:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Azért én is elfogadnám akármilyen lusta is :D Ha a "feltámasztott" Pannónia is legalább kicsit a Deauvillre hasonlítana, már lenne rá kereslet :)
A mai napig hallgatom nagyapámtól, hogy miket motorozott fiatal korában az NSU-val (mindig megmutatja, ha csak ketten vagyunk azokat a helyeket, ahová félre szokott állni a lányokkal), meg nagymamám mekkorát esett állapotosan a Jawa-val :-) Ők azok akiket megismerhettetek az alsóörsi túrán.
"Nyugdíjas" vagy sem, szerintem ezen kár töprengeni mert egy túra sikere nem a lóerőkön múlik. Egy túrának szerintem az a célja, hogy emlékezetes legyen (legyen mit elmesélned az unokáidnak) ez pedig akár 4-6 lóerővel is elérhető. tapasztalatból leszűrt vélemény, 30-40 évvel ezelőtt sok száz kilométeres túrákat tettem ilyen teljesítményű gépekkel (nem volt más), teljes túra felszereléssel utassal, és mai napig élő csodás emlékekkel lettem (lettünk) gazdagabbak.
Én sem értem 65 le mért nyugdíjas?
Sokkal jobb a LE/kg aránya mint az MZ-mnek, ez is szépen elvisz bárhová, hová ez a nagy teljesítményhajhászás?! :-)
Meg még kettőt.... több, mint valószínű :)
Nem kétlem, hogy percíz műszer, de elég nyugdíjasra sikeredett. A 250kg-hoz 65 lóerőt párosítani az mindenre jó, csak nem felpakolva túrázni.
Nekem pedig még sok gombócnak a torkomon :-DDD
Ez igazán kedves tőled, de még sok aszfaltnak kell elszaladnia a motorom kerekei alatt mielőtt a 700-ason gondolkodnék. :)
Neked linkeltem be, hátha unatkoznál éppen, legyen mit olvasnod :-)
Kár. Pedig azt hittem hogy a túra résztvevői között kisorsolnak egyet, ezért lett megemlítve. :D
Szia!
Ezt ne tőlem kérdezd.
Én válaszoltam csak..:)))!
Teknőc
Nem tudom mit keres ez a motor ezen az oldalon, de ha már szóba került... :)
Nekem egy 2000-es gyártású Deauville-em van (ez még ugye 650-es). Múlt éven vettem, március elején, azóta ráfutottam valamivel több, mint 30000 km-t.
Csak ajánlani tudom!
Mint egy hétfogásos vacsora a világ egyik legjobb éttermében! ;-)
Ajánlat egy Várbolondtól 2012-re:
27 látványos Magyar vár 7 nap alatt
-Nagy túrázóknak:
Egy hét alatt a Magyar várak legszebbjei,
amik még közvetlen a Magyar határon belül annak találhatók:
1. nap:
Szeged -Magyaregregy-Siklós-Szigetvár
Szállás: http://www.hellotourist.net/hu/sajatlap.php?ID=9106
290 km.
2.nap:
Szigliget-.Rezi- Sümeg - Somló(Somlószőlősről)
-Döbrönte.
Szállás:Városlődön!
http://www.belfoldiszallasok.hu/?szallasid=184
Táv: 285 km.
3. nap:
Nagyvázsony- Csesznek-Csókakő-Várgesztes-Tata-Visegrád.
Szállás: http://www.dunakanyarvendeglatas.hu/index.html
Táv:290 km.
4. nap:
Drégely-Somoskő-Hollókő-Sirok-Eger.
Szállás: http://www.tulipankemping.hu/
Táv:270 km
5. nap:
Diósgyőr-Ónod-Boldogkőváralja-Regéc-Füzér-Sárospatak.
Szállás: http://www.olcsoszallasok.hu/Kikapcsol%C3%B3d%C3%A1s+adatlap/%C3%89szak-Magyarorsz%C3%A1g/Gy%C3%B3gy-%C3%A9s+term%C3%A1lf%C3%BCrd%C3%B5/S%C3%A1rospatak+V%C3%A1ros+Term%C3%A1lf%C3%BCrd%C3%B5+%C3%A9s+Camping+S%C3%A1rospatak
Táv:250km
6.nap:
Gyula.
Táv:220 km.
Összesen:1605 km a táv.
+1 nap pihenő, amit bárhová be lehet tenni..
Akinek kedve van, a második nap előtt Menjen el Kőszegre!
Sok sikert hozzá!
Teknőc
Komolyan tervezem, de valóság tudom mi lesz...DDDD
Legfeljebb Hajósra jóval kevesebb idő marad, ezért tervbe se vettem az Érseki Kastélyt...
