:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Teknőc, sajnos nem tudok menni a KVVT-re, most a család szólt bele.És első a család!
Mindenkinek jó túrázást, és jó borozgatást kivánok!
Olyan óriási pocakot képtelen lennék növeszteni..
:-D
sorszám: 14786 (134988)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-08-21 14:08:27)
Az igazi úri ember azért növeszt pocakot,hogy árnyékot adjon.
Bakony? -az tuti helyszín..
Sok vár, apátságok, templomok, múzeumok hegyek, a táj, borok s maga a Balaton....
Jó volna elmenni, de sajna, akkor meló-meló húzom az igát, örülök, hogy talán Gyula összejön....
Jó túrát aki megy!;)
Teknőc
Hello mindenki!
A következo szocitura idopontja:
2012. Szeptember 7-8-9.
Helyszin: Bakony. Jobbnak tünt a Fertö-tónál.
Részletek a héten később, bocs a csúszásért.
Hát nekem most kezdődött el ez a korszak(melóba járás,napi 29,8km)Azért bringázok ahova csak tudok,hogy ne keljen megválni a Jawáktól,ezen próbálok spórolni:(Eddig sikerült,remélem jövöre felrakhatom a you tube-ra az Erdély 3 keréken címü saját készítésü videómat,az oldalkocsissal.Úszógumi:78kg vagyok,(172cm-rel)főzni nemigazán tudok,arra ott az asszonypajti szakács szakmával a kezében:))) én csak sütni tudok motorkerékpár-szerelő szakmával a kezemben:D
Oksa!
Megértem...Nagyon rég imádtam kerékpározni, de az állandóan ellopták,(3 kerékpárom volt) meg a szokásos évi felújítás(átlaga 5 ropi 2000 előtt...).
Ezek elvették a kerékpáros hangulatomat, pedig a napi~20km átlag rutin volt. Télen-nyáron. Ezért volt a szokásos évi szervizem anno. Bő éve kaptam egy kerékpárt apámtól ingyen, régi típus, de ritkán használom, akkor is csak néha a melóhelyre. Nekem már csak ennyi a kerékpár....
Úszógumi: bő mázsa vok,(179cm-rel) de aki szeret főzni, sütni, az nem egyszálbél......De itt meg is álltam.
tehát van némi pocak, tekintély....DDD
Teknőc
Szia Teknőc:)Hát most olyan a pénztárcám akár az államé:( üres.Ha most megint lenne 10.000 kemény magyar forintom,bringára pattannák és irány Erdély,megint beváltanám Érmihályfalván Lei-re,és irány a hegyek:))))....Nem-nem ment teljesen el az eszem csak kell egy kis tréning(olyan jól megcsináltam a motorokat hogy sose kellett tolni,csak ülni és a gázt húzni:D )ezért lett egy kis úszógumim:( Na viccet félretéve nem hagytalak itt benneteket olvastam a hsz.-at csak nekem nem nagyon volt mit hozzá füznöm.Most rászoktam a bringázásra,de természetesen a motorok megvannak azoktól nem akarok megválni soha!!!!!
De legyek Balga!:)))
Csak magamra kiszámolom a benzinköltséget, ha már kötekedés tárgya vok!:))))))
Szeged-Gyula táv:110 km.
Oda a fogyasztás: 2000-2200 Ft.
+Szombaton a fogyasztás:1600km(80km-
Megnéztem!)
Vissza a fogyasztás:2000-2200 Ft.
Szummázva:4 ropi+ 2 ropi, azaz 6 ezer Ft.4l/100km fogyasztási értékkel számolva. Pontos fogyasztási értékem 3,6-3,8l/100km. De könnyebb kerek értékkel számolni.
Miért is 500FT/L számolok?
Nos, a benzin jelenleg ~430Ft/l értéke.
Reá a 2T olaj kb. 50-60 Ft/L. Így közel 490Ft-ra jön ki, tehát 500Ft-val nyugodtan számoltam.
Nos, tehát kéretik megkövezni.....:)))
Teknőc
ezek szerint én se olvastam túl figyelmesen.:)
No, megint leszólsz, de nem rólam van szó.
Ha legalább megnéznéd, utána számolnál mit is írok...;) DDDD
Egy jáwás kolegának mondtam, 2főre, (oda is 130km, és vissza is 130km) összesen 300km-re. Mert még lesz kis motorozás Szombaton! ez még + km!
