:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Hali !
Ha megvan még, engem érdekelne a gépezet.
Köszi Hurka!
Nem ismerem a boltot, de majd csak megtalálom.
G
Nagy kincs marad az sokáig, ha vigyáz rá az ember....
A feltöltést Én is támogatom!!!!
Garde!
Debrecenben ismered a Péterfia utcán lévő motorosboltot? Ott szoktak lenni ilyen cuccok, és az eladó szerintem tud ajánlani fúrással kapcsolatos helyet is!
Tavaly sikerült ott szereznem alig használt hengereket 638-ashoz. 4000 km volt bennük. Elcseréltem az én fúrásra váró hengereimre. Szóval ha szerencséd van, lehet, hogy találsz valamit.
Megvan a bolt tel.száma is valahol, majd megírom, ha megtaláltam!
Üdv.!
Helló Srácok !
A tulajdonomba került egy JAWA 350 634-7
California, ( 1983-as, 7600 Km, gyári festés, az utolsó csavar is eredeti, lezsírozva állt 11 évet).
Ki kell cserélnem a szimeringeket, tömítéseket.
A 638 -hoz minden van a szakirodalomban, ami kellhet, le is töltöttem, biztosan sok minden egyezik a 634 -el,
ha valaki beszkennelne és küldene, vagy feltöltene ide magyar nyelvű 634 szakszervizes javításit(szerelésit), és kezelésit, az megkönnyítené a dolgomat, és másokét is, akik nem merik idegen kezekre bízni, még egy ilyen "kevésbé értékes" kincs szervizelését sem.
bibumm
Időközben kaptam levelet Discovery-től. Képeket is küldött. Igazából nem ezt a fajtát kerestem. Ez az oldalkocsis változat. Engem a bukócsöves verzió érdekelne, de ez nem az volt. Másik probléma, hogy nem igazán tudom, hogy milyen módon hoznám haza, ha forgalomból kivont a gép....
Valószínűleg el kéne szállítani valahogy, de most ilyesmire nincs időm....
Sziasztok kérdésem az lenne hogy jawara mennyiért lehet bukócsövet szerezni? ill. honnan érdemes Előre is köszi!!
OK, a jóbarát visszamondta, a Tiéd lehet;)
sorszám: 5713 (39371)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2005-11-02 20:40:09)
Sziasztok!
Valaki írjon már nekem Debrecen és Békéscsaba között olyan boltot ahol megbízhatóan cserélnek fúrásra való hengert fúrtra és dugókra. Vagy olyan helyet ahol megbízhatóan fúrnak!
"Énis"-> Én is, külön írva, hiába, a kapkodás ára;)
Oh... csak szép sorjában:) Énis jelentkeztem már erre a posztra egy kedves jóbarátom kívánságára, egy kicsit korábban:) No, azért licitálni nem fogunk, csak szólok;)
sorszám: 5710 (39329)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2005-11-02 20:40:09)
Discovery: Elviszem a JAWA-dat!!!! Vedd úgy, hogy meg van véve.... Kérlek írj E-MAIL-t részletes infóval a motorról.
blacktwister@freemail.hu
Ne add oda senkinek, ELVISZEM!!!!
Oh, így már értem.
A motorvásárlás továbbra is érzelmi kérdés, legyen Cz, Jawa, vagy más:)
Egy volt Cz tulaj dicsekedett sokat, hogy állva hagyta a 634eseket, de lehet, hogy a szíve nagyobbította kicsit az emlékeit;)
Eladó egy JAWA 350-638-as motorkerékpár.
Első tulajtol,9000Km,forgalombol kivonva, üzemképes állapotban. Ára:40000Ft.
Helló csnorbi!
Köszi az infokat a gyújtásról, sokat segített!
Pdaranyi!
Tudnál segíteni nekem is a rendelésben? Ha minden jól megy 1-2 héten belül aktuális lesz.
Üdv.
Nem erősebb, és nem gyorsabb, csak 25 kilóval könnyebb.Kicsit kevesebbet eszik, dinamikusabb is kicsit....
:) Igen, igazad van, de talán pont ezért volt még meg. Igazi gyöngyszemnek tartom, és hihetetlen volt számomra, hogy megvolt, mire le tudtam érte menni.
Legalább lesz egy szép márciusi napom, amikor hazahozom;)
Igaz az, hogy a 350 CZ erősebb és gyorsabb, mint a vele egykorú 634-esek?
Eladó egy 634-es Jawa érvényes műszakival, törzskönyvvel, új akksival. Az ára 50eFt.
