:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Asszem egyszerűbb lett volna kicserélni az elszakadt bowdent, de te tudod..
Nohh emberek, csak hogy egy ismételten meddő vitát zárhassak soraimmal gyprsan begépelem legújabb hibát motoromnak :)
Féklámpa kapcsoló....
Asszem ez így ki is meríti az összes hiba alapját... Mivel sikerült elszakítanom az illető bowdent ami ezt vezérelné, így a jövőbeli meghibásodásokat előre is kiküszübülve kihagyom a rendszerből a bowdent. nameg a kapcslót is... Legalábbis a jawaét.
Meghibásodás után lebontottam 350/638-asom bowdenjeit (kapcsoló), és megállapítottam hogy a lyuk ami a fékkarnál marad az pont olyan átmérőjű, mint amibe befér az ETZ féklámpa kapcsoló. így kicsit reszelgetve sikerült beletennem az illető kapcsolót, ami már csak bekötésre vár. Mivel nem találtam fekete 2 eres kábelt, (nem is kerestem nagyon), így előző álláspontomnak ellentmondva, vettem 4m fehér kétereset, és hozzá fekete zsugorcsövet. Ez lesz majd a fékkartól elvezetve a féklámpa kapcsoló korábbi helyéhez, ahova simsonból való sarus csatlakozót tettem. Majd ebből még két szál megy a fékpedálhoz, ahova majd egy lemez segítségével felfogatok mégegy ilyen kapcsolót. Ezzel kiküszübülésre került mégegy hiba. Kuplong továbbra is hirtelen fog... és hidegen egyre rosszabb. Melegen alig észlelhető.
Kénytelen leszek megbontani a blokkot :(
Japp kis info... a jawa gyári boztosítéka nem bírja ha gumimatrachoz való elektromos pumpával akarsz felfújható fotelt tölteni :D:D:D:D
Noh majd fotókkal re, ha készen lesz a pedál kapcsolója is... Apropó ajkaiak, vagy veszpr környékiek, kérdés lenne hol és mennyiért vizsgáztatnak mostanában motorkerékpárt?
THX CREationMZ
Még némi apróság... nem azért fórumozok, hogy neveletlen bunyevác uninteligens idiótákkal küzdjek, hanem , hogy főként a fiataloknak segítsek, akik erre igényt tartanak, vagy rászorulnak. Néhány nyeretlen pofátlankodik, nyegléskedik, azokból nem kérek.
Asszem máris rájöttél, hová sorolható vagy.
Úgyhogy, takarodj, és ne vedd el mástól azt a lehetőséget, hogy a tudásomat megosszam vele. Nem kívánok tovább foglalkozni a fajtáddal. Köszi a megértést.
Kaptál egérutat, nem éltél vele, lásd következményeit.
Ezt megelőző írásodban azt sem tudtad , hányszor kérj bocsánatot, elölről nyalj, vagy hátulról.
Továbbra is fenntartom, annyiszor küldelek vissza anyádba, ahányszor lebaromarcúzol. Hiszen, ezt te tetted, kis ártatlan, egy humorosnak értékelhető hozzászólásom után. Kissé elvetetted a sulykot.
Nem lehetsz túl etikus egyéniség, azt hitted öreg hatvanas vagyok, aki nem tud jól beleverni az arcodba, ha lehetősége nyílik rá. Tévedtél , kisapám, mostantól nem baj, ha gondolkozol, mielőtt válaszolsz, ha ugyan képes vagy rá.
Baj lesz ebből , meglásd, ha nem tanulsz tiszteletet. Nem én bántalak, mert egy senki vagy, majd az élet megtanít.
Nem baj, ha van régi típusú pb gáz tömlőből kétszer öt centi, elmondom, mi kell még hozzá, az első bak viszont, az sajna nem megy távgyógyász módszerrel.Az bontóból tán beszerezhető, a hátsó viszont, mivel csavarral feszítik elő, használtan mit sem ér. Ezért találtam ki helyette mást. Ami pótolható, cserélhető. Kicsi buktató az említett tömlő, ami ma kisebb külső átmérőben kapható.valamint nem hatos, hanem nyolcas csavar kell bele.
sorszám: 11966 (76871)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2007-06-04 18:02:07)
Valamennyi plusz kenést biztos tud adni, én beleteszem mindig a motorba, mikor tankolok, nem egy olyan egetrengető összeg érte. Azt nem állítom, hogy használ is, de az illúzió meg van :)
sorszám: 11964 (76867)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2007-06-04 18:07:01)
Már miért lenne fasiszta?
