:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Papír mizériák - új hozzászólás Összesen: 75 oldal
Végülis húsz év alatt még a gyilkosság is elévül. Látod, fletót is felmentették, hiába jelentette fel a Torgyán doktor... ;-)
adásvételim nemvolt 15500 ft volt csak a közjegyzö +4000 ft a vizsga dij +13000 az eredetvizsga + 4600ft az éves bisztositás
szia
a motort kb 20éve vettem eredeti állapotába azota van nálam
álitolag az okmányírodán mulik hogy elfogadja a motorszámot vagy nem
vagy kap egy motorkodot vagy ilyesmit mondtak
Magánvéleményem szerint az eredtivizsgáló egy hülye, hogy egy kb 15e értékű pannónia blokkból ekkora ügyet csinál.
És hogy mi fog történni? Nyomozást rendelnek el, hogy ki ütötte át, aztán két hónap múlva "bizonyíték hiányában" jól lezárják, és kiállítják neked a forgalmit. Mást mit tudnak csinálni? Még ha át is ütötték azt a számot mondjuk 25 vagy 35 éve, ki tud már annak a végére járni manapság?
SZiasztok
ma levizsgázott a P10es 2évet kapot
elvittem eredetvizsgára és a fazon azt erösiti hogy a motorszám nem eredeti .
Vissza rendelte müszakira ott meg öten megvizsgálták és állitják hogy eredeti.
Most holnap kell menem az okmányirodába.Mire számithatok vagy mi a teendö ijenkor segitsetek köszi
Itt megtucc mindent:
Belügyminisztérium
Központi Adatfeldolgozó,Nyilvántartó
és Választási Hivatal
Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartó Főosztály
Közlekedési Nyilvántartó Osztály
1106 Budapest Tárna u 1-3
Levél:1475 Budapest PF:367
Tel:06 1 432 1742
Ésha elolvasnád ezt a topicot,felvilágosult lennél.
Na, jó, annyival kiegészítve, hogy nem az utcán, nagy szerencsével, hanem írnék valamilyen intézménynek, és ha igen, melyiknek kell? BM Központi Adatfeldolgozó?
Sziasztok!
Szerintetek meg lehet találni egy motort, ha a típusán kívül semmi mást nem tudok róla, csak a régi (2 betű, 4 szám) rendszámát?
Üdv!
Ha az ember ad egy olyan szerződést hozzá, ami a forgalmi szerinti tulajtól az ő nevére szól, akkor simán átírják.
Ha van biankó szerződése a forgalmi szerinti tulajtól, és azt kitöltitek a nevedre, az is jó. Ha egyik sincs, akkor valamelyiket be kell szerezni, különben nem lessz átírás.
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy milyen feltételek mellett írható át egy motor, ha a jelenlegi tulaj nem iratta át a saját nevére a járgányt, és 4-5 éve vette. A erdeti forgalmija megvan a gépnek, csak hát ugye ilyenkor hogyan zajlik egy eredetevizsgálat, milyen szerződést kell írni, stb.
Habár, amint olvasom Zapkorte hozzászólását, elvileg semmi gáz nem lehet belőle.
2-es pontnál:
35/2000. (XI. 30.) BM rendelet
a közúti közlekedési igazgatási feladatokról,
a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról
76/A. §
(1) A tulajdonjog-változást a közlekedési igazgatási hatóság nyilvántartásba veszi, melyrõl törzskönyvet állít ki, ha kérelem, és a csatolt, illetve bemutatott okiratokban foglaltak megfelelnek az e rendeletben elõírtaknak.
(2) A nyilvántartásban nem szereplõ a bejelentést elmulasztó korábbi tulajdonos(ok) tulajdonjogát a közlekedési igazgatási hatóság a törzskönyv kiállítása nélkül jegyzi be a nyilvántartásba.
(3) A közlekedési igazgatási hatóság a nyilvántartásba vétellel egyidejûleg nem állít ki forgalmi engedélyt, ha a kérelmezõ nem tudja igazolni a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás meglétét, vagy a jármû mûszaki alkalmasságát. Ebben az esetben a bemutatott forgalmi engedély „Hivatalos feljegyzések” rovatában ezt jelölni kell, és az ügyfelet hiánypótlásra kell felszólítani.
(4) A gépjármû tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentését a változástól számított 15 napon belül, a régi tulajdonos a tulajdonjog változásáról készült okirat benyújtásával (megküldésével) teljesíti.
