:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Papír mizériák - új hozzászólás Összesen: 75 oldal
Sziasztok.
Hallottam valahonnan egy olyat, hogy Magyarországon tervezik megváltoztatni a gépjárművek azonosítását, nem kell majd hozzá más, csak a vázszám. Motorszámot elfelejtjük. A kérdésem, hogy ebből mi igaz, tényleg terveznek ilyent, vagy csak pletyka volt?
(nagyban megkönnyítené a blokk-cserét ez a szabályváltozás :-))
bocs, ha már esetleg volt róla szó...
Ha csak a rendszámra gondoltál, a 2 db oldalasra 5500 ft, egy db szólóra 3500 lett volna.
A többi költséget már taglaltuk,
nálam motorszám változás is volt, a vizsgán adatlapot csináltak , az okmányirodán pedig bejelentettem, hogy a műszakin rögzített forgalmiban szereplő szín helyett fekete lett azóta a motorkerékpár színe.
Tehát az új okmányok ezek szerint lettek kitöltve.
Többlet költséget gyakorlatilag az adatlap 1000 és a dupla rendszám miatti plusz 2000 okozott.
Nekem is ronda kopott volt a rendszám, így minden megoldódott...
Nekem már tavaly le kellett kényszerből cserélnem. mert annyira le volt darálva az alja hogy nem lehetett használni. Neked mennyibe került a csere?
Én is megcsináltam, nekem több anyag kellett az oldalkocsi miatt.Hogy kiéljem gigantomániámat, egy füst alatt kicseréltem a rendszámokat is uniósra. :-) Szerintem gondold meg te is, ha már okmányokat úgyis cserélsz.
Az enyém is narancsvörösről változott át....
http://kep.tar.hu/fullkopy/50039034#2
nekem is van mindenből kettő de azért köszi
5-6 ezerből van meg a tank légszűrőház ill aksiház fújása. Én fújom nincs munkadíj meg ilyenek. Azért mondom ilyen biztosan mert már megvan minden. A színváltás meg plusz 13000ft. Hihhető hogy megváltoztatom.
Miután az én sztorim kb 1-1,5 éve volt, az illetékek, meg a többi meg folyton változik: fogalmam sincs.
A legjobb, ha megkérded egy okmányirodában, vagy egy ilyenekkel foglalkozó cégnél.
Kössz!
De mégis mennyi pénzre számitsak?
Az bizony pokoli egy tortúra.Mikor én csináltam, akkor kellett egy eredetvizyga, ennek a papírjait elküldeni a BM központi adatfeldolgozóba, kb 3 hónap után leküldték, hogy oké, nem lopott, nem körözött. Aztán kellett biztosítás, megint eredetvizsga, és hatósági műszaki.
Sok idő, sok ideg, és sok zsé.
Hellosztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha megvenném a keresztamámtól egy TS 250-est aminek nincs meg semmi papirja, és hogy hol és mennyiért lehet csináltatni hozzá papirokat és mi kell hozá??
Válaszokat előre köszönöm!
Előfeketített tank és oldallemezpár eladó !
Nem kell a börzéig se elmenni :-)
Azért nem pár fillér, de öt rugó.. a tank nem rozsdás..
Vegyél a börzén egy tankot meg két oldaldobozt pár fillérért, és feketítsd be azokat. Vizsgára visszarakod a pirosat, amúgy meg jársz a feketével. A rendőrt nem érdekli, max ha nagyon kukacos tipus, megnézheti a vázszámot. ;-)
A festék, a higító,a lakk, a csiszolóizék, az alapozó, a gitt, a szórógitt stb. még minimum 6000 - 10000 vagy több.A szétszedés és a fényezés munkadíja még hozzájön :-)
Sőt még ezer ha a vizsgán észlelik a színváltozást, mert adatlapot ennyiért töltenek ki, tehát 13000.
12000 ft??????? Akkor azt hiszem tökéletes a narancsavörös:)
Vizsgától függetlenül új forgalmi, új törzskönyv, sajnos. (12.000 Ft)
Hellósztok!!
Azt szertném kérdezni hogyha most a motoromo narancsvörös és feketére akarom kenni, a vizsga meg februárban van és én azt megvárnám vele akkor milyen problémák merülhetnek fel a színváltás miatt és mennyi plusz pénzt kéne fizetnem a szín miatt?