Persze, aki olvasta a programot,;))! Oszt még lehet hogy még lesz egy kis kerülés, stb.
Tehát bő 5 ropi oda, bő 5 ropi vissza, ezt írtam. Így lesz 10 ropi.
De számoljak magamra kedvedért: 2000Ft/100km. 300km így már 6 ropi. Lenne nekem. S még ebből is maradna lehet 1 ropi;)!
De vissza ide:
Tudjuk, a jawára nem jó számítási érték a 4l/100km, (főleg, két személy és túracucc esetén) hanem nagyobb fogyasztási értékkel kellene számolni.....Szerintem nem baj ezért, hogy felkerekítettem szerintem oda.
Ha pénzben van több, az sose baj. ;)
Teknőc
Ne túlozz! :) Csak 7.7 literrel számol. :D
Szerintem meg kellene keresni a lukat a tankon.:D
Bezzeg ha jawája lenne...:D :D :D
Elég vacakul fogyaszthat a TS-ed ha 9 literes fogyasztásra számolsz :D
Szia!
Egy jó ajánlat neked: GYULA!
Tőled kb. 130km.
http://www.kvvt.hu/informacio.htm
http://www.utazzitthon.hu/vii-koros-volgyi-veteran-talalkozo-2012-gyula.html
Nos,a költségek:
Benzinpénz(oda-vissza)összesen 10 ropi.
+Szállás 6 ropi/2nap. Szombat-Vasárnap.
2 főnek már 8 ropi.Sajna...:(
Kajára és költőpénzre kell még gondolni.
Tetszene?
Teknőc
http://www.youtube.com/watch?v=p5BWXNPUVGA&feature=youtu.be Tudom hogy nem ide illik,de nekem csak erre futtota:(
Megy valaki BP.röl Gyulára?
Megy valaki BP.röl gyulára?
Halihó!
Hát jó nagy a csend, mert mindenki motorozik.
Én is megyek a környékbe megint…;)
( S két napig nem is leszek, csak a pusztában!!)
A Csapat veterán fele(igazi oldboyok,...:)!) elindult Bösztörpusztára.
Ja, Gyula:-Kicsit leolvad a létszám.
Akik most biztosak:
-Szegedről: ES/250/2, ETZ 125, TS 125.
-Csanádapáca: TS 150.
-Debrecen:( 99%) Etz 250.
Remélem, azért oda más is kinéz.
Nekem ez lesz az egyedüli nagyobb gurulásom Május kivételével.
Ez van! http://youtu.be/YwSbTzpZ5QY
Teknőc
Az úgy kemény.....
Oszt inkább aludj egy napot utána Gyulán.Ha lejössz oda.
Nehogy elaludj a motoron...
Senki sem vasember, oszt még törékeny is.
Nálam is ez jó párszor előferdült, s a fáradság pont a motoron lepett meg...
Volt, hogy az út mentén, árnyékban a fa alatt aludtam, vagy árokparton.
Nem móka úgy vezetni, megtanultam.
Ha fáradt nagyon az ember, nem szabad tovább menni. Inkább leállítani a motort, oszt ott aludni egy jó félórát.
Inkább, mint kórházban ébresszenek fel, s az még a jobbik eset. Rosszabbik: Szent Péter szólal meg- hova motorozol jóember?...
Ha lehet, akkor inkább egy félóra alvás az árokparton, mint az utóbbi két variáció. Oszt téged még haza is vár a kis család is...;) Vigyázz magadra, értük is!
Teknőc
Valaki jöhetne még Hajdú-biharból, előtte éjszakás leszek, szombaton alvás nélkül fogok indulni.Lehetne valaki sereghajtó!:)
Halihó!!!!
Nos, Gyulai találkozón résztvevők:
-Szegedről, (Csak!!!) mz-ék egyenlőre:
2db 250 E2/2, 2db TS 150, és egy Etz 125-ös.
-Csanádapácáról egy TS 150-es.
-Debrecenből (99%) egy Etz 250-es.
S úgy néz ki, szombat reggelre érünk oda mindannyian.
Ennyiről tudok…. Még valaki -Gyulára esetleg?
Teknőc
Eddig minden évben ott voltam. Idén szinte biztosan ki kell hagynom.:(
Árpád!
