:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Csáá,ne haragudj hogy nem gratuláltam,hát most megteszem:GRATULáLOK!:) a kiscsajhoz. Oké ha jó idő lesz és nem csődől be az ország,akkor mehetünk.Tudom ne olyan legyen mint amit most őszre igértem,de bi-bi nekem is született kislányom holnapután lesz 2 hónapos.A túrára meg v.térve tavaly az asszonypajtival mindennel együtt 6000 ft-bol megjártuk,reggel 8-tol este 6-ig tartott a túra,sajnos nekünk ennyire futja.:)
Teknőc, ez tényleg egy jó túra! Még egyszer elolvastam, nagyon bejön!
Csabi ha van időd kora tavaszra szervezd meg ha már jártas vagy Romániában.Én nem vagyok afelé ismerős, de ha egy páran összeverbuválódunk akkor jó kis túra lehet.Ha ott leteszteltük egymást akkor utána mehetünk teknőc túrára!Az is nagyon érdekel!
Sajnos most nem sok időm van túrákon gondolkodni, minden időmet leköti most a kéthetes kislányom és a meló.
Azért mondom tavaszra, mert addigra már én is szabadabban mozgok egy kicsit.Ilyen késő ősszel már csak a 20km-es körözések maradnak számomra:)
Nem haragszom.:)))
Én egy átlag túrára, s annak némi igényére gondoltam.;)))
Egyébként meg jól hangzik a gondolatod.:))))
Elég szép kis durranás azért. ;)))
Sőt, motorral még nem nagyon voltam kis Hazánk határán túl.
De, majd egyszer, Zengben,
egy Uszok kocsmában pislogok.
Hajnalban a sátor, és motorom közt ülve,
Boldogan vigyorgom a felkelő narancsot.
Ekkor majd nagyot csobbanok,
Utána finoman reggelizni fogok.
Így gyorsan eltelnek a kevés napok.
Majd lassan Hazafelé fordulok,
Nehaj várának búcsút mondok.
S újra Szeged felé motorozok,
Gyerekkori álom mely teljesül,
-a kis mz vígan perdül.
Tehát nekem is van egy régi, nagyon régi ideám.Külföldön;))))
Teknőc
Ne haragudj a nomád életmódot nem úgy értrttem,hogy se fürdés se fogmosás,de nekem nincs rá pénzem faházat bérelni meg egyébb (luxus dolgokra).:)))Olyan túrára gondoltam hogy találka x helyen,szombat reggel megbeszélés és indulás.Igazábol olyan túrára gondoltam(csak gondoltam) pl.:túratáv:kb.400km,útvonal Debrecen-létavértes-Margitha(ro)-Fekete erdő(ro)-Alesd(ro)-Nagyvárad(ro)-ártánd-debrecen.Tudom nem nagy durranás de Nagyváradon szép strand van,a Fekete-erdőtől ered a Berettyo folyó ott a hegyek között lehet rákászni,strandolni bográcsozni,stb.én ilyesmi túrára gondolok.:)
Igen igazad van,mert az ismerőseim már vagy 30 éve együtt motoroznak igy könnyű nekik.Nekem sincs hétvégém mert 3 munka helyen dolgozom igy se hétvége se ünnep se család.De én úgy gondoltam hogy egy kat./szezon azt hiszem ennyit megérdemel az emberfia hogy elszakadjon a szürke mindennapoktól és lazitson egy kicsit.A három napot péntek du.-vasárnap du.-ig értettem,igaz szabadsággal együtt,mert ahogy a képeket nézegetem a galériában,és ahogy olvasom a fórumot az elmúlt években nagyon jó fejek lehettek.Ezekkel a túrákkal csak azt szerettem volna elmrni hogy ne csak,a fórumról ismerjük egymást hanem személyesen is.
Sőt, lapozz vissza, oda, ahol felhoztam e régi poros tervet a fejemből,...
Lebeszéltek érthető okfejtéssel a 200km/nap megtételéről is.Így lett a Szombat-100km. Mert megértettem, ha nehezen is.
Halihó!
A kat. Meghatározása nem rossz.
De, mindent másképp látok.
Pl. hétvége, a legtöbb embernek kettő, de valójában másfél nap.
Kivétel az a szerencsés, akinek 2,5 nap vagy esetleg péntek reggel is ráér!
Értsd: Péntek délután, este érkeznek.
Ilyenkor már jócskán fáradtak. Mert messziről jönnek.
