:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Ha kifordítod a tankot, akkor tutira megcsinálják.-:)
Egy i betű is kimardt. És 180 helyett 1180-at írtál. Jó még az a billentyűzet? :)
Na, félre a tréfát.
A tank belsejét is szokták/lehet szinterezni? A benzinnek is ellenáll?
Háj!
És mennyiért csinálták meg? Én a vázamat meg a hátsó lengőkart szeretném...
Most egy M-betű maradt ki :DD ;)
Ja, kihagytam egy z-t, nagy dolog...Akár hiszed, akár nem tudom i a küllönbség a két fogalom között.
Ment a mail. A veteran.hu -n van eseménynaptár és ott megtalálsz minden börzét versenyt ,találkozót.
nem tudjátok, hol van ilyen old motoros alkatrész börze, ahol lehet venni mindent, occsóba?
ok , küldj képet. bossbu@gmail.com
sorszám: 13713 (88462)
( előzmény: Jawa350speed, 2008-01-12 17:02:06)
Darabját oda adom annyiért. A krómozást sem csinálták meg 2000 a kettőre. De ha így nem kell az sem baj. Ha mégis akkor küldök róla képet.
óó, nagyon jóó, a motorom egy 350es sport cetka csak mégegyszer tisztáztam. Kell. adokérte 2000-et,kösz üdv:
sorszám: 13711 (88458)
( előzmény: Jawa350speed, 2008-01-12 15:22:13)
Hali. Nekem van a tank oldalára az a krómozott lemez. Tankot cseréltem a motoromon és ami most van rajta az matricás. Ezért a lemezek kimaradtak. Jó minőségű krómozással. Reális áron megválnék a 2 lemeztől. A motor 472 Cz a félreértések elkerülése végett. Ha érdekel küldj emailt. Csinálok fényképet is ha kell.
szisztok, én keresnék 2 szép krómozott kipufogót a sport cetkámra, és még a tankjára azt aszép króm berakást, tudtok segíteni? üdv
Nem belekötés, javítás...Nemugyanaz a kettő :)
Nekem a felújítás alatt az alkatrészek egy része szinterezve lett. Pontosabban: a teljes váz, teló, kapaszkodó, kis lemezalkatrészek; lámpatartók, stb.
Ami viszont fényezve lett: tank, sárvédők, oldallemez. Ezek azért fényezve, mert nagy felületek nem lesznek olyan szépek szinterezve, mint fényezve. Viszont tényleg ellenállóbbak, sokkal jobban viselik az ütéseket, mint a fényezett alkatrészek.
Egyébként ugyanúgy sokféle szín kikeverhetó szinterezéssel is, és akár fényes, akár matt felületek is kialakíthatóak.
Egyébként nekem azt mondta a homokfújós, hogy a tankot belülről nem tudja jól kitisztítani, mert nagyon nagy a homokfújó szórófeje, és nagyon merev, ergó szinte csak a lyukkal szemben tudná kitisztítani.
Más: 638-as motorjában most tervezek főtengely szimmeringcserét. Kell -e a primer lánckerék leszedéséhez tényleg valami spécibb lehúzó, vagy valahogy csapágylehúzóval lejön a cucc, vagy nem kell semmi különösebb? Nehéz kifeszegetni onnan a régi szimmeringet, vagy könnyen kijön?
szerintem belekötni mindenbe belelehet aki tudja miről van szó az úgyis megérti üdv.
Nem statikus, hanem sztatikus. Teljesen mást jelent a két fogalom.
Egyébként a tankot belülről nem lehet teljesen fémtisztára homokfújatni.
Hogyha Debrecen közelében lax, szívesen segítek ebben a dologban.
A szinterezés nagyon fínom színes műanyagpor statikus töltés segítségével a fém felületre való juttatását, majd kemencében a por milyenségétől függően 1180-220 fok közti hőmérsékleten 15-20percig tartó ráégetését jelenti. Az így kapott festett felület gencsak ellenáll a környezeti hatásoknak.
Az én tankom is igen rozsdás. A homokfuvás még csak-csak menne, de ezt a szinterezést igazából nem tom, hogy mi a rák.
üdv:z
Hi!
Hát igen. Ez a legtutibb megoldás azt tudom, csak felénk nem nagyon ismerek olyan helyet ahol ezt meg lehetne csináltatni. Ezért próbáltam a citromsavas dolgot, és szerencsére működött annyira amennyire nekem kellett. Mondjuk az én tankom nem volt nagyon rozsdás, csak enyhén. Azt meg kivette belőle szépen. Üdv!
Sziasztok,
Nem tudom miért próbálkoztok ilyesmivel,hogy cola, meg citromsav....
Próbáljátok meg sörrel, vagy pálinkával!
Félretéve a viccet, nemrég vettem egy tankot a Simsonra, és belül istenesen rozsdás volt.
Elvittem ide: http://www.tenline.hu/tenline.html
Ők kívűl BELÜL kihomokfújták fém tisztára 2e Ft-ért oldaldeknikkel együtt. Azután elvittem szinterezni.
