:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Tibi2T!
Te pontosan hol laksz? Azért kérdezem,mert ha pozsony közelében, akkor egy hajózó cimborám át tudja hozni az alkatrészeket.Nekem is kellen 1-2 dolog 634es és 638-as Jaffához.
Köszönöm a telefonszámot, sajnos gugli nem volt felkészítve belőlük :(
De így sikerült felhívnom őket, és megküldik postán :) Rendeltem 2-t hátha ügyes leszek :) Így valszeg olyan 1300HUF-ból kijön a téma :)
CRE [-.-]
Az tényleg ciki,Ajkáról Pestre utazni alkatrészért, de mi van, ha megrendeled? Csatlakoznék Esoxhoz: ha nálatok rossz az alkatrészellátás, rendeld meg, az említett MA_Deko-nak pl.06 1 3601034 a száma. úgy szokott lenni, hogy megnézik, van-é raktáron, aztán visszahívnak. na ezt általában kihagyják, erre nem is kell sokat várni,hanem 1óra múlva még egy telefon, és azután már megjegyzik, mi is kell neked. Az ilyen kopóalkatrészeket nem adják túl drágán.
Hát O-gyűrűk terén nincs otthon az ürge az tény, de csapágyak ott olcsóbbak. Alkatrészek... hmm hát erre mit is mondjak... Mikor TS-em volt, akkor ahhoz nem volt semmi, most jawa-m van most ehhez nincs :)
TS-hez kértünk első fék bowdent, erre kaptunk ETZ-hez, vagy valami hasonlóhoz. A végeredmény az lett, hogy kértem babetta hátsó fékbowdent, meg ehhez külsőt, majd mértere vágtuk. Aztán kértünk TS-hez elő fékpofát, kaptunk hátsót, és csodálkoztunk hogy nem fog a fék. Visszavittük, és közölte a nő hogy nem veszi vissza mert már felraktuk. -.- Aztán amikor legközelebb mentünk akkor már tudtuk hogy mintát kell vinni mert nem hiszi el hogy ő a hülye. Ez az a bolt ahol van nagymotorhoz alkatrész. A másik boltban meg csak sámsonhoz meg robogókhoz meg kenyérgőzösökhöz van. Viszont itt annyira rendes a csaj hogy az már nem emberi. Csak alkatrész nincs. Lehet nyitni kéne egy normális motoros boltot? :D
CRE [-.-]
Na.. a lényeget jól látod...Lehet hogy kicsit cinikus hangvételben /mert tudom, hogy az van nekem/, de építő jellegű kritikaként írom, amit írok...Mert úgylátom, hogy így esetleg elgondolkozik az ember, hogy mit is kéne csinálni...Ergo, nő a kreativitása...Ha csak felsorolom a a tennivalókat, akkor azt minden birka meg tudja csinálni...Viszont legközelebb ugyanúgy nem fogja tudni, hogy mi merre hány méter...
azt mondjuk nem hiszem, hogy ha rendelsz olajálló O-gyűrűt, nem tudnának neked hozni...Mondjuk kérdés a határidő, ha tényleg annyira nem vagytok ellátva..De ha nem tud hozatni sem belátható időn belül, akkor sztem felejtsed el azt a csapágyboltot...akkor is, ha nincs más a környéken...
Mindehhez hozzátenném, lehet naívság, de ha az akkor én sajnálom a legjobban. Ugyanis amit magamtól elvárom, az a minimális elvárásom mástól is. Amennyiben úgy gondolom hogy hülye vagyok egy bizonyos dologhoz, még nem kell teljesen annak is nézni :)
CRE [-.-]
Nohh... Én általában magamból indulok ki. Ha valaki azzal fordul hozzám hogy pl ezt nem tudja, vagy azt, akkor 3 lehetőség van számomra.
1 ha tudom miről beszél és ismerem a megoldást, vagy sejtem akkor szólok neki, és ezzel ügy letudva. Ha kell elmegyek és megveszem neki, mert ennyire azért még bízok motoros társakban.
2 ha nem tudom a megoldást, de tudom ki tudhatja, akkor nem szórakozok, hanem felhívom az illetőt, majd megadom a számot, az elérhetőséget, ha kell személyesen érdeklődöm meg.