Szombat az igazi túranap, ekkor max 200 km lehet megtenni, jó esetben.
Ekkor bele kell számolni, hogy egy csapat jóval lassabban, nehezebben áll össze, sok megálló is lassít. A 200 km is sokszor túlzás.
Hiszen egy várra, múzeumra (méretétől függően) érdemes legalább 2 órát rászámolni.
Egy fürdőhelyre legalább 5-6 órát.
Aztán még sátorverés, kaja ebben még nincs is beleszámolva.
Tehát egy csoporttól 200km /nap szép túratempó.
A kevesebb, néha pedig több.
Ha jól összeszokott kiscsapat van, akkor a táv is sokkal nagyobb.
Tapasztalatom szerint napi 200-250 km nem érdemes megtenni, mert akkor csak rohanás a túra, nem élvezhető. A segédmotorral nyílván a 150 km/ nap lenne a mérvadó.
Vissza a vasárnapra: ekkor az emberek többsége már hazafelé gondolkodik, ilyenkor még esetleg egy kisebb kör, egy 50-100 km belefér.
De délután már mindenki megy hazafelé…
Nagyobb motorokhoz nem szólok, mert ilyen téren nincs tapasztalatom.
Vadkemping, nomád életmód:
Magányos túrán, ha a szállásként más nincs, ekkor jó kényszerű megoldás.
Vagy, csak kicsi, összeszokott csapatnak még megfelel, DE!
De ahol többen vannak, és nincsenek összeszokva, -nagyon kényelmetlen tud lenni.
A másik, sokan nagyobb, természetes igényekkel jönnek, azaz gondolni kell a fürdésre, vagy nem szeretnek sátorozni, inkább faházat bérelnének, s egyebekre.
Ezért, szerintem ez alapból kilőve.
Továbbá manapság a kis kempingek sátrazással nem olyan nagy összeg, a túra költségét ma már 60%- ban a benzin teszi ki. Sajnos. Továbbá 25% a kaja és a szállás.
A maradék a belépők és egyebek költsége..
Ezért, nem jelentene akkora megtakarítást, és valljuk be, jóval kényelmesebb így a nyugodt alvás is, sőt frissebbek is leszünk egy jó reggeli zuhany után is.
Továbbá, ha nagyobb a csoport, pontos létszámmal megyünk, előre lefoglalva, akkor még pénzt is megtakarítunk a szállással nem is keveset.
Az ismerőseidnek meg azért megy nekik, mert összeszoktak, s ez hatalmas előny a megtett útban is látszódik. De nem célszerű hozzájuk hasonlítani nem össze szokott csapatot.
A nagyobb távot pedig azért nem javaslom, mert a szervező is belezavarodik, sőt, a csapatnak pedig csak a maratoni motoron való ülés maradt meg a túráról.
Teknőc
Látom menne ez csak egy kis akaraterő kell hozzá,ilyeneken gondolkodtm én is csak nem akarta (nyilvánosságra hozni) nehogy hü....-nek nézzenek.A kismotoros túrát én úgy értettem hogy segédmotor pl.(babetta,mustáng,simson) ilyenekkel járnak ismerőseim is minden évben egyszer túrázni(3 nap 250-300 km) mint egy rituálé kötelező minden évben!!A következő kat. Kismotor (jawa,mz etz,pannonia) ezekkel pedig (3nap 400-600km) ez a túra már érinti külföldöt is(románia,szlovákia),és van a nagymotor kat. (min.3 nap min 600km)ez már csak határon túlra szól.Nagymotorom nincs de az első kettő túra szerintem megoldható lenne.(vadkemping,nomád életmód):))
Idézek egy kicsit régebbről-Nem felejtettem el!
Az Alföldi Túraterv
Időpont: 2012 nyarán szeretném
.. Kunfehértó
- A szállás és a Találkozás helyszíne
Tó kemping
Cím: 6413 Kunfehértó, Tábor utca 26.
Telefon: 06-30-608-0082
http://kfto-taborok.hupont.hu/4/kemping
Étkezés:
Tóparton kis büfékben, közeli éttermekben, esetleg szalonnasütés?
Útiterv:
reggel 9 óra környékén indulás!
Útcélok, látnivalók:
1. Soltvadkert: híres fagylaltozó!
2. Kecel: Hadtörténeti Múzeum
http://lentimakett.atw.hu/kecel.htm
(11 órától- 14-ig eltart)
Valamint ebéd!
