:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Papír mizériák - új hozzászólás Összesen: 75 oldal
#518-ra:
Válaszoltak a levelemre válaszoltak a KFF-től:
Itt a kép. /Ja, újra regisztráltam. :-)/
Azért próbáld ki te is, én gyakran eszem, ha elfogadod, meghívlak egy tábla mogyorós étcsokira.
Rossz passzban vagy , Valami baj van ?
Szerintem jobb lenne, ha te ennél egy kis csokit.
El lehet intézni egyúttal, csak az átírásnál szólnod kell, hogy milyen színnel jegyezzék be a motort. Nem kell kétszer kifizetni a 12.000 Ft-ot.
Mondjuk most vettem egy motort és nincs meg atirva. Törzskönyvet átirnam az én nevemre egyuttal nem lehet elintezni a kettőt vagy ez plusz pénz?
Új forgalmi 6.000, új törzskönyv 6.000.
Sziasztok
Mennyibe kerül egy szinváltás a motoron? papirban?:)
Ha tényleg örülsz, akkor nem rontom el.. egyél csokit is, növeli a boldogság - hormon termelést :-))
És sekenti a koncentrációkészséget is ( mármint az étcsoki ).
köszi mindenkinek a segítséget... :-)
teljesen elment a kedvem az egésztől... :-(
Ja , 1300 Ft.
http://www.locargo.hu/aktualis/dijak.html
Az a nem mindegy, hogy ideiglenesen a hatóság vonta ki, vagy az ügyfél ( tulaj, vagy megbízottja ) kérte a kivonást. A rendszámot ilyenkor nem kell leadni, csak a címke lekaparása miatt kell bemutatni.
Az ügyfél kérelmére ideiglenesen kivont jármű ismételt forgalomba helyezése
Az eljáráshoz az ügyfél által bemutatandó okmányok, nyomtatványok:
Az okmányirodában kitöltött nyomtatvány· A járműhöz kiadott, érvénytelenített új vagy régi típusú forgalmi engedély
A forgalomból kivonáskor érvénytelenített rendszámtábla
Az ideiglenes kivonás megszüntetéséhez szükséges igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló postai feladóvevény
Az érvényesítő címke díjának befizetéséről szóló postai feladóvevény
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fennállását igazoló kötvény vagy fedezetigazolás
Az ügyfél személyazonosságát igazoló okmány
Forgalmi engedély és törzskönyv illetékének megfelelő illetékbélyeg (amennyiben szükséges)
Amennyiben a jármű műszaki érvényessége időközben lejárt, a közlekedési hatóság által kiállított Műszaki adatlap.
Az ügy elintézéséhez fizetendő díjak, illetékek, költségek Az ismételt forgalomba helyezés díja: 1500 Forgalmiengedélyilletéke: 6000 Törzskönyv illetéke:6000 Ft
Műszaki érvényesség cimke dija: 320 Ft
A hatóság elrendelésére ideiglenesen kivont jármű ismételt forgalomba helyezése
Az eljáráshoz az ügyfél által bemutatandó okmányok, nyomtatványok:
Az okmányirodában kitöltött nyomtatvány
A járműhöz kiadott érvénytelenített új vagy régi típusú forgalmi engedély, vagy a kivonást elrendelő határozat,
A forgalomból kivonáskor érvénytelenített rendszámtábla
A jármű ismételt forgalomba helyezése díjának befizetéséről szóló postai feladóvevény
Az érvényesítő címke díjának befizetéséről szóló postai feladóvevény
Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fennállását igazoló kötvény vagy fedezetigazolás
A kivonás okának megszűnését igazoló okirat,
Az ügyfél személyazonosságát igazoló okirat.
Forgalmi engedély és törzskönyv illetékének megfelelő illetékbélyeg, vagy feladóvevény
Amennyiben a jármű műszaki érvényessége időközben eljárt, vagy a kivonás a jármű műszaki alkalmasságának igazolásáig tartott, a közlekedési hatóság által kiállított műszaki adatlap
Az ügy elintézéséhez fizetendő díjak, illetéke, költségek:
Ismételt forgalomba helyezési díj 7000 Ft
Érvényesítő címke díja 320 Ft
Forgalmi engedély illetéke 6000 Ft
Törzskönyv illetéke 6000 Ft
A vizsga díja a KF-nél nem olyan húzós, az adatlap, ha kell az 1000 Ft, a vizsga díja valami 1300 Ft.Az adatlap árában biztos vagyok, a vizsgadíjban nem, de csak pár száz forint eltérés lehetséges.Az
előzményekben valahol már beírtam, a számlámról..
http://www.soroksar.hu/hivatal/okmany.htm
Kecel!