(5) A (4) bekezdésben foglalt bejelentési kötelezettség teljesítésének tényét az érintett jármûnél a közlekedési igazgatási hatóság a nyilvántartásba
Köszi
Az más, a hatalomnak szabad mindent tudni, de neked nem szabad ebben konkurrálnod a hatalommal, tudatlanságban kell élned, és rettegned a mindenttudó hatalomtól.
sorszám: 2047 (69604)
( előzmény: pannonkondor, 2007-02-10 07:41:46)
Na igen, a személyes adatok.Szerintem csak az nem tud mindent rólunk aki nem akar.Csak körül kell néznünk.A mobil használata kapcsán még azt is meg lehet tudni merre jártunk.Ha a hatalom mindent tud akkor könnyebben irányíthatnak minket.
A munkakönyv helyett lett egy ilyen harmonika módra összehajtott TB könyv, amiben szintén benne vannak a főbb adatok.
A szürke forgalmiról viszont kitalálták, hogy gonosz dolog, mert meg lehet belőle tudni mások személyes adatait. Nevetséges. Na nem mintha olyan nagy veszteség lenne a népgazdaságnak egy új zöld salátát nyomtatni... a 6000-et meg szerintem a szürke forgalmiba való belejegyzésért is szemrebbenés nélkül elkérnék. :-(
sorszám: 2045 (69592)
( előzmény: pannonkondor, 2007-02-09 20:56:45)
Ezt tudta nálunk a régi forgalmi, a szürke.Abban is minden benne volt,kidobták a modszerváltásnál.Ezt tették a munkakönyvvel is, abban is minden szerepelt és könnyü volt igazolni a munkaviszonyt, az se volt jó szintén, kidobták.Szép új világ.
Mivel már több embertől hallotam ugyanezt a véleményt, így tényleg az lesz a legjobb, ha nem fogok hozzá, főleg hogy papírilag sem jönne össze. Kár, pedig nem szívesen válnék meg a mostani 125-ösömtől.
Hamisítani éppen tudna, de nem ér vele semmit, mert a tulajnak személyesen kell eljárnia az okmányirodában a törzskönyv kapcsán.
és gondolod, hogy ha valaki lop egy kocsit, hozzá forgalmit, kulcsot, és hamisít egy szerződést meg egy értékesítési meghatalmazást, akkor egy "elveszett a törzykönyv" nyilatkozatot nem tud hamisítani? :-)
Belföldi lopott jármű értékesítésnél jelent plusz akadályt a törzskönyv, mivel előfordul, hogy a jármű a tulaj irataival együtt kerül rossz kezekbe.
A törzskönyv viszont igen ritkán van a kocsiban, az én gépemé pl. addig volt benne, amíg hazavittem az átvétele után.
Üdvözlet,
Pont ugyanezt rágtuk végig az MZ-topicban, a 17871-17890-es hozzászólások között. Csak ott valaki készen akart venni egy ilyen csodát, és úgy lepapírozni. Őt is lebeszéltük, egyrészt a váz gyenge hozzá, másrészt hivatalosan nem lehet megcsinálni: ez nem típusazonos motorcsere, úgyhogy átalakítási engedély kellene, meg tervek, de azt nem kapsz hozzá, pont azért, mert életveszélyes lesz a végeredmény: pont úgy, ahogy valaki Simson vázba akart kistézé blokkot suszterolni. Ha egy tanácsot elfogadsz, inkább lecseréled a gépet egy 250-esre, vagy ha ragaszkodsz a formához, akkor 251-esre.
A kis etz váza gyenge lessz a 250-es blokkhoz, és szinte kizárt hogy le tudd papirozni. Inkább vegyél egy 250-est és kész az egész.
Én vettem egy ts-t még vagy 3 évvel ezelőtt. nem szándékozom átiratni. a papirjait nem adtam le, hogy kivonjam a forgalomból. gondolom a tulaj már másnap leadta az okmány irodában hogy megvették a motort tőle.
kérdésem ,hogy kaphatok e én ilyen esetben fizetésre felszólitó büntetési csekket?
ha igen milyen mértéküt?
Visszaolvastam egy ideig, nem nem találtam kérdésemhez hasonlót. Nos:
Szeretnék venni és átrakni a 125-ös ETZ-mbe egy 250-es ETZ blokkot. A kérdés adott: mire ügyeljek, milyen papírokra lesz szükségem, mit papírt hova kell vinni, mennyit kell fizetni, hogy törvényes legyen?
