:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
köszz,bár sokkal okosabb nem lettem:)))
ha összeállt a gép-ez még odébb lesz-kíméletlenül fogom bombázni a társaságot mindenféle kérdéssel.Addig meg megpróbálom átrágni magam az eddigieken.a szerelési útmutatót már letöltöttem!
üdv
Lényegileg jó áron veszed. Hogy mennyit bír, az a gépmunkától, a felhasznált alkatrészek minőségétől, és az összeszerelés szakszerűségétől függ.A fogyasztás 4-8 -ig ....lehet optimalizálni.. ha karbantartod rendszeresen kevesebb meglepi ér.
üdvi: Full..
Sokmindenben segítenek a srácok, én is, jóslással viszont hozzáértés hiánya nem foglalkozunk... Túl sok dologtól függ a hiteles válasz..
heló mindenkinek!
csoporttársamnak van 1 638as jawája,megvett hozzá új dugókat,csapágyakat,szimmeringeket,főtengely is fel van újítva.Így,szétszedve,papírral kb15e-ért fogom tőle megvenni.Van egy tuti bevált szerelőm,aki összerakja.Kérdésem annyi,h kb mennyit bírnak ezek a blokkok? fogyasztás?mebízhatóság?Nálam elvileg napi használatban lesz. Olvasgattam vissza 1 csomót,de az egészhez most nincs időm.elöre is köszi
Egy kicsit még gyűjtsél rá :-))
Sziasztok!
Oldalkocsis Jawa-t szeretnek csak jo motorral.
Van elado?
Köszi Némó
Sziasztok!
Valakinek van-é JAWA 634-es blokkja, ami nincs lehalva és el is adná?
oriasszakall@freemail.hu
Hi!
JAWA 350 12V-os elektromos alkatrészeket keresek. Hol lehet ilyeneket beszerezni? Generátor, fesszabályzó stb...
Kedvező áron megszabadulnék felessé vált cuccaimtól.
Jawa 350-638 Twinsport átírható váz.
Mezei 638 első sárvédő, narancspiros.
Jobbos, balos kipufogókönyök.
Ts hátsó telópár.
2 henger
2 hengerfej
Gen. forgórész.
Ts. tank.
Ts. oldallemezek.
Ülés, áthúzva.
Hello mindenkinek! Új hozzászoló vagyok.
Nekem van egy 1981-es 350 634-5-ös jawam.
Tolna megyében lakom és szeretném egy kicsit felújítani (motorblokk).
A töltésem sem az igazi. Ha valaki infót tudna adni arról,hogy hol tudnám a főtengelyt felújítani esetleg lekönnyíteni . Van egy kis válla is szerintem meg kellene fúratni is. Ha vlki tud ilyen helyet meg árakat(kb) az írjon nekem e-mailt. Előre is köszönöm.
Halottam egy megoldást, amit egy megbízható ismerősöm használt és jó. A fesszabályzót ki kell cserélni 6V-os Mz-ére és a visszáram kapcsoló helyett egy egyszerű autógenerátor diódáját kell berakni.A viszáram folyását megakadályozza, mert csak egy fele van nyitva, de csak 0,6V esik rajta (mert ennyi a dióda nyitófeszültsége) az akksi pedig minden megtermelt naftát szinte hiánytalanúl megkap. Még egy változtatást kell csinálni, mégpedig a gerjesztést, mert az mz és a jawa pont ellentétes polaritással szabályozza. Egyébbként az elektronikus gyújtás rovatban azt a válszt kaptam a problémára hogy a gyári dinamó nem 45 W-os.Az átalakítást végző haver (Uli ?Rozsda? Sándor) szerint 75 W-os.NA PONT ILYEN KELL NEKEM!!! Ha valaki tud akkor szóljon. A csepptankosokat szerelték 45W-ossal.Ezt ellenőríztem, és az én vasamon is(634/350) csal 45-ös van.:-((
vizvezjav@net-tv.hu ide léci, mert megváltozott...
Hali! Fullkopy e-mail elküldve.várom a válaszod. Julius
Hali !
Te meg vagy huzatva!Meg akarsz attol a csodajarganytol valni? No mondta Pityu hogy hetvegen nyitnak vm kocsmat,aztan elmegyunk, akkor majd lebeszellek rola :) csao
Hali!
Nekem van.. Bp.XXI.
bukócső bilincsekkel +
oldaltámaszték
4 pénz a vége.
Hali Mindenkinek!
Tud valaki tippet adni, hogy a 634-es Jawara milyen generátort lehet felrakni a dinamó helyett???Légyszi segítsetek, már megőrülök a dinamótól!!!Ha nincs más megoldás, tud rá valaki működőképes dinamót?
Csaó
hát holnap este othon leszek elökaparom,megnézem hogy milyen álapotban annak,ugy este 10-11 körül ha ugy neked jo..akkor csörgess meg
azt letárgyaljuk. na pá
Szia rétiboglárka!
Mikor hív6lak fel a hengerfejek ügyében?
sorszám: 2701 (21753)
( előzmény: rétiboglárka, 2005-01-06 10:32:30)
enyém a2700-adik?:)))
navégre nekem métg sose jutot ilyen kerek szám...
Tök megvagyok hatodva:)
tisztelettel
Rétiboglárka
Szia Petike07!
Email megérkezett, pénteken irok sms-t hogy mit intéztem. Ne lepödj majd meg a telefonszámon :)
Üdv:
kismacsek
Szia Kismacsek!
Megkaptad az e-mailem? (amiben írtam, hogy mit nézzél meg nekem)
Léccike, valamilyen módon válaszolj!:)
Köszike!
Üdv.: Petike
Hello!
