal van a 638 pedig kettővel.
Ezt nem tudom megmondani neked.
Nekem csak egy fajta Jawam volt.
Nem, ez egyben van. :D semmi nincsen serulve, meg a dugok is tok epek. Sokat beggyulgettem a kis csuhost, de hat a 30000km az 30000. Van itt egy fazon, megmer nekem egy CZ350/12V fotengelyt. Kerdesem az, hogy passzol-e a 634 blokkba, illetve, hogy nyilvan erre egy 12V-os generator megy ra... milyen generator? 638 jawae?
Azt észre vetted volna :D
Olyat láttam hogy a blokk alja kirepedt egy elszabadult hajtkartól, illetve a hengert, hengerfejet szokta még szétgyalázni a szétrepülő tűgörgő.
Hat, szet nem eset... okozhatott valami mas problemat? Mondjuk szarraverhetett valamit a blokkfelekben? Remelem nem...
Biztos tudnak de sok motorost epp nem ismerek erre...
Es igen 1mm fel-le. Oldaliranyban nem tudtam megnezni, mert a dugattyu meg rajta van es a szoknya beleutkozik a karterba... :D Szoval oldaliranyu az nem kicsi...
Ajanlottak nekem egy CZ350 / 12V fotengelyt. Nekem 634 /6V -os jawaba kellene. Vajon belemegy?
Korbekerdezek a felujitast illetoen. Mennyibe kerul az Magyarorszagon?
Azért Lengyelországban is előfordul a Jawa szép számmal, talán ott is tudnak ajánlani műhelyt, nem?
Na ezt nem tudom szám szerint, de ha oldalirányba billen 1mm-ert akkor az elsőrangú, ha függőlegesen megrángatod és úgy koppan 1mm-ert akkor csoda hogy szét nem esett eddig.
Nekem 1981óta van meg a jawam azóta ez a második főtengelyem én akkor újíttattam fel amikor már zavart a kopogása,de még akkor is el gurul egy kicsit több olajjal.Azt kimérni csak üzem melegen szabad de úgy meg lehetetlen a dugó csapágyat cserélni könnyű azt tedd meg és gyere.
Hat sracok, kosz a cimeket, de Katowiceben elek, Lengyelorszagban. ;)
Mondjuk Aprilis vegen megyek magyarba, addig akar szet is huzhatom...
Mi a koppanas hatara? van merooram es kimerem, hogy mekkorat laffan a hajtokar. Csak hogy ne ujittassam mar fel ha nem muszaly...
Erről van szó. Van egy pár rutinos gépműhelyes, aki csinált már ilyet, szóval nem kell rettegni a generálozástól, csak nem kóklerhez kell vinni.
Sunesz is megcsinálja innen a fórumról. Szépen, gyorsan és pontosan dolgozik, nekem egyedi módosításokat is megcsinált már.
Kossuth és társa gépműhely a Gyömrői úton hibátlanul újított fel nekem 2 főtengelyt is.
Meg egy kerdes... CZ350 fotengely az megegyezik a 634-el, nem?
nna, szetszedtem a nyugdijazott 634-es blokkjat. Kiderult, miert volt egyre gyengebb az utolso par ezer kilometeren... a kipufogonyilasok egesz szepen el voltak tomve a lerakodott koksz alltal. :D Ilyet meg nem lattam. Persze kipucolhattam volna meg angliaban, a fene sem erti hogy nem vettem eszre, csereltem epp eleg hengerfejtomitest... meglathattam volna.
Mindegy. Sajnos a hajtokar elegge kottyan. a jobb kb 1mm-t kotyog es sajna alul, nem a dugattyunal. A bal az valamivel jobb.
Sejtem, ebbol felujitas kellene, hogy legyen, de felek egyreszt szetszedni egy bontatlan blokkot, masreszt a fotengelyfelujitasrol hallottam mar horrort... Szethuzni es osszerakni kepes leszek en. Mi legyen, ujittassam fel, vagy nem lesz jo, szerezzek alighasznalt eredeti fotengelyt?
woodoo2: Írtam mailt várom a képet a sárvédőről!
Sumilaci, en kimentem vele Angliaba 1800km-t tettem meg 3 nap alatt es nem hagyott ott. :D
Jo, valszeg tobbet kell felette hummogni, de nem egy reaktor, amije tonkremegy, jo esellyel az uton megoldod. ;)
Ez az oka, hogy nem töröltem ki, meg látom hogy nem egy spamrobot vagy, hanem új tag aki aktívan benne van a társasági életben is, az ilyen embereknek meg személy szerint örülök.
