:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Jawa - új hozzászólás Összesen: 543 oldal
Off
Tök jó ,hogy pörög a fórum,csak az a baj, hogy ez itt JAWA fórum nem pedig más.
Hülyeséget írtam megkövetem magam 90nél nem 4000 forog csak 3700-3800 at. megnéztem.
Van egy kis falu Pozsony alatt, Jarovce-nek hívják, nekem is ott újították fel a főtengelyem, a tulaj egy keveset tud magyarul. Sajna a telószáma nincs már meg, esetleg magush meg tudná mondani, illetve azt tudom pontosan hol van a bolt ha az elég.
Szia! Próbálkoztam, csak sajnos nem jutottam sokra, mivel nem értek szlovákul :S. De, ha tudsz segíteni, megköszönném.
Az az említett hét betű: "Ez hülye!"
Többet nem fűznék hozzá.Ha neked az sem felel meg, ha valaki elismeri a saját hibáját...Hát akkor tegyen neked jót, akinek két anyja van.....
No, ezen a képen, amikor én mélyen a zsebembe nyúlva büntetést fizetek gyórshajtásért több imrtősöm betgre röhögi magát. :D És csak a gyengébbik poén feltételezni rólam, hogy bármilyen rendőri brutalitás pénzt találna a zsebemben.:D Amikor a többiek nevet akartak modosítani Nemzeti Érzelmű Lajhárokra, engem akartak megtenni kabala figurának.:D
Amúgy ha az órát nézem, az utat nem látom, pedig azon fontossabb információk vannak néha.:D
Nem tudom merrefelé laksz, de Szlovákiában próbálkoztál már?
No azt nem tudok, de nincs is rá szükségem :) Az órát meg néha érdemes nézni, mielőtt mélyen a zsebébe kell hogy nyúljon az ember :)
Sziasztok! Nekem van egy CZ125-488 típusú motorom, és azt szeretném megkérdezni, hol lehet hozzá főtengely felújító készletet kapni, ill. dugattyút. Interneten már keresgéltem, de nem jutottam sikerrel ezzel a típussal. Még 1 kérdés, esetleg egy másik motor felújító készlet jó lenne e egy kis fúrással, és honolással.
Digtális fordulat mérő? Azt szinte bárki tud csinálni.:)
Főleg mióta léteznek a picek. Tartalmaz a kapcsolkás egy pic18F2550 et, egy kijelzőt, egy fetet és egy ellenállást, no meg egy tápegység ic-t.Ha megvan a felprogramozott pic, lehet az egészet próba nyákra csinálni, akkor maratni sem kell.Sőt pic esetén meg lehet oldani, hogy átkapcsolhatóan tetszőleges hengerre, négy ütemre is jó legyen akár autóra is. :)
De szervíz célokat leszámítva a digitális kijelzésű múszerek rossz izlésre vallanak.:D Tavaszra már tényleg meglesz a régi órába szerelhető, eredetivek azonos kinézetű, léptetőmotoros műszerem, ami persze belül szintén digitális, de a látványa...
De ha valakinek kell digitális műszer, irjon nekem mailt, valahogy csak megoldjuk a dolgot, főleg ha az illető szeret forrasztani.:D
Jut eszembe: Nemrég meggyanúsítottak, hogy nincs a motoromon fordulat mérő. Van. Kilométeróra nincs egyiken sem. De a fordulatot sem nézem. Minek? :D Jelentkezzen az, aki állandóan a műszereket nézi. :D Ráadsul a jawa müszeréről volt szó, amit végképp régen láttam, hiszen maga a motor is egy éve pihen a cimborámnál.:D
De arra kivállóan emlékszem, hogy 6500 ig tudtam felpörgetni. Tapasztalatom szerint ez igen jó eredménynek minősül.Bár meglehtőssen értelmetlennek is egyben Én személy szerint egyetlen jawát sem láttam még amelyik tudta a 7000et. Az még ETZ-től is elég jó eredmény.
Én meg sem próbáltam az enyémet, tán 1-2x volt 5000-ig kiforgatva egy rövid időre. Több nem is kell, szerintem ez a blokk nem egészen arra a fordulatra való.:) Sajna digi fordulatmérőről nem tudok, pedig nekem is olyan gyújtásom van.