Nem igazán értem, én komolyan jawa fórumot csak azért olvasom, hogy jót röhögjek azon, hogy ki hogy szidja a másikat. Nem értem, az összes ember akinek jawaja van csak egyenesen lát?
Lassan már ez a fórum is olyan lesz mint a magyar politikai elit.
legyél nyügi! én csak röhögok azon ha nyügi vagy .-) ha meg nekd elismerés hogy egy segg vagy, hát egészégedre!!
Hülye fasiszta, mátol kimaradok a fórumosdiból, ennyi.
Szerintem a hagyományos kétüteműekbe felesleges beletenni, itt nincs szeleptányér/ülés meg szelepszár, amit védeni kellene. A henger meg a keverékben lévő olaj miatt megkapja a megfelelő kenést. Ha már adalék, akkor ki lehetne vesézni a különféle adalékokat, FIMOL, SLICK50? METABOND, stb. előnyeit, hátrányait, kinek milyen tapasztalata van.
sorszám: 11960 (76853)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2007-06-04 18:07:01)
Ha már a különféle olajaknál tartunk, akkor mi a véleményetek az ólomadalékokról? Ti szoktatok használni, illetve megéri?
ui. Ezt találtam hozzá: http://www.jomotor.hu/olom_helyettesito.htm
Szia! Szarvasi vagyok, így ez jelenleg nem megoldható....
Lehet a régi technikához jobb a hagyományos olaj.:-)
Szerintem a mai alap 2T olajok is sokkal jobbak mint anno volt az AROL 2T és a fene tudja a kútból mit milyen arányban kevertek bele..... Az tény hogy hogy jobban füstöl, de ezt is inkább csak városi használat mellett lehet érzékelni. Én legtöbbet a Sprintet használom, kicsivel jobb, és nem is drágább annyival.
Sziasztok, keresek Jawa 350 csepptankos vázat papírokkal, vagy rossz állapotú komplettet, a lényeg h papírja legyen.
Emilben keressetek légyszi.
Köszönöm
Viktor
Tökegyszerű a különbség.A szintetikus olaj kurvadrága, és teljesen felesleges beletölteni egy Jawa szintű motorba..Az Agip félszintetikusa bőven megfelel, és egy rongy egy liter belőle...A francnak háromszor-négyszer annyiért venni..??
Jóvan, gyagyapajti, higgadj már le.Egy csodálatos asszonynak amúgy kizárt, hogy ennyire ostoba majma szülessen..
Amúgy köszi az elismerő szavakat.Egyébként, még az ötventől is elég messze vagyok, nem vagy kicsit eltévedve ? :-))
Aztám most már jobb lesz ha békén hagysz, mert nyügi leszek....
Te keztél anyázni, főleg úgy hogy hozzád se szóltam. De aki hülye az is marad. Tényleg feleslegesen kavarod a sz..t.
Én is mondhatnék anyádra szépeket, mint lentebb tettem de semmi értelme, mert van aki az idő haladtával előrébb lép, más pedig visszafejlődik és családos ember létére ovodás szintre és elkezd anyázni. lásd: Fully.
Még jó, hogy már általános iskolában rájön az emberek többsége, hogy nem érdemes az anyázást felvenni. Főleg nem egy ilyen okostojástól. Az értelmi színvonalat pedig nem az mutatja, hidd el nekem, hogy ki tud minél hamarabb minél szebbet mondani Anyucikádra. Ha elkezted én visszszólok, és a véleményem változatlan. egy szar vagy.
Az anyázásért ezért ezúton visszamenőleg bocsánatot kérek, többiért viszont nem. Részedről folytathatod, az is csak pusztán értelmi képesseid tükre lesz.
Amit pedig anyámról mondtál, hát mit is mondjak, sajnállak de tévedtél. Ő a legcsodálatosabb asszony a világon. Ezt csak azért mondom, mert szerinted mindenki más is úgy vélekedik róla mint te. Nos, ezúton közlöm, hogy mindenki téved akkor. Bár nem hiszem, hogy olyan sokan lennének, noha te ezt állítod. nekem sincs jogom anyádról semmit se mondani, se jót, se rosszat, ezért lenti kisiklásomért mégegyszer bocsánatot kérek.
