:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Nekem is bevált az ngk. A brisk vágyott hamar a kukába.
Lehet hogy az új NGK dobozán is az van ráírva, Made in China...:DDDDD
Egyébként az én gépemben is NGK van, és semmi bajom vele.
Champion
Már az új NGK-k is szarok.Nekem egymásután két pár szart be kb 2000km alatt.És nem egy helyen vettem őket.A rohadékok szándékosan beépítik a hibalehetőségeket......Érdekes, hogy régen akár 15-17ezer km-t is le lehetett menni egy gyertyával.Ma meg cseréld le 7-8 ezernél..Pedig állítólag fejlődött a technika valamennyit az utóbbi 30 évben......
köszi a sok épitő jellegü kritikát.Milyen gyertyát vegyek bele? Megvettem a jawa.
Jól emlékszem benzines zilszerelő éveimből, hogy a tirisztoros gyújtás magasabb gyújtófeszültségű trafóval üzemel? Jóval többet fogyaszt a gyárinál....jawán nem jó ötlet szerintem se..
Mi éghetne le benne? A fekete doboz? Akkor ez a lehetőség a gyári el. gyújtásnál is megvan. Hiszen ha vmi elromolhat...
Na mondjuk, az, hogy MÉG nem égett le semmi, sajnos nem jelenti azt, hogy nem is fog soha.Ez a hátránya megvan a trabinak.De ennyit igazán megtehet az ember, hogy figyel a gyújtásra.
Egyébként elég jó megoldás szerintem.Talán a legolcsóbb is az elektronikusok közül...
Nekem is Trabant gyújtás van rajta,és híbátlanul működik! A téli fúrás óta még a gyertyát sem köpte be soha. Ja,és ha a gyújtást rajtahagyom sem égett le még semmi.
"Tilisztorosra", csak ha sok főtt lizst eszel....:))) TiRisztor a neve...
Felesleges vele tökölni, trabi gyújtást remekül fel lehet rakni rá...CSak egy kis kézügyesség kell....
sziasztok! Most készülök venni egy 88-as jawa 350-est, megszakitós a gyújtása át lehet szerelni tilisztorosra?
Jó a cikk a gyújtásról, de nálam a trabigyújtás tökéletesen üzemel, már több, mint egy éve...Nekem az untig elég, ha meg ne adj isten beszarik, ahoz még hozzá is merek nyúlni /mármint bele az elektronikába/.....:)))
Gondolom ez a gyári buli, nem egy olcsó mulatság..
Azért sok sikert hozzá...:))
Hali!
Most olvastam a cikket a gyári elektronikus gyújtásról. Tud valai legalább irányárat mondani, mennyit kóstál?
Sziasztok!
Most lettem kész (2év után) a saját Jawa 250 (1974)-esem felújításával. Szívesen írnék róla pár oldalt, van hozzá ezernyi képem, sok alkatrész címem, no meg rengeteg összegyűlt tapasztalat a felújítás során. Keresek olyan embert, aki ezeket fel tudná rakni és tördelni a netre (ide). Emailben küldeném az írásokat, képeket, csak össze kéne állítani őket, meg fölrakni erre az oldalra. Köszi a segítségért, Luigi
(horvathluigi@index.hu)
Soldier!
Ha 634-es főtengelyre gondolsz, nekem van! (Hajdú-Bihar megye)
(elérhetőség eggyel lejjebb)
Zsozso!
Nekem van eladó 634-es hengerem, mind a kettő megvan, ha érdekel. Van még ezen kívül egy pár dolog 634-eshez.
Hajdú-Bihar megyében van, írj, ha érdekel!
jawa350xxx@freemail.hu
70-314-5667
Kuplung felől: 1db 6305
Középen: 2db 6206
Generátor felől: 1db 3205
Váltóban:
1db 3205
2db 6303
1db INA BR1616
1db INA 15X22X12
Szimmeringek:
1db 30X52X7
1db 25X62X7
sziasztok
megtudnátok mondani hogy jawa 350 638/5.00 blokjában milyen méretű csapágyak vannak? és hol tudok beszerezni elektronikus gyujtást,menyiért?
előre is köszike
Helló!