Kell az eredetiség vizsgálat, kell átírási illeték, ha megvan a tulajdonosnál a rendszám,akkor az, műszaki vizsga, de csak Közlekedési Felügyeletnél, mert adatlapot kapsz, amiről majd az új forgalmiba bemásolják az adatokat. Aztán az érvényesítő címke ára is van. Az átírás előtt kell vizsgára menned, csak így kapsz új forgalmit, meg törzskönyvet.Az idén 6000.- az utóbbi kettő darabja.
Fullkopy!
Örülök, hogy elnyertem megelégedettségedet.
tavaly decemberben ez úgy nézett ki nekem, hogy volt minden köbcentiért 15Ft illeték, volt 4000 a forgalmi, 4000 a törzskönyv, volt valami 3800 az új rendszámtábla (a régit leadták megőrzésre, erre az ocsmányiroda megsemmisíttette), volt valami 12e az eredetiségvizsgálat, 3800 a műszaki vizsga (Mozaik utca, máshol amennyit nem szégyellnek és a határ a csillagos ég) és volt még valami 1600 koruli összeg a forgalomba helyezés díja. Idén minden drágább, de szerintem ne is kezdd el számolgatni, mert nagyon el tudja venni az ember kedvét, ha összeadja. :-)
Sziasztok,
olvasgattam a beírt linkeket, de nem lettem sokkal okosabb. Így hát kérdezek tőletek.
Adott egy motor (650-es), forgalomból ideiglenesen kivonva. Tehát amiket sejtek, hogy kellenek hozzá, ha meg akarnám vásárolni:
- eredetiségi papír
- ideiglenesből a forgalomba visszahelyező papír
- műszaki vizsga
gondolom, rendszám, meg miegymás. A kérdésem, hogy mi mennyibe kerül. Próbáltam kitökölni az egyik doksiból, de minden papír végén volt 2x6000 forint, azt pl. nem tudom, hogy csak egyszer kell-e fizetni, vagy hogy.
Köszi, ha valaki tud segíteni,
kecel
Erős idegzetű, kitartó olvasók itt megtudhatjék, hogyan is épül fel nem légbőlkapottan, nem halovány emlékek romjaiból felépítve és jó sok marhaságot összehordva , valójában , az országunk közigazgatása. Szóval itt a tuti, csak nem lesz rövid olvasmány. Sajna nem segíthetek az értelmezésében, mert valaki aszonta, hogy legyekszíves ne tegyem.
Azért ezt nem fogom megfogadni, úgyhogy ne csüggedjetek. Majd együtt értjük félre a jogot a továbbiakban .
Üvi, mocisok !
http://www.tiszanet.hu/kozig/Honlap2001-11-18/cikk10.htm
Jó fej vagy, örülsz, ha megoldódik egy probléma, de hol voltál, amikor engem akartak lejáratni ? Te is kapsz egy irgumburgumot ! :-)
Tessék máskor résen lenni !
Momentán nekem ez volt zene!:))))))
Meglátogattam ma az okmányirodát, hogy végre átvegyem hónapok óta ott porosodó törzskönyvemet . ( vigyázat, ha 1 éven belül nem vesszük át, elküldik megsemmisítésre !)
Ha már úgyis ott voltam, megkérdeztem vajh, miért emlékszem én úgy a dolgok menetére, hogy ha vagyon átruházási illeték ügyben vita vagy hiányosság merül fel, akkor az önkormányzat az Illetékhivatal felé , aki ezügyben az első fokon eljáró hatóság,( szerintem ezért, de nem sikerült tévednem ) postázza az anyagot.
A hölgy felállt, elsietett, és néhány másodperc múlva a főnök irodája felől egy kis cédulkával jött vissza.
Mosolyogva átnyújtotta, és csak ennyit mondott, ennek alapján leletezik, és küldik tovább az iratot. Zene füleimnek :-) mintha már alkalmaztam volna itt ezt a szót ..
A papírkán eme dolgok voltak lerajzolva :
2003. évi XCII. tv. 113. § (1) bek.
Nem személyeskedek, én marhára megjavultam minimum 5 percre. Asszem, tudja mindenki, hogy mire gondolok. Le se kell írnom.
Legyetek jók, ha tudtok.
Kár, érdekelt volna.
Amikor az átírás el lett mulasztva, más szankciótételek uralkodhattak, lehet, hogy aszerint kell elbírálni. Aztán még itt az elévülés, mint csökkentő tényező, de ezek most csak feltételezések. Mivel érdekel, és épp ráérek, ebben a körben kezdek kutakodni. Azért köszi.
Aki másnak vermet ás ... :-)
Fullkopy, erre sajnos nem tudok válaszolni. Az ügyek intézésével megbíztam egy erre szakosodott irodát, akkor per pillanat megért plusz 5 rugót, hogy nem nekem kellett sorban állnom.