Helló ! Meg tudná valaki mondani milyen méretü O-gyürü kell a 354.Jawa berugó tengelyére kösz Zoli
Helló!
Nem tudna nekem vki mondani címet szlovákiában ahol lehet 350/638as cuccokat venni???Sürgős lenne!Eredeti cuccok érdekelnek!
Volt nekem annak idelyén egy 350-es Cz-m de sajnos pár éve meggondolatlanul eladtam, és most rám tört a nosztalgia.
Találtam olyan spray-t is ami pont olyan szín, mint ezek a régi bordó Jáwák, csak egész közelről látni hogy metálfesték.Amúgy jó messze vettél motort.
...de jóóó... Nagyon szép a mocid!!
Jót mulattam a kis videón, millió köszönet érte;)
Ha hazahozom a szépségemet, össze is futhatnánk!
Szia !
Augusztusban vettem egy 1973-as 250/559-et és egy 1963-as 350-est.
Tavaszra akarom forgalomba helyezni a 350-est, nagyon romos volt egy udvarban hevert darabokban Letenyén, egyébként Én is nagykanizsai vagyok.
Hali!
Most kaptam válasz e-mailt, a MontyJawa-soktól, hogy az én típusomhoz, az "1 valec"-es kell, az egy kivezetéses. Nekem meg ugye a "2 valec" -van, azt adták. Pedig leírtam a faszinak, hogy milyen típusú jawahoz kell! S, megnyugtatott, hogy ez is jó!
Figy, biztos jó, ha az egyiket letestelem, s csak az egyiket használom? De kettő közül mindegy, hogy melyiket? Bizti infó kellene.
Üdv.: Petike
Hali!
Köszi szépen az infót, most már megnyugodtam, hogy nem vert át:)
Amúgy én találtam neten olyan Vape 6V-os gyújtást ami direkt egy hengereshez van, de azt a simson-hoz ajánlották, nem Jawa-hoz:)
Akkor bizti jó lesz, de majd a felrakásnál úgyis kiderül!
Ha megtennéd, hogy küldenél nekem 6V-os kapcsolási rajzot, megköszönném!
Szia!
Udv, a "Kevesek" soraban, akik Vape-val rendelkeznek!!
Szal nekem ugyan 12V-os rendszerem van, de anno letoltottem egy csomo cuccot az osszes gyujtasukrol es ezt azt megtudtam..
Emailon elkuldom a kapcsolasi rajzat ami a 6V-os gepekhez van.
ui: a pali nem kauzott, valoban le kell testelned az egyik nagyfesz kabelt ha 1 hengerhez hasznalod. Egyekb en nem tudok 1 kivezetesesrol.
Remelem segitettem!
udv,
Norbi
Lenne egy olyan kérdésem hogy a jawa babettát nagyobb befektetés nélkül hogy lehet tuningolni sebesség ill. lórő ügyben.Akármit írhattok a blokkom különösen erős!De azért csak olyat amit ti is megcsinálnátok.
Hali!
Másik fontos kérdésem: hogy amit vettem gyújtást, az 2 hengeres Jawa-hoz van gyártva. Azt mondta nekem a faszi, hogy egy jó 1 hengereshez is, csak az egyik kivezetést le kell testelni. Hát nagyon remélem, hogy mükszik! Amúgy nem hinném, hogy átakart verni ezzel. De ahogy néztem létezik 1 kivezetéses is. (úgyértem, hogy egy gyertyakábel jön ki) Ehhez vkinek vmi ötlete?
Hali!
Olyan márkatársat keresek aki rendelkezik VAPE 6V-os elektronikus gyújtással, ugyanis minap vettem egyet, s igazán semmi infóm nincs az egészről. Gyújtás beállítás, egyebek...
Szia:)
Köszönöm szépen, megfelelőképpen büszke is vagyok rá:) Nagyon nehéz minden nap tavaszig, az tuti! Az azért vigasztal, hogy addig is jó kezekben van ;) Nem vagyok elég gyakorlott fórumozó, szóval lehet, hogy erről már volt szó, de Neked milyen van?
Kedves Woodoo2!