3 ha fogalmam sincs miről van szó akkor meg qssban maradok.
Namost szocisok legtöbbje eddigi tapasztalataim szerint az első két kategóriába tartozik. Mint láthattad utánad következő üzenetben egy bolt nevet kaptam. Ilyen tanácsokat én is tudok osztani hogy menj be a boltba, meg kérdezd meg a boltban. Meg mi a fene speciális rajta?...ect.
Erre csak annyit reagálnék, hogy bementem tegnap csapágyboltba, megkérdeztem gyűrűt, erre a válasz az volt, hogy milyen átmérőjű csőhöz, majd amikor mondtam hogy kuplunghoz, akkor közölte emberünk, hogy ez sajnos ami van és amit rendelni tud NEM OLAJÁLLÓ!!! Szóval ha ez neked elég mint "speciális" akkor tessék. Csak nem mindegy mit veszel ugyehogyugye. Ha pesten vagy Balassagyarmatopn laknék, kétszer se gondolkodnék azon hogy melyik boltban kapok, vagy hogy mennyi idő alatt ér ide.
Aztán meg úgy gondolom kreativitás csak szorult belém, mert ha nem így lenne, akkor valószinüleg nem foglalkoznék a motormmal, hanem bevinném az első szervízbe azt küzdjenek vele ők vagonnyi pénzért.
Ettől függetlenül gondolom építő szándékkal írod amit írsz, és nem merő passzióból :)
CRE [-.-]
Sziasztok! Szerintem CRE-t ne nyúzzátok ennyire, én Tapolcán lakok, de ez a környék tényleg el van átkozva! Kezdve a szerszámbolttól a !márkakereskedésig!, ami itt van 4 utcával arrébb, mégis most mindent Komáromból meg Angliából rendelek. Ezt tényleg nehéz megérteni, képzeljétek el, hogy bementek egy boltba, ahol csak egy számotokra teljesen ismeretlen nyelven értenek.("Ilyen szerszám nincs is.", "Szinterezés? Az mi?", "Ilyen alkatrészek már csak Japánban vannak.", stb.) Másik boltban 2 hétig vártam, hogy hozzanak s50 küllőket, mire közölték, hogy az első kerékre egy garnitúra 20 ezer, mert úgy kell legyártatni az Alföldön valami csúcsesztergályossal.(érdekes módon ezt mondták Vpben is, aztán áthúztam Sümegre és ügy lezárva) És nincs alternatíva, csak ha utazol legalább 100 km-t. Viszont majdnem mindenki segítőkész!;)
Hát már megbocsáss, de a hozzászólásodból nem derül ki, h telefonszámot, vagy címet kértél...
A kreativitás meg szükséges mindenképp...Egyébként mér' csak motorosboltban lenne olyan O-gyűrű??Gondolod, h csak a Jawákhoz fejlesztettek egy méretet???Mi az isten "speciális" egy szar gumigyűrűn???Ha meg van csapágybolt, akkor ess be, kérdezzed meg..
Mellesleg pestiként vidéki címeket nemnagyon tudok. :)
A 634es kipufogójának más a rögzítése, a hollandija külső menetes, míg a 638-asé belső menetes. A könyök lehet, hogy aegyforma azt nem tudom, de szerintem a 634esének kisebb a pereme.
Persze. Habár igy most nem rémlik, nem egyforma véletlenül a 639-éval? Mert azt tudom, hogy a 639-640 kipufogókönyökök ivesebbek, a 638-asénak megtört alakja van. Nem kell feltétlenül banki átutalással, lehet talán utánvétellel is de ezt majd holnapra megérdeklődöm neked, mert nem vagyok benne biztos, hogy magánszemély küldhet-e igy csomagot.
Itt a szocin nincs Mz-Jawa vita, egyébként nem egyedi eset az általad leírt.
Az alkatrész érdekelne engem is.
Országhatárón átküldött csomag esetén viszont csak banki átutalás jöhet szóba, ami viszont nagy bizalom kérdése.
Az említett kipufogókönyök beszerezhető nálatok?