Annyit tudok, hogy a 15 napos átírási kötelezettség elmulasztása miatt, a normális illeték cirka 30%-át fizettették meg pluszban, függetlenül attól, hogy a 15 napból majdnem 15 év lett. Nem az ügyintézőm húzott le, mert előzőleg az ocsmányirodán is hasonlóan tájékoztattak.
Üdvözlettel:
Blaise
Újdonság?
Semmi.
Csak olaj a tűzre.
1: okos enged...
2:Aki kardot ránt...
3:Mi magyarok egy valamiben értünk egyet: abban, hogy semmiben nem értünk egyet.
4: Mi motorosok tartsunk össze.
5:Aki mégegyszer személyeskedik, abban van a hiba.
6: Aki ebbe a hozzászólásba beleköt...
Elmentem három napra, valami újdonság?
nyitóoldal, szolgáltatások fül
bal oldalon gépjűrműkereső
de itt csak azt tudod kb megnézni, hogy körözés van-e rajta
nem tudom, hogy most hogy megy a regisztráció, ha sikerül neked, akkor gondolom megoldod, de ha nem megy: elküldöd emilbe a rendszámot és megnézem neked (már ha nem zavar, hogy némileg bizalmas információhoz juttatsz így engem - amivel természetesen nem élek vissza)
Csak hogy megnyugodj, , megmutatom neked, mennyire vagy hozzáértő.
"Nem vagy tisztában a hatalmi ágak hierarchiájával, nem érzékeled, hogy az önkormányzat önálló, csak a parlamentnek alárendelt valami,"
A Polgármesteri Hivatal felügyeleti szervei
3.§.
A Polgármesteri Hivatal
a.) általános felügyeleti szerve: Budapest XVIII. ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának Képviselő-testülete Bp. XVIII. ker. Üllői út 400.
b.) törvényességi felügyeleti szerve: Budapest Főváros Közigazgatási Hivatala Bp. V. ker. Váci utca 62/64.
c.) szakmai felügyeleti szerve és szakmai irányítója a Gyámhivatalnak: a Budapest Főváros Közigazgatási Hivatal Gyámhivatala.
Hova is költözött be a három közül a Parlament ?
A többi szamárságot figyelmen kívül hagyom, mert már unják a többiek. Meg persze én is .
Kedves Pelvis!
Nagyon régen vettem egy motort ami azóta 7 éve a sufniban porosodik de rajta van a rendszáma. Hogy tudnám én ezt most leellenőrizni a magyarország.hun amit írtál vagy esetleg megtennéd ezt nekem?
Lehet hogy restaurálni akarom és nem szeretném ha meglepetések érnének...
Fazer
A dolog egyszerű, itt megtalálsz minden költséget a változásokkal kapcsolatban.
http://www.soroksar.hu/hivatal/okmany.htm
Ha oda van írva, például a motorcsere esetén az új forgalmi és törzskönyv ára, akkor cserélni kell, mert nem lehet belefirkálni. A színváltozásnál azt fogod olvasni : ha cserélni kell a forgalmit, akkor 6000 Ft. Eszerint a motorszámot nem firkálják át, a színt, lehet, hogy igen.
Nagyon igazad van, de azt láthatod, hogy nem én erőszakolom a dolgot.
Itt megtalálsz mindent, még az űrlap is letölthető az eljárás megindításához.
http://www.europatanacs.hu/echr.html
Nem úgy van, ezt is tutira tudom, de bemásolom a kényeget inkább.
2.) EURÓPATANÁCS - széleskörű, átfogó jellegű szervezet, alapvető profilja az emberi jogok védelme (1949. Strassburg).
Egyéni panasz benyujtásának feltételei:
- olyan alapjog sérelmezése, amelyet az egyezmény nevesít
- a rendelkezésre álló hazai jogorvoslatokat ki kell meríteni
- csak olyan panasz lehet, ami a hatálybalépés után keletkezett
- eseti időkorlát: 6 hónapnál nem régebbi a sérelmezett panasz.
Az eljárás ingyenes, hazai nyelven lehet benyújtani a panaszt. A bíróság határozata kötelező az adott államra nézve.
http://puska.index.hu/upload/Alkotmanyjog%20tavalyi%20elso%205%20ora_2001-May-%206-23:50:45.rtf
Aztán valahol olvastam, hogy a személyes megjelenés szükségtelen, mert a keletkezett iratok alapján döntenek, de ennek utánanézek.
Általában meg szoktam nyerni a pereimet, de most épp egy olyanban vagyok, amit másodfokon elbuktam. Már a törvényességi felülvizsgálat szakaszában van.
