:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
hello a tuning rovatban az elektronikus gyujtásnál mért nem jonnek elo a képek vagycsak én vagyok így. Most rendeltem meg én is a szettet 2500 cseh korona postakoltséggel eggyutt remélem megéri az árát :)
Megoldódott a problémám a gyújtáskapcsolónál volt az egyik vezeték eloxidálódva meg a bisztositék házat kellett be fújni egy kis kontak sprével köszi a segitséget
Üdv,
Nekem múlt héten voltak töltés problémáim. Az ok, hogy szar az akksim, azóta vettem már újat, de emellett egy szokásos probléma jött elő, hogy az egyenirányítóban az egyik dióda forrasztása engedett el. Javaslom, hogy te is szedd le az ülés alatti jobb deklinél lévő lukacsos dobozt és nézd meg, hogy jók-e a forrasztások. Ha jól emlékszem, akkor 4 dióda van benne. Meg talán a légszűrő házát is le kell venni, hogy normálisan hozzáférj, de ez már részletkérdés. Multiméterrel is mérj rá az akksira alapjáraton! Világítással, féklámpával és irányjelzővel is 14V körül kell mozognia. Ha nem így van, akkor már valami nem stimmel.
sziasztok! keresek 250cc typ:559 es hez két db E.villa szárat,olyat amin jó a crom.
én most isolátort vettem bele ugy néz ki hogy beválik lehet hogy le cserélem a fesz szabájzót
Nekem ugyanezt csinálta fél éve, akkor a lámpában az izzó olvadt szét fogalmam sincs miért, rövidzárlatot okozva. A legérdekesebb az volt, hogy a főbiztositék nem olvadt le. Izzócsere óta gondmentes. A
lényeg: Nem mondom, hogy ez lesz a baj, de
egyszerű dolgokban kell keresni. Vagy kontakthiba, vagy rövidzárlat. Az előbb emlitett főbiztositéknál is érdemes keresgélni, kontaktos lehet.
Magushnak - Most volt időm lecserélni a
6500 km-es gyertyáimat két zsir új Brisk
NR15C-re és igazad volt, azóta kb 1,5 L
benyával kevesebbet kér a motor. Vapes vagyok.
az a baj hogy nagyobb fordulaton is le áll a motor ha rajta van a világitás
Helló Jawa CZ 125 1994-es évjárathoz keresek ha van magyar nyelvű de akárhogy jó használati útmutató?
köszönöm
üdv Magush!
én is voltam ilyen helyzetben.Méág annak idején Bélafi Dávid adott(küldött nekem pécsről)középsztendert,és én hamar rájöttem hogy kell felrakni 5 ! azaz öt perc alatt felrakni a helyére a zégergyürűkkel együtt.ha gondolod hívj fel,és elmagyarázom két percben.Stiftem van nekem,ha kell,ha jól tudom akár több darab is.de hogyan küldjem el?
Gyuri.
Illetve ha töltésprobléma van,akkor egy átkábelezés sokat javít a huszonharminc éves kábelek helyett....
Kezd beszarni az aksid....Ennyi...tekerd picit feljebb az alapjáratot.A trabi gyújtás picit több áramot vesz fel, mint a megszakítós....Egyébként meg ha alapjáraton állsz, kapcsold le a lámpát....
Sziasztok volna egy olyan problémám hogy a 638-as jáwámra trabant gyújtást tettem minden jól müködik csak alapjáraton nem nagyon van töltésem és ha rá kapcsolom a világitást akkor a motor le áll mi lehet a probléma ha tudtok megoldást akkor irjatok elöre is köszönöm
most vasárnap siófokon, a tesco parkolójában, jövő szombaton a szigetszentmiklósi fehértói börzék valamelyikén biztos találsz.
VENNÉK 638-as jawa-ra gyári csomagtartót.
Jelenleg twinsport a gépezet de tervezeme a seggét alakítani simára..
Univerzális csomitartóm az van de nem kimondottan lehet korrektül feltenni azt...
Nagyon érdekelne a dolog ha valaki tud valamit kérem írjon!
esetleg az emilemre: bishoptuner@yahoo.com
Köszi!