Nálunk is vannak MZ-k,(főleg ETZ), de itt midig is a Jawa volt a király, fiatal motorosok álma stb. Persze ez főleg még a japán gépek úttörése előtt volt igaz. Nekem is van pár Jawa-s haverom, köztük 632,634,638,639,640-esek, mindegyiknek van
előnye, hátránya, de soha nem tapasztaltam
azt a lenézést Szlov. Mz-sek részéről, mint a Magyarországi Mz-sek részéről. Múltkor beszéltem 1-el, összehordott hetet-havat, hogy mi ez a szar, benzintemető stb. Aztán nem akarta elhinni, hogy átlagfogyasztásom 5L, nem szoktam szerelni, nem volt még komolyabb
baja és hogy 145-nél atomstabil. Erről ennyit, alkatrészt meg nem gond szerezni, az éppen most jutott eszembe, hogy ha valakinek nagyon kell alkatrész, akkor küldök postán, csak még meg kellene érdeklődni a postaköltséget adott nagyságú csomag esetén.
Magyarországon az Mz volt a sztár, elég kevés a Jawa, egyrészt a KGST piaci elosztásából eredendően keveset hoztak Magyarországra, másrészt a gyönge alkatrészellátás, és a nagyobb szervízigény miatt jobban el is fogytak mára.
Ha olyan jó az alkatrészellátás nálatok csinálhatnál egy csomagküldő szolgáltatást, vagy megkérdezhetnéd a boltosokat, hogy tudnának-e postán szállítani.
Nekem pl kellene 2 kipufogókönyök, hollandival, tömítéssel 634-eshez.
Ezt megbeszéljük mélben :)
Előre is köszönöm.
CRE [-.-]
Hát figyelj, ird le mi kell pontosan, mennyi, megveszem, aztán elgurulok felétek úgy, hogy nekem se kelljen túl sokat menni
meg nektek se, aztán találkozunk valahol félúton egymás felé és probléma megoldva. Vagy ha tudsz jobbat, akkor irj :)
Most mondjam azt hogy a szomszéd faluban van egy motorsbolt (apropó Ajka egy Ipari "nagyváros") és ott most mondták hogy 2 hetente ha összegyűlik szoci rendelés akkor tudnak hozni, de menjek be jaffával.
Ennyit erről. Amugy szerintük ez 20FT-os alkatrész, amin én csudálkozok, de legyen :)
Figy ha te már 1X ugyis szloviban laksz :) Nem jársz véletlenül Szlovákgyarmat felé? Mert akkor kiküldöm haveromat és összeszedetnék pár ilyen kopó alkatrészt :) Pl lamellák, meg az az alu mize' ami a lamellák felett van meg pót O-gyűrű meg ilyenek :)
Vagy van a határhoz tömegközlekedéssel is közel bolt?
CRE [-.-]
Basszusss!!!! Ilyenkor elönt az ideg, mikor egy motoros nem tud alkatrészt szerezni, mert nincs. És még az a legrosszabb az egészben, hogy olvasom amit
küszködsz az alkatrészhiánnyal és ha akarnék, fél óra múlva egy zsákkal tudnék venni O gyűrűt a kassai motorosboltokban, mert ugye Szlov. JAWAország, de fel nem birom fogni, hogy nálatok miért nincs több Jawa alkatrészkereskedés? Olyan kevés Jawa van, hogy nincs igény alkatrészre? Ezt nem hinném!
Nohh Veszprémben sincs hozzá alkatrész.
Inkább csak MZ-ETZ-kel foglalkoznak ők is de délután felhívhatom őket hogy tudnak e rendelni... Ennyit az alkatrész ellátottságról.
CRE [-.-]
hát speciel én abba a kis utcában levő kicsiny boltba szoktam menni a busz pályaudvarnál. Egész segítőkész a srác, és konstruktív alkat. Csak még őket nem is kérdeztem :D
Télleg, van is névjegykártyám tőlük wehehehe :D Ha nem mondod eszembe se jut :D
CRE [-.-]
Meg tudnád adni a számukat, mert a gugli nincs kiokosítva belőlük... csak vázákat és belsőépítészeti kiegészítőket talált :D:D:D
CRE [-.-]
Hát bizony a pestiek az ilyesmit el se tudják képzelni.
Veszprémben is tudtommal kb két helyen van szocival is foglalkozó motorosbolt.
Az egyikbe már elvből nem megyek a másikba + már nem túl szívesen foglalkoznak szoci cuccokkal.