Vagy, csak nekem nem akar 7ezret forogni sehogy. Régóta szeretnék valami elektromos fordulatszámmérőt. Valaki mondta régebben, hogy trabi gyújtás mellé nem lenne túl bonyolult összerakni. Ki volt az? :)
sajna nem vagyok vegyészmérnök, mindössze a "maradék" szénhidrogéneket nyomattam egy oltári kondérba, és ment a mixelés: repülőbenzin, jetA1 légijármű-üzemanyag, HTO, E85 és közönséges 95 oktánszámú benzin. próbáltam lepárolni is, azonban ezt háztáji környezetben aligha lehet megvalósítani. most azon filózom, milyen masinán teszteljem le, összejött vmi 50 litykó...
Igaza van Ferinek, fejezzétek be az egymás szúrkálását! Már kurvára unalmas, s egyáltalán nem a topicba való. Vagy intézzétek el privátban, de ne itt! Szerintem senki nem kiváncsi ki milyen tudással vagy nemtudással rendelkezik matekból... erről ennyit.
JAWA TOPIC!!! Nem matek!!!
Nos... Akit érdekel műkedvelő szinten, olvashat a wikipédián függvényekről, sorozatokról, lineáris függvényekről, lineáris egyenletrendszerekről. http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCggv%C3%A9ny_(matematika)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sorozat_(matematika)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Line%C3%A1ris_f%C3%BCggv%C3%A9ny
http://hu.wikipedia.org/wiki/Line%C3%A1ris_egyenletrendszer
Ti pedig legyetek szívesek átfáradni a csacsogó topikba. Egyúttal üdv Kerinek, aki ilyenkor nemtom hol van.
Az eszmefuttatásaidból látszik, hogy te sehogy sem szoktál sorozatot felírni. Minhogy azt sem érted, mi az összefüggés a függvények és a sorozatok között.
Egyszer azt írtad, nem tudod, ki van a nick mögött - most többször is olyanokba futottál bele, akiket nem vakít el intellektusod bágyadt fénye, mert látják, hogy felszínes a tudásod. Ez még nem lenne baj, hiszen mindannyian kaptunk, és szívesen adunk neked is tanácsot. Maradj a szakterületednél, érezd magad akkor megszólítva, ha ilyen kérdést látsz. Nem kell mindenbe beleugatni - főleg nem olyan témákban, amihez olyan kevés vagy, mint apácazárdában a fitymacsattogtatás.
Ijesztően hülye és makacs vagy.
A sorozatokat nem egésszen így szoktuk felírni. Függvényről volt szó, nem sorozatról. Mi a fenének kell ujabb dolgokat behoznod mindig? Azért, hogy kiderüljön, azokat sem ismered?
Most például az is kiderült, kevered az egyenletet és a fügvényt.
Amit te leírtál a jelöléseid alapján egyenlet. Az egyenleteknek nem tulajdonsága az, hogy leneáris e, vagy nem lineáris. A sorozatoknak sem. Lineáris egy függvény lehet. Ha lehet, ne keverd a Gizikét a gőzekével.
Az egyenletben van ismeretlen, a függvényben fügvény érték és változó szerepel.Esetleg pluszban még konstans, együtható, stb. Ismeretlen nem.
Nem tragédia, ha valaki nem matek zseni, de ha nem az, akkor ne játsza az agyát a matek témában.Bár műszaki dolgokban is csak visszafogottan, mert a müszaki területen elég nehéz kikerülni a matematikát.
:)
a receptet megírhatnád
Úgy látom, az alapokkal is bajban vagy... x, Y vagy d - ez csupán terminológia, a lényeget enm érinti.
Figyelj, Tompika:
x: az ismeretlen
v: a sebesség
d: az eltérés
d(v): d értéke v függvényében
[y(a)...y(n)]: diszkrét, y-nal jelölt értékek sorozata, indexelve a-tól n-ig
"A második összefüggés a leírt formában értelmezhetetlen." Nem csodálom, a sorozatok ilyen módon való felírása már középiskolás anyag.
Ja, még valami: "x-el" - x-elni a választásokon szoktak. Amire te gondolsz, azt úgy írjuk, hogy "x-szel".
Nem vagy túl gerinces ember, az már tuti.
