:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
A lánc nem esett le, csak megnyúlott és a kuplungra szegecselt nagy fogaskerékpár fogai szinte teljesen elkoptak és ezért a lánc könnyedén átugrált a "fogakon".
A motor hajtott, a láncot forgatta, de a kuplung meg sem mozdult.
Emiatt berugni sem lehetett, mert akkor megfordul a folyamat, de visszafelé sem működött.
Akkor most pontosan miért is szakadt meg az erőátvitel? Leesett a primérlánc?
Egyébként ha már úgyis bontani kell a kuplungot, rakj be új kuplungtárcsákat és akkor megint nem kell hozzányúlni egy jó ideig.
Kinyitottam a blokkot, hogy akkor mi is történt.
Röviden a diagnózis:
a kuplung nagy dupla fogaskerekeinek a fogai szinte teljesen elkoptak és ez párosulva a primerlánc megnyúlásával okozta az erőátvitel megszakadását.
Tehát szerencsére semmilyen mechanikai törés nem történt, csupán szép lassú elhasználódás.
Van egy csomó Csákányospusztai képem is.
Feltegyem??Az hanyadik túra volt?
ezek a képek is kint vannak.
hygy.
Pilismarót,Répáshuta feltöltve.
Az e-mailem óta megoldódott, a winfos tűzfal blokkolta az ftp portot. Köszi, mindjárt töltöm a képeket.
tesho: probaltam neked emailt irni de vissza jott. :) Kuldj egyet es elkuldom a jelszot meg user. Mas mar toltott fel kepeket.
Üdv!
Július 23-24-én ismét megrendezésre kerül a 24 órás megbízhatósági veterán verseny Kunmadarason.
Egy jó buli, van mit nézni,szétvert elhagyatott szovjet reptéri épületek, beteg arcok,pálinka.
Mi kell még a boldogsághoz?:)
A hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe
Mert érzem mindenféle gond van most a fejembe
Akkor ejtőzünk a kertben minden délelőtt
Az a jó, ami jó, nem is kell már ennél több
A hegyekben fönn
Ha hétvége jön
A hegyekben fönn
:-D
Nem tudok csatlakozni a szoci ftp-re, másnak működik?
Már több embernek mondtam, hogy az nem a pilis volt, hanem a visegrádi hegység!
A pilis mészkő, a visegrádi pedig vulkanikus. Pont az az út a határ, amin visszakanyarogtunk este a táborba.
Mikó'?
Hegyes gurulás? Még a Pilisben, Bükkben sem volt egyszerű ennyi füstölő szocimotorral :-)
ferto to koruli szallassal (osztrak vagy magyar oldalon) ausztriai hegyes gurulassal terveztunk valamit....
Következő túra? Valami terv?
Na az én képeim a galériában....
Mi furfaragekkal meg tekeregtunk kicsit vasarnap. Igen nagy oromet okozva egy erdesz bacsinak aki akkor forditott vissza mikor mar majdnem felertunk dobogokore. Szoval elugrottunk meg esztergomba is aztan dobogokon ettunk egy kellemes pici szelet zsiros kenyeret.:)
Esztergomi városnézés után Péter által javasolt "csajozós" útvonalon mi is hazaértünk! Köszönjük a szervezést Attilának, szuper gasztrociális túra volt :) Ildice&Roland (Z400@VX800)
Kis TS-nek a kuplungkosár-agyban lévő bordák szoktak kisimulni.
Nekem mázlim volt. A ház előtt miközben be akartam állni, akkor adta meg magát :)
Tudom, hogy láncos, de igaz, még nem szedtem szét - soha :-)
Én arra a bordástengelyre gyanakszom, amelyiken a másik oldalon a kislánckerék van.
De igazából a teljes kép csak akkor derül ki ha szétszedtem, lehet a lánc adta meg magát (már pár éve halogattam, hogy meg kellene nézni a kuplungot, de hát a nyélgáz egyszerűbb volt és különben sem pazarlunk, ki kell használni a maximális élettartamot! :-))
Látszik, hogy nem szedted még szét, a kis MZ primer áttétele is láncos, csak a 250-é fogaskerekes!
Ezek szerint még láncot sem cseréltél szegényben, folyton csak a nyélgáz, karbantartás meg semmi! :-D
Melyik lánc?
Nekem a kuplungoldalon történt a zűr.
Örülök, hogy ilyen sokan voltunk!
Gondoltam is rá, hogy legközelebb valami lazább túrát kell szervezni, mert ez túl stresszes volt! Ezért ebéd után nem aludt be mindenki, csak kb. a társaság háromnegyede. :-D
Hosszú kihagyás után jó volt ismét eljutni a túrák egyikére ! Köszönet a szervezésért és a jó társaságért ! :)
Mi ugyan szombaton angolosan leléptünk, de a túra nagyon jó volt, köszönjük a szervezést és a programokat!
Külön köszöntet érdemel a drága kemping és az állandó stressz, amit a folytonos rohanás és feszült programok okoztak. ;)
Ez egyszer nekem is megtörtént Tamásiból Pécs felé. :) Ledarálta a lánc a fogaskereket. :)
A fényképeket küldjétek, aki nem tudja az ftp-hez a jelszot az a hygy kukuc hygy.hu cimre dobjon emailt nekem.
