:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Alakul ez.... Lassan a csapat fele a Felvidékről jön. :)
Hozhatnátok magatokkal megfelelő vármegyés zászlót. :)
Felvidék beerősit :-) Mennék én is ha szabad!
Próbáld meg a szocitura@szocimotoros.hu címet, hátha olvassa valaki, aki ki tudja tenni.
Mivel egyelőre nem sikerült a kiírás, kiteszek ide egy részletesebb valamit.
Május 13-14-15 Répáshuta-Lilafüred-Ómassa-Szilvásvárad-Eger-Répáshuta
Program:
Péntek Répáshuta Este főzés, sütés, beszégetés, ivás, gulyás. Van vendéglő is a kempinghez közel..Szombaton ébresztő hét nyolc között, indulás legkésőbb 1/2 tízkor. 10-től 12ig Lilafüred, ezen belül mésztufa barlang, Hámori tó. Hámor. Innen indulás 12ó 30. Ómassa.ebéd, vagy hideg, vagy találunk valami vendéglőt. Szabadtéri múzeum. Tovább indulás 14ó. Érkezés Szilvásváradra kb 15óra továbbindulás 17 óra. Érkezés Egerbe kb 18 óra Valami üdítő, rövid városnézés. Tovább 19 órakor. Megérkezés Répáshutára 20 órára.Vacsora. Igény szerint valami gyorsan készülő kaja, mondjuk pásztortarhonya.
Vasárnap irány haza. Akinek van ideje még rá,vagy az egri vár, vagy a diósgyőri.
Ha plussz időnk keletkezne valahol:
Lilafüreden további barlangok.
Hámor Szeleta barlang, Hermann Ottó síremléke. Ómassa után a dédesi vár
Szilvásvárad után Bélapátfalvi ciszterci apátsági templom és monostor romja.
Akinek valamelyik kajából kell, vagy faházban szeretne aludni, jelezze előre, azt is hány fő nevében kéri.
Kérdések, észrevételek, kaja, faház rendelés, stb:Takács Árpád walaki@enternet.hu Tel: 06202591415
Térlép http://maps.google.hu/maps?f=d&source=s_d&saddr=R%C3%A9p%C3%A1shuta&daddr=Miskolc,+Lillaf%C3%BCred+to:%C3%93massa,+Miskolc+to:Szilv%C3%A1sv%C3%A1rad+to:Eger+to:R%C3%A9p%C3%A1shuta&geocode=FSQp3QIdRjo5ASn3s1dFNptARzGPmAoeOabtqg%3BFZr03QIdL6o6ASm7npOwUpxARzEw43SFK8QACg%3BFYgU3gId1kE5ASnN8Nh8I4NARzFhUQAIKsQAJg%3BFZMO3gIdohc3ASkhuSljM4FARzEnvM0wLYHSMg%3BFd_x2gIddN42ASkjQLCUeI1ARzEkHI2UWbKtYw%3B&hl=hu&mra=ls&sll=48.035885,20.470885&sspn=0.422405,0.866547&ie=UTF8&z=10
Kemping honlapja: http://erdeicamping.knedli.com/
Egyenlőre ennyire futotta.
Visszajött a mail azzal a megjegyzéssel, hogy ezen a néven nincs postafiók.
Igen, a felvidékről mindenki kiemelten szívesen látott. De csak akkor, ha túra után hazamegy. :D
Ha az illető megígéri hogy legalább három gyereke lesz, vagy teljesíti is ezt a számot, megfelelő iskolába iratja őket, rendkívüli VIP elbánásra számíthat részemről. Az ilyen embereknek még a kávét is ágyba vinném reggel. :D
Kálmánéknak (Herendről) is az volt az 1.
Akkor még milyen sok 2T volt a túrán:
http://szocimotoros.hu/galeria/m1/m5/m90/m91/3019o.jpg
:-)
Hát ha már ennyire szívesen látott mindenki a Felvidékről, akkor jelentkezem én is. :)) Ha nem jön közbe semmi, akkor ott leszek.
Nekem egyébként az előző bükki túra volt az első szoci- és motoros túrám, ott találkoztam először a fórumozókkal, szóval nekem jó emlékeim vannak arról a túráról, de ezzel úgy látom egyedül vagyok. :)
Kösz. Rövidesen küldöm.