Keresnék 638-ashoz bukókeretet és oldalsztendert. Ha valaki tud segíteni,szóljon. Köszi
legyen benne sok örömed, "have happy journey", mint ebben a korabeli filmecskében: http://www.tatraportal.sk/videa/tatra1962.avi ahol 350-es jawakon üldözik a zsernyákok a gonosz tátrát. :-) (Sajnos kicsit bazinagy, szóval modemeseknek nem ajánlom.)
Zapkorte, Fullkopy, Kismacsek!
A moci nevében köszi a dícsérő szavakat!:)
Doni!
Ha motorilag is olyan jó mint külsöre, akkor nagyon boldog tulaj lehetsz. Gratulálok!
kismacsek
Üdv!
Ennek a motornak az idösebb testvére van megnekem is, 20e Ft-ért vettem. Tavaly egy veterán boltban 300e Ft-ért láttam ugyan ilyet, fullra felujitva, papirokkal.
Szerintem 100-150e Ft reális.
Doni, GRATULÁLOK!
Nagyon szép a gépezet !
Egy remekbeszabott Twinsport tökéletes esztétikai állapotban. Ebben csak az irigység találhat hibát.
Fullkopy
üdv mindenkinek.szerintetek milyen árat lehetne elkérni a motoromért-galéria,giczi ádám-a motor amugy 1966-os!
Szia kismacsek!
Én Tiszacsegén lakom, Hajdúböszörményben jártam 4 évig gimibe, most Nyíregyházán vagyok fősulis.
Valamiből meg kell élnie neki is! :-)
Még tavaly kérdeztem tőle,h a 2 kulcsos féket be lehet-e tenni hátra,azt mondta,h nem. Akkor el is hittem neki,de h most +int szétszedtem a motoromat,megpróbáltam...minden dond nélkül belement...
Egyébként én a fél motoromat tőle vettem.
Dorogi út 18.
A La Redo söröző mellett.
Gyurma!
Nem tudom fejből a bolt címét, de megnézem otthon! Azt hiszem a Dorogi úton van, de nem biztos, megírom majd!
Szia Woodoo!
Nem emlékszem már pontosan, szerintem a 2 együtt volt 4000 Ft.
Egyébként én sem cserélném el a hengerek fúrottakra, inkább fúrasd a sajátodat. Úgy látszik az öregnek ez a mániája, a hengercsere-bere.
szép. nagy kár, hogy még a dinamós blokk van benne, úgy nézem a fórumon, avval sok a szívás. De egyébként szépen fennmaradt. (esetleg a bovdeneket mosd át, hogy ne legyen belőle szívás...)
Szia Kismacsek!
Légyszi írj e-mailt,ha nem megy akkor ide a fórumba! Érdekelnének az alkatrészek, amit megdumcsiztunk.
Köszi! Sürgőős lenne...!!!
Szia Matyi,
amit én ismerek az egy komplett cucc, nem lehet külön a gyujtást kapni , Ez egy generátor+fesszab+elektronikus gyujtás egy csomagban , létezik Jawára,MZ-re és Pannóiákra is.
Üdv
Karesz
FULLKOPY!
Megvan a kicsike!!!!:)))
Itt mefnézhetitek:
http://kep.tar.hu/doni99/50005168#2
Véleményt kérek Róla!
Doni
Szuper!!! Köszi, megpróbálom... Ha nem megy, majd megírom. Mégegyszer köszi!
Hi Bandita !
Engem erdekelne,de csak az elektronikus gyujtas,az mennyi penzert van? koszi
Tudom hogy arany árban van ezért irtam akarsz-e ennyit áldozni. Én nem. Nekem csak oldienak van meg a Jawa oda csak egy elektronikus fesszabályzót ruházok be hogy ne forralja ki az akksit a krómos cuccokra.
Sziasztok!
Ha valakinek van cross cz125 (516) blokkvázlata ,robbantott rajza vagy hasonló , kérem küldje el a szgergo86@freemail.hu email címre.Ha valaki tudja ,hogy van-e fojtás e motor kipufogójában, kérem írjon.Bármely más információt is szívesen olvasnék erről a típusról. Kösz!
Szia Kismacsek!
Nemtudsz írni?
Pedig én folyamatosan e-mailezek...
peter17@freemail.hu-ra küld!
Megkell hogy kapjam...
Köszike!
Vennék CZ 250 SPORT-ot!! 471 tipusú
lehetőleg működőképes érdekelne!
forgalmi nem lényeg!
szakal1966@yahoo.com
Szia woodoo2!
Kiélveztem a szünet minden percét, azért is irok csak most..
Szóval én Szlovákiában lakom, ott(hon) is vettem a motoromat.
Eddig 500 Ft-ot költöttem rá, bár ez a összeg hamarosan több lesz. Nálam van ugyanis a tank, elsönek öt szeretném krómoztatni.
Itt meg is ragadom az alkalmat: tud valaki Pesten (esetleg Gödöllö vagy Érd) környékén normális áron krómozó maesztrót?
A szünetben szétbarmoltam a bowdeneket, és a kipufogót mégiscsak cserélnem kell, igy aztán kinyithatom a pénztárcámat.
Közben az egyetem szivja a vérem...
Woodoo2, merre is lax?
Petike07!
Lesz lámpabura, meg mindaz amit irtál, csak csinálj valamit a netcimeddel, mert nem tudok neked irni!
Üdv
Kismacsek
Köszi, de ennyiért már papirok nélküli komplett motort veszek :-((
Ha igazán profi megoldásra vágysz (igaz kerül egy kis pénzbe)lehet kapni a Jawához 6V 100W illetve 12V 150W generátort elektronikus gyujtással, fesszabályzóval egyben kb 120-150 EUR ért , ha érdekel tudok részleteket is.Ezt simán fel elhet tenni a régi dinamó helyére.
Üdv
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|