Idézek tőled két részt, ami magáért beszél, semmi belemagyarázás nincs:
.Nem lineáris a pontatlansága, hanem sebességfüggő...Ha lineáris lenne, akkor mindenhol ugyanannyit csalna, de ha állsz, akkor is..
Asszem tényleg elgépeltem és konstanst akartam írni....Legalábbis a hibára vonatkozólag.....A franc tudja már....
Szóval össze-vissza írogatsz, nem stabil a tudásod, de azért nagyhangon kioktatsz műásokat, néha még akkor is, ha igazuk van. Beképzelt vagy, agresszív, és buta. Nem segítségnek szánod beírásaid, hanem önfényezésnek. Vagy átgondoltabban írjál, vagy legyél lényegessen szerényebb.
Főztem benzint, érdemes belenyomni tökforrón a tartályba, vagy várjam meg, amíg kihűl?
Jajj, ez igazán kedves ó nagybecsű mindenható Árpád! :) Megtisztelsz azzal, hogy olvashatom szavaid.... :)
Egyébként semmiféle együttérzés nincs bennem, csak azt láttam, hogy egyértelműen olyanba kötöttél bele, ami NEM VOLT leírva, tehát csak bemagyarázni próbáltad :D Nem jött be....
Továbbra is azt mondom, hogy ha baromságot ír valaki, akkor szól neki az ember....DE....Úgy látszik, én az elírásaimat is vállalom, nem csak a véleményem...nincs abban semmi szégyen.. :)
Az egyetlen dolog, ami felmerült bennem, nem a bosszankodás volt pusztán egy ténymegállapítás, amit két szóban hét betűvel le lehetne írni :)
Te nem vagy teljesen százas....
Miért kezdesz olyanhoz, amihez halvány fingod sincs?!!!
Először is amiket leírsz így nem matematikai dolgok. Vagy írd le mit jelölsz mivel, vagy használd az elfogadott jelöléseket.
PL így:
Y=mutatott érték , d= áttételből, rufóerőből vagy mágnes erősségből fakadó hiba szorzó.x a valós érték
Akkor igaz az, hogy y=d*x Ez lineáris
x-el fügvényértéket nem szoktunk jelölni, az x a változóra van fentartva.
A második összefüggés a leírt formában értelmezhetetlen.
A konstans függvényről pont én írtam, hogy mindenütt ugyanazt az értéket veszi fel.
Az eltérés százalékban kifejezett értéke nem lehet konstans, hiszen változik, ami változik az nem konstans.
Matya pedig elismerte, hogy elírta a dolgot, tehát ne próbálj belemagyarázni semmit se.
Végezetül: A matematikának törvényei vannak. Nincs elvont matek vagy gyakorlati matek. Csak egy van , a matematika. A matematika nem csak összefüggéseket, módszereket tartalmaz, hanem formai szabályokat is, amiket kötelező betartani, hogy ne legyen egyéni értelmezés kérdése az egész. A matematika mindig csak egy eredményt hozhat. Persze az az egy eredmény több érték is lehet, de ha több, akkor mindenkinél ugyanazok az értékek. Ezért írom hogy az eredmény egy.
Nem tudom, hány évig tanították neked a matekot, de két dolgot megálapíthatok: Kevés volt az idő, és rossz volt a tanár.Szerintem most hagyd abba az okoskodást, mielőtt kiderül, hogy még a függvény fogalmával sem vagy tisztában.
Nem erről van szó, okostojás. Matematikai indoklást citáltál, hát akkor játsszuk csak végig azt.
1. Talán így jobban megtalálod a nanotechnológiás disszertációdban:
x = v + d(v) -> lineáris
x = v + [y(a)...y(n)], ahol y(n) - y(n-1) =/= y(n-1) - y(n-2) -> nemlineáris
(Ha a kritériumot nem adjuk meg, akkor felvehet azonos értékeket és lineáris alakot mindkettő.)
2. A konstans-függvény 0-nál is ugyanazt az értéket veszi fel, mint bármelyik abszcisszában.
3. Matya az eltérés százalékban kifejezett értékét jelöli konstansként, nem az ordinátáét. Nekem úgy tűnik, ezen különbséget vagy képtelen felfogni.