Jó lesz ez, ezt már előre lehet látni. :D
Csak lehet hogy nekem kell majd ktumplival teli hátizsákkal oda motoroznom, mert a kisebb kínlódás a hátizsák a hátamon, mint több kiló krumpli rövid idő alatti megpucolása. Itthon pedig a nőnemű rokonok megpucolják. :D
Tudok ám én szervezni... :D
A húst csak Egerben veszem meg, mert ha hazulról vinném, mire odaérnék és kicsomagolnám, elindulna gyalog vissza. :D.
Az is jópofa lesz, ha nem tudok a kempingesektől bográcsot szerezni. Érdekes látvány lenne a túradobozomra polifoam-pokróc henger fölé aplikált 25 literes bogrács. Úgy nézne ki a motor mint egy csernobili teknősbéka.:D
Mondom, vidám, jó dolog lesz ez. :D
Jut eszembe, valaki hozhatna valami fémkannát és instant kávét, mert büfé nem biztos hogy lesz a reggeli kávéhoz.Jobb lenne közösségileg intézni a reggeli italt. De legalább a kannát hozza valaki.
Én már nem igen tudok ilyesmit vinni, mert nálam teltház lesz a motoron a kaja miatt.
Nem kell "illegál" túrának lenni, Árpád küld el a részleteket az email címemre én meg kirakom a túra kiírások közé az infókat.
HyGy
Szilvásváradra 500 ft ellenében egészen a fátyol vízesésig felengednek motorral, és akkor megspóroltok 3km gyaloglást.
Mindegyik helyet jól meglehet közelíteni motorral,nem kell szinte gyalogolni semmit.
Lilafüred, ott a barlang, a tó, az út szélén van. Nagyon úgy emlékszem hogy Szilvásvárad is megközelíthető motorral.Ami bizonytalan az Omassa. Ott lehet hogy sétálni kell. De mintha ott is el lehetne gurulni a célig. Majd megpróbálom kideríteni.
Nagyon messze nem szándékozom elmenni a motoroktól, mert nagyon nehezen mozgok mostanság gyalog. :(
Úgy tervezem hogy hosszú időre nem maradnak őrizetlenül a motorok.
Eröltetett gyalogtúra a lábamtól függetlenül se igen jöhet szóba. A legtöbb ember nem ugyanolyan lábbeliben, ruhában szeret gyalogolni, mint motorozni.
Lehet tudni, hogy a látnivalókat mennyire lehet megközelíteni motorral? Csak azért, hogy hegymászósan készüljünk-e, avagy sem. Ráadásul a szekeremet is szeretem biztos helyen tudni:)
Jösztök akkor drága kis hegyvidéki hazámba :) tutira tetszeni fog a látvány :)Főleg most jobban is fogjátok talán élvezni, mert az EGER-Lillafüredi szakaszon 1-2 éve újították az utat egy jelentősebb szakaszon, így nem kell mindenhol a kátyúkat figyelni :), szépen lehet motorozni rajta.
üdv
Jó, legyen illagal túra. :)
Számomra csak az az elv fontos, hogy mindenki, beleértve magamat is, a lehető legjobban érezze magát. Csak annyi szervezést akarok, hogy ez teljesülhessen. Ha teljesen szervezetlen lenne, nem lenne elég idő, eseteleg valami fontos kimaradna. Ha túlszervezném, akkor a merev program rontaná a hangulatot. Plusszban nekem se lenne jó, mert akkor tényleg el kellene egyedül gurulnom oda előbb. Szóval a kellemes középutat kellene eltalálni. Van rá jó esély hogy sikerül, hiszen ha szoci túrán csak egyszer voltam is, meglehetősen számos motoros túrán vettem részt.Sok jó, és néhány rossz tapasztalatot sikerült begyűjtenem.
Most elégnek látom az útvonalat kitűzni, a bíztos programokat és az alternatív lehetőséget összeírni. Fix pontot nem szeretnék kihagyni, mert akkor valaki csalódott lehet.