De te tényleg egy baromarc vagy, és ezen semmi sem vátloztat. Ilyennek születtél. Sőt azt is feltételezem, hogy ilyenkor amikor valakinek vissza akarsz szólni, valamelyik fiadtól kérsz segítséget, mert saját fejből ilyen okosságok nálad nem hiszem, hogy születhetnek...
Na rólad ennyit, és még annyit, hogy te vagy az aki leírtad magad, és ezzel a gyerekes magatartással csak saját magad égeted!!
Azt javaslom, hogy közel hatvanéves létedre JOBB LENNE FELNŐNÖD!!
Ez az! ÉRTELMETLEN. A srácok egy udvarias, jóhiszemű ellenvetésre reagáltak alpári hangvétellel. (ha jól emlékszem semmiféle érvelés nem hangzott el,csak rögtön csípőből tűz...) Ez az ami újból és újból előjön.De a vitát nem mozdítja a megoldás felé, csak durvul, míg a felek maguk is meg nem unják. Én inkább a hagyományos és szintetikus olajok közötti különbségről olvastam volna valamit.
Mondjuk azért kicsit irigyellek, hogy ilyenekre van energiád :D Émmá rég nagyon sokáig leszarom ha baszogat valaki...majd a végén vágom pofán ha nagyon beleuntam....De akkor úgy istenesen..
Igazad van, a sok év alatt megtapasztalhattuk, kivel nem érdemes szóbaállni, mibe nem érdemes belemenni.
Azért, ha legközelebb megyek a szemészetre, nem bánnám, ha te is eljönnél :-) Hátha másképp látod majd a dolgokat..
Dehogy , eszünkbe sincs.. Matya unatkozva beleolvasott a szociba, oszt írt valamit.. a neveltetést se rá értettem :-)
Az még rendben is van, ha lerendezed...de most inkább csak keresed a konflikust sztem...És generálod..Nem velem...Másokkal...Legalábbis én úgy látom...Tök felesleges, te is tudod...Semmi értelme...
Mit is írtam??Hogy NEM MONDOM :DD
Legalább ti ne veszekedjetek már egymással...
A szocin a regisztrációnak nem feltétele az, hogy motorkerékpárt birtokolj , úgyhogy nyugodtan mondhatod. Sőt, még érvényes jogosítvány sem kell ide. Sajnos, a megfelelő neveltetés sem előírás :-)Hogy ki mit keres itt, azt a lap tulajdonosa megkérdezheti, más viszont nemigen jogosult erre. Diplomatikus voltam,veled, Matya? Tudod, mint régen : amilyen az adjon isten, olyan lesz a fogadj isten :-) Ha nincs ellene kifogásod, lerendezem, ha belém kötnek. Akkor is, ha van...
Fejezzed már be te is Fullkopy...Ha gennyláda akarnék lenni, aztmondanám, hogy má motorod sincs, mit keresel még itt.....De EZT nem mondom...csak kicsit vegyél visszább legalább....
Tudom, most majd én is...
Viszont, mindenki más rád, és Anyucidra :-) Nem égtél még eleget, frankón nem akarsz már visszamászni ?
én a rád gondoltam baromarc. De szerintem ez egyértelmű is volt..
Nagyon köszönöm.:)
ÜDv.Vintman
Ha Csepel közelben vagy, tudok segíteni, ha idejössz.
sorszám: 11941 (76796)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2007-06-03 12:32:01)
Örülünk, hogy ily szemléletesen bemutattad Anyukádat, és világrajöttödet. De, miután tetszésünket nem sikarült ezzel megnyerned, nem bánnánk, ha lekopnál,nem ideiglenesen, inkább végleg. Ostoba barom. Köszönjük a megértésedet. Távozz... Csá.
FHP-nál 0,35mm a megszakítóhézag, 3,5-4mm-rel a FHP előtt pedig max 0,05mm.
140ccm olaj kell bele.
Sziasztok,
Épp beindítás előtt van a frissen felújított '68-as 559-es 250-es csepptankosom.
Miután a felújítás kissé :) ( három évet ) elhúzódott, most hirtelen nem találom a jegyzeteimet.
Két kérdésem lenne:
Felső holtpont előtt mennyivel és mekkora megszakítóhézagot kell állítani?
ELső teleszkópba mennyi olaj kell?
Előre is köszönöm segítésgeteket, üdv.
