:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Ha végleg elkészűl felteszem a netre.
Köszi...a mocidról tudsz képet küldeni az új kormánnyal ?
vizvezjav@net-tv.hu
RMC motorosbolt 2045. Tőrőkbálint Bajcsy Zsilinszki u 71. telefon 0623/336-261 fax:0623/334-713
Köszi az infókat,már csak a Törökbálinti cég címét szeretném megkapni.
üdvi..
Az Mz fékkarja csak egy bowdenes de megoldható,hogy kettő legyen.Nekem az a bowden is rővid. Az RMC bolti kormány 1200huf-fal olcsóbb Tőrőkbálinton és az nagyon szuper, ha nem letvolna meg a Harley kormány én bizony azt vettem volna meg,mert ahhoz jó a 639-es bowdene.
A bowdent dupla áron csinálják, gyáriból a legdrágább az oldalkocsi fék bowden, az is csak 1800 Ft.Az mz fékkarja és tartója attól tartok, nem alkalmas a féklámpát is kapcsolni , tehát 2 db bowdent fogad ? Erről tudsz valamit ? Még nem láttam .... nem tudom.Miért nem jó a 639-esé ? Ez jobban izgat , mert azt szemeltem ki..
A Futárban telcsin azt mondta a Peti, rendelni tud chopper kormányt, 7 körül, na, az sok...
2-3ezer kőzőtt vannak a bowdenek.A tőrőkbálinti kormány egy az egybe felmegy csak a akarokat kel rárakni. Az MZ-é pont jó rá és az bilincsesen lehet felfogatni.A kormányt rőgzitő csészéhez nem nyultam mert az új csésze abba csatlakozik.6000huf volt aHarley kormány.A 639-esé nem jó.Az MZ kuplung és fék felfogatóbilincs+karok db-ja 1500huf.A tőrőkbálinti kormányt nem kell alakitgatni.A Futár motorosboltba lehet kapni felfogatóbilincset+kart és ott is van magasitott kormány 1600huf de az nem chopperkormány.
Sziasztok!Segíthetek tárcsaügyben??
Ja,és pár kép a Jawa gyárból.Két éve voltam ott,de biztos most is így néz ki:-(((
http://kep.tar.hu/furfarag/50013610/10623376#2
Mennyiért csinálják a hosszított bowdeneket ?
A kormány , valószínű ugyanez, 4800 szlovákiában,tehát jelentéktelen a külömbség , de annak az olajfék miatt szintén át kell alakítani a jobb oldalát.Mondjuk a balt nem kell.
Ha a kormány rögzítő felső csészéjét is kimunkáltad - márpedig muszáj volt -az gyengébb lett , nehogy gond legyen belőle.
Mennyi volt a Harly kormány ? Nem lett volna jobb a 639-es ? A 639-es bowdenek nem jók neked, vagy nem kaptál ?
Biztos olvastad az előzményekben, hogy én is ilyen átalakítást fontolgatok, azért vagyok ennyire kíváncsi, a legpraktikusabb és költségkímélőbb megoldást keresem..
BOWDEN KFT 1138. Bp. Váci út 160-162 telefon: 2702294 minden féle bowdent gyártanak. A gyárudvar végibe vannak egy szürke épületbe. Egy nagy Harley kormány sikerült szereznem a felfogatást átkellet álakitani mert a JAWA kormány átmérője 22mm ez 25,5mm-es.A kuplung és akézifékkar egy perselyre lett hegesztve és úgy lesz rőgzitve akormányon a gyári kapcsolók belselyébe. Minden úgy műkődik ahogy régen csak a bowdenek és az elektromos vezetékek lesznek hosszabbak. De most tudtam meg,hogy Tőrőkbálinton az RMC motorosboltban lehet kapni olyan chopperkormányt mint amilyen a 639-esen van. Láttam is 5900huf volt és annak az átmérője 22mm-es.
Helo pdaranyi !
OK :) akkor majd inkabb egy pofa sor mellett megvitatjuk a tarcsakat, de azert csinalok kepet rola a hetvegen,csakhogy ne furdaljon annyira a kivancsisag. :)
A szociturara en is gondoltam, teccik az 5let. Ha minden ugy akarja akkor majd iden!
Nemtom melyik ujsagban fog megjelenni,masnem ezt forditom majd le.Meg kicsit rakeszulok aztan kuldom a felet es en is nekilatok.
Igen 639-s chopperem van.Igen mar irtam,de semmi gaz.Nem 1994,hanem 2004. Kepet keresek aztan mutatok.A hetvegen csattintok parat,meg foleg a fekrol,hehe :)
csa
Hali!
A berugokar gumijahoz csak annyit szeretnek hozzaszolni hogy a 639-s 2004 es Jawamhoz tokeletesen passzolt a 1969s gyartmanyu 250/559 tipusu berugokar gumija,sot meg jobb is volt attol. Szerintem azon nem valtoztattak,tehat barmilyen tipus SZVSZ tokeletes.
csao
Az Old Motors az Uralokhoz s.k csinál bowdeneket, ha nem boldogulsz, kérj tőlük segítséget.A tel. számukat láttam a börzenaptárban. Amúgy itt vannak a közelemben a Hollandinál.