A szalonna hagyma, vörösbor se rossz. :) Az utolsó pedig állítólag még segít is a vérképzésben. :D Majd úgy tüzeskedünk, hogy lehessen sütni is, főzni is. Inni biztosan lehet. Szerintem ott van még a forrás a kis patakocskával amiben minden félét lehet hűteni. Sörökre már kipróbáltuk. Illetve én ásványvízre. Gondolom a bort sem veti ki magából. :D
Baráti túra... Szocitúra. A baráti túrát a www.baráti.hu-n kell megbeszélni, ez meg a szocimotoros túra fórumja. Szóval akárhogy is csűritek, ez akkor is csak egy sima illegál-túra lesz.
Viszont a Bükk nagyon szép, azóta meg szeretném nézni, amióta átszáguldoztunk rajta közösen, úgyhogy én is csatlakoznék a résztvevőkhöz!
Gulás nem kell, én már rég eladtam a lelkem a szalonna-hagyma-vörösbor párosításnak.
És Lajos, Attila, a ti szervezéseitekre is számítunk!
Atilla az, mint Isten Ostora :-)
A gulyás az jó kaja.
Eddigi résztvevők:
Árpád
Csápisti-vizes
Ze78
vadmotoros
Jawa mocis
Attila
Miklósbácsi
lajos
tesho
Akit nem írtam bocsi, csapat alkul.
Nagyon jól hangzik és én is mennék egy baráti túrára és a gulyás is érdekel,ha kapok!
Egy Dunakanyar túrát én is bevállalok az idén mondjuk úgy június elejére.
Nem adtam fel mint látszik is. :)
Csak új alapokra helyeztem szervezetileg. :D Átneveztem baráti túrának. :D
A kép alapján úgy vélem igen. Bár a határában szó nem igaz. Teljesen a falu mellett van, 50 métere sincs a legközelebbi ház a kerítéstől. De csendesnek nagyon csendes.
Látom a kínálatuk színesedett. De régen is készségesek voltak, segítettek mindenben, bográcsot pl tőlük kértünk.
Üdv!
Árpád, nem szabad az első kudarc után egyből feladni, látod, már mindenki menne motorozni. Egyébként én ott leszek és képviselem saját magamat legalább 1 fővel ;-)
Lajos, te pedig akkor szervezheted az idei második túrát. Tudod, soha nem lehet elkezdeni elég korán.
Ez az a bizonyos kemping?
http://erdeicamping.knedli.com/
Persze hogy szabad. Sőt, a Felvidékről különösen szívesen látott mindenki.
A gulyásból lesz annyi, amennyi kell. Ha addig élek is! :D
Felvidékről is csatlakoznánk páran a bükk-i
túrához,persze csak ha szabad!?
És ha még a gulyásból is csurran-cseppen..
Rendben, majd gondoskodunk tűzről. Erdő van, a zippóm elég megbízható.:D
De a helyedben a szalonna mellé sütnék kolbászt, hagymát is. Esetleg egy kis zöldpaprikát is felerősítenék a nyársra. :D A zöldpaprika nagyon vidám sütve, grillezve.
Én valószínűleg megyek. A gulyást szeretem, de a szalonnasütés az igazi.
Úgyhogy kaja nem kell, szalonnát viszek, tűz meg remélem lesz. :-!
Helyes. A gulyást szereted? :D
De tényleg, idővel a kaja rendelések is jöhetnének. Ha valaki már pénteken jön,választhat: Vendéglő, hideg kaja, saját főzés, az én gulyásom. Ha van rá igény és nem lesz autós erősítés, akkor el kell gurulnom Miskolcra húsért, krumpliért, satöbbiért. Vagy meg kell próbálnom megkérni a kempingeseket a beszerzésre. Tányért is kellene tőlük kérnem. Két éve még kaphatók voltak ilyesmire. De időben maileznem, vagy telefonálnom kellene nekik. Végszükségben műabyag tányérok lesznek.
Tudom, tulságosan elvagyok a kajával. Nem tehetek róla, szeretem a pocakom. :D
A májusi túrához csatlakozom,Jawa + 2 ember. A bükk minden része szép.
Túrából soha sem lehet elég. :D
Csak pénzem is legyen mindre elmenni....
Csak augusztus elejére ne szervezz semmit, mert akkor Bösztörpusztára megyek a MOGY-ra. :D
Szeretettel várlak.
Ki lehet tenni pontokba szedve a programot. Nem igazán tud változni, mert adja magát.