Miután az ítélőtáblákat felállították, tehermentesült a Legfelsőbb Bíróság, remélem , még idén tárgyalják.
Ha elutasítanak, továbblépek, nem hagyom annyiban.
A területi illetékességgel, már hogyne lennék tisztában. Bemásoltam a Pestlőrinci Őnkormányzat működési szabályainak elérhetőségét neked, Ott meg fogosd találni, mely illetékek szedésére jogosult saját hatáskörében és területén az önkormányzat, és csak ezen körön belül bírságol illetékfizetés elmulasztása esetén. Más a Fővárosi Illetékhivatal kompetenciája .
Tényleg unalmas, hogy folyton kötözködsz, ahelyett, hogy feldolgoznád magadnak, amit eléd teszek.
(2) A Polgármesteri Hivatal alapvető feladata az államigazgatási ügyekkel kapcsolatban, hogy ellátja az államigazgatási ügyek döntésre való szakszerű előkészítésével, valamint a végrehajtásával kapcsolatos feladatokat.
(3) A Polgármesteri Hivatal
a.) feladatainak ellátása során együttműködik az önkormányzat más intézményeivel-szerveivel, a társhatóságokkal- és szervekkel, valamint a közszolgáltatást végző szervekkel.
g.) az adóügyi és behajtási munkacsoport feladatai
az adó és illetékhatósági tevékenységgel kapcsolatosan a Képviselő-testület és a jegyző hatáskörébe tartozó feladatokkal kapcsolatban:
Most eljutottunk oda, hogy hivatalból majd ők tudják ám, mi tartozik rájuk és mi egy társhatóságra. Nekem miért kell azt tudnom , amiért ők kapnak fizetést ?
Ha veszel egy motort, át akarod iratni, de nem óhajtasz vagyon szerzési illetéket fizetni, akkor semmi gond, nem írják át, elkérik az adásvételit , és postázzák a Fővárosi Illetékhivatalnak, mint ez ügyben területileg illetékes elsőfokú hatóságnak.
Hogy honnan veszik, hogy ez a dolguk ? Kérdezd meg tőlük.
Miért kérdőjelezed meg azt, ami a valóságban tényleg így történik ?
Tuti, hogy van konkrét eljárási szabály erre a hivatkozott esetre, de nem tudom, hol rejtegetik. Nem is feladatom, hogy előássam neked, már írtam, dolgozz te is. Nyomozd ki magadnak, amire kíváncsi vagy, ne engem faggass.
Egyébként, miért engem vizsgáztatsz ? Nem én írtam magamról, hogy micsoda hatalmas tudással rendelkezem, és mennyire inteligens, és tanult vagyok. Nem én szárnyalok a mennybe önmagam tündököltetésével. Ha én segíteni próbálok valakinek, akkor jogszabályi alapot mellékelek, vagy saját tapasztalatomat írom le. Ez neked csípi a szemed ? Se műszaki dolgokban nem vagy a spiccen, se nem adtál még másoknak használható jogi információt. Nem kell ám a római jogig visszamenni egy B.M. rendelet értelmezésekor. A KöHÉM rendeletek miatt se. Engem próbálsz folyton cikizni ? Ha valaki visszakeresi, azt a levelezésünket, ami arról szól, hogy téged megkaszáltak mert közterületen műszaki nélkül motoroztál , úgyis rájön az általad leírtakból, hogy gőzöd nincs a jogszabályok alkalmazásáról, és még a közterülettel kapcsolatos fogalmakról se. Ezekután te akarsz engem kioktatni ? Nem vagy túl optimista ?
Persze, elmehetsz a legvégsőkig, de csak a perköltség dagad, és a végén úgyis téged hoznak ki hunyónak. Strassburgot meg kurvára nem érdekli a te tyúkpered, és egy srassburgi per költsége durván sok ám, ha csak az iratok hiteles fordításait meg az utiköltséget meg a szállodát számolod, már nem éri meg vele foglalkozni. :-( A legjobb, amit tehetsz, hogy rendőrtől, bírótól, bankártól olyan messze tartod magadat, amennyire csak tudod, és akkor nem fogsz szívni. Ellenkező esetben csak a jószerencsédben bízhatsz.
várj egy pár napot, hátha a becsületes megtaláló elpostázza neked. Ha nem, akkor go ocsmányiroda, adnak újat, de persze nem ingyen. :-(
sorszám: 625 (33776)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2005-07-17 11:29:01)
Itt esetleg tudja valaki, hogy mit kell tennem, ha 1 motornak eltűnt a forgalmija???? Hogy, milyen eljárással csináltathatok Neki újat????
Válaszokért THX!!!!
"szarapet betölcsem"= szerepet betöltsem
Tisztelt Öregapó, Fullkopy!