Köszönettel: Lujo
Elidegenítéskor valóban nehezen lenne megkerülhető, hiszen szerződést is kell vele kötni, meg a forgalmit is meg kell tőle kapni stb. De a lopott cuccokat nem is így és itt szokták elmérni, hanem ütnek rá valami totálkáros papírokat, és viszik ukrainába, ahol a kutyát nem érdekli, ha át van ütve a szám.
Amit leírtál úgy van, viszont a törzskönyv hiányáról nyilatkoznia kell a tulajnak. Tehát elidegenítéskor ő nem megkerülhető. Tény, hogy a törzskönyvnek mindössze ennyi előnye van.
Persze, kérik a törzskönyvet. De ha az eladó azt mondja, hogy nincs meg, mert becsúszott a padlórésbe vagy megrágta a kutya vagy mittudomén, azzal nem tudnak mit kezdeni. Kihirdetik a közlönyben (ki a fene olvasgatja azt?), aztán ha nem érkezik egyéb igény a járműre, akkor simán kiállítják az új tk-t bm nyilvántartás szerint. Ezért bohóckodás az egész.
A németeknél tök más. Ott a törzskönyv tényleg egy kis könyvecske, amit az első forgalomba helyezéskor kiállítanak, és abba vezetik az összes tulajdonosváltást, kivonást, forgalomba helyezést, átalakítást stb. Nálunk is van ilyen (a bm nyilvántartóban minden benne van), csak nem kapod kézhez, mert jujj, még visszaélnél az így birtokodba jutott adatokkal (pl. hogy 1978-ban Kiss Zoltán vasesztergályos, aki vett egy használt troplit, lakott a Mályva utca 8 alatt... vagy hogy 1987-től 1989-ig ki volt vonva a motorod a forgalomból. Ezzel rohadtul vissza lehet élni.)
Köszi a tanácsokat!
sorszám: 2032 (69348)
( előzmény: pannonkondor, 2007-02-05 07:15:20)
Lehet, hogy nagyon láma volt a kérdés, vagy csak elveszett a többi között: ha valakinek van rá ötlete, ne tartsa vissza!
A törzskönyvet, ha határidőn belül nem veszi át a jogosultja, akkor valóban megsemmisítik, mert ezt jogszabály írja elő.
A törzskönyv zálogba is adható, hiszen a tulajdonjog megtestesítője.Általában a törzskönyv átadása egy annak okát megjelölő szerződéssel történik. Ha ez az ok fedezetkénti átadása a törzskönyvnek, valamilyen kölcsön vagy egyéb tartozás miatt, és a tulaj ennek ellenére elidegeníti a fedezetet képező járművet, bűncselekményt, csalást követ el. A hitelezőt tehát ezekkel a feltételekkel nem tanácsos átverni..
Az okmányiroda az eldegenítési ügylet jogszerűségét tényleg nem vizsgálja, de, ha kell, a bíróság igen.
Hogy lehúzás a plasztikkártya hatért, az kétségtelen. Viszont, a törzskönyv hiányában kicsit nehezebb elpasszolni egy ellopott járművet.
Egyébként a tulajdonosváltozásnál kérik a törzskönyvet, kivétel, ha bezúzatták , mert arról nyilván ők is tudnak.....
"Tulajdonjog változásának nyilvántartásba vétele
Az ügy elintézéséhez szükséges okmányok, nyomtatványok:
A járműhöz korábban kiadott régi típusú forgalmi engedély, vagy az új típusú forgalmi engedély, valamint a jármű törzskönyve
http://www.soroksar.hu/Okmanyiroda/Gepjarmuigazgatasi-ugyintezes
Én egy olyan motort vettem, aminek a gazdája föl sem vette a törzskönyvet, mert az neki nem kell. Erre az ocsmányiroda bezúzatta. Átírásnál meg kvára senkit nem érdekelt, hogy nincs tk.
De tegyük föl, hogy odaadom valakinek hitelfedezet gyanánt. Utána eladom a motort azzal a szöveggel, hogy elvesztettem. Mit tesz ilyenkor a bölcs ocsmányiroda? Megjelenteti a tk. számát a magyar közlönyben, és ha 30 (vagy mennyi) napon belül nem jelentkezik a hitelezőm, hogy de hát ez nála van és hitelfedezet, akkor simán az új gazdija nevére vakarják a motort, én meg ha akarom, megadom a hitelt, ha meg nem akarom, akkor nem.