Azt írja a pofa, hogy az eredeti okmányokon kékesszürke, ezt megerősítette az eredetiség vizsgálat.
Valamint azt is, hogy a jármű új okmányai is eszerint lettek kiállítva.
Ebben ő téved, mert a szürkéből az okmányiroda kéket csinált.
Ha jól értem a dolgot, a tényállás az, hogy mégse az eredeti okmányok és az eredetvizsgálat eredményének is megfelelő szín került az új okmányokba, nem is a tulajdonos kérésére történt színváltozás, hanem az ügyintéző a kék színt találta jogszabályi megfelelőnek.
Írd meg a válaszlevelet, tájékoztasd levelezőpartneredet , hogy már az okmányok kiállítása előtt kifogásoltad az ügyintéző eljárását, színválasztását, de ő hajthatatlan volt.
Ne add fel.
Ajánlott levélben válaszolt megkeresésemre a helyi okmányiroda vezetője. Kép.
A levelét olvasva az az érzésem támadt, hogy nem teljesen érti a problémám, vagy síkhülye. Mindenesetre azt könnyen bebizonyíthatom neki, hogy a motor nem az utóbbi egy hónapban lett fényezve. (Egyébként mi értelme lenne az átírás után színt módosítani, ha azt az átíráskor plusz költség nélkül meg lehet tenni?)
Vajon elvihetem a motort - természetesen a legdrágább helyre - igazolást kérni arról, hogy a fényezés nem friss? (A hivatalnak kell majd fizetni a vizsgálat költségét, ha kiderül, hogy tévedtek?) Megjegyzem, a levélben már nem esik szó a korábbi (szóbeli) indoklásban említett úniós szabálymódosításról, se helyes /kékesszürke->kék/ színkonverzióról.
Előzmények: #517, #520
Hát az biztos,hogy én kapásból az eredeti(forgalmiban szereplő)tulajt fogom megkeresni.Írok egy külön papírt,hogy ha mégis keresnék rajta a súlyadót,akkor én rendezem.Ez max 5 év lehet,kb. 10.000 pénz.Még mindig jobb,mint lenyomozni 5 másik embert,és ha hajlandóak,akkor adásvételiket írni,tanukat keresni,stb...
Melyik évben vezették be a súlyadót?Ez még egy régirendszámos öreg gép,szürke forgalmival.Nem lehetséges,hogy akkor még nem is volt?
Rajta tényleg nem verik le a súlyadót, max a régi tulajon a kivonás évére kiterjedően is.
Az érdekes kérdés ismét előállt.
Szóval, vizsga nélkül nincs átírás ?
Nincs, de tejelhetsz :-) max felfüggesztik az okmányok kiállítását, amíg nem pótolod a hiányokat...
Az illetéktörvény a gépjármű nyilvántartásban szereplő járművek adásvétele után elrendeli a vagyonszerzési illeték határidőn belüli befizetését. Az ideiglenesen kivont szerepel a nyilvántartásban, a véglegesen kivont nem, adatait a BM . arhíválja.
Az ideiglenesen, vagy véglegesen kivont gépjárművek után nem kell súlyadót vagy biztosítást fizetni.
Ha a kivonás év közben történt,január elsejét követően, arra az évre mégis jár a súlyadó, mert idevágó rendelkezés szerint az tejel, aki tárgyév jan. elsején tulaj volt .Ha jan. másodikán vonod ki, akkor is tejelni kell tehát azévre.
A többi stimmel.
Hát kb ennyi, amit írtál, annyi különbséggel, hogy a súlyadót senki nem fogja kérni rajtad, ha ki van vonva a forgalomból, és azt is csak akkor, ha már a neveden van, mert akkor jelentik át csak az Önkormányzat Adó Irodájának.
vizsga nélkül nincs átírás.Oda mehetek egy adásvételivel,vagy egy felfüggesztett átírással a kff-hez?Ha megoldom az adásvételit hogyan továb?
Akkor ahogy én látom:
1)adásvételi szerződést rendezni
2)biztosítás és eredetvizsga
3)ezekkel a dokumentumokkal és persze egy tuti mocival kff.(vizsga)
4)ott kapott igazolással és a többi papíral okmányiroda...