Vintman
Egyébként, ha személyesen találkoznátok, nagyon jól kijönnétek egymással...
Bocs B.A.T. Nem nekd ment...
Tényleg gyerekes! nem tud mást mondani, elkezd anyázni mint az iskolások. Nem baj, okos enged...
mzzzz
sorszám: 11935 (76768)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2007-06-03 12:32:01)
Fejezzétek má be ezen a szép vasárnapon....Mindhárom lehetőleg....
Igaz, ezt csúnyán elnéztem, ez az oldalsó fedőket tartja, nem is értem, hogy tévedhettem ekkorát.... Most így hirtelen nem tudom, hogy van-e két lyukas fül, majd megnézem valamikor.
Te beszélsz? Az a picsa se volt normális amelyik a világraszart. Még neki áll feljebb a seggfej...:-)
Szerintem a 40 sz. alkatrész nem a tankot tartja, hanem ezekre kell felakasztani a fém odalfedeleket.Legalábbis az általam ismert Jawáknál. Ha a tank alján az ülés felőli részen, van két nagy lukas fül, akkor oda az általam hivatkozott alkatrészt le tudod gyártani.A kormányhoz közelebbi bakot is meg lehet csinálni vékonyfalú zártszelvényből és csőből, de ahoz már minta kellene.Megfelekő gumiszeletdarabot gumicsőből szintén le lehetne vágni oda.
A hátsó tartót bemásolom, ne kelljen keresned.Sajna már nem tudom méretezni, nincs meg a mocim, eladtam.
http://kep.tar.hu/fullkopy/50245079/20487788#2
sorszám: 11931 (76763)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2007-06-03 10:34:27)
Sziasztok keresek Jawa 350 csepptankos vázat papírokkal, vagy rossz állapotú komplettet, a lényeg h papírja legyen.
Emilben keressetek légyszi.
Köszönöm
Viktor
Ha bárki bármelyik fajta alátámasztással rendelkezik, és meg is válna tőle, az bátran szóljon! :)
Szia Fullkopy!
Azt hiszem meg van, hogy miről beszélsz, így már érthetővé vált a jóember verziója is. Ő arról beszélt, hogy két féle megoldás létezett alátámasztásnak, és ezek közül a csavaros az újabb, ők már csak ilyet tudnak küldeni. (hónapok múlva) Nekem a gumi csíptetős van, de a csavarosnak is van hely, szal simán cserélhető.
http://imajr.com/16_94522
A képen a 40-es számú "műszer" lenne az :)
Biztos hogy nincs eltörve az a rugó? Ha benyomod a váltókart, könnyen visszaugrik a helyére? Illetve még egy ötlet, a kuplungkosár hátulján nem ugrott le a szabadonfutó? Egy rugós gyűrűvel van csak biztosítva. Mindenképp le kellene venned a deklit és a kuplungkosarat.
Hali.
Tud nekem segiteni valaki?????/11906/
Fontos mert nem megy a paripa. :)
Bizony, van, akinek nincs másra lé. Nem mindenkit apuci pénzel...
Idézlek , te nagyon hülye :
"Olyan dolgokat írsz amikről fogalmad sem lehet mert nem ismersz."
Ühüm.. szerencsére nem ismerlek, de a bemutatkozásod alapján már nem is hiányzik.
"Lehet, hogy többet értek hozzá mint te, "
Biztosan ügyibb vagy nálam, mert nekem csak harminc év szakmai tapasztalatom van.
"a hozzád hasonló átlagos jánosok vágják a témát mert nincs másra lé.."
Mellétrafáltál, igencsak, asszem kissé túlhaladtam az átlagot..Kis ostoba, tán láttad a folyószámlámat, vagy a vállalkozásaim mérlegét ?
Hihetetlenül bunkó vagy, azt sem tudom, minek állok szóba veled. Tudod, van egy szint, ami alá felesleges lemenni, na, te az alatt vagy.
Mol hykomol k 80 w 90 teljesen megfelel, a váltó hibáját sokminden okozhatja, akár görbe , eltört , elkopott villa is. Deformált villatengely, esetleg elkopott pillangótárcsa,anak mechanikája, nem lehet tudni.
Valaki esetleg tud segiteni a [11892]-re? Fontos lenne!
Ismét egyetértünk, én is csak a jót szeretem.. ( nem lehetne a marhákat valahogy másfele terelgetni ? )van tipped ? :-)
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|