Én bicikli fékbovdent, és váltóbovdent alkalmaztam a jawamra, tekintve hogy MZfék és kuplung kar van rajta. és magasabb kormány (ami indokolta a cserét)
Más:
A minap feltettem a trabigyújtást vagy mit, amolyan hall jeladós okosság, zsírul is működik, beállítottam, de az korrekt hogy mocskosul lezabálja a feszkót? eddig semmi bajom nem volt vele, alapjáraton is tudtam simán közlekedni a lámpával, meg indexeltem is, de most ha megy a lámpa az index nem mindig akar villogni a kisebb feszkó miatt..
Tegnap éjjel amikor két lépcsőn keresztül becipeltem a lépcsőházba aludni a motorkát (638) szépen odavertem az alját a lépcsőhöz, és ez ma reggel, idemotorozás közben derült ki, hogy nem tett jót a középsztendernek. A balos stift kiesett (eltört előtte talán), és így lóg a sztender, a baloldalon a rugó tartja, míg jobb oldalon a stift a helyén, de a jobbos rugót elhagytam. Nem virágos a kedvem, mert holnap reggel megyek egy 'rövidebb' túrára, és ma délután meg kell csinálnom. Hálás lennék, ha akivel történt már ilyen, szerelte már le/föl a középsztendert, segítene a következőkben:
- mivel jó helyettesíteni ezt a stiftet? (nem bizti, h van otthon/kapok a boltban)
- van-e valakinek vmi jó, és gyors megoldás a középsztender rugó felerőltetésére?
(legutóbb 2 órát szoptam vele, blokk nélkül a váz fölé állva, here-, és gerincsérvet kockáztatva rátéptem a helyére. Most nem akarnám kivenni a blokkot...)
köszönöm előre is!
üdv:
magush
Köszönöm a segítséget! Uralra akarok Jawa karbikat, amik már megvannak, de a bowden hossza nem stimmel. Az erdeti Ural gázkar "pogácsás", ha azonos a Jawaval akkor siker.
99%, hogy pogácsa alkú vég van a bowden végén. Nézd meg milyen kialakítású a gázmarkolat, milyen alakú vég illik bele.
Hello! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a 638-as Jawa gázbovdenjének gázkar felöli vége hasonló a karbi felöli végéhez? Alakra kb.azonos, vagy inkább egy pogácsához hasonló ólom van a végén?
Jah igen i-mail cimem kozakgabika@citromail.hu
Hello ha valaki tud nekem szerezni 350-es czetkához fötengelyre v.mi fogas kerék a nélkül nem tudom be inditani de akár mien szar blokk is jo
Helló Jawa CZ 125-höz kezelési utasitás ha van Magyarul hol lehet beszerezni????
Köszönöm..
638/500-as jawa fejidomot (twin sport) vennék. ebben kérném a segítségeteket. a vorbeste.auktionen@web.de címre írjatok, ha lenne...
előre is köszönöm!
Szia! T?lem megkaptad a robbantott ábrát?
CSak a műanyag burkolatot akarom kicserélni az óra körül!
Köszönöm a választ Miklósbácsi!
Mahonee
http://www.jawamania.info/technika/default.aspx
Üdv.
Sziasztok! Van egy 638-as motorom jó állapotban eladó, rendezett papírokkal, de műszakija 1 éve lejárt. Streetfighter szúrófényes idommal és hátsó dobozzal 80 ezerért. A moci Szegeden van.
Helló nem kezelési útmutató kéne egy 125 Jawa CZ-he hol lehet ilyet találni?elöre is köszönöm.
Ez a gumi:100/80-16 K63 Heidenau, jó lenne 251-es etz-re háta, vagy befér nagyobb is?
Üdv,
Attól függ, hogy mit értesz burkolat alatt. Ha a külső műanyag házra gondolsz, akkor elég, ha a spirál alatti nagy anyát kicsavarod, mert az fogja össze az alsó műanyag részt, a középső króm díszkeretet és a hengeres műanyag házat. Ha magát a km órát akarod megbontani, akkor le kell feszegetned a krómozott peremét az órának, ami az üveget fogja. Az én mocimon látni, hogy már meg volt bontva az óra, elég csúnyácska is, de szerintem kultúráltan is vissza lehet tenni, mert boltban kapni olyan króm gyűrűt.