Jól érezted. A dolog arra irányult, hogy szembesülj vele, mennyire kellemes, ha valaki lépten nyomon beléd köt durván hibákért akkor is, ha egyébbként az általad leírtak a valóságban működnek.Ha most a bosszankodáson kívül valami olyant is érzel, hogy egy picit együtérzel az általad megbántottakkal, akkor részemről be van fejezve a kötözködés.Legalábbis a következő "helyreigazításodik" . :)
Mint Matya írásából is kiderült, a dolog körülbelül le is lenne zárva, elírtra a dolgot.
Tehát napnál világossabban látszik, hogy te vagy az, aki magyarázni akarja a magyarázhatatlant, mindenféle hülyeségeket összehordva.Egy lineáris rugóval, lineáris mágneses fékkel, valahányszoros áttétellel, azaz lineárisan meghajtott műszer lineárisan fog csalni, ha az áttétel nem megfelelő.
Hello!
Szeretnem tudni, hogy valaki rkaott-e mar tarcsafeket 634-re. Mi a legegyszerubb megoldas? MZ teleszkop belemegy?
koszi
Jah :) Csak azért mondom, mert éreztem némi élcelődésre való próbálkozást benne így este fáradtan, célozván rá, hogy "más nem olyan hülye leírni ilyet, csak ő".
Azért olyan szöveget nem kérek a magaménak minősíteni, amit nem írtam le :)
Azt írtam, hogy indulNA, nem pedig, hogy indul :) Csak e mellett ott áll még egy "ha". :)
Na most értem haza.....Látom elszabadult a pokol.....
Asszem tényleg elgépeltem és konstanst akartam írni....Legalábbis a hibára vonatkozólag.....A franc tudja már....
2-ben tényleg ki tud forogni 90-ig egy 350-es általában, ha jó karban van....kb az a vége ott.....
Köszönöm előre, néha szükség van rá, nagyon jó oldalakat találok időnként, csak a nyelv (nemtudás)kissé hátráltat.Ha lesz valami konkrét dolog, jelentkezem, ha nem gond.
üdv.: R
90 -nél a szétesés határán van érzésre,de bármikor tudja . 3- ban 120 körül áll meg .Érdekes a negyedik az 120-140 között van valahol,mikor milyen kedve van, de it már minden közbeszól szél,út stb.
Na, kedves Árpád, akkor utoljára:
- ha százalékban adjuk meg a hibát -> lineáris
- ha nem százalékban, hanem diszkrét értékekkel adjuk meg -> nemlineáris
Olvass utána, rajzold le - vagy mit bánom én - csak fogd fel végre, és ne maszatolj...
A következő alkalommal a konstans-függvények értékével fogunk foglalkozni 0 abszcissza esetén.
Ha valamit véletlenül nem értenél, irj egy mailt és leforditom. Legalább ennyi előnye van a felvidéki életnek :-DD
El lehet forgatni 2.ban 90-ig, nekem megy 100-ig is a nagyobb hátsó gumi miatt, de ez már tényleg a vége. Úgy tapasztaltam, hogy kb.80-ig érdemes forgatni 2.-ban, akkor a legideálisabb egy gyorsulásnál.
Ja igen, mindez kettes fokozatban értendő, amiről a kérdés szólt...
R
Nagyobb eltérés vannak az egyes hozzászólók adataiban, mint amennyit csal az a bizonyos óra.:)))))
Nem, annyit azért nem kell forognia, az áttételdiagram 17-es lánckerékhez 7000 fordulatot rendel 90-nél, 18-as lánckerékkel pedig 6590-et fordul ugyanennél a sebességnél.
üdv.: R
Hű, Tibi2T, ez egy nagyon érdekes oldal, köszi, hogy előhoztad.Kissé küszködök a nyelvvel, mert a szláv nyelvek közül csak a szerbet ismerem, azt szerencsére nagyon jól, arra próbálok támaszkodni valamennyire.
Azt tudjátok, hogy ilyen elemzést, diagramot, fűrészdiagramot is csinálhat bárki közülünk, a progi benne van a "Fogas kérdés" c. cikkben.
köszi, jó munkát: R
Elég fain kis gép, ha másodikban 90-et megy. Mennyit forog, 13ezret ?
Sziasztok,tatran s125-öz keresek szélfogó plexit.Gyárit, vagy utángyártottat.Előre is köszi.
