:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Lehet hogy hülyén hangzik a kérdés, de nekem nincs összehasonlítási alapom.
Szerintetek melyik gép gyorsul jobban, a Jawa 350 638-as vagy egy ETZ 250?
Hali!
Pont most a teljesen kész állapot előtt, derült ki, hogy az első felnim nagyot üt. Elvittem küllőshöz, de nem tudja jobban megigazítani, mert a pereme görbe... (gumis ügyesen megigazította)
Remélem nem kell részleteznem, hogy mennyire vagyok most pipa :)
16'-os felni!
Kb.: Mennyiért tudok ilyet venni? (újat, krómosat?) Valaki tud segíteni benne! Nagyon sűrgős lenne...!
Üdv.: Petike
Ha a sebességet sem méri, és a kilómétert sem számolja,viszont a spirál menet közben forog, akkor lehet kopott a spirál felső meghajtó négyszöge, vagy az óra fogadó hüvelye.Vékony csavarhúzóval hajtsd meg az órát, kiderül, működik-e.., olyan kell, aminek a tolla pont befeszül a spirál helyére , persze ha van egy tuti spirál, és fúrógép, azzal könnyebb tesztelni.
Hali!
Olyan gondom lenne, hogy a 350-es 634-es Jawa-m első teleszkópszimmeringje kinyiffant, de sehol nem kaptam abban a méretben ha jól mértem 32/39-es, csak 32/40-esben tudnának adni. Szerintetek mit lehetne vele kezdeni? Esztergályossal megnagyobbítani a befoglaló anyát? Nekem ezt ajánlották.
sziasztok
egy is segítségre lenne szükségem. pofozgatok egy 250es CZ 485.1-t. az a gondom hogy nem mér a kilóméterórája. a blokkból kihajt, ha ráteszem a bovdent a másik vége is hajt de ha rácsavarom a kilóméterórára nem mutat semmit. mi lehet a gond az órával. szerintem az sem lehet hogy sokat ment mivel a motorban 4920 km van. ja azt még hozzátenném hogy a moci 10 évet pihent. ha tudna valaki pár tippet adni megköszönném.
üdv
Jól néz ki a gép! Túrára jössz vele májusban?
Sziasztok!
Van másnak olyan tapasztalata, hogy ha trabi gyújtásos a gépe akkor az alapjáratott muszály olyan 1200-1300ra belőni, mert ha kevesebbett forog szívogatja az aksit?
Meg egy olyan gond is van hogy 2300as fordulatig megy a gép, ott ha adok neki egy gázhúzást elkezd hörögni, de lassan felpörög 2800-2900-ig, onnan meg már kilő szinte. Hogyan lehetne ezt kicsit homológabbá tenni? Keverék állító csavar állás jelenleg: 2ki, 1/4
Sziasztok!
Nincs valakinek két fölösleges 125-ös cross cz hátsó telója?És tudja valaki mekkora fúvóka való ilyen gépbe?
Udv!
Ha vkt erdekel,raktam meg ket uj kepet a mocimrol(http://photos.yahoo.com/csibamatyi). Turazoknak lehet erdekes, mert az egyik kepen full turaszerelesben van oltozve.
felmelegedest es napsutest Mindenkinek!
Hali Pool!
Nekem meg soha nem sikerult 5 liter ala vinnem, ugyhogy "izlesek es pofonok" . Sajna.Nem tudom hogy hogy van ez a Jawanal, de szerintem mindegyik db mashogy fogyaszt. Vagy jobbat fogsz ki vagy rosszabbat. Nem tudom te mit hisz "huzom neki"-nek en altalaban 2szemely+csomag/100km/h, hoszabb es rovidebb alkalmakkor is benyeli a 6l-t. Pedig a koknyveben 3.8l/100km van 80km/h-s sebessegnel. Kiprobaltam ugy is,azaz max 80al mentem vele.Ez egy 130km szakaszon volt. 5 ala nem esett. Ha esetleg van segitseg ne folytsatok magatokba.
csao
Most hétvégén töltöttem az első telókat olajjal, a könyv szerint 140cm3 kell (250-es 559.es jawa 62-ből)
Amúgy fékolajjal sem lett sokkal keményebb, mint porszárazon.A csillapítás javult, de többet vártam tőle.Lehet, hogy megpróbálom sűrűbb olajjal.