Mint ahogy azt már korábban leírta valaki, az elején még szórakoztató volt a vitátok, de azóta már alpári stílusú lett, ami nem is az eredeti témáról, hanem csak személyeskedésről szól. Finoman szólva is unalmas, mitöbb, felháborító, hogy így egymásnak tudtok esni egy ilyen csekélység miatt. A gyakorlatban nem minden ilyen egyszerű. Példaként csak anyyit, hogy amikor írattam át a gépemet, elírták a színt a forgalmiban. amikor szóltam, az ügíintéző tollal, kézírással, pecséttel máris korrigálta. Ezt leírtam itt a fórumon, rögtön megkaptam (talán éppen tőled Full, de ha rosszul emlékszem, bocs), hogy ez így nem lehetséges, ilyen nincs. Pedig van. Vannak a szabályok, meg van az alkalmazói ngyakorlat. Ez ma Magyarország. Vitázni lehet, csak a stílus nem mindegy, a személyeskedés pedig egyszerűen kerülendő. Kérlek tehát titeket, hogy miután már egyébként is többször megfogadtátok, hogy ez az utolsó reakciótok a témában, legyen is így. Senki sem kért fel arra, hogy a moderátori szarapet betölcsem, de gondoljatok bele: vagy röhögnek rajtatok, vagy már nagyon únják az egészet, tehát a rólatok kialakított kép sérül. Mellesleg nem is ér annyit az egész. Gondoljátok végig, hiszen értelmes emberek vagytok.
Fullkopy, észre vehetnéd már magad. Már a második embernek mondod, hogy még tanulnia kellene, aki legalább már tanult jogot, és ugyannara a hibára hivatkozik. Azért érdekes, most már nem zárod ki, hogy tévedsz. Érdekes, az elején még nagyon nagy lendülettel szólítottál fel mindenkit(engem is), hogy ha nem ért veled egyet, akkor ne szóljon hozzá, mert butaságot ír. Ez egy érdekes változata a vitának.Vitázni egyébbként nem lehet úgy, hogy valaki nincs tisztában az alapfogalmakkal.Nálad ami kiderült: Nem vagy tisztában a törvények hatályával, a törvénykezés hierarchiájával,nem tudsz különbséget tenni szabálysértés, jogsértés, illetve büncselekmény között.Nem tudtad, hogy a magyar jog romai jog.Még mindig nem tudod, hogy ez milyen következményekkel jár. Nem vagy tisztában a hatalmi ágak hierarchiájával, nem érzékeled, hogy az önkormányzat önálló, csak a parlamentnek alárendelt valami, az illeték hivatalnál magassabb szinten van jóval a strukrúrában, csak másik ágon.Nem tudod, hogy az okmányirodák speciális képződmények, hova tartozásukat illetően.Nem vagy tisztában, a területi illetékesség fogalmával sem. Még mindig meg vagy arról győződve, hogy a jog a normális logika szabályait követi.
Ha valaki vitázik veled, vagy az a válaszod, hogy már pedig neked van igazad, aki nem azt mondja, az hülye, vagy nem arra válaszolsz, amit a másik felvetett, hanem egy oda nem illő mellék vágányra tereled a vitát.Jelen esetben szándékosan, vagy butaságból nem veszed észre, hogy egyetlen törvényt kelene csak bemásolnod, azt, ami az átírás többszörösen elmaradásának esetében az önkormányzatra elő ír valami. Aki egy kicsit ismeri a jogot, az tudhatja, hogy ha nincs ilyen törvény, akkor semmi nem kötelezi az önkormányzatot, mivel csak szabálysértésről van szó.Ha talász olyan tövényt, hogy az önkormányzatnak a tudomására jutott nem hatáskörébe tartozó minden szabálysértés esetén is lépnie kel, arra is hivatkozhatsz. De ilyet nem nagyon találsz, mert a jogrenszernek ellent mondana.Azt, jog jogszabályokat bemásolsz segítségü a többieknek egyes esetekben, azt köszönjük, az segít. De a jogszabályok értelmezését könyörgöm, hagyjuk a jogászokra!A másik, arról is leszokhatnál, hogy a veled egyetnem értőnek nagyon lekezelően válaszolsz, és legfeljebb később mondod azt, hogy semmi baj, csak vita volt. De igenis van baj. A stílusoddal provokálod az embereket veszekedésre, ez a mostani nem az első, és nem is a második eset.
Érdekelne, hogy milyen hivatkozással suhintottak meg.
Jogszabály szerint vagy késedelmi kamat, vagy mulasztási bírság.
A mulasztásira szavazok, mert a késedelmi ha jól tudom, az illeték öt százaléka lenne havonta.