Nem lineáris a pontatlansága, hanem sebességfüggő...Ha lineáris lenne, akkor mindenhol ugyanannyit csalna, de ha állsz, akkor is.....!! Ergo nem nullától indulna a számlálás
Ezt a baromságot akarod azzal kimagyarázni, hogy csak vcalaminek a része?!!
Tagadja a linearitást, plusszban azt állítja, a lineáris nem nullából indulna. Ne próbáld meg kimagyarázni ezt.Ezt csak úgy lehetne kimagyarázni, hogy nem ő írta, csak idézte valakitől, és ő is bírálja ezt az állítást. De ennek nem látom nyomát.
...és még én vagyok funkcionális analfabéta. Nabazz...
Leírod a különbséget a lineáris és a nemlineáris függvényalak között - belekeverve némi konstansokkal kapcsolatos agymenést is -, és közben nem tudod értelmezni, hogy mit is írtál. Matyának pedig olvasd vissza a TELJES hozzászólását, mert az általad leírt rész nem önmagában szerepel, hanem egy gondolatmenet része.
Az "önmagam lejáratása" c. fejezet meg inkább neked lenne olvasnivaló.
Csak egy kérdés, a te 634-eseden ugye nincs fordulatszámmérő?
Amúgy a 90 et tudja 2,3,4 ben is.
Nem elég, hogy tanulatlan és hülye vagy, de rosszindulatú is. Rrajtad kívül mindenki tudja, mi a linearitás. Matyán kívül senki nem írja le, hogy a lineáris viselkedésű műszer nem nulláról indul. Mindenki tudja, hogy az a kifejezés hogy ahogy nő az érték, úgy nő a hiba, az lineáris viselkedésre utal, és nem kerül így szóba a százalékos hiba. A százalékos hibához azt kell leírni, a hiba százalék mindig ugyan annyi, ha lineáris viselkedésű a rendszer. Ezek szerint te nem érted, mit írnak mások. Sajnos, funkcionális analfabéta vagy.Jobb lenne, ha észt kicsit is szükségeltető dolgokhoz nem szólnál hozzá, mert csak lejáratod magad.
A lényeg nagyjából, de valamennyire befolyásolja a gumi kopottsága is:
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/Foto/Nahledy/prevody/pila_17z.png&imgrefurl=http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/upravy/37.htm&usg=__odsJ6qLfnbOZwgKXf53h_f_0T-Y=&h=603&w=970&sz=21&hl=hu&start=38&um=1&tbnid=tJEPrkGa3NAndM:&tbnh=93&tbnw=149&prev=/images%3Fq%3Djawa%2B350%2Bkrivka%2Bvykonu%26ndsp%3D20%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26start%3D20%26um%3D1
Ezek szerint magad sem érted azt a zagyvaságot, amit összehordtál... Innen látszik, hogy nem valódi a tudásod.
Én nem tudok helyessen írni, főleg gépelve, vakon, ugyanis lekopott a billetyűzet felirata.
De én legalább az álltalánosiskolás fogalmakkal tisztában vagyok, és nem javítok ki másokat, amikor azok jó dolgot írnak. Aki nem tudja mi a linearitás fogalma, az ne írja másnak, hogy téved.
Te pedig végképp primitív vagy. Akkor is kötözködsz, amikor alapdolgokról van szó.Li neszélt eddi százalékos vagy diszkrét hibafüggvényrő?!!! Sőt, százalékról sem láttam hogy beszélt volna valaki,
Megint okoskodsz, bazz... Az atomfizika könyv nem írja, hogy eltérő néz ki a százalékos és a diszkrét hiba függvényalakja ?
Az "utána" pedig egy n-nel írandó. Megtanulhatnád már végre...
Nem nézlek hülyének, csak vagy nekem kerülte el a figyelmem, vagy tényleg nem lett leírva. Pedig 90-et szerintem a 638 is legalább két fokozatban el tudja érni. Én a 634nél harmadikaban és negyedikben is tudom hozni ezt a sebességet. Legalábbis, ha nem oldalkocsishoz való fogaskerék van benne. Hármasban kb 5000 vagy 5500 körül van a 90, ha jól emlékszem.Negyedikben 4000 alatt van nálam a fordulat 90 esetén. Tehát korrektebb szerintem ha a fordulat mellé odaírjuk a fokozatot is. Ha ez kákán csomót keresés, akkor elnézést.
Összesen: 543 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|