Én is hazaértem, igaz 4 keréken. A garázstól 20-30 km-re végképp megadta magát a motor. Feltételezés szerint a bordástengely a ludas, ledarálódtak a fogak, a motor szépen forgott, csak az erőátvitel szakadt meg és nem forgatta a hátsó kereket :-) Utánfutóval hazahoztuk. Kb. 10-12 év alatt először hagyott ott az út szélén, ez szerintem egészen jó teljesítmény, nem is voltam dühös (pláne mert nem 300km-re történt :-))
Végre bepillantást nyerhetek a blokk bal oldalába, mert az még nem volt megbontva mióta nálam van a vas.
Remélem mindenki sikeresen hazaér(t), köszönöm a szervezést Atillának és a társaságot, szerintem remek túra volt!
Tesho
Na mi is haza értünk, de még vár egy gyáli út. :)
Az Aldiban még Piliscsabán volt 5cm vastag önfelfújódós matrac, ráadásul leakciózták 5000 forintról 3000 forintra szóval vettem is. :) Ha valakit érdekel nézze meg a közeli Aldiban hátha még ott is van.
PeetAirnak köszi a kölcsön matracot, Atilláéknak a szervezést a többieknek meg a részvételt.
Sikeresen hazavitt a Jawa. Nagyon kellemes utam volt. Át a pilisi erdőkön, motordöntögetés a Szépasszonyvölgyében (csak öregesen), kipuégetés az érdi emelkedőn (minden mögöttem jövő autós nagy öröméger), dühöngés az M0-on, könnyed levezetés a 7-en Agárdig.
Bár nem voltam sok időt a találkozón, de nagyon élveztem, köszönöm a lehetőséget.
Ui.: Roland! Remélem azért sikerült lenyűgözni az asszonypajtást.
Én se tudok menni,de mindenkinek jó utat és szép eső mentes túrát kívánok!
Üdv.: Toria
Mi valamikor este 8 körül indulunk, kb addigra ér ide peetair ahogy saccolom.
Most már biztos, hogy csak szombat reggel fogok tudni menni, remélem még a túra előtt odaérek.
Holnap d.u. 5 körül indulok, ha a Jóisten is megsegít.
Mindenkinek jó utat és balesetmentes megérkezést!
Készülök. Jawával fogok menni.:)
Kész is lesz ha nem siettek a szervezéssel. Bár a csomitartón még agyalok. Valami tuti megoldást ötlök majd ki. Útálom elhagyni a csomagot. igaz heggeszteni se szeretek.
Ma kartam elkezdeni a munkát, de nem jött össze. Talán holnap hozzákezdek. Ha forog a tengely és a kormány csapágy is kibírta az időt, már nem lehet nagy baj. Akkor pár óra alatt újra tuti lesz. Bár még kissé viseltes külsővel. Majd meg csinálom valamikor azt is, nert nem ETZ. :D
De még a bukó beszerzés is aktuális . Eltüntettem a nyomokat nagyrészt, olyan mintha nem sok baja lenne, de azért nagyon avit már szegénykém. Ki is néztem már az újat, nem is drága. Csak nekem az most. 10 ezer. Nem fényezett hanem bőrrel borított. Nagyon pőpec.
Sziasztok!
Sajnos erre a túrára én sem tudok menni, de nektek jó utat,kellemes túrázást kívánok!
Üdv papa!
Ezt sajnálattal hallom. Még biztosan lesz idén, arra készülj:) Egyébként 11,5V körül volt az akku, de még bőven beindult. Egyszer kivettem télen tölteni. A bajom most az volt, hogy fordulaton sem ment feljebb 12,2-3-nál. Az irányjelző reléje jóformán be sem húzott. Aztán egy kis vezetékelés megoldotta a bibit. Igazából újra kéne már húzni az egészet, csak lusta vagyok. Most viszont jó lett, alapjáraton világítással, irányjelzővel, féklámpával is 13,8-14V-ot tud.
Sziasztok!
Én továbbra is a Csillagkapun túl vagyok,
s onnan bánatosan pislogok,
(most) veletek túrázni nem tudok.
Sóhajtozok, álmodozok,-
Jó utat s jó túrát kívánok!
Nagyon jó időt, jó túrázást a klassz társaságnak!
Teknőc
Most néztem az időjárás jelentést a koponyeg.hu-n.
Most komolyan, amiatt az 1mm eső miatt sírtok?
Mora répáshutai képei a Galériában.
De szél elvezetőt nem tudnak ásni. Pedig én azt jósolok a hét végére.
Legalább kiássátok az esővíz elvezető árkokat mire odaérünk! :-D
Nem kell szállást foglalni, csak gyertek!
Mi délután 3-4 óra körül már ott leszünk.
Főleg manapság nem.
A tulságosan sok változó miatt szinte kizárólag a régi megfigyelések alapján dolgoznak. Igazából statisztikusok. Csak sajnos azóta jelentősen megváltozott a növényzet, a Golf áram is akadozik. Arra hivatkozni hogy száz, ötven éve X helyzetből mindig Y időjárás következett, tehát most is az lesz, elég meredek dolog.
Amúgy a Kárpát medence időjárása mindig is nehezen volt jósolható mert körben a hegyek furán tudják irányítani a légmozgásokat.
Mindegy, a lényeg az hogy a meterológusoknál jobb az üvegben tartott béka. Az legalább a következő órákat el szokta találni.
Kár pánikolni, a meterológusok reálisan nem látnak addig...
Most úgy fest, lehet még a jégoldót is be kell pakolni?! :-O
Pécsről két motorral nevezünk a túrára, ha az égiek is úgy akarják és nem küldenek ránk esős időt! Üdv: Ildice&Roland (Z400&VX800)
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|