Köszi, a telószámot összeguglizom :)
CRE [-.-]
Kérdéseim lényege nem annyira a HOL, mert ugyebár vettem a fáradtságot és kocka létemre elsétáltam a kiba motorosboltig! DE ott és a másikban sincs cseszettül semmi ezen a kib@sz0tt Ajkán semmi! Mivel a csapágybolt marhára nem volt nyitva, így az kimaradt. Gondoltam megkérdem egyáltalán van e értelme oda mennem, mert azért ez mégiscsak egy "speciális alkatrész" gondolok itt arra hogy nem egy vízcsőhöz való O gyűrű...
Szóvaaal, amit vártam az egy telefonszám vagy egy bolt neve ahol biztosan van! Nem pedig jótanács hogy hogyan csináljam. Én a helyi boltokat megnéztem. Pestre se lehetőségem sem időm nincs rohangálni!
CRE [-.-]
Istenem...hát semmi kezdeményezőkészség sincs az emberekben??Nekem sem tanítottak ilyeneket...de valahol baj is, ha "tanítani" kell arra, hogy hol tud valaki alkatrészeket szerezni...Csak egy kis kreativitást szedjetek má' elő!!!!
Kiszeded azt a szar o-gyűrűt, besétálsz vele egy csapágyboltba, és megkérdezed, h van-e, tudnak-e hozni, vagy hol kérdezzed meg, ha ők semmiképp sem tudnak szerezni... Ezen mi olyan baromi bonyolult??
Ma-Deko kft. (ez itt nem a reklám helye). Hívd fel őket, mondd meg pontosan mi kell és már küldik is. Nekem minden 3 napon belül jött Budapestről Békéscsabára általában. Ezek mindent tudnak adni jó nem a legolcsóbb de ha sürgősen kell valami szinte biztos h nekik van...
Tegnap voltam érdeklődni itteni motoros boltokban... NINCS SEMMIJÜK a jawa-hoz. Még egy áldott bowdenük se! Nohhh akkor kérdés az az hogy most hol vegyek ilyet? Csapágy-szimering-ékszíj boltban előfordulhat? Mert azért ez valljuk be nem egy kicsi gyűrű, és nem is éppen mindegy hogy milyen anyagból van... vagy tévedek?
CRE [-.-]
Frászt..cseréld ki az O-gyűrűt.....
Ha már mindenki dicsekszik a motorjával hadd tegyem közszemlére az én kis 634-esemet felül jobbra haladva a 3.
http://www.veteranmotorok.extra.hu/pg010.html
Tulajdonképpen csak a LED-ek voltak azok amik neccesebbek, közülük 2 ki is égett :D vagy csak ellenállás halált halt :)
Viszont mivel a motor akkumlátorral rendelkezik, valamint Diódahidas stabilizálása is van, így már nem kellett sokat aggódnom. Kimértem full fordulaton a maximális töltőfeszt, ez kb 14-16V volt, namost ebből olyan 13V van stabilan. Majd otthoni PIKO típusú villanyvasúthoz kapott szabályozható tápegységemmel nekitekertem a neonnak. Bírta a maximális 18V-ot is, így nem féltem felrakni :) Az a +1V gondolom nem fogja leharcolni, másrészt a neont mint tudjuk forgalomban nem használhatjuk. Ezért van az ha Rendőrbácsi megállít és megkérdi mi is az ott a tank alatt?! Akkor a válasz az az hogy parkolófény. Ugyanis álló helyzetben használhatsz kiegészítő pilácsot :D
CRE [-.-]
Parkolófény? Hehe. Elég durván néz ki, mik ezek neonok, mintha ledet is láttam volna az egyik képen. Nem lehetett semmi úgy bekötni, hogy pont jó legyen a feszültség.:)
Tehát akkor azt az alu lapot reszeljem amin átmennek a tőcsavarok vagy a lamellát reszeljem ami az alu lap felé van?
CRE [-.-]
Hello!
Azert csinalja mert a kuplung lamellak tul kemeny anyagbol vannak es bele marodnak az alumiunium kulso reszbe, egy finom tureszelovel vegig simitva, megszunik ez a problema par ezer km elejeig, vagy van aki az alu cucc helyett valahogy berakta regebbi jawa kuplungjat.