Milyen kormányt vettél, hogy oldottad meg a féket és a fék visszajelzést, a gyári kapcsolók felszerelését ?
Ne az oldalkocsi felé döntsd, hanem ellenkezőleg.. :-))
úgy picit könnyebb..
és ne a mocit döntsd, hanem az oldalkocsit emeld..
Jawahoz kel a bowden mert felraktamrá egy chopperkormányt
Kőszi a cimet a Szabolcs u. ismertem de ott egy új ház épűlt a helyén, megkérdezem majd az Aligba
Akkor az oldalkocsis járgányommal mit csináljak, hogy döntsem meg?:DDDDDDD
Bowden centrum
Cím: 1134 Budapest, Szabolcs u. 16.
Telefon: 1-320-0321,
Mihez szeretnél bowdent?
Az Alig utcai cég 2 felé vált,a műszerészek maradtak, de ott megmondják hova mentek a bowdenkészítők.Van valahol még egy gyártó, előkeresem a vackaim közül..volt telcsi számom is..
Sziasztok! Ha valaki tud bowdenkészitőt Budapesten vagy kőrnyékén irja már meg. Kőszike
Most látom, milyen szép kerek számhoz értünk. :))
Pali!
Kűttem neked emilt, arra a kimondhatatlan emilcímedre.
1986-os 350-es JAWA tökéletes állapotban ELADÓ! Irányár: 98000 Ft
JAWA 250-es teljesen eredeti állapotban (szürke forgalmival) a legjobb ajánlatért ELADÓ!
Tel: 06/30-3604406
woodoo2,
Voltam a bontóban. Jelenleg nem volt nekik fordulatszámmérő, de ha van, akkor 500 Sk-ért (kb 3000 HUF) adja.
Még megpróbálok keresni Kassán valami bontót.
Üdv!
Jajj hát örömeim vannak:-)
1. Már csak egy vizsgám van:-)
2. Észre vettem, hogy 92 fúvóka kisebb átmérőjű volt (!!) a jawam karbijában, mint a 70-es és ezért nem volt rendes alapjáratom (valami lerakódás)
3. Valaki írta, hogy a jawak úgy könnyebben indulnak ha meg vannak egy kicsit döntve. Hát igen, szóval neki tényleg egy veder esze van, mert igaz.
Üdvi!
Cerberusz!
Eléhetsz a 0670/5264-345 tel.számon. Hétföig nme leszek netközelben.
Üdv!
kismacsek
Minden ami SIMSON hoz és MZ hez és JAWA hoz kell! Új (gyári és utángyártott) illetve bontott alkatrészek jóval bolti ár alatt! JAWA,ETZ,TS,Trophy, S51, S50, Schwalbe stb.... Írj vagy hívj mindent megoldunk!! 5000 ft felett Bp.-en ingyenes kiszállítással! Alkatrészek postai utánvéttel! 0630 4096093
Köszi szépen! Szerintem megvárom a jövő pénteket! Addig is még konzultálunk, hogy mi kéne.
Cerberusz!
Ha megvárod a jövö hét péntekét (akkor megyek haza), megkérdezem az ismerösömet, neki sok alkatrésze van, de nem tudom hogy van-e neki könyök.
Az enyémet a hét elején hoztam el, szintén krómozásr megy.
Üdvözlettel:
kismacsek
Berugókargumival kapcsolatban pedig nem tudok sokat segíteni, mert az enyémen is már szét van foszolva a gumi, úgyhogy én több mint valószínű, hogy komplett 559-res berúgókart fogok feltenni.
Köszi Kismacsek az infót! Viszont most látom hogy 353-as Jawad van! Nem tudsz eladó kipufogó könyököt hozzá ami krómozott vagy alkalmas a krómozásra? Mert már csak ez hiányzik hogy összeálljon a motor!
U.I.: Lehet, hogy már pár embernek helótja van ettől a kérdésemtől, de muszály minden követ megmozgatnom!
Üdv: Tibi
Nálunk csak karral együt árulják. Azt nem tudom viszont, hogy az újabbé jó-e a tiedre. A címeket tedd légyszi közszemlére!
Hi Mindenkinek!
Jawa 353-as motorom berugokarjára keresek gumit. Az eredeti széteső állapotban van. Krómozás után már nem tudnám visszarakni..
Minden infót elöre is kösz!
Üdv:
Kismacsek
Cerberusz, Dömper, email ment!
Üdv.
Szevasz Kismacsek!
Légyszi nekem is küldd el a párkányi Jawa boltokkal kapcsolatos e-mailedet! Előre is köszi!
Szia kismacsek!
Ez az ímél engem is érdekel, megköszönöm, ha megdobsz vele.
Szia!
Két bolt is van, pontosan leirtam maill-ben hogy merre találod öket
Üdv
Kismacsek
Szia!
Párkányban van ez a bolt,telefon 00-42-190-516-1631
Még régebben olvastam itt, egy szlovák Jawa-s bolt címét (sikerült elvesztenem) ha valakinek van valami infója erről kérem keressen meg. Köszi.