3.HajósEu legnagyobb pincefaluja,
Tankolás, szétnézés, kávé, üdítő! (1 óra + ebéd)
4. Kunfehértó- Szállás (16 óra környéke..)
Tó kemping
Cím: 6413 Kunfehértó, Tábor utca 26.
Telefon: 06-30-608-0082
http://www.kunfeherto.hu/index_hu.php?ugrik=m_kemping/kemping.htm
Étkezés:
Tóparton kis büfékben, közeli éttermekben, esetleg szalonnasütés?
A szombati táv így: 100 km.
Este megszavazni a holnapi programot, aki marad délelőttre:
1. Ópusztaszer Emlékpark
http://www.opusztaszer.hu/
2. Majsai termálstrand és élményfürdő (van fedett része is!)
http://www.jonathermal.hu/
Nos, időpont még nincs, de egy bő hónap múlva kiderül, hogy mikor lesz akkora szabim!
Teknőc
Halihó!
Szerintem ezt a kis motoros túrát érdemes lenne komolyan venni!
Egy-két ötlet:
A kismotor kategóriát letisztázni!(cm3 és le),
Hiszen nem csak segédmotor kategória menne.
Értem én 80-125 cm3 és a robogók is előfordulhatnak előbb- utóbb.
Például csak magamból kiindulva, kis mz-mel szívesen csatlakoznék,
még ha csak poroszkálnék is.
A túra seb. is a segédmotoros kat. Igazítani!
A 19 megyére hétvégenként szervezni egy-egy túrát egy nyáron.
(májustól-szeptemberig)
Figyelembe venni, hogy egy túratáv/ hétvége max. 200 km legyen.
Így teljesülne az országra kiterjedő és megismertető „Túramaraton.”
Sőt, ami kimaradt, az a következő évi túrán megjelenhet.
Így az ország különböző pontjai lefedve lennének túrákkal, a kis motoros tagok is könnyebben érintkeznének egy mással.
Régen érdekelt volna ilyen, nagyon.
De ez nagy szervezést, odafigyelést, egy egész embert kíván.
Sőt, a kismotoros klubokkal együtt működve érdemes lenne ezt szervezni.
Sőt, ha a nagyobb kat. Motorosokat Is érdekeli, akkor nekik is meg lehet szervezni,
rájuk szabva természetesen a túrát.
Példaul a változás:
A túra seb.-ében (tempó átlag 80 km/h) és 250 km/ nap-ban.
Az „Országmegismerő Túramaratonon” nem érdemes nagyon gyorsabban menni,
a látnivalók szinte mindig mellékutakon van, vagy városokban,
ezért eleve lassú lenne a tempó.
Sőt a megállók: várak, termálfürdők, múzeumok, emlékhelyek további időt vesznek el, ugyebár…
Nos, látható, régebben sokat gondolkodtam ilyeneken.
Teknőc
Vannak ismerőseim is akik évente egyszer elmennek kismotorokkal túrázni csak is nosztalgiábol,úgy mint a '80-as években.Gondolkodtam hogy össze lehetne hozni egy ilyet,de az a baj hogy a szocimotoros oldal (magja) az ország különböző pontjain élnek,igy egy kicsit nehéz lenne.:(
Az ötlet jó, nem kérdés.Volt rá alkalom, már korábban is, hogy segédmotorral mentem túrára, de akkor egy általános túra olt, a kismotor nem alkalmas arra, hogy együtt menjen a nagyokkal, neki gyors, a nagyoknak lassú.
Ha csak segédmotoros a túra, akkor teljesem megfelel a dolog, akkor mehet mindenki együtt.Persze, a távokat is ehhez kell mérni, nyilván nem országos lesz egy ilyen túra, inkább regionális.Anno a kismotorral elmentem 150 km.-t is, nem volt gond.Az én kismotorom is Mustang alapokra épült, bár, mire elkészült nem sok köze volt hozzá.
üdv.: R
Rendezhetnénk egy segédmotoros túrát is,a nagy gazdasági válságra tekintettel.2009-ben 207-es babettával óra áttálitástól-óra áttálitásig közel 6000 km-t tettem meg apró javitásokkal,tavaly pedig ugyanez a táv egy jawa mustángal.Jó buli volt.
Rendezhetnénk egy segédmotoros túrát is,a nagy gazdasági válságra tekintettel.2009-ben 207-es babettával óra áttálitástól-óra áttálitásig közel 6000 km-t tettem meg apró javitásokkal,tavaly pedig ugyanez a táv egy jawa mustángal.Jó buli volt.