Ezt kiszámolva viszont olcsón megúsztad.
Sajnos a bíróságok dolgában nagyon igazad van. Mióta feltalálták a független köztársasági bíráskodást, nincs felettese a bírónak, akit már a köztársasági elnök nevez ki. Senkinek nincs felettes szerepe egy bírón, senki sem utasíthatja. Független magyar bíróságról beszélhetünk. Másodfokon három bíró csinál veled azt, amit akar. Ha mákod van , indulhat a törvényességi felülvizsgálat, ha nem jön be, akkor a perújítás. Straszburg is járható út, de csak a felülvizsgálat lezajlása után esedékes.Ekkor a perújítás eredményét a beadvánnyal már nem kell megvárni. Valóban, ki vagyunk szolgáltatva néhány embernek, aki vagy jó bíró, vagy talán mégse..
Nincs semmi baj, senki nem hülyézett téged le, én sem tervezek ilyesmit. Lehet, hogy már sokat tanultál, de az nem zárja ki, hogy még kicsit - vagy sokat- tanulni kell. Nem kell visszalépned, ha valamiben nem értünk egyet, tisztázzuk a dolgot, maximum fejlődik a logikai érzékünk. Nekem se árt némi tréning. Sose zárom ki, hogy tévedhetek. Esetünkben olyan összefüggő jogalkalmazást kell egyszerre felfogni, amit sajna nem tudok másnak röviden és folyamatában elmagyarázni. Hiába másolok be törvényeket, ha nincs hozzá kielégítő magyarázat.
Segítek, ha tudok, de annyi időm és energiám most nincs.. melószezon van.
bocs az előbbi hozzászólásért
alapjában véve értelmetlen a dolog.
aki nem olvasta el ne is tegye, visszavonom az egészet. beismerem tévedésem!
szia,
sajnos a vonatkozó törvényből máig nem idéztél (ez az okmányiroda eljárási kötelezettségéről szólna, persze az adott szituációnak megfelelően). lehet, hogy hatalmasat tévedtem, csak még nem látom bizonyítottnak a dolgot. a dolog nem is érint jelen pillanatban, majd ha újra gondom lesz vele, megfogadom a tanácsod. számomra itt ez a téma végetér.
ui.: a csepeli ügyintéző magáról mondta, hogy profi, vagy láttál aranyérmet nála a falon, amit az ügyintézési-olimpián adnak? - ez csak egy szar vicc volt, bocs. de nem lehetett kihagyni. és hidd el a rugalmasság senkinél sem árt. én legalább beismerem, hogy nem vagyok még kb félig sem tisztában a dologgal.
ui.2.: az iskolát csak azért írtam, hogy nehogy kapjak egy gyengeelméjű, vagy retardált jelzőt. megjegyzem a nehézfelfogású is fáj.
ui.3.: eleget tanultam ahhoz, hogy a dolgot ne törvényesnek hívjam, ha tisztában vagyok vele, hogy illetékfizetés elmulasztása inkább szabálysértés, mintsem bűntény (bár, ha a szó szoros értelmét tekintem igazad van: tény, hogy minden amit teszel, vagy törvényes, vagy törvénytelen lehet - de van egy olyan érzésem, hogy csak kötekedésből lett a szabályosomból a te törvényesed. itt viszont előnyöm lehet a csekélynek mondható jogi tanulmányaim miatt)! a sokat kell még tanulnom is fáj: hidd el eleget tanultam már ahhaz, hogy felismerjem, ha nem egészen jogosan hülyéznek le (de ha téged ez vígasztal még fogok is éppen elegendőt tanulni).
ui.4.: mindenkinek szól a nap vicce: találó a fórum neve: papír MIZÉRIÁK :D
Tévedsz. a bírságot Öregapóra is az Okmányiroda szabta ki, mert a rendőrség, mint hatóság elindította az eljárást. Ne biztosíts arról, amiről gőzöd sincs. Ez nevetséges, ne is írd le, hol tanulsz , vagyis hova jársz iskolába, mert nem tanultál ám meg valamit..
Ismét tévedsz, az illeték befizetését az okmányiroda csak ellenőrzi, nem az ő folyószámlájára fut be, és nem az ó gondja a behajtás.
Az illeték be nem fizetése máris törvénysértés.
Az utolsó tulajdonos nem kénytelen mások tartozását befizetni, mert ennek nincs törvényi alapja, de annak van, hogy minden vagyonszerző köteles a saját vagyonszerzése után illetéket fizetni.
Az Okmányiroda pedig köteles referálni a társhatóságoknak, illetve, illeték ügyben átadja az első fokú hatóságnak, a Fővárosi Illetékhivatalnak a problémás ügyeket. Ez nem érdek , ez eljárási szabály.