A pancsinál ugyan ez a folyamat,de a cserélt blokkról egy külön papír,két tanu szignójával.
Ezek elött egy ismerőst kerítek,aki megnézi nekem a mocikat,hogy keresik e,mi a helyzetük(forgalomban vannak e)
Ha forgalomból hivatalból kivonták,a m.vizsga hiányában,akkor csak max 5 évi súlyadót hiányolhatnak,vagy nem?Megpróbálom a forgalmiban szereplő tulajt megtalálni és egyezkedni.
köszi.
Világos, a számla elveszhet. Ezért kell okirat, tehát 2 egy tanú által aláírt nyilatkozat is megfelelhet elvileg, mert magánokiratnak minősül....
A hangsúly a tanúkon van, mert ők a kézzelfogható bizonyíték. Nekik viszont tudniuk kell az ügyletről.
Tehát fiktív dologba kockázatos lehet belemenni, mert a jármű nyílvántartással összevetik.
Vásármányoztam egykoron egy motort, amiben nem a saját blokkja volt. Megkaptam hozzá a sajátját is, üresen. Nem volt papír a beépített motorról, legalizálni szerettm volna.Utánanézettem, és kiderült, hogy egy még a nyilvántartásban szereplő gépből való, amit ki se vontak a forgalomból, ráadásul tőlem majd háromszáz kilóméterre van a tulaj..
Azt el kell fogadnia igazolásnak, ha nyilatkozatot tesz, ugyanis nem kötelezheti arra, hogy a számlát megkeresse, tehát valamilyen eljárás kell, hogy legyen ilyen esetben is, és erre az Áig Tv. szerint lehetőség is van. Azért ez mégis jobb, mintha hamisítanának!
Megnézik azt, hogy a motor szám szerinti legutóbbi tulajdonosa ki volt. Vagyis melyik gépjárműből származik.Eddig a személyig kell tudni visszaeredeteztetni a motorblokk adásvételét.Az istenbizony jó pénzért vettem, és eképp írásban nyilatkozom is, az itt kevés lehet.
Követelmény : A motor tulajdonjogát igazoló okirat /számla/
Ugye az adásvételhez két ember kell, az eladó és a vevő, a történés igazolására vagy két tanú..
Ha nem kőrözik a dolgot, az még nem jelenti azt, hogy akinél van , az jogszerűen birtokolja...
http://www.soroksar.hu/hivatal/okmany.htm
A válaszok a következők:
1., Átírathatod minden további nélkül, menj el az okmányirodába, ha megvannak az adás-vételi szerződések, kérni fogják a műszaki vizsgán kiállított adatlapot, mert különben nem írják át, hanem felfüggesztik addíg az eljárást, amíg ezt el nem intézed. A motort valószínűleg időközben fiktív kivonással kivették a forgtalomból, ez arra vonatkozi, ha 5 évnél hosszabb ideje nem vizsgáztatták, akkor automatikusan kivonják a forgalomból, tehát ezért KFF-es vizsgára lesz szükséged, tehát mindjárt ebben gondolkodj.
2., Az hogy másik motor van benne az sem különösebben nagy gond, akitől vetted a motort az tesz egy nyilatkozatot, hogy ő cserélte a blokkot, mindezt két tanu előtt, büntetőjogi felelőssége tudatában, hogy a blokkot vette, de az idők során az erről készült számla vagy adás-vételit nem találja, és ha szükséges ugyanezt a hatóság előtt jegyzőkönyvben is hajlandó elismerni. Amennyiben nincs takargatni valója, akkor ez megy. Ha a körözésben ellenőrzik, és nem találják, akkor el kell fogadnia eredet igazolásnak, de az eredetiség vizsgálatot ettől függetlenül el kell végeztetni mindkét motorra.
A másik blokkról valóban kell papírnak lennie. Számla, vagy adásvételi, esetleg ha több motorod van, és egymás közt is cserélgetheted.
Semmiféle szervizigazolás egyáltalán nem szükséges egy motorcseréhez. Ha nem tetszik a blokk száma, akkor is kedved szerint típusazonosra cserélhető.
Csak kicsit költséges, új forgalmi, törzskönyv, stb..