Na szóval ez a törzskönyv tényleg csak egy sarc, semmi egyéb. Információtartama nincs (hiszen ugyanaz áll benne, mint a forgalmiban), értelme nincs (hiszen úgyis a szerződés meg a bm nyilvántartás számít), kizárólag arra jó, hogy lehúzzanak 6e Ft-ra.
Azt hiszem, akkor kereskedőtől vásároltál, olyan gépet, amit ő cégesen vásárolt meg. Ilyen esetben is passzíválják a törzskönyvet, semmi gond nem lehet az átírásnál.
Ez viszont ellentmond a jogszabálynak, új forgalmit csak érvényes műszaki esetén adhatna ki az okmányiroda, hacsak, nem történt valami módosítás,a BM rendelet kapcsán, de ilyenről legalábbis én nem tudok.
sorszám: 2027 (69315)
( előzmény: pannonkondor, 2007-02-05 07:11:32)
A frissen vásárolt motorom forgalmijában! Nem is kaptam törzskönyvet, bízom benne, hogy nem okoz gondot, ma megyek átiratni.
Az örökös ha megkapja a hagyatéki végzést, annak egy példányával,(fénymásolatot nem fogadnak el, csak közjegyző által hitelesített másolatot) adásvételivel amiben az örökös neked eladja,plusz a többi általános papírral mehetsz átíratni.
Pontosítok akkor:forgalmi engedélyt is kitöltik és a kezedbe adják.Értettem hogy mit írt, csak ezt nem tettem hozzá.
A válasz hagyatéki tárgyalás!
sziasztok!
Nem tudjátok, hogy mi a teendő akkor, ha egy motort az örökösök akarják eladni, ugye az öreg bácsi már nem tudja a papírokat aláírni. A műszakija is lejárt, de a gép nincs a forgalomból kivonva.
Én vettem egy ts-t még vagy 3 évvel ezelőtt. nem szándékozom átiratni. a papirjait nem adtam le, hogy kivonjam a forgalomból. gondolom a tulaj már másnap leadta az okmány irodában hogy megvették a motort tőle.
kérdésem ,hogy kaphatok e én ilyen esetben fizetésre felszólitó büntetési csekket?
ha igen milyen mértéküt?
Persze, hogy simán átiratod, vizsga nélkül is, pont ennek a jogszabályi alapját másolta be a zápkörte. A rendelkezés arról is szól, hogy új forgalmit nem állítanak ki a hiánypótlásig.
"(3) A közlekedési igazgatási hatóság a nyilvántartásba vétellel egyidejûleg nem állít ki forgalmi engedélyt, ha a kérelmezõ nem tudja igazolni a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás meglétét, vagy a jármû mûszaki alkalmasságát."
Az illetéktörvény szerint minden gépjárművet át kell iratni a tulajdonosváltozást követő 15 napon belül, arra való tekintet nélkül, hogy az rendelkezik-e érvényes műszakival, vagy sem.
Gépjármű tulajdonjogának megszerzése vagyonszerzés, mely után vagyonszerzési illetéket kell fizetni. Ezt nevezi a köznyelv átírási dijnak.
sorszám: 2020 (69302)
( előzmény: pannonkondor, 2007-02-04 20:35:59)
Ja elfelejtettem, hogy ezt akkor el is adtam, a megkeresésre válaszolva elküldtem az adásvételit is nekik amivel eladtam.
sorszám: 2019 (69300)
( előzmény: pannonkondor, 2007-02-04 20:44:03)
Tessék még egy szép dolog.:2005-ben vettem egy Pancsit.Szürke forgalmi, műszaki utoljára 86-ban, tulajtól, forgalomból sose volt kivonva.Eredetvizsga,műszaki, szépen nevemre írták.Egy hete levél a VPOP-tól, hogy miszerint mutassam be a regisztrációs adó befizetéséről szóló papirjaimat.Na ennyit a BM-ről, meg az ő nyilvántartásáról.
Tudod mit,biztos igazad van, ennek ellenére hozz nekem egy autót amin nincs vizsga és simán átiratom neked. És nincs benne semmi kamu.Külön pénzt sem kérnek érte.
Na,úgyláccik sör megint nemlesz.
:)
Uhh köszi ez az.Tárna utcát emlegettek de senki se tudott címet.Ha egyszer találkozunk jövök egy kakaóscsigával:)
Belügyminisztérium
Központi Adatfeldolgozó,Nyilvántartó
és Választási Hivatal
Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartó Főosztály
Közlekedési Nyilvántartó Osztály
1106 Budapest Tárna u 1-3
Levél:1475 Budapest PF:367
Tel:06 1 432 1742
Itt kérsz egy törzskönyv-másolatot,(mert ugye el is veszhetett a forgalmi,és itt tartják nyilván)
és az helyettesíti a forgalmit addig míg az ocsmányiroda újat nem ad.
