:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Sziasztok!
A Szegedi Veteránbörze, ami a Cora Parkolóban lenni szokott,
holnap-ELMARAD!
11-kor tudtam meg a szervezőktől!
Teknőc
Mondtam én hogy ne kapkodjatok a papírokkal, mert azt általában megtalálják valahol.
A mobilt tényleg meg lehet találni, ha használja valaki.
Remélem, legalább az meglesz, bár a magyar rendőrséget ismerve ebben sem bíznék. :-(
sorszám: 14586 (133842)
( előzmény: Jawa Mocis 2, 2012-06-07 13:56:30)
Mondtam én hogy ne kapkodjatok a papírokkal, mert azt általában megtalálják valahol.
Remélem, legalább az meglesz, bár a magyar rendőrséget ismerve ebben sem bíznék. :-(
sorszám: 14585 (133841)
sorszám: 14584 (133840)
Már az elejétől sejtettük,hogy elkövető nem lesz. Most az is elčg lenne ha a Zoli telefonja meglenne - Igaz,hogy régi, de mčgiscsak iPhone.
A mobilt igen, hidd el,
de az elkövetőt már nem hiszem,
hogy megtalálják.
Mi van ha az illető,
akinél most van a telefon,
Kecelen, egy kis mobileladótól vette?
Sajnos ez is benne van. :(
De nagyon úgy tűnik, hogy "kiszsebesek" vitték el, ez még jó a rosszban,
mert meg se próbáltak tovább menni,
itt a számlákra, iratokra értem.
Jóval nagyobb galiba is lehetett volna.
De azért szorítok,
hogy el legyenek csípve,
-Megérdemelnék akkor is....
Teknőc
Szóhoz sem jutok!
sorszám: 14581 (133832)
( előzmény: Jawa Mocis 2, 2012-06-07 10:48:22)
MURPNY törvčnye - ha annyiszor kapnŕkl 1 eurňt ahŕnyszor ez érvényes már gazdag lennék. Mire kipapirozunk szinte mindent addigra hívnak a rendőrségről, hogy meglett a táska. Persze mobil, pénz nincs benne, de a többi megvan. Valaki kivette az értékeset a. többit meg eldobta. Legalább elküldik a győri kapitányságra- így nem kell messzire mennem. Állítólag a mobilokat is megtudják találni - na kíváncsi vagyok mi lesz ebből ?
Na ok. nem vagyunk egyformák, nem erőszak, akkor maradjunk a Gyulai várnál!:)
Ma este esőben a munkahelytől elindulva haza 3-ba kapcsolva bennt maradt a kuplungkar, na ok elszakadt a bowden, akkor váltás kuplung nélkül.Meglepően jól mentem kuplung nélkül, csak imádkoztam, hogy mindenhol zöldet kapjak...
Hazaérek látom alul felül ok, hát a kuplung bowden felvevő felső része forgott le a menetes szárról...5 nperc alatt kész is lett.
Szóval nincs is szebb úgy befejezni egy napot, minthogy kellemes záporban csúcsforgalomban kuplung nélkül emzézni:)
Egy kis kedvcsináló kunmadárra:
http://www.youtube.com/watch?v=iwutmMOfYVE&list=FLo1jDmS6HZLbo5FZ7Y3C-tQ&index=5&feature=plpp_video
Erősen amatőr felvétel, de ez is tükrözi, hogy ez nem a rongyrázásról szól.
Így tényleg élvezetes ám!
DDDDDD
Teknőc
Tudod mit Troster?!
Most kaptam pár perce az FMP-estől, küldték nekem!
http://youtu.be/TjSXmsCXprs
Teknőc
Műszakira vittem az ETZ-t, most értem haza.
Először feltették fékpadra:
elöl: jó
hátul: jó.
Vizsgabiztos: - Akkor lássuk a lámpákat.
Én: - Jó, de akkor beindítom.