Maradjunk a megfogalmazásodnál a szabályos esetnél. Nevezzük törvényesnek inkább. Arra akarsz kilyukadni, hogy itt nem a törvények szerint kell fizetni a vagyonátruházási illetéket ? Fiatal vagy még, sok a tanulnivalód. Holnap azzal jössz, hogy nem érvényes a Büntető Törvénykönyv ? Vagy jobbat találtál ki a Polgári Törvénykönyvnél?
Az eljárást nem az okmányiroda indítja, mint leírtam ,eletezi az Illetékhivatalnak, és majd ez a hivatal teszi, amit kell.
Az utolsó tulaj akkor fizeti az egészat, ha tollas a háta, és nem másoltam be neki az illetéktörvényt, mely szerint a saját vagyonszerzésért a vagyonszerző fizet. Tényleg ennyire nehéz ezt megérteni ? Ha igen, akkor még a végén nekem kell elnézést kérnem a dolgot n szörnyű nehezen felfogó motorostársaimtól.
Szóval, reagáltál, nem haragszom.Én férfiasan bevallom, ha tévedek. Bátorkodom ezt elvárni másoktól is, akik értelmesebbek az átlagnál. Tájékoztatlak, ha tévedésedet elismered, nem fog fájni. Viszont foglak becsülni. Számít ez neked valamit ?
Olyan ez, mint a kresz. Tartsuk be a szabályokat, hogy joggal számíthassunk arra, hogy mások is betartják.
Leírtam már, hogy a csepeli okmányiroda vezetőjével
beszéljetek, mert profi, de nem hisztek nekem.
Ez a megvédés nem volt túl sikeres, pelvis .
üdv
a körözést könnyen le lehet ellenőrizni amúgy a magyarorszag.hu portálon, csak regisztrálnod kell. (bár nem tudom, hogy ez most hogy megy. nekem édesanyám regisztrált akkor, amikor indult a lap és ekkor csak emailcím kellett hozzá.)
Épp ellenkezőleg! Én vállaltam kockázatot az ügyben, hiszen az idén láttam először a motort, mégis papíron 1994 jan.1. óta az enyém. Ki tudja mi történt vele ez idő alatt, akár körözhetik is. Tehát a kockázat messzemenően az enyém. Azzal igyekeztem bebiztosítani magam, hogy tettem egy nyilatkozatot közjegyző előtt, miszerint a motort 2005-ben láttam először. Nyilván nem ez a legtisztább eljárás, de hogy a legegyszerűbb abban biztos vagyok. Nekem megérte kicsengetni azt a pár ezer forint bírságot.
Üdvözlettel:
Blaise
szia,
Erre reagálnom kell, ne haragudj.
Jelenleg a BMGE (műegyetem) diákja vagyok (gazdálkodási szakos közgazdász képzésen veszek részt), másfél éve tanulok már jogot, ha te is tanultál ismerős a tanárom neve: Sárközy Tamás (a rendszerváltás utáni gazdasági törvények az ő nevéhez fűződnek).
Tisztában vagyok jelenlegi tudásom mértékével és a mostani megnyilatkozásomat ennek tudatában teszem: az első általad bevágott törvényt olvastam el, ami nem tartalmaz semmit arra vonatkozólag, hogy az okmányiroda milyen ügyekben jár el. Biztosíthatlak: ők nem bírságolnak, csak az számít nekik, hogy a megfelelő illeték meg legyen fizetve. Leszarják, hogy azt ki fizeti. Nincs bejelentési kötelezettségük senki felé, amíg nem történik törvénysértés. Ilyen módon kénytelen az összes illetéket az utolsó tulajdonos megfizetni, különben nem intézkednek (az átírás meg ugye nem az illetékhivatal feladata). Pénzéhez csak akkor juthat hozzá az utolsó tulaj, ha polgári peres eljárás keretében megítélik neki (illetve, ha a tartozást elismerik a köztes tulajok, ekkor polgári nemperes eljárás keretében jut hozzá).
Felhívom a figyelmed, hogy az alaki jog nem létezhet az anyagi jog nélkül (visa versa ugyanez igaz). Az okmányiroda valóban nem indít eljárást (bocsánat, helyesen: nem kezdeményezi eljárás indítását), ha nem áll érdekében.