A gyakorlat azt bizonyítja , hogy kell. Nos, leírom akkor amit egy KKdorozsmán lakó motoros társunktól tanultam és valóban így működik. A megfelelően rögzített, Hall érzékelő és a hozzá illesztett mágnes gyűrű hatására az elektronika a jobb hengerre a zöld vezetéken adja a gyújtást a megfelelő időpontban. Ennek a beállítása az ALAPLAPPAL történik. A bal henger (kuplung feköli)fehér vezetéken kapja a gyújtást és a Hall IC NYÁK lapján a hosszú kivágásánál levő rögzítő csavar lazítása után a HALL IC MÁGMESGYŰRŰTŐL való KÖZELÍTÉSÉVEL vagy TÁVOLÍTÁSÁVAL lehet az előgyújtást állítíni. (Már nem emlékszem mikor csökken és nő.) A beállítás 0,01 mm pontossággal is elvégezhető kellő türelemmel. Még egy ellenőrzés,(jobb, bal henger) esetleges korrekciő, (tapasztalatom szerint a harmadik ellenőrzéskor nem volt szükség korrekcióra) és úgy megy mint a "safhauzen", símán, nem ráz.
Üdvözlettel: Laci
Szeva,
Tisztaban vagyok vele, hogy nem "kell". Csupan azt irtam, hogy "lehet" :) .
Tudtommal a trabi gyujtasnal a 2. henger gyujtasa allithato az 1-hoz kepest +/-5 fokon belul. Ez mar 1 "lehetoseg" .
udv,
N.
nem kell külön állítani a 2 hengert! 180 fogos forgórész mágnese.
Heló.Nem tudok semmi alkatrésszel cserélni mert nekem csak az MZ TS 125ös és Mustang van egészben.nincs hozzájuk plusz alkatrészem.Megirod mid van és mondasz valami árat aztán ha jó kifizetem.A mustanghoz nincs lánckereked ami a blokknál van?
Szia !
Valóban szép motort vettél.Megnéztem a hasznaltautón.
> Valaki ismeri azt a Csavajda
> Norbertet, aki a cikket írta ez elekt.
> gyújtásról? Vagy van olyan, aki már
> rendelt, vagy vett ilyet valahol?
Hello,
En vagyok "az" a Csavajda Norbert.
Szoval a gyujtast pdaranyi segitsegevel sikerult megrendelni, mivel angolul nem voltak hajlandoak kommunikalni. Peter viszont beszeli a nyelvet es o irt nekik (THX).
- A cucc 20300Ft-ba kerult, ami atszamitva (250es arfolyamon) ~82euro.
- A gyari gyujtas es a vape gyujtas nem kulonbozik egymastol, mivel a vape szallitja be a jawanak.
- Letezik tobbfele verzioja is, az enyem a legegyszerubb. Vagyis a generatorom a regi. Ha mar itt jarsz, akkor erdemes megnezni a www.vape.cz oldalt (ha mar itt jarsz, csak 1 kattintas).
- Egy masik cimboram is rendelt ebbol a gyujtasbol es neki is bevalt!
- Trabi gyujtast nem ismerem. Egy cimboram telepitett ilyet, de azzal sincs semmi gond, csak ott tobbet kell dolgozni a beepitesen es ha jol tudom hengerenkent allithatod a elogyujtast.
Velemenyem szerint megerte megvenni!!
Egy ilyen jo es igenyes motor mast nem is erdemelhet!
Remelem segitettem (a dontesben)!
udv,
N.
Szia Péter
Meg kell néznem van lámpám talán km óra is van benne bár nem tudom milyen a foncsor. Nem szeretnék pénzt kérni érte, ha van valamid mz pannonia jawa/350/ müfajban aproság elcserélhetjük.
üdvözlet
ferti 06 30 9 347 125
Helo.Olvastam hogy van mustang alkatrészed.A lámpafejet mindenestül mennyiért adod.Amibe bennt lenne a km óra ha van,Foncsor,lámpa,kapcsoló
Sziasztok!
Jawa 350-638-5-ös motoron, hogyan és mennyire kel állitani a benzinszintet, mert szerintem az enyémen magas.
Hello Petike07!
Nemrég vettem egy Jawa 350 638-5öst:)
Még fennvan a kicsike:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=294082&command=ugras&screenwidth=1024
Első látásra szerelem. Úgy egyeztem meg a tulajjal, hogy csak márciusban hozom el, mert most nem tudom hova tenni, és nincs is teljesen kifizetve. Hiába, szerelmes típus vagyok, csak nagyon csóró:)))
Gyönyörű egy állapotban van, erről magush kollega is mesélhetne ;o)
Üdv Zond!
Amúgy Zalaegerszeg mellett lakom 20 km-re, de nem Kanizsa irányába, hanem Zegtől még nyugatra!
Neked milyen típusú Jawa-d van?
Bye
Hali!