- Anélkül nem megy?
- A lámpákat nem biztos, hogy együtt elbírja.
- Jó, akkor lássuk csak a féklámpát.
(Zárva voltak az ajtók :-))
Első: nem jó
Hátsó: jó
Első: még mindig nem jó.
B+.
Megmozgattam a vezetéket és máris jó lett :-DD
A motor átment, csak utána még hajkurásznom kellett a vb-t, mert elfelejtette felragasztani a rendszámra a matricát. Végül ez is sikerült.
Ja és odafelé eláztam :-)
Alkalomadtán megint szerelhetem vissza az idomokat :-)
Egyszer jönnél el Kunmadarasra, aztán minden évben ott lógnál:)Ott vannak csak igazi veterános, Mz-s arcok!:)
Troster!
Magamból és többségből kiindulva-szerintem Gyula biztosabb.
Kunmadárra lehet hogy az ifjúság elmegy oda, (a csapat 25 év alatti tagjai)
de az öregek, és én sem vok Madaras beállítottságú -elismerem.
De Gyula izgat még,
s talán arra el is tudok menni.
Teknőc
Oksa!
Továbbítom a többieknek,
oszt majd kiderül, mi lesz.
Akkor írok, válaszolok.
Teknőc
Teknőc, dél alföldi Mz-sek, és mindenki akinek kedve van!
Beszéltünk a Gyulai veterán taliról, megtaláltam a honlapjukat, még rengeteg időnk van addig, eldöntsük megyünk-e?
Én biztosan megyek, tavaly is jól éreztem magam, bár nagy valószínűséggel idén is csak egy napos lesz a túra.Itt a honlap:
http://www.kvvt.hu/
Viszont mint minden évben idén sem engedek a sátras buliból, az a 24 órás veterán verseny Kunmadaras.Az Nektek sem lenne nagy táv, rengeteg elmebeteg arc, préri, világvége hangulat, mint minden évben viharok, rengeteg szoci csoda, a verseny eléggé másodlagos, tehát aki nincs oda a versenyekért is jól érzi majd magát.Ez minden év július 3-ik hétvégéje.
Zoli nincs a közlemben - kénytelen voltam új felhasználót kreálni.
Köszönjük a sok pozitív támogatást - bár úgy gondolom sokkal rosszabb is lehetett volna. A saját képeinken mi is felfedeztük, hogy mikor volt még meg a táska.
Szerencsére eddig még mindig hazahozott minket is a motor - csak szeret néha ilyen húzássokkal (leszakad a kipufogó) a figyelem középpontjába kerülni :-)
Én a szombathelyi túrán az arany nyakláncomat hagytam el, ami már a születésem előtt megvolt és 18 éves koromig nem is hordhattam. Valahogy nem tudok vidáman visszaemlékezni a történtekre. Párom 3 éve a magyarhertelendi túrára igyekezve egy benzinkútnál hagyta el a tárcáját, szintén nem volt valami önfeledt a szombat esti iszogatás. Persze nem vagyunk egyformák :-) Az emberek általában egyszer hagynak el nagyobb értéket, utána megtanulják, hogy mire hogyan kell figyelni. Az mondjuk érdekes, hogy valaki mit tud kezdeni néhány szlovák irattal, vagy miért nem elégszik meg a táska érdemi tartalmával, de mindegy most már. Száradjon le a keze az ilyennek.
Örülök hogy épségben hazaértetek. Ennél nagyobb bajotok soha ne legyen. Én is jártam hasonlóan jó pár éve. Az idő múltával majd egy jó kaland lesz, amire vidáman emlékeztek.Remélem még találkozunk valamelyik túrán. Akkor már vidámabban elevenítjük fel az esetet.
Örülök, hogy nem lett nagyobb baj.