Cezet 350 -es 1979-es évjáratú, bontott állapotban alkatrészenként eladó. Jó állapotú kipufogók, teleszkópok, kerekek,stb. Letenye,Zala megye 06/30/324-2052 Balázs
Sziasztok! Még mindig szükségem lenne 634-Jawa jobb hengerre, vagy egy komplett motorra alkatrésznek.Sürgős lenne,mert itt a az ősz és én még alig tudtam motorozni.Aki tud segíteni rjon, vagy tel.:06305600719
Sajna, egyszercsak meg kell ide érkezned miatta, nem sok rá az esély, hogy arra járjak.
vizvezjav@net-tv.hu
Kiszerelem, és ha telcsizel érkezés előtt, valamelyik családtagom odaadja, ha nem vagyok esetleg itthon.
Helló Mindenkinek!
05-ös jawa (ideal) felújításához alkatrésznek vennék szép állapotú, üzemképtelen jawa mustangot (lehet hiányos is), vagy legalább egy pár jó állapotú kereket olcsón, lehetőleg Bp-en, vagy környékén.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: mofe
Oksa Fullkoma! :)
17.-ik kerülti vok... szal nincs közel csepel, de megoldjuk. Véssed megfelé ha van ötleted, hogy hol/mikor talizzunk. Ma már csak estefelé leszek... a mail címed meg nem oké, mert visszadobja a levelet...
Dani
Ja, késő van , nem figyeltem eléggé :-)) A tv. és a net nem megy egyszerre fáradtan..
ez egy 638 Twiné, tuti jó neked, egy rugóért viheted! Teljesen megegyezik az oldalasoméval,az nem twinsport, mezei 638... a váz ugyanaz.
Úgy emlékszem, hogy a 638 katalógusában minden meg van jelölve egy kis csillaggal, ami a 634-be is jó.
Utánanézek, hacsak addig nem mondja meg valaki a tutit.
Árat megcsacsogjuk ,ha a Csepelen lévő cucc elérhető távolság számodra.
üdvi : Full....
Szia Full!
Mennyiért méred a középtámszt? Sajna az enyémnek le vannak törve a talpai. Ja, 638as a mocim, arra jó a Te támaszod...vagy az egyforma mindegyiken? Én nem tom...:)
Köcce!
Üdv: Dani
Még mindíg van egy felesleges generátor forgórészem,
valamint egy tank,
2 oldalfedéllemez,
átírható váz,
középtámasz tartozékaival,
ülés , áthúzva,
légszűrőház,
akkutartó,
krómozott e. sárvédő felújítható állapotban,
mindezektől reális áron megszabadulnék.
Jawa 350 638 Twinsport mütyürök .. érdekel valakit ?
Lehet hogy inkább csak a szaxerű üzemeltetés hálálta meg magát :).
Én most nyáron jártam Szlovákiában egy oldalkocsis TS 250/1-es MZvel, és 6 Voltos meg szoci létére megdöbbentően jól bírta az igénybevételt, pedig hajmeresztő szerpentineken kúsztunk fölfelé, kb. 220 kilós terheléssel (plusz az oldalkocsi súlya).
Persze először jó alaposan össze kellett ehhez rakni...
Szevasztok !
Szeretnék egy csepptankot, abból a típusból, amely szerelt lemezes. Fényezés állapota ill. apróbb horpadások nem érdekelnek, a lemez krómozása legyen rozsda- és sérülésmentes. Árat megtárgyaljuk.
Szia, Dobos!
Az igényes Jawa érdekelne, tudnál képet küldeni?
Szólhattál volna,h Nyíregyházára mész,találkozhattunk volna...de majd legközelebb!
sziasztok!
Szükségem lenne 350 es jawa 12v-os generátor álló és forgórészre, ha esetleg valakinek van elfekvőbe, lehetőleg működő képes, azírjon.
mdani2@yahoo.com
Ja, helyek ahol voltam: Győr, Keszthely, Békéscsaba, Nyíregyháza, Salgótarján és ami köztük van:-))
Ui.: nem arcoskodni akartam, csak tényleg nem rossz az a fránya Jawa....
Sziasztok!