Igazad van, tudom! 18.000 Ft-ot két tükörért én sem adnék ki! Az én Jawa-m is a lehető legolcsóbban készült, minden szinte baráti, meg ismerősi áron! Amúgy ez számomra a hobby, s nem a mindennapos motorozás része! Van másik motorom, amit gyakrabban használok, s persze nem veterán!
Amúgy a dinamóm is szarakodik, meg a feszszabályzóm, s így már úgy gondoltam megérdemelne egy tisztességes gyújtást.
Már nagyon ráférne!
Ezért kell üzembiztossá tenni:))
Amúgy szerintem nem összemérhető egy Yamaha és egy Jawa...
Árban sem:(
Zala megye?
Konkrétabban merre? Nagykanizsai vagyok :o)
Bár már csak havonta járok haza...
Én nem kötözködni akartam,csak arra utalni,sok mindent meg lehet egyszerűbben, olcsóbban is csinálni. Persze,mindenki döntse el,h mennyit költ motorjára,de értéke nem fog ezzel növekedni. Az én motoromon a két tükör 18000 Ft (lett volna,ha itthon veszem meg),de sztem nem fog senki ennyivel többet adni érte,m van rajta 2 szép tükör...
Szerintem az alap dolog,h elvitt a motor oda,és vissza is hozott,hiszen ezért van. Tudom hogy értetted,nekem is Jawa-m van,tényleg jó érzés,ha nem jön ki/nincs semmi baja,de tesóm Németországban vett egy 600-as Yamahát,reggel elindult vele haza,estére itthon volt...1200 km. Én nem mernék megkockáztatni 1200 km Jawaval.
Sziasztok ! lenne egy kérdésem ,egy barátomnak kellene JAWA350 TWIN SPORT -hoz egy karbi új.vagy használt tud-é esetleg valaki megköszönöm. -Köszönöm !
Üdv. Woodoo!
Tudtommal a gyári elekt. gyújtás és a vape-s ugyanaz! Tehát a vape cég készíti a Jawa számára, ha jól tudom. Ha elolvasod a cikket, láthatod, hogy a cikk szerzője is a vape-től rendelte a gyárinak nevezett gyújtást.
Az pedig, hogy kinek mi a drága, és mi az, ami megéri, sok mindentől függ.
Neked jobban megéri valahonnan szerezni egy trabigyújtást és ügyesen felrakni a mocidra - mindezt több, mint 10ezer Ft-ért!
Én szívesebben vennék inkább gyárit, kevesebb, mint 20 ezer Ft-ért (szállítás nélküli ár), amit speciálisan az én motoromhoz (meg persze a többi ilyen típusúhoz) fejlesztettek ki, és egyszerűen beszerelhető (mivel műszaki és elektronikai ismereteim eléggé hiányosak), sőt, ha esetleg nem működne, még a pénzem visszaszerzésére is van esély! Ha a trabi gyújtás 'meghal', nem tudom kinél reklamálhatsz.
Persze, azzal tisztában vagyok, hogy attól, hogy én beépítek egy ilyen 20ezer Ft-os darabot a motoromba, még nem fogok érte 20ezer Ft-al többet kapni, de nem is szándékozom eladni.
Valószínűleg ezzel a mocival fogok járni még egy pár évig, sőt lehet, hogy örökre megtartom, és ha soha többet nem kell levennem a jobb fedelet gyújtásállítás céljából, nekem már megérte!
Minden jót, széles utat!
Egyhengeresre minek elektronika??Nekem a 250es a legnagyobb partnerem gyújtás terén.Simán 2000km-es dunántúli túrát csináltam vele.Egyszer kellett gyújtást állítani, mert dögmeleg volt, és kicsit lenyalta a bakelitet....De egyébként ha adsz neki egy kis előgyújtást, már megy.Egyébként eddig elmentem vele olyan 22-23 ezer km-t, és szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor állítottam gyújtást..:))
Nem akarok senkinek e lelkébe gázolni, szép a 350 km is főleg oldalkocsival, de azért nem olyan sok, hogy nagyon hasra kelljen esni előtte....
Szerintem nem rentábilis egy 559esre a gyújtás miatt rákölteni ennyit...De te tudod, ha ilyen jól megy, annak csak örülök.....
Hát hogy mennyibe kerül ,azt nem tudom, bontóban kell keresni.De kb olyan 6 rongy körül hozzá lehet jutni, ha egy kis szerencséd van.Kell hozzá egy közdarab is.De szerelési útmutató az nincs nekem se.Max két-három képet tudok küldeni, ha érdekel.
milyet?? Gyári Jawa...Jó az oda.
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|