Ha végleg kivan vonva,szükséges még egy eredetiség vizsgálat is,időzitsd úgy hogy az átiratáshoz meg ehhez nekeljen kétszer megcsináltatni
Sok sikert.
No látom itt sok az okos ember.Vázolnám a problémát:Adott egy 30 éve végleg kivont gépezet,leadott forgalmi és rendszám.Megvettem/adásvételi van/.Kéne egy igazolás róla hogy nem körözik stb. ezt elvileg a Bm adja.100 okmányirodán/és a körzeti KF-nél is/azt mondták hogy semmi gond írjak kérvényt.De hova?Ötlet?Annyit mondtak hogy a Bm-nek ami azért elég tág szerintem.Csinált már valaki hasonlót?
Hol találkoztál ezzel a két szóval ,gyanítom, a szövegkörnyezetből kiderülne a konkrét esetre vonatkozó jelentése.
Így csak találgatni lehet, én a véglegesen kivont jármű törzskönyvére gondolnék, ha bontási igazolással lett kivonva. Érvénytelenített törzskönyvet takarhat a szóhasználat....
Üdv! Van egy pár jó komplikált biztosítós kérdésem, a segítségeteket kérem:
Szeretnék egy 250-est venni, viszont már van egy 125-ös mz-m.
Az első kérdésem az, hogy motorok esetén is úgy működik-e, hogy: 2.motor= A0 bónusz ?
Ha igen, akkor meg lehet-e cserélni úgy, hogy a meglévő bónuszomat átpakolom a 250-esre, a 125-ös pedig visszakerül A0-ba?
Ezt tovább bonyolítja, hogy a 250-est egy másik cégnél szeretném biztosítani.
Ééés az uccsó: jogosítvány megszerzésének éve: A1:2001 A:2006 melyik számít (250-esnél)? Ennél azért sejtem a választ. Köcce!
Sziasztok! Érdeklődnék, mit jelent a "Törzskönyv passziválva" kifejezés? Üdv: Miki
basszus, miért nem csinálnak ennek az oldalnak a gazdái egy FAQ-t? Bele lehetne írni pl. ilyeneket, hogy:
35/2000. (XI. 30.) BM rendelet
a közúti közlekedési igazgatási feladatokról,
a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról
76/A. §
(1) A tulajdonjog-változást a közlekedési igazgatási hatóság nyilvántartásba veszi, melyrõl törzskönyvet állít ki, ha kérelem, és a csatolt, illetve bemutatott okiratokban foglaltak megfelelnek az e rendeletben elõírtaknak.
(2) A nyilvántartásban nem szereplõ a bejelentést elmulasztó korábbi tulajdonos(ok) tulajdonjogát a közlekedési igazgatási hatóság a törzskönyv kiállítása nélkül jegyzi be a nyilvántartásba.
(3) A közlekedési igazgatási hatóság a nyilvántartásba vétellel egyidejûleg nem állít ki forgalmi engedélyt, ha a kérelmezõ nem tudja igazolni a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás meglétét, vagy a jármû mûszaki alkalmasságát. Ebben az esetben a bemutatott forgalmi engedély „Hivatalos feljegyzések” rovatában ezt jelölni kell, és az ügyfelet hiánypótlásra kell felszólítani.
(4) A gépjármû tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentését a változástól számított 15 napon belül, a régi tulajdonos a tulajdonjog változásáról készült okirat benyújtásával (megküldésével) teljesíti.
(5) A (4) bekezdésben foglalt bejelentési kötelezettség teljesítésének tényét az érintett jármûnél a közlekedési igazgatási hatóság a nyilvántartásba rögzíti.
sorszám: 2009 (69221)
( előzmény: pannonkondor, 2007-02-02 13:53:33)
Na tessék, ez az amit mondtam.Különben kötelessége is lenne kiállítani az új forgalmit,tehát olyan sem lehetne hogy majd ha levizsgáztatod kapsz forgalmit.Tudniilik nem feltétele az átírásnak a műszaki vizsga.A probléma ott van az okmányirodák eltérő módon értelmezik(és sok esetben ez megengedett)a szabályokat.
Összesen: 75 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|