De nem lesz ezek szerint hivatalos szervezés mert:
Nem fogom előre bejárni az útvonalat. Valamennyire ismerem a környéket, de annyi pénzem nincs hogy kétszer menjek oda. Neten pontosítom emlékeim, de csak ennyire futja.
A kajálásból csak arra tudok garanciát vállalni ami rajtam múlik. Azaz az estékre. Az ebédet akár mennyire is illene, nem tudom megszervezni az említett okok miatt.
Az érintendő pontok fixek, de az idő függvényében tartalék programok is bekerülhetnek, vagy valami ki is maradhat. Bár ez utóbbi nem valószínű, elég keveset akarok fixre bevenni.Három-négy program pontnak bele kell férnie a száz egynéhány kilométerrel együtt az időbe. Amit garantálni tudok az az, hogy unatkozni nem fogunk, és nem is tudunk mindent megnézni amit pedig érdemes lenne. Rohanni sem fogunk. Azon a tájon butaság lenne.
Teljesen jó, szerintem ezt pontokba szedve nyugodtan ki lehet rakni. Én már mondtam, hogy nagy valószinuséggel csatlakoznánk 3-an, 2 motorral.
Alakul már valami terv? Rakjak ki valamit a túra tervek közé?
Idén én is gondolkoztam egy túra szervezésen, most hogy úja jó a motor. :)
Már írtam a rászleteket, de még egyszer, talán az időpontokat is pomtosítva leírom.
Péntek délutám már Répáshuta kempingben leszek. Elvikeg kemping csak egy van ott. Ha minden igaz, elkezdek főzni. :D
Másnap 9 körül indulunk Lilafüredre. Kb tíz órára ott leszünk. 12ig ott leszünk, majd elindulunk Hámor, majd Ómassa irányába.
Szerintem aki nem tud jönni pénteken, Lilafüreden találhat meg minket.Nem túl nagy Lilafüred, helyet talán nem is érdemes pontosabbat megadni. Szerintem aki odamegy, meglátja a motorokat, vagy az embereket(ha ismer valakit) Ha nem is mer még senkit sem, akkor igény szerint mégis adok konkrét helyet, vagy még inkább egy mobil számot. :D
Az útvonalról mint írtam, nem térhetünk le. Tehát aki késik, ezen az úton tud minket megtalálni. Ha csak valaki nem Miskolc felöl jön, csak ugyanazon az úton tudja elérni Lilafüredet.A többit pedig csak azon az úton, amerre mi is megyünk..Szombat délután nem valószínű hogy jönne valaki, de ha mégis, Ha Miskolc felől jön, az adott úton talál meg minket, ha Eger felől, akkor szembe jön velünk.
De szerintem tényleg az a legjobb, ha a csatlakozni akaró telefonál egyet .
Tehát:
Péntek este gulyás.
Szombat Lilafüred-Hámor-Omassa-Szilvásvárad-Eger-Répáshuta. Ebéd Omassa környékén, tarisznyából. Ha csak nem találunk valami olcsó helyet mégis Omassán keresztül gurultunkban. De ezt nem igazán hiszem. Este valami viszonylag gyorsan fövő . Mondjuk paprikáskrumpli, esetleg pásztortarhonya. Én ez utóbbit szeretem jobban. Ha valakinek úgy tetszik, ehet a vendéglőben.
Vasárnap szedelőzködés, a ráérősöknek még az egri vár.
Ettõl függetlenül nem ártana tudni, hogy mik a részletek. Még úgy is, hogy nem szocitúrát szervezel, hanem egyéb, magán akcióba kezdesz:) Igy hogy csatlakozzunk bárhova is?
:D
Nem a név a fonros, hanem az hogy elgyere. :)
Ha jössz, pénteken kapsz
eredeti Árpád féle gulyást.
Aminek az elkészítésébe aztán tényleg nem szólhatsz bele, de biztosan ízlene. :D
Látom alakul az illegál II. túra! :-D
Látom alakul az illegál II. túra! :-D
Nem sértődök meg, ha Te szervezed meg és örömmel el is megyek, mivel a szervezés számomra azt jelenti, hogy végigjárom az utat, felmérem az étkezés lehetőségét, egyeztetek azzal az intézménnyel ahova be szeretnénk menni(pl templom), alkudok a szállásadóval bográcsozás lehetőségéről, röviden, adja kölcsön a bográcsot (amely a szombat esti bevásárlás előtt dől el) Valamint arról, hogy a motorokat ingyen vihessük be a szálláshelyre. Végiggondolom milyen segítséget tudok szervezni gép meghibásodáskor. Amint látod, költséggel és felelősséggel jár.