Teknőc
Gabival néztük, nem rossza kinézete, de az egész gép elég becses darab...
Teknőc
Honda NT700V Deauville teszt:
http://totalbike.hu/tesztek/2011/12/03/nyugi_nem_vagyok_rendor/
Akkor nem ugynaz, arra gondoltam amugy :D
Nincs egyelőre baj semmi, max ránézek mert mult héten is nem első rugásra indult, bár ez lehet az aksim hibája is már...
Üdv!
Máris beírhatsz egy jelentkezőt! :-)
khm...
"Útiterv:
reggel 9 óra környékén indulás!"
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? :D
Avagy, amit Tesho szervezett?
Hű, az tutti buli lehetett, de én a "Csillagkapun túl" nézelődtem, szokás szerint ennyi tellett. Pedig arra is elmegyek még valamikor...
Teknőc
Gabi!
Ezt nem értem...
-Ndk taliról beszélsz?
Arra remélem összejön, meló akadályozott, akadályozz ebben szokásosan..:((
Reménykedem, mert erre szeretnék menni Alberciékkel, (-a Dél_Alföldi Mz-ések vasmagjával...) ;))))!
De az Júniusban vagy Júliusban van...
Balatonföldváron...
Pontos időpontot nem tudok, de kb akkor lesz valami hétvégén..
Mert mi a baja a motorodnak?
De addigra biztos jó lesz.
Nálam jelenleg esztétikai ráncfelvarrás van, nagyon ráfér.
Így se lesz valami szépség, de most hétvégén festegettem kicsit..
Teknőc
Ez lenne az ami a Balaton körül volt múlt évben? Ha megy a motor erre mennék :D
De remélem a hadtáp rendesen működni fog! ;-)
Hát ha te is jönni akarsz,akkor legalább tudni fogod mi vár majd ránk a (dzsungelben) :))))
Én Bear Grylls sorozatából 2 részt töltöttem le: amit te említettél (erdélyi Kárpátok) és a "városi túlélés" c. részt.
Gondoltam ez a kettő még a jövőben kellene fog! ;-)
Csak jó hely lehet ha Bear Grylls is ellátogatott a Drakuláról híres erdélyi Kárpátokba a,Discovery-vel:))
Egy-két bontóban is szétnézhetsz.
Nekem minden passzolt, még a fém fékcső is megfelelő hosszúságú volt.
Az egyetlen ami átalakításra szorult, hogy 8-as menet volt benne és 10-es menetet kellett csinálni, hogy a korábbi visszapillantó tükör beleférjen.
Végül is, mint magyarnak nekem is illik néha az Alföldre is ellátogatni. :)
Bár azt hittem az évenkénti Bösztörpusztai zarándoklatom elég a pusztából. :)
Biztos szép lesz és keveset járok, járunk arrafelé. Komolyra fordítva a szót, jónak igérkezik ez a túra.
Csak legyen végre valami. Hogy fogom én kibírni tavaszig? :(
Főleg egy ilyen év után. :(
Valami hasonlóra gondoltam én is amikor használtat említettem. Jó, fizessek érte hatot. Akkor is megéri. Még brembót is láttam közel ennyiért. Pedig az szerintem már megérdemli a főfékhenger nevet. Majd nézegetem a vaterát. Tavaszig ráérek. Ha télen veszem meg, akkor hála a bkvnak még vagy kétezer hozzájön az árhoz ha pesten van a cucc. Ha vidéken..... Vidékről télen nem vásárolok. :) Majd karácsonyra meglepetem magam a főfékhenger árával. Nem is sokkal drágább mint egy pulóver. :D Bár pénzt adni ajándékba.... Vagy pulóvert.... :D
De lehet hogy hattyúdalként csinálok mégis még két gyújtást. Azokból bejön egy használt cucc.
Elfelejtettem hogy még fogsort is kéne növesztenem a túráig, hogy ne keljen pempőt ennem gulyás vagy sült szalonna helyett.Főleg a sült szalonnát kívántam meg. gulyást még megtudtam enni az ősszel ha elég puha volt a hús. Egyébként ez a fogzás csökkenti a motor felújítási, szépészeti kapacitásom. De legalább nem kell majd többé a fogorvostól félnem. :D
No, most már hazaértem:
A Szocimotoros Alföldi Túraterv
Időpont: 2012május 20 körüli hétvége
.. Kunfehértó
- A szállás és a Találkozás helyszíne
Tó kemping
Cím: 6413 Kunfehértó, Tábor utca 26.
Telefon: 06-30-608-0082
http://kfto-taborok.hupont.hu/4/kemping
Étkezés:
Tóparton kis büfékben, közeli éttermekben, esetleg szalonnasütés?
