:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Aha. Értem. Térkép? Ja úgy gondoltad hogy ketten vegyük meg a cuccot? És ketten csináljuk meg? Nekem ok ha elég rá. Ja kóla. Egy másik fórumon a csávó azzal csinálta meg ugyanezt. És ő azt irta hogy nagyon frankó lett neki. És mivel citromsav elfogyott vettem kólát. :-) Hátha azt a kicsi maradékot leszedi az is.
lehet, h jövő héten lehtne rolla szó, de megnéztem a térképen az utat kisfogyasztású autóval kb 2000Ft, drágább a leves mint a hús.:( De hogy kerül kóla a tankba?
Értem. És tervezed megcsinálni a dolgot? Mert ha jól műxik akkor majd én is meglépem szerintem. Ha igen akkor mennyi időn belül? :-)
Na. Citromsavas lötyi eredmény: hát azt hogy milyen "lé" jött ki azt nem láttam mert már azért sötét volt kinnt. De a tank előtte és utána képe elég meggyőző. :-) Rozsda maradvány elenyésző. Egy két helyen pár pötty. Százalékban olyan jó 97 %-os lett. Egy kicsit még ha hagytam volna vagy mondjuk ha még töményebb lett volna a keverék akkor sztem tökéletes lenne. Na most van benne 2 liter Coca-Cola. :-) Mert azok a maradványok az alján voltak csak (én már csak ott láttam benne. Azokat elfedni meg elég a 2 liter is. Kíváncsi vagyok csinál-e vele vmit. + tettem egy csavart egy feles pohárba ugyanígy Colába. Azt jobban tudom figyelni. :-) Összegzés: Szerintem ár/értékben ez egy marha jó technika (550 Ft-ból állt meg). És a végeredmény is tökéletes lett. De sztem a zománcozást is megcsinálom.
Hi!
sajnos a nevét nem kérdeztem meg, de egy kádra elég állítolag.
Most öntöm ki a citromsavas lötyit. Nemsokára kiderül mit tudott a cucc. Majd írok.
Aha. És milyen boltban találtál? Zebra vagy ilyesmi? Esetleg a nevét nem tudod?
Köszi megkérdeztem a boltba 4300-ba kerül és két komponensű kb. 4dl az egész.Ez akkor két tankra nem hiszem hogy elég lenne (Bryan):(
Jah...és Budapest...és peched van, mert ma voltam lennt győrben...szóval ha tegnap írod.......
sorszám: 13661 (88273)
( előzmény: SimsonosZoli, 2008-01-09 10:00:18)
Karbi nélkül a komplett blokk, ahogy ki lett szedve a motorból, plusz diódasor, fesszabi, meg töltéskapcsolórelé...
sorszám: 13660 (88272)
( előzmény: SimsonosZoli, 2008-01-09 10:00:18)
Helló!Gyorsan valaki megtudná mondani,hogy Jawa 350/634 -nek mekkora a hátsó kerék mérete?Köszi.
sziasztok
cz 250 485.1 hez kellene nekem alkarészjegyzék. ha tud valalki lécci segítsen. köszi.
tshybe@freemail.hu
A hatodik oldal alján megtalálod. Üdv.
Hát a nevét azt nem tudom. Festékboltban lehet kapni, a fürdőkádak felújítására használják. Lapozz vissza egy kicsit, már volt róla szó.
Helló!
A haverod kb menyi idő óta használja a zománozott tankot? És mi a zománc neve.
köszi!
Nem sérült e meg a tank a sósavtól, hiszen a Twinsport Jawa tankját igen vékony anyagból gyártották? Azért kérdem, mert a haverom tankja elég silány állapotban volt. Megpróbálta a rozsdától kimaratni, de fennállt a veszély, hogy kilyukad. Akkor csinálta meg a már régebben említett "zománcozást".