Nem tettem közzé téves információt: az egyiket a IV. Kerületi Okmányirodában mondta nekem egy hölgy (tény, hogy ő nem ügyintéző, csak információs munkatárs). Másodszor ugyanezt ugyancsak a IV. kerületben mondta egy ügyintéző, olyan okmányirodában, ahol csak gépjármű- és jogosítvány ügyintézéssel foglalkoznak (az István út mellet egy Autóklub okmányirodája - ha netán te is meg akarod érdeklődni). Gondolom nem véletlenül mondták mindketten ugyanazt. Lehet, hogy más kerületekben nem így van, de itt minden bizonnyal igen. Tehát: az általad bemásolt törvényből az derül ki, hogy szabályos esetben mindenki maga fizeti a saját illetékét, ha vesz magának egy motort, ha esetleg késik a bejelentéssel, csak egy bírsággal írják a nevére. Semmi több. Közbeeső tulajdonosokról szó sincs. (Ha az 566. hozzászólásodban szereplő 82. paragrafusra hivatkoznál figyelj arra, hogy nem szerepel benne, hogy mikor indul eljárás. Arra is figyelj, hogy az eljárást nem indíthatja meg az okmányiroda. Ergo: még mindig az utolsó tulaj fizeti az egészet.)
szép hétvégét mindenkinek! én is motoroznék, ha nem kéne melóznom holnap. és bocs a hozzászólásért mindenkitől, de egóm még nekem is van, és ha már nem gondolom magam hülyének, akkor inkább én is megvédem magam. tehát még egyszer bocs.
ui.: az utolsó 100 hozzászólást ki kéne vágni és a szerzők beleegyezésével kiadni könyvben. besztszeller lenne.
nem tudom te hol élsz... én Magyarországon. Itt a törvény betüje csak annyit számít, hogy másodfokú bíróság szemrebbenés nélkül hoz azzal ellentétes, elmarasztaló ítéletet. Jóismerősömmel esett meg, ott voltam a tárgyalásán. Szóval szerintem azért te is vegyél vissza, mert ha nagyon ugrálsz, neked is az orrodra fognak koppantani előbb-utóbb. Az én ismerősömnek 600e Ft plusz a perköltség volt a tanulópénz: magyar, ha nem vagy dúsgazdag és nincsenek befolyásos ismerőseid, akkor kuss és dolgozz a neved.
Az 544. hozzászólásodban téves információt tettél közzé a közbenső tulajdonosok által ki nem fizetett illetékekről, miszerint az összeset a legfrissebb vevőnek kell fizetnie. 2 okmányirodára is hivatkoztál ahol így tájékoztattak .
Az általam bemásolt törvényből kiderül, hogy ez nem így van. A közbenső tulajdonosok kötelesek fizetni a saját vagyonszerzésük után.
Szívesen, máskor is .
Valóban te kezdted, az 575 hozzászólásodban te hülyéztél le engem. Memóriazavarod is van ?
2 kérdés kapcsán kötöttél belém.
A vagyon szerzési illeték dolgában egyértelműen igazam volt, ezt elismerted nagy nehezen. Negyedszerre csak elolvastad a bemásolt törvényt.
A másik kérdés, miért kell az okmányirodának a társhatóságokat tájékoztatnia.
Mert ez a feladatkörébe tartozik. Írott anyag van róla, itt, a neten, csak nem kerestél rá.
"Adatokat közöl, és nyilvántartást vezet"
http://www.bp18.hu/text/textwf/doc/textwf30101/hszmsz.doc
A Fővárosi Illetékhivatal szedi be az illetéket, mert az ő hatásköre,az ezzel kapcsolatos mulasztási bírságot, és késedelmi kamatot is, de ez az első kérdésből, logikusan következik ,ki más szedné be vagyonszerzési illetéket ?
Akkor kinek volt igaza mindkét kérdésben ? Nekem. Ki ontja magából a légbőlkapott dolgokat ? Te .
Ki követte el az első durva sértést? Ez is neked róható fel.
Szóval nem vagy képes elviselni, hogy valaki okosabb nálad, mert végtelen szereplési vágy dúl benned.
Mindkét kérdést sikerült elbuknod. Gratulálok a teljesítményedhez. Ezért érdemes volt...
Én nem fantáziálok, és kötök bele mindenbe furmányos aggyal, hanem megkeresem a jogszabályok közt a választ, vagy ha nem akadok rá, sorban megcsörgetem a hivatalvezetők telefonjait.
Elégedj meg a könyvtáram kapcsán annyival, hogy a p.t.k, a p.p, és a b.t.k is a kezem ügyében van ,többek között.
Mondjuk vedd a kezedbe, a Polgári Törvénykönyvedet, és kezdd az elején olvasni a paragrafusokat, aztán ha az első 20 közt találsz olyat, amit nem logikusan kell értelmezni, akkor azt a menetet majd te nyered.
Hiszed vagy sem, , én nem aszerint veszem a könyveket, hogy milyen szép színes a borítójuk.
Több energiát nem szívesen pazarolnék rád, nem érdemled meg.
asszem te nem tudtad lenyelni a békát...
Összesen: 75 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|