Útiterv:
reggel 9 óra környékén indulás!
Útcélok, látnivalók:
1. Soltvadkert: híres fagylaltozó!
2. Kecel: Hadtörténeti Múzeum
http://lentimakett.atw.hu/kecel.htm
(11 órától- 14-ig eltart)
Valamint ebéd!
Persze, ha ez megfelel Kecelen, árban s minőségben itt:
http://www.borbenyi.com/vendeglatas
3.HajósEu legnagyobb pincefaluja,
Tankolás, szétnézés, kávé, üdítő! (1 óra + ebéd)
4. Kunfehértó- Szállás (16 óra környéke..)
Tó kemping
Cím: 6413 Kunfehértó, Tábor utca 26.
Telefon: 06-30-608-0082
http://www.kunfeherto.hu/index_hu.php?ugrik=m_kemping/kemping.htm
Étkezés:
Tóparton kis büfékben, közeli éttermekben, esetleg szalonnasütés?
A szombati táv így: 100 km.
Este megszavazni a holnapi programot, aki marad délelőttre:
1. Ópusztaszer Emlékpark
http://www.opusztaszer.hu/
2. Majsai termálstrand és élményfürdő (van fedett része is!)
http://www.jonathermal.hu/
Szerintem, ez már véglegesnek tekinthető.
Teknőc
Én már pár éve egyszerűen rövidre zártam ezt a problémát:
Vaterán találtam robogó főfékhengert karral együtt, személyesen vettem át és mivel bontásra volt ítélve a kis robi, kevés pénz fejében megkaptam a fém fékcsövet is.
A nyomáspont/fékhatás egy csavarral könnyen állítható, van szép kis szintjelző ablaka és még egy csepp olajat nem engedett sehol, most már a féknyereg a leggyengébb láncszem :-)
Talán vmi 4ezret ha fizettem érte, azóta (ettől legalábbis) nyugodtan alszom, fontold meg!
Nagyon elkopott. Akármilyen karmantyút teszek a dugattyúra rövid időn belül lassan behúzva a féket nem fog elég keményen.már nagyon nem magyarázható a dolog a vacak minőségű karmantyúkkal. Igaz most az a fő baj hogy megint eszi a dugattyú a nagy karmantyút. Dől belőle a fékfolyadék. Pedig idén cseréltem már dugattyút is. Ezen még segíthetnék, de nem nagyon érdemes. Valami 12-13 ezer az új főfékhenger, használt még olcsóbb.Nincs pénzem, de így sem éri meg évente többször cserélgetni a karmantyúkat. szerintem a kopás miatt kóvályog a szokottnál is jobban a dugattyú, ezért kellene szimering a karmantyú helyére. De mint mondtam, kár beléje már. Nem csak pénz kérdés a dolog, utálom állandóan azt figyelni hogy fog e még a fékem rendesen. Nem fogok 13 ezer miatt felkenődni valamire. Inkább nem motorozok. (legalábbis ETZn nem) Az ETZ-t el akarom adni előbb utóbb, de fék nélkül eladva azt hiszem nagyobb lenne a veszteségem mint egy használt főfékhenger ára. Most negyven-50 ezerért tudnám eladni. Tank fényezése után és jó fék esetén egy százasért. Ha nem, akkor megtartom tartalék motornak.
Azt viszont nem értem, miért ilyen puha anyagból csinálták a főfékhenger belsejét.
Mi a baj a főfékhengereddel?
Ma reggel 4 kor az akksit visszatettem, s jégen motoroztam be a melóba..egy nadrágban.. kifagyott minden...
DE akkor is motoroztam, nem soká megyek haza!
Teknőc
Szia! Május közepe-végefelé lenne az, amit már kétszer felhóztam....Elvileg.. erről többet este írk...
Én be sem tettem az aksit a motorokba vagy egy hónapja. Kivettem tölteni őket mert gyújtásokat bizgeráltam. Aztán meghalt az unokahugom akivel 23 évig közös lakásban éltünk, én pótoltam a külön élő apját.Utána is csak két lépcsőháznyira költözött. 27 éves volt. Lassan kezdek magamhoz térni, de a motorokhoz lesétálni még nincs kedvem. Talán vasárnap.