Rajta! bárki szervezheti, ha az egészség és az időjárás engedi az alkalomhoz illő motorral ott leszek mivel már nem dolgozok és hét végén nem megyek az unokákhoz. Érdeklődve várom az újabb ajánlatot.
Azt hogy tisztul e vagy zavarosodik a helyzet, nem tudom.
Gondoltam azokra akik beleélték magukat a Bükkbe, vagy már szabaddá tették magukat az időpontra. Ezért írtam, hogy mindenkit szeretettel várok 13-14-15én a Bükki utamon, változatlan feltételek mellett. Csak nem lesz hivatalos szocitúra.
Ezzel elejét akartam venni olyan hozzászólásoknak, amik vagy olyanoktól érkeztek akik nem is akartak jönni, vagy a túrán keresztül személyemet akarták piszkálni.
De látom az utánad következő hozzászólásból, hogy már rajtam kívül más is gyanakodni kezdett. Ezért arra nem is válaszolok külön, bár megköszönöm hogy megerősítette a gyanúmat.
Szóval a kép a következő:
Lesz valamikor szocitúra Lajos szervezésével.
Lesz a már megbeszélt időpontban bükki út is.
Tehát ha tévedtem is, nincs baj, sőt. Bem egy út lesz, hanem kettő. Nagyobb lett a választék.Ha esetleg a két túra dátuma egybeesik, akkor se túl nagy a baj, Vagy megyek a haverékkal a Bükkbe, vagy csatlakoznak azok, akik nem szeretik túlságossan az alföldet. Nem hiszem hogy ellenszervezésről lenne szó akkor sem.
lajos!
Az első adandó alkalommal lecsaptad Árpád kezéről a szervezést,nem törődve Árpád eddigi igyekezetével!
Az 'ebéd kérdés' egész jó ürügynek bizonyult...
Most nemtudom eldönteni hogy tisztulni látszik a helyzet vagy inkább összezavarodni?!
Lényeg hogy már beleéltük magunkat a Bükki túrába...
Szerintem a korábbi is gördülékeny volt, szóval hajrá! :-)
Arról nem is beszélve, hogy rajtad kívül még senki nem hozott vasárnap reggeli kávét! :-D
Jeleztem. De megerősítem. Felmértem, nem nekem való az ilyesmi.
Ha gondolod, szervezz Szeged környékére túrát. Legyen az a hivatalos.
Én maradok a Bükknél, a haverommal és a feleségével oda fogunk menni. Ha valakinek van kedve baráti társaságban eltölteni egy hétvégét a Bükkben, csatlakozzon bátran. Nem lesz túraszervező, de baráti körben nem is kell, mert az említett sokféle véleményt sec perc alatt lehet egyeztetni, ha akarja az ember.
A Bükk a kedvenc kiránduló helyem. Számtalanszor volt alkalmunk Bükkszentkereszten üdülni, de Jávorkúton és Bánkúton is töltöttünk egy-egy turnust. Ismerem és nagyon szeretem. Ha tényleg nem akarod megszervezni jelezzed mert nem szeretnénk találkozó és túra nélkül maradni. Megjegyzem, a Bükk poros nyomába sem ér látványban az Alföld de akkor Szeged központtal megszervezem a túrát. Talán gördülékenyebbre sikeredik mint a korábbi.
Elképzelés: Orosháza Kút múzeum, Magyarcsanád Kun kereszt, Óföldeák gótikus erődtemplom, Kiszomboron a rotunda(múltkor volt programban), Rónay kastély valaha nagyon szép, de jelenleg elhanyagolt épülete.
1 túrán voltam. Akartam kaját intézni először, de azt kaptam, ne foglalkozzak ezzel.Aztán hogy mégis foglalkozzam. Ráadásul úgy, ahogy nem igazán lehet azon a környéken megoldani. Olcsón, meleget.
De tárgytalan a dolog, mert felmértem saját alkalmatlanságom és másra hagyom a megtiszteltetést hogy túrát szervezzen.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|