Annyit tudok a boltról, hogy Esztergommal szemben van a szlovákoknál.
:)))
Akkor mire képes egy Keeway 125-ös? :)
Közel egy milla?! Valamivel millió fölött van a 650-es Jawa. Nem sokkal drágább a Honda CBF 500.
matyi,
Rendben, tárcsafék téma lezárva. :) Főleg azért írtam, hogy tudd, hogy néhány kombináció nem fér össze, ha újítasz, cserélsz. Pl ha lecserélnéd a féknyerget a 640-esére (bármilyen okból), akkor a tárcsát is cserélni kellene. Lehet, hogy elég lenne a tárcsát tartó csavarokat, nem tudom. Meg kéne pontosan nézni. Tudod mit? Eljössz te is a szocitúrára és majd jól összehasonlítjuk. :)
Figyelni kéne az újságot, hogy mikor jön ki a cikk. De ha kedved van hozzá, lefordíthatod ezt is, én nem gátollak meg eme törekvésedben. :)
Neked chopper 639-esed van? Ezt nem tudtam. Ha már írtad, akkor elnézést kérek. 1994-es gyártási év? Na, akkor most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok arra a gépre. Tudsz mutatni képet? Véletlenül nem ilyen?
Esetleg a tárcsafék nem ilyen?
Bánkódnod egy percig sem kell, sőt nem szabad. Egyeltalán nem akartam, hogy bánkódj, csak nagyon kíváncsi vagyok.
Üdv!
Barátom 125-ös négyütemű japcsi choppere ( Kawasaki )tök édi, de cirka annyit tud,a hidraulikus működtetésű első tárcsafékével együtt,azért a közel egy milkóért mint a megboldogult Verhovina ötösöm. Szakadékba, hátszéllel tán bírja a nyolcvanat.Mindenesetre,mikor mögöttem jött, én, ( gagyi kis Jawa 350 638 ) utassal és oldalkocsival, ha ráhúztam a gázt, húsz másodperc múlva a visszapillantó tükörben se láttam jól. Nem azért, mert rosszul látok, hanem azért, mert úgy lemaradt- minden igyekezete ellenére - :-))
Hali Streets !
Hat kellene par alkatresz. 634-s Jawat ujitunk fel es par alkatresz cserere szorul. Tudsz vm arlistat kuldeni vagy a teflonon hivjalak es ugy megbeszeljuk?
Elore is kosz,csao
Hali pdaranyi!
Ja, en is utananeztem pontosan, vegulis a 638-s turbozott valtozata a 639-s, a motor ugyanaz(638).
Annyira nem vagyok penge a tarcsafek temaban,en meg vagyok elegedve az enyemmel, a gepet megfogja tokeletesen.
OK.Akkor feleslegesen nem forditok, ha igeny van ra,szoljatok. A felezesbe bennevagyok, legalabb gyorsabban vegzunk.
Ugy latszik senki sem. En is csak egy mondatkat csiptem el az egyik ujsagban. Kedvenc kategotriam egyike a turaenduro, azert is varom ilyen nagy lelkesedesel. No mindegy majdcsak szolnak hogg van olyan. :)
Persze szabad. En ha jol tudom 640-bol nincs Chopper valtozat, ha megis akkor tevedtem. Akkor meg nem voltam tisztaban ennyire a tipusokkal. A gyartasi ev 2004,tehat nem tobbeves gep, es szerintem annyi kulombseg nincs, ezert nem kell bankodnom szerintem.
Vettem cirka egy éve egy forgalomból ideiglenesen kivont Jawát.
Tudomásom szerint erre a járműre az adásvétel időpontjától függetlenül, egyáltalán nem kell sem biztosítást, sem súlyadót fizetni, mivel a gépjármű nem vesz, nem vehet részt a közúti közlekedésben.
Más téma :
Mivel én bontásra szántam:
Ha véglegesen ki akarom vonatni a forgalomból, akkor az átírást ki kell fizetni, de sem új forgalmi, sem új törzskönyv nem kell.
Még olcsóbb, ha a régi tulaj vonatja ki véglegesen, akkor csak 1500.
közi az infót magamtól nem is gondoltam volna. én kapásból megcsináltam volna a szerződést, de így nem fogom.
üdv
A biztosítást az adásvétel napjától kell fizetni, akár visszamenőlegesen is. Ha ki volt vonva akkor a régi tulajnak úgyis mindegy, neked meg lesz időd felújítani a gépet, és összeszedni a pénzt az átírásra. Ne írj tehát dátumot, és a régi tulaj az adásvételit ne adja le amíg nem lesz aktuális.
Szia Fórum!
Lehet hogy veszek egy 383ccm cross cz-t. Tudna vki támpontokat adni a háztűznézőre, hogy mit érdemes megnézni rajta nagyobb szétszerelések nélkül? Gondolom nehéz hozzá alkatrészeket szerezni, ezért érdekelne. Előre is köszi!
Mit kell figyelni a dátumon?
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|