De ez nem igazán motorostúra téma. Ami idetartozik azt részben már megbeszéltük. Keri felhegeszti a hátsó merevítést a dobozhoz. :D
Ezenkívül csak tankot cserélek, ha tényleg szivárog a mostani, nem meggyőző a dolog, nem tudtam leellenőrizni hogy nem lopják e. Ha tankot cserélek, akkor cseptankra cserélem a mostanit. Ezt úgyis festeni kellene már. Télen csinálok majd saját kezűleg pár bowdent. Egyszerűbb így mint használhatót keresni. A jawa kuplung bowdenem nyár közepe óta háromszor szakadt el. Az első a több éves kerti ácsorgás miatt, de a következő kettő azért mert szarok voltak. Nem szorul semmi, a bowdenek be voltak zsírozva.Az utolsónál nem is a bowden szakadt el, vagy csúszott ki a bütyökből, hanem a bütyök szakadt ketté. Nem is forrasztva volt hanem préselve. Nem néztem meg amikor betettem. Venni pedig vagy 4 éve vettem.
Szóval magad uram ha szolgád nincsen.
Ez a következő túra előtt a dolgom. Doboz hátra, tank, bowdwdenek. Elvileg ezenkívül más dolgom nincs, csak a tavaszt várni. Esetleg az ETZn főfékhengert cserélni, ha mégis azzal kényszerülnék túrázni. Ja és várni hogy valaki tervezzen egy túrát május elejére, közepére. Bár amennyire már most is ki vagyok éhezve a dologra, már április vége is szóba jöhet.
Szóval ki is szervezi a túrát és hova is megyünk? :D
Pl, nálam :)
Én is csak úgy gondoltam rá: Erdély.
Jó persze tudom hogy van ott több féle nemzettség, de kb. annyi infóm van a területről, hogy Hunyadiak idejében Erdélyi fejedelemség, azt annyi. Eléggé agyonhallgatott téma ez....na meg Duna TV-t sem nézek, ahol talán kiderülne.
Ki sem vettem :)
Igaz, nem azért mert azzal járok, hanem mert nem bírtam magam rávenni a reggeli mínuszokba hogy bevigyem a melóhelyemre a fedett, fűtött garázsba.
Eltenni?
Hétvégén 10 fok!Már vissza is tettem az akksit!:)
Igen és akkor ha itthon megelőzi egy román rendszámú autó, akkor remélhetőleg nem arra fog gondolni, hogy "hülye román hogy tolja neki az állatja", hanem pl., hogy "de sietős ennek a székelynek!" :-)
Más.
Gondolom már mindenki eltette a vasat téli álmot aludni. Kinek milyet tervei vannak tavaszig vele, felújítás, újabb kütyük felszerelése stb.? ;-)
Ne búsulj pajtás mert ha ezzel az eszmecserével csak egy honfitársunknak is sikerült "fényt gyújtani a fejében" már megérte!
Na akkor ezt remélem lezártuk.Inkább hozzunk fel egy másik témát,de ne olyat mint az előbbi volt.
Ez egy jó eszmecsere...:)
Baszki jövőre megyünk, romániába, ami amúgy magyar terület, és nem Erdély, de laknak románok akik csúnya emberek, és magyarok akik a filmek végén mindíg győznek!:)
"amióta ott van a határ ahol van a közgondolkozásban az egész elszakított területet szokták alatta érteni"
- mennyire igaz! Pedig ott van a Partium is.
Bátyám még régen egy barátjával elmotorozott Székelyföldre és az egyik falu határában felverték a sátrukat (mert hát sátrazni indultak), mire kijött néhány falusi és közölte, hogy micsoda dolog, hogy mint csonkaországiak sátorban kell aludjanak, szedelőzködjenek és irány be a faluba, kapnak ingyen szállást, de nehogy már sátrazzanak, amikor ágyban jó magyar embereknél ágyban is aludhatnak! :-)
Na pont én is erre akartam kilyukadni:)
A szó szoros értelémben igaz az, hogy Erdély (keletről nézve) a Király-hágónál ér véget, csak amióta ott van a határ ahol van a közgondolkozásban az egész elszakított területet szokták alatta érteni.
Igazad van.Nekem se az akkor tőrténtekről jut eszembe szép emlék hanem,amikor kijártunk kirándulni 8-10-12 éve.Tudom én is a történelmet,nem amit történelem órán tanitottak,hanem máshonnan.De akkor hogy írjam hogy ne legyen sértő senki számára?Hát sajnos már nem hozzánk tartozik.:(((
Nekem Romániáról nem juthatnak szépek az eszembe, mivel Románia számomra nem létezik. A románok egy a XIV-XV században megjelent népcsoport akiknek a külföldi hatalmak hazudtak országot kihasználva azt hogy a magyarok Europa törökök elleni megvédésében legyengültek. Aztán 1920ban nyert végső formát megnyomorításunk.
Hogy ezek a dolgok miért következtek be, nem írhatom le, mert bannolnának, jogosan. Ez nem az a fórum.
A lényeg az, hogy hogy Romániát nem szeretem, főleg ha a magyar területeket hívjuk annak.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|