Csak szeretném ha figyelembe vennéd hogy akármilyen témájú is a hirdetésed, ez nem egy hirdetési oldal. Ennek ellenére egy szót nem szólok, ha az "alkatrészbörze" topikba berakod, vagy ha valaki kérdez és ehhez kapcsolódóan válaszolsz neki.
Muszáj szigorúnak lenni, mert ha te hirdetsz, akkor más is teljes joggal teheti meg ezt. Tapasztalatból mondom, ebben az esetben pedig tömény hirdetés lenne minden topik, és a tagok nem tudnának társalogni egymással.
Még egyszer, köszi a megértést!
Szia!
Nem oda írtam hanem a tuning, fejlesztés topikba szerintem oda való!
Ide csak azért írtam mert kérdezte a srác tőlem!
De azért bocsi ha ez baj!
Üdv itt.
Te még új lehetsz, ezért szólok nem szeretem a reklámokat a nem megfelelő topikban.
Erre az alkatrészbörze topik való.
Előre is köszi!
Ennyi idő alatt, míg lefényképezted és feltetted, háromszor levehetted volna a fedelet, szárazdekni, olaj nincs alatta.
Akkor már tudnád, miért szélesítették.Ha valami nagyobb áramtermelő egység van alatta, amiatt is lehet.Rosszabb a helyzet, ha csak "dizájn".
Gyáriban nem volt ilyen, a rossz képből úgy tűnik látszik is a betoldott gyűrű, nem olyan az öntvény, mintha egyből lenne.
Szóval, nézd meg és mindent megtudsz.
jó munkát, üdv.: R
Na hát én erről beszélek:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=316024945111667&set=a.246454645402031.57904.100001124927806&type=3&theater
A generátoron lévő henger alakú része olyan hosszú, nagyon kilóg.
Motor, motoralkatrész fényezése
Referenciák:
- motorkerékpárok egyedi fényezése és tervezése
- motorkerékpárok gyári fényezése, matricázása, lakkozása
- motorkerékpárok gyári színkeverése
- motorkerékpárok egyedi színek lekeverése
- motor alkatrészek, váz, felni egyedi fényezése
- sisakok fényezése
Zala megye - Zalaegerszeg
emailben lehet érdeklődni:
tornyosg@gmail.com
Üdv Ricsi és Laci!
Nyugodtan keressetekmeg!
Pancsi?
Ha egyre gondolunk - feltételezem - akkor csak különböző nyomattal láttam őket, nekem van 2 fajta egy sima és egy "rácsos" de mindkettőn díszeleg a Jawa felirat!
Ha felső oldaldobozra gondolsz abban is van több fajta, méretben nem tudom mit takar, de a Twin Sport dobozának az eleje lekerekítettebb!
Helló!
Vettem egy 638-as Jawa-t és a generátor dekni hatalmas nagy. Láttam kisebb fajtát is. Tényleg van többféle vagy csak elnéztem? És ha van gondolom nem csere szavatos?
Lehet hogy ki tagadtok, innen de nekem a 150es ETZ-m jobban fekszik, mint a Jawa 634em. Kényelmesebb, megbízhatóbb (igaz még friss a Jawa, még nem csiszólódtunk össze), de a kis ETZ 15 év alatt nem hagyott cserben soha. A Jawa-m az első három utat visszafelé az én hátamon tette meg....
Helló!
Mi is zalaiak vagyunk, Söjtörről!
És te?
Csíkozás, festés érdekel minket is a későbbiekben.
Jó volt, kösz.Szombaton már pöfögtem egy kört. Itt a jó idő.
sorszám: 23878 (131666)
( előzmény: Ricsi és Laci, 2012-02-19 11:01:17)
Szia!
Rendben köszönöm!
Azért küldj képet róla mégis tudok-e vele mit kezdeni!
Előre is köszi!
Zala megye? Ááá az messze van..én most/pill szabolcsban vagyok,de egyébként hajdú-bihar :) Én is most újítom a motoromat,már minden kész van cs a tankot a két oldaldeknit és a hátsó sárvédőt kell festeni. Mennyi az ára? semmi! A postaköltséget állod és annyi! Nekem nincs rá szükségem,valszeg sosem fogom használni. (ha kell,m mondom h nincs fényes állapotban)
Szia!