Ha jól emlékszem 180ml, de ha nem, a fórumos kolégák majd úgy is megmondják :)!
Tisztelt mindenki!
Sok problémával találkoztam az elmúlt hetekben közöttük az egyik:
Venni szerettem volna alkatrészeket egy bontás alatt lévő motorból, ám a tulaj úgy gondolja hogy a pesti árak a mérvadóak mert neki a következőket mondták egy boltban:
Új főtengely: 100.000 HUF,
Új tank: 40.000 HUF
Első tárcsafék: 130.000 HUF(639)
Így most inkább hagyja szétrohadni a motort mind, eladná alkatrésznek, mert úgy gondolja én verem át mikor közöltem vele, hogy ez a lista átverés.
Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy csinálok egy jawa-s honlapot amire olyan dolgokat rakok fel, mint pl. egy alkatrészlista, mely magyar és szlovák árakat egyaránt tartalmazza, a bolt feltüntetésével. Ez mellett lesz még rajta sok érdekes dolog, főleg a cseh kollégák eredeti honlapjáról lehúzott anyag, de saját fejlesztésű eszközök, stb…
Mivel az én fejem sem káptalan, ezért kérem mindazokat akik friss alkatrész árak birtokában vannak, úgy gondolják a lista hiányos, ám ki tudnák bővíteni, kérem küldjék el nekem emailba a saját listájukat, és zt közzé fogom tenni, ki fogom egészíteni. Ha valaki tudja hogy az árak melyik boltra vonatkoznak azt is megköszönöm, mert annál jobb, ha tudjuk hova kell fordulni. Bármiféle észrevétellel bátran forduljatok hozzám, igyekszem mindenre választ adni. A honlap címe: jawamania.uw.hu
Tibi
Ui.: A honlap folyamatos fejlesztés alatt van, csak az első oldal és a áras oldal megy egyenlőre, ezek is statikusak, de igyekszem sietni vele hogy még szezon előtt kész legyen .
szia!
Küldj fényképet légysziv és árakat is ok? köszi
Egy jobb lengéscsillapító esetén nem kell a külömböző funkciójú olajakkal kísérletezni, mivel állítható.Például van olyan, ahol a dugattyún több, egyre nagyobb átmérőjű furat van, viszont az ezt lezáró alátéten csak egy nagyobb.A teló keménysége attól függ, hogy melyik furat lesz nyitott azáltal, a záróalátét áteresztő furata hova kerül.A lefedett furatok nem funkcionálnak.
ÜDV.
Kérlek írd meg mennyi olaj kell az első telóba
feri
Ha már az olajoknál tartunk, én az első és hátsó telóba egyaránt a nehézmunkagépek hidraulikaolaját töltöttem. Kicsit kemény ugyan, de országútra nincs is jobb!!!
Hello! És ebbe a műanyagon kivül benne van a szén kefék is meg a két saru is amire dugom a vezetékeket?
Hát igen ezért nem mindegy milyen olajat,és melyik telóba raklyuk.
A Kis Polski-é belemegy kicsit a helyirekell szabni,és plussz 2lukat fúrni a csavaroknak nemnagy történet csak ne logjon be a forgorész drótjaihoz!
Valakinek nincs véletlenül csomagtartója Perákhoz?
Hi all!
1945-től 1964-ig vannak Jawaim
szeretnék eladni egy 1961-es 350 est szépen felújítva,és egy 1960-as 250-est
restaurálatlan gyári állapotban(19Km)fényképet tudok küldeni ha valakit érdekelne:guzsald@freemail.hu
Azért csak most jelentkezek, mert a JAWA-t csináltam. Csakugyan van rajta szám, úgyhogy sikerült a párt megtalálni. Most úgy áll, hogy holnap összeteszem a két blokkfelet, (ma bekerültek a csapágyak, a szimmeringek, tegnap a váz készült el). Hátha nem lesz semmi akadálya az átírásnak és a további szerelésnek sem. Köszönök mindenkinek minden segítséget: A Kacsás
szasztok!