Emlegetünk már, mi lett a történet vége. A Jawa meg mindig tartogat valami apró melepetést, szinte minden hosszabb utamon kellet valami apró bizbasz csinálnom nekem is rajta. Általában a szombati tura végére 10ből-8x van valami apró bütykölés, de haza szokott hozni.
Sziasztok!
Örülök, hogy ti is hazaértettek,
S hallok felőletek.
Titeket tényleg még az ág is húzott. :(
Az ott résztvevő jó társaságé az érdem,
tényleg jó csapat volt ott.
Köszönöm, hogy nem „angolosan” távoztatok.
Reméljük, ilyen „alkalom” nem lesz több senkinek.
Akkor a táska már tényleg nem lesz meg. :(
A bürokrácia kemény dió, de a papírok szükségesek.
De legalább több baj nem lett,
számlátokat legalább nem nyúlták le.
Remélem,
találkozunk még a többi túrán...
Teknőc
Mellesleg a táska nem került elő, telefont sem kaptunk a süniségről - egyszóval veszett fejsze nyele.
Persze hétfőn az egész napunk az intézkedéssel telt - majdnem mindent sikerült elintézni, még szerencse, hogy itthon mindkettőnknek megvan az útlevele, tehát elég rövid időn belül hozzájutottunk a pénzünkhöz, amiből szerencsére nem hiányzott (senkinek nem sikerült leemelni róla azalatt az egy óra alatt, míg mindent leblokkoltunk). Ami a papirokat illeti, arra még várhatunk - majd küldnek SMS-t, hogy mikor van kész. Már egy hete csak várunk - addig meg minden útmenti rendőr mellett elhaladva megemelkedik a vérnyomásunk egy picit.
Szevasztok!
Mi is hazaértünk Gabikával, de a hétvége megkoronázása képpen még az egyik kipufogónk is leszakadt :(
hiába -szegény embert még az ág is húzza-
Ezúton szeretnénk mégegyszer megköszönni a helyi motorosklub "adománygyűjtő" akcióját. Nélkületek valószínűleg angolosan távozunk volna a campingből...
Reméljük lesz alkalmunk minél hamarabb meghálálni - viszonozni nem szeretnénk - senkinek ne tűnjön el így semmilye :-)
"minek házilag spiritusz égőt eszkábálni" - az "alkotás" öröméért vagy csak egyszerűen azért mert otthon felejtetted a használatos gyárit.
Én csak azt nem értem, hogy minek házilag spiritusz égőt eszkábálni, mikor lehet kapni.
Ráadásul tök olcsó!
Szeretek informálódni,
s mindent olvasok amit lehet.
Ha ez lebukás, akkor az.;)
DDDD
Teknőc
"Csak a személyeskedéseket szeretném elkerülni a békesség jegyében" - tejes mértékben egyetértek, utálom a személyeskedést, mégis néha rá kényszerülök mert ha egy nyilvános fórumon valakit "kikezdenek" akkor azt (én úgy gondolom) nem hagyhatja szó nélkül. A sörrel, tábortüzzel is egyetértek.
Mit kerestél te a jawa fórumban??!
Most lebuktál! :-P
Csak a személyeskedéseket szeretném elkerülni a békesség jegyében, szakmai vitákba én is bele szoktam folyni ha érdekes :)
A sör mellet megvitatás pedig egy bevállt módszer. Sokkal durvább ellentétek is elsimultak már a tábortűz mellet.
Idézve a jawa fórumból:
"..meglepő,hogy a mai világban van még ilyen segítőkész közösség."
Én erre vok a büszke,
hogy ilyen csapathoz tartozom!
S erre céloztam.
Teknőc
:)))))
Ááá, nem kell ide semmi ilyesmi, Árpi és Gyula-bá időnként összecsapnak a tranzisztor vs. FET-en, olyankor kicsit fékezni kell az indulatot, de nincs gond igazán, jó emberek mindketten.
Utolsó sorokkal egyetértek....
Ki mire esküszik:
-saját vélemény és tapasztalatra
értettem. Majd megbeszélitek...