Czövi tervezgetett egy velencei-tavi ismétlést...kész már a szigetelés? ;-)
Hát én is ezt szeretném elérni,hogy ne csak a gép előtt ülve válaszoljunk egymásnak hanem valami csen
des, hegyekkel körülvett tóparton a tábortűz mellett.:)
Akkor debreceniek együtt megyünk!:)
Vagyunk már egy páran a környéken akik még nem is találkoztak, de már jó ideje fórumoznak, remélem ezt személyesebbé is tesszük egy túra alkalmával!
Hali.Jövöre lesz szocitura,ha igen akkor merre.köszi:)
Bocsánat!
Szombat az a vasárnap!
Teknőc
Halihó!
Veterán börze!
Szeged, Cora parkoló!
2011. 10.29. Vasárnap!
Teknőc
Hallottátok, Simoncelli ma halálos balesetet szenvedett a MotoGP-ben, Edwards és Rossi átmentek rajta.
Még a sisak is leesett a fejéről.
Anno nagy ellenfele volt Talmának a 125-ben, 250-ben világbajnok is volt.
:-S
Ha jól emlékszem:
http://erdeicamping.knedli.com/
Teknőc
A répáshutai szocimotoros találkozóra ki tudja a kemping elérhetőségét?
Vagy valami jó helyet ahol van faház+fűtés+lehet kutyát vinni. :)
Sziasztok!
Megrendeztük első motoros találkozónkat!
Jól sikerült,az időjárás is kegyes volt hozzánk!
A rendezvényről rövid összefoglalót tettünk fel ide:
http://www.danuvia125.hu/index.php?page=forum
Veterán rendezvények topic 1565-1574 bejegyzések.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041973 itt pedig 117030 és 31 számú bejegyzés
Később tervezünk egy részletesebb összeállítást is,majd küldjük!
Üdv: Ricsi és Laci
Tegnap beugrottam Kálmánékhoz Herendre és már egész rendbejött az ujja és a Guzzi is kezd életre kelni, lett bele "új" főtengely ;-)
15-én szombaton tartjuk első rendezvényünket,ahova várunk Minden motorost erről a fórumról is!
Az eddig nevezett motorok és hasznos információk: http://sojtor.eu/?p=3148
Várunk Benneteket szombaton,vasárnap már késő lesz!
Lehet ,hogy ez az utolsó buli idén,ahol még gurulhatsz egy jót!
Igazából túrának csak a 470 km-es tekinthető, a többi "csak bejárás". Miskolcon tanulok már egy ideje, motorral jártam be amikor jó idő volt, mert nem jött ki drágábban. persze a végén mindig több km gyűlt össze, de arról a motor nem tehet, hogy mindig akadt valami nézni való :D
Sajnos amint a suli meg a technikusi vizsgám véget ért, onnantól már csak boltba jártam a vassal, így a nyár közepe a nyaralás kivételével nem telt túl izgalmasan.
A túra úgy nézett ki hogy: elsőnap elindultuk 3an, ketten az MZ-n+barátom simsono, Alsószuhára(Aggtelek mellett). Itt egy barátoméknál bográcsoltunk, majd reggel a szakadó esőbe felmentünk Aggtelekre, onnan egy másik barátom felé vettük az irányt Hejőszalontára, ott aludtunk majd onnan indultunk haza, és itt hozzánk csapódott még egy simsonos barátom.
Igazából elég nagy kerülőket jártunk be, de sikerült úgy megtervezni az utat, hogy főúton csak 60km-t kellett utaznunk.
Aztán idén az Egyetemre is motorral jártam, sajnos holnap már vonatra kényszerülök, de remélhetőleg novembertől, majd egy barátom Trabantjával megyünk Miskolcra 3an.
A galériával pedig csak a motor felhasználást akartam bemutatni.
Szia!
Nem rossz, bár a túráról
nem sok derül ki,....
Melyik megye?
Lesz több kép a túráról is?
Esetleg, némi beszámoló?
Sőt, a pakolásról, úti csomagról lesz nem soká egy kis cikk, ha érdekel....
A motorom is hasonló...;)
:))))!
Teknőc
Én/Mi így szoktam/unk túrázni! :D (pár idei kép, ha van időtök lessétek meg)
http://www.sportmotor.hu/motoros_kepek/veteran/?dr=61961
Irigyellek:)Meghajtottam volna a trofit, de sajnos dolgoznom kell.Jó börzézést, széles utat!