Én úgy tudom,hogy már 15 forint!
Ma végre eljuttottam addig, hogy megnézzem milyen fesszabályzó van a mocimban. Eredeti jawa. Elektronikusnak néz ki, mert nagyon lapos. És bonthatatlan:) . Gyártott valaha a jawa 6voltos elektronikus feszabályzót?!!
Egyébbként rém furán viselkedik. 2200 alszik el a töltés lámpa, és 1400 gyullad ki újra...Ja, az aksi természetesen teljesen lemerült az állás két hónapja alatt.Úgy néz ki, ha valakinek hat voltos jawaja van, és utoljára városban közlekedett,az az idényt aku töltéssel kezdje.
Sziasztok!
Ha a két trafó közül az egyik zúg,akkor az azt jelenti,h az a trafó nem jó?
Hali Mindekinek!
Ami után már régóta "kérdezgettem", régóta foglalkoztam vele, lassan elkészülőben van... (még persze kissé hiányosan) Aki esetleg tudna "sárga v. fehér" kúpos lámpabúrát.. mint milyen erre is kell, megköszönném!
Amúgy tegnap már meg is hajtottam... Először majdnem egyik árok, utánna másik, de egy 1-2 km-en belül már az uton tudtam tartani:) Most meg már 60-70km/h (2-3 személlyes), is megy:) (egyenesen) :))
Azért még van mit megtanulni rajta, meg persze tegnap is állandóan állítottam... Most úgy néz ki, hogy összejött.. (képen is látszik, az eleje kicsit bukik, azon még kell módosítani)
Jah, igen, s mielőtt még vki kritizálná a bal oldali "deknifedelet", az másik lesz... (Ez egy régi)
Íme: petike07.kepeim.hu
Üdv mindenkinek! Jó motorozást!
Menyi ma az átírás ccm-enkénti díja?
Köszi a választ.
A papíroktól sok függ..forgalmi van ? meddig ?...Meg attól is, hogy 634-es, vagy 638-as.Kívül jó, vagy belül is..gumik, akku, fény, króm, telók, kormánycsapágy, fékek, össz futott km. ? Írjál bővebbet!Talán könnyebb megsaccolni.
Menyi pénzt ér egy jó állapotú sokat állt 20-év körüli 350-es szerintetek?
Hat azert en gurultam egyet ma. :)
HyGy
al Rachid!
Nekem a Jawám fogyasztását még sohasem sikerült 5 liter fölé hajszolni. Átlagosan pedig 4,3 liter. Egyszer hoszabb túrán (700 km) 3,8 at fogyasztott, pedig azért húztam neki.
A Jawához van gyári alkatrész, de nagyon drága szerintem. Darányi Petinek talán van cseh árlistája.
Üdv.: Pool
Futár Motoros Bolt, Zichy Jenő utca, párszáz forint, most vettem decemberben.
Hello! Jawa 350/638-ashoz keresek a gyújtáshoz ami a szénkeféket tartja az a műanyag mert az enyém elöregedett és széttörött és nincs töltésem! Előre is kösz!
Az olajak sajnos természetesen bizonyos mértékben akaratunk ellenére habosodnak, éppen ennek a minimálisra lecsökkentése a fő feladat.
A habos olaj kenőképessége is csökken.Ez például motoroknál végképp nem kívánatos.
A habosodásról óvatosan nyilatkoznék, mivel a lengéscsillapítóolaj legjelesebb tulajdonsága, hogy nem habosodik , mivel nem szabad neki, működésképtelenné teszi. - A legtöbb lengéscsillapítónál kis furaton préselődik át az olaj egyik munkatérből a másikba.A habos olaj viszkozítása a szükséges alá csökkenne és egyenetlenné válna - Éppúgy nem, mint a szervó, vagy hidraulika olajnak sem.Alapelv, a folyadék nem összenyomható.A habos másképp viselkedik. Tehát egy fogaskerekes, vagy dugattyús olajszivattyú működését, a létrehozandó végnyomást negatívan befolyásolja .