Teknőc
Ha rám gondoltál, nem "esküdtem" semmire sem tranzisztorra sem primuszra,egy vélemény és egy tapasztalat volt (ha tévednék akkor minden vissza), különben Lacinak és valószínűleg sok más olvasónak igaza van ezen az oldalon ilyen "szakmai vitának" nincs helye, szerintem még a motor elektronika oldalon sem.
;) :)))!
Ennyit az egészről!
Ki mire esküszik.
Teknőc
Ez csak vita, -ez csak tranzisztor,
ez csak gázégő, ez csak „kanócos lámpa”,
ez csak egy spirituszégő…
Na, erről mondok már én is valamit,
a békesség kedvért:
Ez csak egy dal…
http://youtu.be/tnb5N9nh6mk
Ki erre, ki arra esküszik,
a lényeg:
Hogy széles a paletta mindenben,
(motorban, égőkben, stb.)
s mégis együtt a csapat!
Teknőc
Milyen finoman kerülgeted a "még egy ilyen és kibannollak!" kifejezést! :D
Tévedsz ez nem "közönséges kanócos lámpa" hanem a benzin gőzét tisztán égető un. "primusz", a töltési mennyiség kb 1,5 dl benzin, mindig kéznél van (1/40 keverékkel is működik, igaz akkor kicsit karmol)
Na igen, ez is egy okos szerkezet.
Ez is egy közönséges kanócos lámpa, de ez tényleg hordozható és szabályozható.
Tábortűz hangulatos, de reggeli kávé megfőzéséhez, vagy parkolóban egy gyors forró teázáshoz nem praktikus :)
A megoldás egyszerű, ha ellenállhatatlan vágyat éreztek egymás műveltségének fejlesztésére, e-mailben, vagy a kocsmában egy sör mellet egészen nyugodtan megtehetitek, én csak ezt a fórumot szeretném családias/baráti társaságnak megtartani.
Bocs, kimaradt, helyesen: ... 1-1,5 liter levest ....
Bocs, kimaradt, helyesen: ... 1-1,5 liter levest ....
Akkor spirituszégő (üveg+kanóc)
Azért ezeket játékok akárhogy nézzük. Túrázásra sokkal praktikusabb egy kemping gázfőző.
Én ilyen palackokat használok. Akkora mint egy konzerv, kb. 1 hétre elég reggel tea, este leves. A rá való égőfej is nagyon pici, olcsó és szabályozható, mindenhol kapható, egyszerűbb mint a folyékony üzemanyaggal pepecselni.
http://www.nomadsport.eu/termek-11290/campingaz-c206d-kiszuros-gazpalack/
Kicsivel praktikusabb, mivel szétszedhető, köszönhetően a tartályon lévő szelepnek....igaz drágább, de sógorom közdarabbal palackos gázról újra szokta tölteni, úgy meg sokkal olcsóbb:
http://www.nomadsport.eu/termek-3003/coleman-f1-power-pz-turista-gazfozo/
Vagy ha már éghető folyadékokkal akartok pepecselni akkor sem etanollal játszanék, elvégre a motorban ott a benzin: http://www.nomadsport.eu/termek-19001/coleman-unleaded-feather-benzinfozo/
Igaz hogy kb 10* annyiba kerül mint a gázos, meg robbanásveszélyes, valamint kicsit macerásabb, de még mindig jobb mint a tálcára kiöntött etanol.
Mert ugye azt vágjátok, hogy felesleges az a sok szép lángformáló, hiszen ha egy kávés pohárba beleöntesz etanolt az pontosan ilyen lánggal fog égni mint a feleslegesen túlbonyolított szerkezetek.
Én ezt http://petrofor.hupont.hu/13/ használom (az eredeti szovjetet), 1-1,5 levest, gulyást megfőz, néha (pl sí pályán) mert a természetes tüzet a sátor előtt hangulatosabbnak tartom. A házi készítésű "gyorsfőzőkkel" nagyon kínos tapasztalataim vannak.