Egy kis összefoglaló az elmúlt 3hónapi motorozásomról a Jawam 350 TS-vel (hát ha lelkierőt ad valakinek aki éppen keményszív és szidja a Jawaját (én is tettem anno....)):
Összesen kb 3000km amit túrázás közben tettem meg vagy hosszabb távú motorozás közben (nem a haverokhoz a szomszédba)
Ezalatt kevesebb mint 3.5L/100km volt a fogyasztás és 80-85km/h utazó általában (minek több..), volt olyan 450km, hogy csak 14L fogyott!
Szervizelés mindössze csak 3 égő volt és egy secunder lánccsere, de az nem volt muszály (csak hamár megvettem még télen akkor rakjam már rá)
Még defektem sem volt, de egyszer buktam szakadóesőben egy útéptkezésnél kb 30-40 tempónál. Ezt megúsztuk(én és a motor és tényleg szinte úsztunk:-)) egy két horzsolással. Nekem térdem vállam, motornak bukókeret, túradoboz, lábtartó.
Hát kb ennyi. A gyújtás elektronikus, szólóban mentem és már ráfért volna a motorra egy furatás a tavasszal is, de azt mondták, hogy amíg jó addig nem kell bántanni.... igazuk volt!
Na ezek után nem hiszek annak aki azt mondja, hogy sz*r a jawa.
Üdv: Sanyi
sziasztok keresek 12v-os jawat nem baj ha nincs műszaki rajt
Velorex 562 oldalkocsi, csak neked, 400000 Ft-ért eladó ! Alkalmi vétel, bolti ára 552825 Ft ! :-))
Jól szóltál Matya, ott a pont!!!!
Nem azért a húszfillérért, de ennyiért, már kapni lehet egy komplett motort is, egy kis szerencsével....Sőt, egy pár hete 22ezerért vettem egyet, és minden rajta volt....
Az, hogy mennyibe kerül a boltban, semmit nem jelent...
Miért akarják egyesek hülyének nézni az embereket?Pont itt, ahol általában nem a gazdag emberek fordulnak meg...
Hali
JAWA 638 elektromos rendszer kompletten mindennel együtt eladó, kb. 40 ezer forintért (a bolti ára kb. 70-lenne)Elérhetőségek, ha érdekkel:
E-mail hunterkiller@home-electric.axelero.net
Tel: 30/ 9 403 832
Ugyanitt eladó egy MZ 250 Alkatrésznek, vagy használatra, csak a váltóval van gond, rászorúlna egy kis renoválásra, irányár 50 e.
Sziasztok... Sürgősen szűkségem lenne egy 350 es 6v os jawa főtengelyre ...aki tudna eladni,vagy olyan motornbontót ahol találok, szóljon... Tamás:0620 4311-288
Én a futárban vettem / VI. Zichy/ két sisak belefér,lecsatolható, tíz alatt volt tavaly.
Belefér egy karton dobozos sör, és a hozzávaló , cirka nyolc kiló husi roston sütni :-)
http://kep.tar.hu/fullkopy/50113560#2
Szasztok!
Létezik 350-es Californiához (12V-os)háttámla, vagy valami ilyesmi? Csajszimnak kellene, mert nem elég neki, hogy csak belém kapaszkodik... :) Nem is értem. No, szóval létezik támla, amit nem kell barkácsolni? De képnek is örülnék...
Köcce! Dani
Mennyiért lehet dobozt szerezni 350-esre?
Olyat amibe legalább egy sisak belefér.
Szia
A két "kosár" jawa külön is eladó?.Az egyik haveromat lehet, hogy érdekelné.
Komplett 12V-os Jawa generátort keresek.Vagy csak forgórészt.
06-30-372-13-46
Sziasztok!
Van egy eladó 6 V-s, 350-s Jawa-m!
Igényesen átépítve, hibátlan állapotban!
(fekete, csepptank, egyedi lépcsős űlés, magas kormány, nyereg táskák, villatáska)
55.000 Ft
Mellé van még két 6V-s, 350-s Jawa kosárban!
25.000Ft (a kettő együtt!!)
És két Babetta! felújításra szorulnak, de működő blokkal!!
15.000Ft (a kettő együtt!!)
Sürgősen eladók!!
Akit érdekel emilen küldök képeket!!
Jó szelet!!
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|