Ahoj!
"HÉTVÉGÉRE TAVASZ! EZT MONDTÁK AZ OKOSOK,DE UGYTÜNIK MÉG MINDIG TÉLVAN ÉRZEM A BŐRÖMÖN!"
Legalább annyire nem fáj a szívem, hogy vasárnap is húzom az igát a munkázóban.
Üdv,
Pali
Üdv Mindenkinek! Én idáig jórészt ETZ-sztem az elmúlt 18 évben. Jawám még sosem volt, de most arra gondoltam, hogy veszek egyet. Unom, hogy az összes MZ váza görbe és nehéz gyári alkatrészt szerezni hozzá. Érdeklődnék, hogy a szlovákoknál, vagy itthon mennyire szerezhető be gyári alkatrész. Az is érdekelne, hogy egy újjabb tipusú 350-es mennyit fogyaszt városban, ha ligtosan húzom neki.
Előre is köszi: al Rachid
Megdöglött a fórum? Sehol senki mi a szentszarvan gerekek agyvelő kikapcs? Vagy mi, semmi hozzásszólás semmi mozgás nem értem ! Na csááá!
Igen a híg olaj hosszú rugóúthozvaló vagyis terepre pl.:(Budapest).
A sűrű az országútra, és autopalyára.
A sűrű váltó olaj azért jó mert a telóban létrejött kavitáció miadt az olaj hamar habosodik vagyis elég a saját surlódásátol.Az a fekete ragacsos szar a telo alján az elégett olaj.
Éppen mos löttem seggbe egy kiscsákót valamit buzerált a mocimon itt a házelött!!!100%kokeró volt és milyen gyorsan szalad visítva!Még szerencse hogy van riasztó a mocimon!
Tényleg híg, de nem vettem a bátorságot, hogy mást javasoljak, mint az előírt.Egy biztos, ezzel az olajjal macskakövön nem rázza szét a csuklómat a kormány..pedig a terhelt oldalkocsi összesen még 1 mázsa !!! Innen nézve jól működik.
Hello!
Telo olajrol csak annyit,hogy az egy rakás szar Jawaba,és Mzbe nemjó!túl puha, és gyenge a csillapítása!
Én hajtómű olajat rakokbele,SAE 80w/90.
Aleg gagyibb mol is megteszi,mert másra nem jó!!
Ami a hétvégi jóidőtilleti éppen jól elmosott az eső a jéggojók szétverték a képem mint zápor a tyúkszart,aztán elkezdett őmleni a hó,2cm latyak M0-on!!
Mi kell még mára?3.feles wiskyt nyomom az arcomba,mert szét fagytam!!!HÉTVÉGÉRE TAVASZ! EZT MONDTÁK AZ OKOSOK,DE UGYTÜNIK MÉG MINDIG TÉLVAN ÉRZEM A BŐRÖMÖN!
Mol lökésgátlóolaj jó lesz.
Sziasztok!
Most akadtam rá a fórumra, nem kis örömömre!Tavaly kezdtem rendberakni családi örökségem, egy 250-es 559-es csepptankos Jawat. Sajnos a papírjai közt nem találtam adatot, hogy a teleszkópokba milyen minőségű olajat kell tölteni.Ha valaki ki tudna segíteni ezzel az infóval, akkor nem kéne tovább kutatnom. Előre is köszi! Motorozásra alkalmas időt a hosszú hétvégére!
Kedves Gexxx!
Azt gondolom, nincs lényeges eltéres a keresett rajz és CZ 471-472 között.
Üdvözlettel:Laci
cezetmania.info
technika-manuály-cz250 sport 471, 350 sport 472
A kezelési utasítás 53. oldalán.
Ha a csapszeg méreteit megadod, legyártom Neked.
Üdv: feri
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|