Zala megyében lakom! Te hol laksz?
Az jawamat is Én fújtam sőt már 2 pancsit is! A csíkokat is fele, profi lett!
Vannak képek róla!
Ilyen sárvédő kell nekem, amit linkeltél!
Várom róla a képeket!
Ára? :)
Nem semmi! Nagyon szép!
Teknőc
sorszám: 23874 (131660)
( előzmény: Ricsi és Laci, 2012-02-19 11:01:17)
Hát ez nagyon tetszett, pedig Mz-vel járok:)Nem is a márka a lényeg.Az életérzés, minden szocimotoros ezt éri, és aki ettől egy kicsit jobb anyagi helyzetben van az duplán szerencsés.., az már lehet nem is szocival jár.
Egy Jawas barátomtól kaptam a következő szöveget,szerintem nagyon jó,engem teljesen magával ragadott, bár D-Csepelem van és Pannoniát is szereték (meg egy 350-es Jawa-t) :))
Különösen ajánlom ezt a szöveget Jawas barátom, Ze78 figyelmébe!
Farkas Géza: Az igazi Jawas
Felöltözöl,bár tudod,amíg odaérsz lerohad rólad minden: sokat megért acélbetétesed, hosszú szárú zokni, fekete farmer, a dzsekit inkább táskában viszed. A sisak, kesztyű ott van, várnak rád. Minek haza hurcolászni? Kénytelen vagy 30 °C-ban is megsülni, mert nincs saját garázsod. De még mindig boldog lehetsz, hogy nem pénzért kell tárolnod egy iskola udvarából parkolóvá alakított "őrözz" telephelyen, amikor benzinre is úgy spórolod össze a "gyulákat". Átérsz, sehol senki. A háziak távol. Végre kinyitod a garázs ajtaját, a biciklit betolod,a vasat meg ki. Szépen lassan elkezdsz még több réteget magadra ölteni. Míg szertartásszerűen készülődsz, belekukkantasz a tankba. Mennyi öröm jár át, mikor látod,hogy nemcsak lötyög valami az alján,hanem 2/3ig van a fémdoboz. Kicsit gyorsabban kezded magadra venni a vesemelegítőt, a kendőt szinte csak a nyakadba dobod, gyorsan kitolod a járgányt. Kapu becsuk, a sisak magától ugrik a fejedre, a kesztyű már rajtad is van. Beröffen a jó öreg társ. Régóta vártad már ezt a percet, hogy a négy fal közül kiszabadulj és ismét eggyé válj az istennővel. Még egy régi barátnőd nevezte el így. Ő már rég nincs... Pedig mennyire szeretted. A motortól sem vonakodott, mindig örömmel ült fel mögéd. Te pedig boldog voltál, hogy veled megy. Egyike a legkellemesebb emberi érzéseknek, mikor kedvesed átölel és rád bízva magát elindultok. Nem ugrik úgy a gép,hiszen 2 embert visz. De akkor nem is ez a legfontosabb. A másik, amikor egyedül felpattansz a kétkerekűre, és meg sem állsz, nem érdekel semmi. A nőkben nem bízhatsz, csak egyben. Még sose hagyott ott. Nem állt meg félúton és nem mondta, hogy "Velem nem mész tovább!" Az istennő maradt. Néha ő is lehet szarul, ápolgatod, talán keveset törődsz vele, de ő akkor se hálátlan. Nem mindenki tudja milyen ez a 2 földön túli érzés. Amikor szíved választottja ül mögötted és a világból is kigurulnál, vagy amikor egyedül vágtatsz, döntesz, mindent és mindenkit és leszarva, de mindenki tudja merre jársz, hisz ekkora felhőt csak egy Jawa hagyhat maga után. Füstölve elindulsz. Amikor 90 fölött kigyorsítasz, hogy előzz, a tükörben mindenki eltűnik a füstfelhőben. Akár egy sárkány... Nem tudod merre menj,csak fogod a kormányt... Nincs más csak te, a vas, az út és a virágzó akác illata, mely a sisak alá is bekúszik, hogy még örömtelibbé tegye vigasztaló gurulásodat. Bár ismerős települések környékén jársz, mégis soha nem látott úttalan utakon döngetsz.
Nincs más csak te, a vas, az út és a virágzó akác illata...
Egyébként hol laksz? (megye) Nekemi is pont motort kellene fényezni és hátha te olcsóbban elvállalnád mint itt bárki! :)
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|