Ha van valaki a közeledbe, aki tud homokfújni, akkor próbáld meg kihomokfújatni csak belülről.
A hapsi azt kérdezte az üzembe, hogy csak belül akarom kifújatni, mert csak azt szokták kérni.
Utána jól ki kell takarítani, és pöpec lesz.
sport cz 175 olaj dekni csavar ha van valakinek érdekelne
sport cz 175 olaj dekni csavar ha van valakinek érdekelne
Azért kipróbáltam én is. :-)
Szerintem próbáld ki Pepsi-vel is! :)))
Esetleg javaslom még az Olympos citromlét... :))))))))))))))))))
Az nem jó rozsdaoldó, mytbustersbe is kipróbálták(mert ezek mindent kipróbálnak, de nem gondolkoznak...:p de én szeretem őket :D), és nem oldotta a rozsdát, meg az olajat sem, de a vért igen, meg fényesítette a crómot...
Ok. Majd utána nézek. Üdv!
Hát passz. A kóla kb 2 órát volt benne. Szerintem nem sok mindent csinál. Meg most nézem a csavart amit akkor tettem bele azon sem látok jelentős érdemi változást. Coca Cola-val próbáltam.
Nekem a citromsav annyira nem vált be a célra, de amivel szinte tökéletes eredmény érhető el az a következő: legelőször éles finomhomok + tisztabenzin valamint intenzív shaker tanfolyam, másodszor miután kiszáradt RO55 50%-ra hígítva (esetleges komolyabb rozsdásodásnál át ne lyukadjon) ezt tartsuk benne kb 2 órát majd az átalakított anyagot ujra homok+ benzin + rázogatás eljárással eltávolítani. ha über tökéletesek akarunk lenni akkor még az eljárás után kiszárítjuk a tankot fáktisztító spray-vel és ezután amint lehet festés nehogy ujra meginduljon korrodálni.
Egy tanult barátomtól adta a tippet, a tank pucolására kiváló módszer a habkő. Elég érdes ahhoz, hogy lepucolja a rozsdát és fémtiszta felülelt legyen. Az igaz, hogy itt is rázogatni kell, kicsit munkásabb meló mint különféle folyadékokkal feltöltve állni hagyni.
De a különféle módszereket lehet kombinálni is.:)
Helló!
a festék neve v. gyártója Enokorr zrt Renova dunalakk, a citromsavat énis megvettem majd kipróbálom.És Jó volt a cola? v. jobb a rozsdamaró?
Keresek Jawa 350/638 ashoz váltót. Nem a fogaskerekeket, hanem a többi más cuccot ami a váltóhoz tartozik.
0620 410 20 21
Szevasz tshybe,
probald meg ezeket a web oldalakat, szamos link van rajta,szerintem nagyon jó, sok erdekes Jawas dolog van rajta.
http://www.jawaczownersclub.co.uk
http://www.home.karneval.cz/01072028/katalogJawa/ND_Jawa350_640.pdf
A cola-ban nem a citromsav a trükk mármint ha coca cola-ról van szó hanem a foszforsav tartalma. :D töményebb váltzatában RO55 (27%) vagy Evipass (15%) nemvű rozsdamaróként árulják festékboltokban
hello 125/488 vagy 250 cz blok valakinek?
előtte max akkor kimosom tiszta benzinnel. Az ki is párolog belőle.
Igen, de utánna gondoltam ,h. akkor esetleg a zománc se fogja meg
A gázolajat mire irtad? Azzal olajozzam ki
a kóla után? Hogy ne rozsdásodjon utána vissza? Gondolom erre gondoltál.
Én két hónapja vettem meg egy 638-ast. A citromos cucc az jól hangzik, lehet hogy megcsinálom én is.
638-ashoz keresek villaszárat, vagy komplett első villát. Csak jó állapotú érdekel.
Nem lett semmi baja, kb. 15-20 percig volt
benne, még hagyhattam volna, de igy is jó az eredmény. Ha nagyon rozsdás már a tank, akkor jól tettétek, hogy zománcoztatok. Enyém még nem volt nagyon rozsdás, inkább csak festékdarabkák jöttek a benzinszűrőbe. Különben az elegy nem volt nagyon tömény, természetesen a savat öntöttem a 15L vizhez.
lehet hogy mégse olajat kéne használni mert nem tudod esetleg lefesteni
Ja és szerintem a kolában is citromsav a lényeg.De azért kiváncsi vagyok!
szerintem használj gázolajt
Csak holnap tudom megkérdezni,ja és fehér szinő van nekik,(legalább lehet látni mennyi anyag van benn).
Még megnézem felénk is festékboltban de ha a nevét megkérdeznéd nekem az jó lenne. Meg meglátom mit tesz a kóla estig hagyom benne aztán utána kiolajozom a tankot.
Nekem mindegy csak feltevés volt.Postán tálán még jobb is lenne, ha kijön a feléből (kb 2dl)
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|