1 )
Motort vettél 2 éve, de nem a forgalmiban szereplő tulajtól.A tulajdonjogodat akkor tudod igazokni, ha vissza tudod vezetni a forgalmiban szereplőig.A te gondod az utolsó 2 év, a többi más gondja.
Az okmányirodában derül majd ki az, hogy esetleg átírás elmulasztása miatt hivatalból kivonták-e, a másik dolog, a súlyadóval az tartozik, aki tárgyév január elsején tulaj volt.
2)
A motorblokk származását igazolni kell. Mit ír a tulaj az adásvételire , honnan szerezte ?
Nem ennyire egyszerű.Nézd meg a motorcsere átírásának feltételeit.
Szerintem akkor a másik blokkról kell papírnak lennie, hisz az másik motorból való. De ha cserélve volt szerintem egy szervíz által igazolt papírra lesz szükséged, hogy a motor olyan hiba folytán ment tönkre, amire csak a blokk komplett cseréje a megoldás!
Üdv.
két papír gondom is van,egyszerre
1)jawa 350/360 csepp
van régi rendszám,szürke forgalmi és a hozzá tartozó motor.Ez a vas nekem két éve van meg,de a forgalmiban szereplő tulaj vagy 10 éve eladta.Senki nem iratta át,nem fizették a súlyadót és a biztosítást,nincs kivonva a forgalomból.
Na ezt hogy hozzam vissza az útra legálissan,ki fizeti(kell e)az elmaradt adót?Lehet,hogy akkor még nem is volt súlyadó?
2)pannónia p10H
van régi rendszám,szürke forgalmi és egy nem egyező motorszám.A moci nincs kivonva a forgalomból,tulajdonostól vásároltam,adásvételi nem gond.Az eredeti blokk kidobva,valami csapágyházak kiverődtek,vagy ilyesmi miatt.A cseréről nincs semmi papír,sem hivatalos,sem adásvételi.A tulaj normális,rugalmas személyiség.És ezt a mocit hogy tudnám feléleszteni?Ha a tulaj ír egy sima adásvételit a blokkról,hogy az ővé,nem lopott az elég?Vagy vigyem eredetvizsgára és kap egy AF -est?
Az ötlet nem rossz, szoktam sokat máshol is kotyvasztani, főleg, miután a házigazda az ital hatására már négykézláb röfög, a rostonsült vagy a bográcsos meg még sehol...
Mostanság sajna csak hazai pályán tudok ételt pancsolni, megkezdtem cirka nyolcvan éves házam felújítását, az nyílászáró cseréken már túl vagyok, de például a 16 lépcsőfokból mára csak 3 készült el.A többit még a héten össze kéne legóznom. Idén , tartok tőle, nem sokat fogok motorozni.
Inkább gyere a találkozóra és ott főzzél, mert Munyit egy kicsit mentesíteni lehetne!:))))))))
Akkor én is pontosítok, bizony ellátom kis családomat édességgel, persze nem hegyekben, hogy csak hagy hízzanak, hanem alkalmanként. Van itthon, de beosztjuk.Lényeg, hogy ha megkívánja a banda , legyen mihez nyúlni.
Visszatérve a kajához, a szocimocisok is esznek, én pedig nagyon ínyenc vagyok. Állítólag remekül tudok főzni, sütni. Gasztronómiai fórum létrehozását vadul támogatnám. Mit szólsz hozzá?
Ezt a csokit se én vettem, hanem az asszony kapta!
Nem látsz a flanctól ! :-) Én meg a stolwerck mintaboltjába járok csokikat kukázni !
Jön még kutyára dér !
Valahogy most én nem akarok édességet , az öntöttvas bográcsomban akácrönk fölött készített csülkös pacalom marhalábszárral valahogy jobban vonz.. sör behűtve !! :-))
500 ccm-ig 13.000, felette 14.000 egységesen a díja. A többit a tapasztaltabbaktól.. :)
Köszi a választ.Akkor készítem műszakira.
A múszaki vizsga kell az átíráshoz, de anélkül is megcsinálják, de csak akkor kapod kézhez a törzskönyvet és a forgalmit, ha meg van a múszaki.
Ha régen vetted a motort, de nem írattad át, az sem baj, elviszed múszakira, igazolod a tulajdonjogot az adás-vételi szerződéssel, és a műszakin kapott papírral (adatlap) átíratod a nevedre. A régi forgalmiba nem dognak semmit beírni.