Ugyan azt mondtam , hogy téma-béna de a személyeskedéseid kiverik a biztosítékot. "Tanulni nem tanultad a szakmát, a szükséges alaptudományokat a fizikát és a matekot sem."-képzeld el tanultam a szakmát (tudományegyetem fizika szak). Hogy ki mit nem tud mérni,megtervezni, kiszámolni arra legyen jó példa a hozzád hasonló nagy arcú "zseniális" mérnökökből álló csapat amelyik a robbanó (ha jól emlékszem) Videoton tv-ket tervezte és küldte gyártásba. De abban igazad van nem vitatkozom, hívőkkel nem lehet.
Azért ez érdekes dolog. Mert persze senkit nem érdekel az hogy kinek van igaza. Aki ért hozzá az tudja, aki nem, az ugyse tudja eldönteni. Igen ám, de a van szakmai öntudat is. Egy szakember nem állhatja meg szó nélkül a szakbarbárságokat. De tényleg igaz hogy nem tartoznak ide ezek a dolgok. De ez csak látszólag feloldhatatlan ellentmondás. Ha nem nézek be a fórumra, nem kell válaszolnom.
Ma kötözködő kedvemben vagyok. :D
A bunsen égő kimondottan gázzal működik.:D
Fúvóka a gázcső végén, körötte cső, a fúvóka magasságában rés a beáramló levegőnek. Azaz a mi cuccunk csak akkor lenne ilyen ha három sörös dobozból állna. A középsőn csak egy pici luk lenne az alkohol gőznek, a felsőn pedig egy oldalt és egy felül a gőz levegő keverék kiáramlására. Itt égne.
A spiritusz tablettával régebben sok gondom volt. Ha lejártabb szavatosságú volt, igen furcsán égett.Volt olyan hogy lazán szétrobbant felgyújtva a bérelt szoba szőnyegét. :D
Mivel annak idején napi 10-15 kávét ittam, nagyon sok főző szerkezetet kipróbáltam. :D Tudod milyen vacak gyógyszertári koffein tablettával életben tartani magunkat? :D
Csináltam merülőforralót zsiletpengéből például. :D
Éééés, ez az amit nem kéne folytatni egyik részről sem, mert nem érdekel senkit, hogyan tépitek egymást, az meg főleg nem izgat senkit, hogy kinek volt igaza.
Köszönöm!
Csak az a baj, hogy te mérni se tudsz. Még egyszer, statikus mérésekkel nem határozhatsz meg egy ilyen áramkört. Ha már nem tudsz számolni, kénytelen vagy tároló szkóppal mérni hogy az egész periodus idő alatt tudd mérni az áramkört, ne csak két rövid ideig fenálló pontban.
Számolni pedig nem tudhatod a dolgot, mert még diferenciál egyenleteket sem tudsz megoldani ami pedig elengedhetetlen egy jelentős induktivitást tartalmazó, négyszögjellel vezérelt áramkörnél.
Azt pedig honnan tudod mikor mond hülyeséget egy villamos üzemmérnök? Tanulni nem tanultad a szakmát, a szükséges alaptudományokat a fizikát és a matekot sem.
Még ahhoz is kevés a tudásod hogy tudd milyen kérdések merülnek fel, nemhogy válaszoni tudnál azokra.
Jobban járnál ha keresnél egy modernebb kapcsolást és azt gyártanád. Akkor nem kellene olyanokon vitatkoznod amihez nem értesz. Forrasztani tudsz, jó a kézügyességed. Az elég a gyújtás gyártáshoz. Akkor még én is ajánlanám hogy vásároljanak tőled. Csak ne kezdj el vitatkozni szakmai dolgokról, mert ahhoz elméleti tudás is kell.
Általában kendert használnak kanócnak.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|