Apropó!
A szondai**osz :) megbízásából felmérést végeznék, hogy kit érdekelne esetlegesen Jawa-s PÓLÓ??
Hagyományolós kenceficézős szitázós technológia áll rendelkezésemre. A minta egyszínű lenne, tartóssága 1-2 év attól függ mennyit mossa az ember. Színek méret és minőség a nagykertől függ, de tesóm még eddig mindig kapott minden igényére megfelelőt. Minta színe pólószíntől függően: fehér, piros, fekete!
kopaszarpad@freemail.hu
Köszi MZ_Joker
Mahonee
Szia!
Ha adsz egy e-mailt, akkor küldök róla egy robbantott ábrát.
Sziasztok Jawa-sok!
Nemrég(1éve) van meg a 638-asom, viszont csak most jutottam oda hogy szét kell szednem a km órát burkolatcsere céljából. Szerelési kézikönyvben ill. máshol se találtam róla leírást, hogy hogyan kell nekikezdeni, szétbarmolni meg nem akarom!
Ha valaki mostanában csinált ilyet és elmondja, hogy induljak neki, nagyon megköszönném!
A burkolatok egyébként a következő helyről származnak:
http://e-motorparts.addel.hu/
Hátha még nem ismertétek :D
Érdemes szétnézni, sok minden van, sok szoci és nem szoci típushoz emberi árakon!
Motorozós jóidőt mindenkinek!
Sziasztok!
Jawa 638-ra krómozott bukóretet tartó fülecskékkel vennék.
De van más technikai bravúr is rajta :) Amit korábban leírtam, a féklámpa kapcsoló bowdenes részét alakítottam át bowden nélkülire (bár ez ezeken a képeken nem látszik.
http://users.atw.hu/millioforint/eforum/show.php?f=2&topic=20070405215541&u=4
ez a leírása :)
Igyekszem karbantartani, és akkor már érted hogy miért az a nagy vigyázás a motorikus állapotra :)
Köszi :)
Hátsó fék lámpa indikátor. Sorba kötve. Ha ez nem ég akkor a féklámpám se :)
Kiváló motorkerékpár, gratulálok! Egyébként mire szolgál az a sárga lámpácska a kormányodon, jobb kéz felől?
msn: creationmz@hotmail.com
bocs, két linket keverek mindig :)
http://creation.extra.hu/moto/jawa/jawa.html
és
http://creation.atw.hu/moto/jawa.html
Szia!
Nem jó a link. Felvettelek MSN-re
Hello Joker!
Figyelj, nekem a Jawamon (638 Californian) olyan kipufogó van elvileg mint a TS-en, kis hibával. Viszont vágyam egy 634-es dob. Ha gondolod akkor csere 1-1-be esetleg megbeszélés alapján másképp engem érdekelne. A kipuffok Ajka mellett találhatók, egyeztetés kérdése és akár pestre is felhozom.
Kérlek vegyél fel msn-re vagy küldj mailt, hogy eztt át tudjuk beszélni.
Képek a motoromról: http://creation.atw.hu/moto/jawa/jawa.html
Üdv.: CRE
Sziasztok!
Keresek Jawa 638 TS-hez kipufogót. Sajnos nem találok. De van egy eladó 1980-as 634-esnek a kipufogója. Kicsit a kipufogó vége szűkül. A kérdéseim: Jó ez az én motoromra? Illetve nincs valakinek eladó 638-ra kipufogója?
Feltéve hogy 250/559
generátor felöli oldal: 25*62*8
kuplung felöli oldal: 25*62*8 (elvileg, merthogy a csapágyak méretei egyeznek a két oldalon)
További info: Szakirodalom menüpont alatt!
Helló 250es JAWA főtengely szimering hanyas?
Üdv márkatársak!
Nincs valakinke elfekvőben velorex csatlakozó és ülés (oldalkocsi). ha akadna eladó darab, lécci írjatok a kisvofely@freemail.hu -ra
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|