Fullkopy!
Köszi a meghívást, de most kaptam be egy Fazer-Finlandia pralinét. Most kezdek boldogabb lenni!:))))))))))
Csütörtökön vizsgázott Miskolcon a gépem a KF-nél, ahol 2820 pöngő magyar forint volt az egész attrakció matricástul. Megnézték a világítást, az indexeket, meg a féklámpát, és máris kész.
Sziasztok. Az lenne a kérdésem,hogy vettem egy mocit úgy 10-15 éve már nem is tudom mikor majd megkeresem a papírt.Szóval nem írattam még átt(de nem is használtam)most akarok vele majd közlekedni.Anno még kötelező bizti se volt..Szóval,hogy lessz rajta műszaki ha nincs a nevemen,és hogy lessz a nevemen a ha nincs rajta műszaki?
eredetiség vizsga az különben 14.000ft ha jól tudom ugye?
"Műszaki érvényeséget igazoló..."
Gondolom akkor ez jó ugyis hogy nincs rajta muszaki mert igazolja hogy nincs muszakim:), vagy rosszul gondolom?:| Tehát átíráshoz lejárt műszakival is lehet vinni?
De ha darabokban van akkor hogyan csinaljak rá eredetiség vizsgat?:( Egyébként adásvételin nincs dátum, előző tulaj pedig kijelentette a biztosítótól, mert a felesége vmi biztosítós és elintézte, legalábbis nekem ezt mondta.
Tehát milyen megoldás javasolsz? :O
Az átíráshoz szükséges dokumentumok listájában benne van sajnos az eredetvizsga eredménye is. Forrás
Ha jól láttam MZ-t vettél, arra nem kell súlyadót fizetni (feltéve, hogy a forgalmiban az eredeti hengerűrtartalom szerepel, ami 250 ccm-nél kisebb).
A kötelező biztosítás összege sok tényezőtől függ, pl. a korodtól, lakhelyedtől, bonus-malus besorolásodtól, a díjfizetés módjától stb.
A biztositas.lap.hu-n találsz címeket, a biztosítók honlapján személyre szabva lekérdezheted a biztosítás összegét. /Számomra pl. az Allianz Hungária a legkedvezőbb, vidéken./
És forgalmihoz meg törzskönyvhöz kell eredetiség vizsga mert most szét van szedve és ugy nem csinaljak meg.
Egyébként mennyi a súlyadó meg a kötelező fél évre? Előre is köszi a választ:)
Muris a dolog, mert átírni lehet, de a törzskönyv és a forgalmi kiállítása elhalasztható. Vagyis a lét elteszi állambácsi, de doksi akkor lesz, ha minden oké.
Ideiglenesen kivonni csak a tulaj tudja. Ha viszel adásvételit, szerintem lekaszálnak az átírási díjjal ( mert az vagyonszerzési illeték, )
Nem járnál jobban, ha a régi tulajjal kivonatnád, és egy dátum nélküli adásvételit kérnél ? ( ugyanis csak a véglegesen kivontat nem kell átiratni ) Ha ki van vonva, nem kell biztit fizetni. Itt vannak a költségek és szabályzók :
Mi a terved a géppel ?
1500 a kivonás illetéke, de add hozzá a visszahelyezést is az is 1500.
Az odáig oké, hogy az ügyintéző jogszabályban előírt színek közül választott.
Ha jól emlékszem, a probléma az volt, hogy nem a motorod valódi színét választotta :-)
Erre az esetre kértél választ ? Ha igen, akkor most csak mellébeszéltek... egyébként szokásuk, tapasztaltam én is az oldalkocsi leszerelés kapcsán.
Azt a választ kaptam, hogy nyugodtan leszerelhetem. Arra a konkrét kérdésre, hogy valami papírmunkát igényel-e ez a dolog, azt válaszolták, hogy most éppen költözködnek :-)
Átirashoz nemkell eredetvizsga?mert most darabokbanvan a motor:) Egyebkent forgalombol kivonatas visszahelyezés mennyibe kerül? vagy olcsobban kijövök ha fizetem a kötelezot:)
Ez a "Válaszoltak a levelemre válaszoltak" nem semmi...
Összesen: 75 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|