Íme após sámsonja, este, díszkivilágítással (parkolófény) :D
http://millioforint.atw.hu/motor/1.JPG
http://millioforint.atw.hu/motor/2.JPG
http://millioforint.atw.hu/motor/3.JPG
http://millioforint.atw.hu/motor/4.JPG
http://millioforint.atw.hu/motor/5.JPG
CRE [-.-]
Hát az biztos hogy az a mocc nem lustul be :-)
nem tudom apósé mennyit pörög most, de a 60-as henger célja nálunk a nyomaték volt... Most a vége a sámsonnak olyan 60 körül van 15-ös lánckerékkel, de még nem huzattuk neki. ez olyan háromnegyed gáz :) Japp és após 110-120kg :D
CRe [-.-]
A Simsonnal nincs semmi trükk, meleg motorra akasztja az órát :)
De a tiéd már TS :)
Ettől függetlenül szééép :)
A simó azt a 9e-et tényleg pörögte vagy rákötötted spirálra a porszívót? :D
CRE [-.-]
Az enyém ez lenne:
(a képek között az a vöröske)
http://www.sportmotor.hu/tagok/213502
Hínnye a terem búúráját :-)
Eeez igen, akár mintha most gördült volna ki a gyárból! :-)
Köszi :)
Ellőző gazdinak, és nekem is szememfénye motor. :)
Garázsban letakarva tartott, hibát azonnal javított motorka :)
CRE [-.-]
Hú bazzeg, jó kis igényesen karbantartott Jawa. Büszke lehetsz rá. :-)
Jelenleg egy jawa 350/638-al bírok :)
Ezzel:
http://creation.extra.hu/moto/jawa/11.jpg
CRE [-.-]
Nem tudom, hogy kapsz-e mindenesetre próbáld meg. Biztos, hogy az a baj, ha veszel egy újat-filléres dolog-akkor nagyon sokáig jó lesz, ha 638-asod van.
nem nem, az O-gyűrűt nem cseréltem... csak a kuőlungot igazítottam vissza és a biztosító alátétet javítottam fel.
Egy darabig semmi gond nem volt, de most mintha megint kezdené...
Jó lenne megelőzni a hibát. Ma lehet elugrok motorboltba, de itt a normálisabbik boltban csak kismotorhoz vannak alkatrészek, a nagyobbikban meg egyrészt utálom az eladót, másrészt meg szinte csak MZ-ETZ-hez lehez kapni dolgokat.
Jelenleg ez a hátsó kerék rázás, hirtelen kapcsolás dolog van...
Lehetséges hogy csapágy-szimering boltban kapok ilyet? Ha mondjuk viszem mintának....?
CRE [-.-]
Hirtelen kap a kuplung? Ha megkopik a O gyűrű, akkor induláskor a motor rázza a hátsó kereket. Ha jól láttam már cserélted
nem is olyan régen. Az O gyűrű 638-asban évekig szolgál gond nélkül, a 640-esben max 2 évet bir normál használat mellett. Az a szerepe, hogy tompitson a kuplung összeengedésekor.(igaz, kitalálhattak volna a Jawa mérnökei valami kevésbé fura megoldást is)
Az enyém 3 éves volt :)
Nohh emberek... akkor most újra kérdés... megint kezdi a motorom azt a bizonyos hirtelen kap a kuplung műsort. Lehet O-gyűrű? Ez az a nagy fekete gyűrű a lamellák alatt? Mi célt szolgál ez? Nem látom át a működését. Ilyet még nem láttam kuplungban. Lehet más is még oka? Nem szeretnék lepörgő kuplungot... :)
CRE [-.-]
Az enyém is cellazárlatos szerintem. Normális ez egy 4 éves akkunál? Gondolom igen....
Én akkor adtam kölcsön az akkumat, amit rá 1 héttel kaptam vissza postán :D Természetesen feltöltve küldték, és mire ideért már csak egy zseblámpa izzót tudott elhajtani :D Ebből tudtam hogy valami kaki van vele :D
CRE [-.-]
Hogy? Nem tudok róla hogy lerohadt volna valaki, hacsak nem a Trophy-s kolléga volt aki Jásdon még ott volt a vizimalomnál de utána már nem jött a csapattal..de neki úgy hallottam kuplung-gondjai voltak... :-OO
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|