Szevasz Matya,
merre laksz kishazankban? En Gyorben, csak az info kedveert. Megegyszer el tudnad mondani, mi van a "tok"-ban, szoval hogy mi elado? Koszi.
Szevasz Fireblade,
probald meg a www.jawashop.com-ot, ott van olyan cucc amit keresel. új, nem olcsó, arra keszulj. Sok sikert.
Kb. 2 éve 0,5L 21 százalékos sósav és 15L viz elegyével rozsdátlanitottam a tankot jawamon. igy is jó volt.
üdvözletem!
az lenne a kérdésem hogy lehet -e országunkban kapni VAPE gyújtást 350 es jaffához ?
vagy ha nem akkor érdekelne engem használt is csak jó legyen mindene !
Előre is köszönöm...
Holnap kb ilyenkor már kiderül. Majd megírom persze hogy mi lett az eredmény. Kíváncsi leszek mi jön ki belőle.
A sűrűbb része az gondolom az alján üszkál, én drukkolok neked, azért is mert nekem is meg kell ezt tennem :P az enyém szerintem rozsdásabb mint a tiéd...
Jaja. :-) De szerintem ez a citromsavas dolog is műkszik. Amit a előbb irtam hogy a tetején van ilyen fátyol szerű dolog, az szerintem rozsda volt a tanksapka részénél és az úszott oda a nyíláshoz. Szerintem a belsejében sokkkal többet leoldott csak az nem jött fel a nyíláshoz persze. Ez gondolom csak annak a maradványa ami a nyílásnál volt. Vagy legalábbis ezt szeretném remélni. :-)))
Cz jawa 125/ 488 és 250-ews blokot keresek
Próbáld meg egy kicsi rozsdás alkatrészen, ahhoz alig kell kóla.
Még valamit elfelejtettem: Olvastam ma a neten hogy egy csávó pl cola-val rozsdátlanította a tankot belülről és azt irta hogy tökéletes lett neki. Hm. Érdekes Lehet ki kéne próbálni ha ez nem hat eléggé. De 17 liter cola kb 300 Ft-al / 2 liter az azért már nem kevés csak úgy tesztelgetni. Valaki próbálta már ezt?
Hi! A 60 deka citromsav dolgozik. Remélem elég jól. :-) Most 1 nap után a víz besötétült nagyon, be se látni a tankba. A
víz tetején meg rozsdapor szerű fátyol úszkál. Holnap este kiöntöm aztán kiderül milyen lett. Mi maradt.
Ha nem jutna be a keverék, akkor nemcsak kék lenne a csapszeg, szép nyomok is lennénk rajta. Van annyi hely a távtartóknál hogy bejusson az olaj.
Attól még szokott lenni... bár jawakat nem ismerem :( de ha nincs majd kap tőlem... :)
Görgős hajtókarnál soha nem is volt olajzófurat a Jawákon...Az csak a bronzperselyhez "dukál" :) Az olaj meg bejut, a távtartó gyűrűktől ,attól ne félj....
Hello márkatársak, lenne egy kérdésem. Lekaptam a hengereket a Twin sportomról, mert már zörögtek benne a dugók és amikor levettem őket, arra lettem figyelmes, hogy
a hajtókarokba a felsö csapszegeknél nicsenek lyukak fúrva. Ez normális? Honnan kap igy kenést? Ráadásul a csapszegeken is voltak kétoldalról gyűrűk, gondolom ezek tűgörgő-távtartók.Ezektől szintén nem tud olaj bejutni. Csak azért irtam be ide, mert az egyik csapszög meg is kékült már. Az összes 2t főtengelyen láttam ilyet ezen kivül, ezért tartom furcsának.
Na akkor mindenkinek akit érdekel..:
Fogalmam sincs mennyit futott, de minden jól működött, mikor idekerült....hiánytalan...Főtengely nem lóg, meg a henger se vállas..ennyit tudok...