Holnap Szolnok, azaz Börze!;))!
Úgy ám! :)))!
Száraz,Hideg lesz a hajnal, de meleg nappal, csapadék még nem lesz...
Hm, aksi, benzin, -várnak a motorostársak!
Hm, útba esik a repülő múzeum is.
Jó kis gurulás lesz remélem.
Teknőc
Hol vannak a többiek alsóörsi képei?
Tessék szépen feltöltögetni őket! ;-)
Október 15-én Söjtörön (Zala-megye) veterán motoros találkozót és emléktúrát rendezünk.
Várunk benneteket a rendezvényre,plakát a www.danuvia125.hu honlap főoldalán.
"Az élet megállhat,de a Csepel soha!"
Sziasztok!
Tudom ez nem nagyon vág témába,de ha valakit érdekelne akkor van egy kiváló állapotban lévő XF 650 Freewind ELADÓ akit érdekelne az motor.hu-n 400E Ft-ért
Gyuri
Ez nem számít túrának?
Nem jön senki északról?
Valamit benéztem:)
'71. Old Motors Börze, Szigetszentmiklós'
Dátum: 2011. szeptember 24, szombat
Szombat Szigetszentmiklós börze.
2011. május 21, szombat (07:00 - 15:00)
Találkozó!
Helyszín:Kvassay Sori sarka a büféknél.
Időpont:De 9:30_10:00
Megjelenés: Motorkerékpár, robogó
Ruházat: Nyakkendő kötelező.
Valaki jöjjön kocsival, mert a vásárolt cuccokat lehet haza kéne hozza.:D
Szállás: Remélem nem száll el senki.
Reméljük idén lesz még egy gurulás.
Hátha valaki nem olvassa a jawa fórumot. :)
Érvényes műszakija született a jawámnak. :D
Tehát a legközelebbi túrán nem kell már félnie a jawásoknak, hogy az éj leple alatt ellopom valamelyikük motorját. :D
Közel 3 évig csinálgattam,most már szeretnék egy kicsit vele motorozni,ne add el majd szolni fogok elöbb-utóbb:)köszi
Meg fog várni, nekem nem mostanában lesz ilyen tipusom.
Majd szólj.
A lánckerék érdekelni fog,csak most átt kell iratnom a 350-es cetkát és ez valószinü hogy elviszi a kis fusi pénzem.muszály:)
Nekem a hagyományos Mitas minta van rajta, évtizedek óta olyan volt a Barumokon is.
Ja és van egy zsír új hátsó lánckerekem is a tipusodra.
Tudom a tel. Számát,de nem mondod hát hogy milyen minta van a (gumidon)
Ja igen 3-an mentünk vissza!
Amúgy minden eladó a cetkáról, csak nem tudom miben maradtatok.
Pénteken összefutok vele, ha gondolod szólok neki.
Nem együtt mentünk vissza a cuccokhoz hárman?Amugy meg ha a haver nem fog szolni érte akkor érdekelne a gumi de olyan kéne ami a cetkán volt mert az oldalkocsisra kellene.
Na a kissatu az enyém volt!:))
A Cezet a kollegámé, így pakoltunk ki együtt.Ja és nem voltam a helyemen, akkor mentem vissza mikor megvetted a kissatut ha jól emlékszem!:)
Amugy lehet rontom az üzletet havernak, de nekem van két Mitas gumim, tök jó állapotúak, nem is túl régiek, első 3,00x18, hátsó 3,50x18.
Ha érdekel óccsóé számolom, vagy cserebere Mz kacatra:)
Csak viccelsz,hát onnan vettem meg a kis satut,és a 250 cezet-ről rendeltem le a hátsó gumit,kipufogót és a kormányról egy pár dolgot.Amúgy meg hozta a gép a formáját inditás kuplung be 1-es,irány hátra kb.3 métert,leállitás oda jött egy manus (kérdezi te ebbe van lükverc) aztán megint inditás kuplung be 1-es és go előre.
:)Az utolsó előtti sorban voltam, sarkon a postagarázs felé, árultunk egy cezet 250-et, az állt a sarkon.Nálam Jawa mustang szekció volt, Mz, simson felesbe.
Én csak egyszer tudtam előre menni, láttam a Jáwád, nagyon bejön, szép gép.
Ha még lesz idén valamikor a közelbe valami kis túra szólok, már kiváncsi vagyok a Jawád hangjára!
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|