A kulturált ár meg olyan 17 Ezer Ft körül lenne, tokkal vonóval.....
sorszám: 13634 (88124)
( előzmény: SimsonosZoli, 2008-01-07 21:04:19)
szia Matya,
mennyit futott az a blokk, milyen allapotban van? kuplung,henger valto milyen allapotban van? ja es mennyi az a kulturalt ar? valaszod elore is koszi
Szia!
Nem emlékszem már pontosan mikkel számoltam, lehet hogy abban tényleg csak a benzin volt. De azt számottveőnek éreztem, ugyanolyan terhelés mellett (100km/h,2 személy) 2 literrel evett kevesebbet az ETZ-nél, 10.000 km alatt olyan 60.000 Ft körül van a különbözet.
A gumik (Heidenau) 10K-val kerültek többe, alkatrész nem kellett hozzá, a kötelezőn kívül. A szervízköltségek meg a tulajdonoson múlnak, én nem a legolcsóbb olajat használtam az MZ-hez se.
Ne érts félre, ezzel nem azt akartam mondani, hogy GS-t kell venni, sőt. Ha racionális alapon döntenék (a lehető legkisebb összegből akarnék a lehető legtöbbet motorozni), valószínűleg azt vennék. Ha érzelmi alapon, akkor biztos nem, épp ez lett a veszte.
Üdv: Miki
Érdekelne az utolsó generációs 350-es blokk, de írj egy emilt, megbeszéljük.Kísérleti célokra kellene, bár ez mindegy, a vétel szempontjából.
üdv.: R
:-) Ja kicsit elcsúszott a címzés. :-) Most végeztem a töltögetéssel. Előtte raktam bele kavicsot aztán ráztam mint a gép :-))))) Azért az is hatott neki mert jött utána belőle kifelé rozsda is a kaviccsal. :-) Aztán fullra tettem vízzel + bele 55 deka citromsavat. Remélem hat neki. :-) Ja a citromsav árfolyama nálunk: 550 Ft / 60 deka. :-) Üdv!
De tank pucolására a legtutibb módszer, hogy kell pár marék aprószemű kavics, sóder, azt rakd bele. A tankot jól bugyoláld be, rögzítsd bele egy betonkeverőbe és hadd forogjon 1-2 órát. Olyan fémtiszta lesz a mint a tücsöknek az a bizonyos testrésze.:))))
Ezt az előzményt nem is én írtam.:))))
De öntsd csak bele.:)))
Ja: Meg a gyógyszertárban enyhén szólva furán néztek rám mikor mondtam mennyi citromsav kellene :-))))). Főleg mikor mondtam mire kell. :-)))
Hi! Na megvettem a citromsavat. Számolásom szerint akkor a 17 literes tankba 51 deka kell. Akkor azt mondod töltsem fel fullra a tankot és bele az 51 deka? Üdv!
Nem köll valakinek egy 638as blokk ? Itt hever elfekvőben ...generátor, meg az egyenirányító, fesszabályzó is megvan hozzá...Karbi nincs egyedül...Valami kulturált áron el lehetne vinni...
Mér? Jó kis olaj, legalább lehet kapirgálni mindenhonnan ahová ráégett.:))
Jah, mellesleg én is 60 kiló vagyok, és mégsem probléma a 650es 240 teletankolt kilóját mozgatni..nemmondom, oda kell figyelni, de elég jó a súlyelosztásuk azért....Mondjuk hosszú a lábam....
A súly szempontjából ne nézd....egy 400as is bőven nehezebb tud lenni mint egy Jawa....De a biztosításod fix, hogy horror lesz....Meg a fogyasztása is...Tudom, mert vezettem én is 400as XJ-t, meg kísértem is....Gyengébb is mint a 650esem, meg majdnem másfélszer annyit eszik....Ráadásul az alkatrész is ugyanannyiba kerül, mint pl egy 900ashoz....Szóval bukta minden téren....
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|