Most kaptam ezt,lehet hogy neked tetszik:
http://magyarokszovetsege.hu/tag/bosztorpuszta/
http://www.bosztorpuszta.hu/
Teknőc
Kösz a videót és reméljük, jövőre ugyanitt ugyanekkor. Zoli, megkaptam a képeket, köszönöm hogy elküldted!
sorszám: 14764 (134888)
( előzmény: Ricsi és Laci, 2012-08-12 20:58:33)
Mi is rendes arcnak tartjuk,ezért is engedtünk meg egy ilyen poént. :)
Reméljük,nincs harag Jawas Csabival!
Igen, Csabinak hívják, és szerintem nem örül neki. Rendes arc.
sorszám: 14762 (134886)
( előzmény: Ricsi és Laci, 2012-08-12 21:38:29)
Avagy régi részvevőkkel(Pannóniásokkal) megyek, ha nagy szerencsém van. Talán..
De ez most csak hirtelen idea...
Teknőc
Zoli!
Egyébként Te ismered a "Balázs Palit", ki ő? :)))
Akkor úgy írom meg a szabi-kérelmet, s remélem ott leszek én is jövőre...
Írom -Vésem befelé...:))))!
P.Laci: gyümölcsestét kihagyom,(;)! DDD) de Együtt borozunk majd, OK?
Lesz, úgy hogy írd be a naptárba Zolikám ! :-)
Köszönöm a videót. Jó nézni.
Pár napja Zoliéktól kaptam képeket,
most P. K. Laci is néhány órája küldte a saját képeit.
Erre itt, a vidi, nagyon jó.
De remélem nem ez volt az utolsó, reménykedem,
hogy lesz még, szeretnék valamikor oda eljutni.
Teknőc
sorszám: 14757 (134878)
( előzmény: Ricsi és Laci, 2012-08-12 20:58:33)
A múlt hétvégén B.Keresztúrban voltunk.
Erről készítettünk egy videót. Jó szórakozást!
http://www.youtube.com/watch?v=Vch-_gryl4o
Értelek, jobb mint semmi.
Meglátom még, velem is hogy lesz.
Akkor, pénteken tudom meg, hogy biztos, ami nekem is biztos.
S én is inkább Szombaton megyek.
Jobban megéri nekem.
Teknőc
Nagyon halkan mondom, de 99%, hogy szombaton lemegyek, de délután jövök is vissza.Ez is jobb mint a semmi.
Valszeg. Szombat reggel 5 óra magasságában indulok el Szegedről.
Nos, ha engedi szépkártya/vendéglátással való sima fizetést akkor maradok.-Sátrazok.
Szombat/Vasárnap. így 6 ropi a szállás.
Tehát reggel 7 óra magasságában kezdem felállítani a sátrat reményeim szerint.
S nem erőltettem akkor a Pénteki programot, azért hogy este(19 óra magasságában terveztem) egy kis szalonnasütésre, borozásra beesek oda azért sok a ~4 ropit leperkálni, elkölteni...Nem?
Ha így nem engedi, akkor várat, várost megnézem, oszt gyí haza! Ez a tervem.
Hopplá! Azt még nem is mondtam, hogy a szervező szólt, hogy a szállásra van 10% kedvezmény.
DE csak a motelre és szobákra-szólt visza a kempinges, Sátrazásra nincs!
Tudjatok róla!
Teknőc
Én azért céloztam volna rá hogy azon a napon amikor reggel mész haza már nem fogod a fürdőt használni, és a WC még Budapest belvárosában is csak 100forint :D
Azért nem megyek oda Szombat hajnalban..
DDDD
Próbáltam, felhívtam. S finoman céloztam az árra, erre kijelentette, hogy szerinte ez így is elég olcsó, meg használjuk a fürdőt, mellékhelységet, stb.
Ennek is meg van a költsége, stb. stb.
Ezzel ennyi volt a válasz. Így ráhagytam.
Ja, van ott bent kaja, pia,(ha ezt jól láttam) de csak a kaja ár van feltüntetve az oldalon...
Teknőc
Menj oda szombat 00:00:01-re, a buli még tart és neked sem kell péntekért fizetni :)
Nem úgy van amúgy hogy pl. 10-ig kell elhagyni és akkor azt a napot már nem számolják?
Mert azért tényleg pofátlanság hogy azt is számolják amikor este érsz oda, meg reggel mész.
Meg kéne próbálni alkudni velük. Közölni, hogy ezzel ők sem járnak jól, mert csóró társaság és nem nála vesszük a sört ha lenyúl a szállással.
Igazad van, manapság a kempingezés drága. De talán nem ennyire.
Pedig igazán nincs összhangban egy olcsóbb szállodával.
Ez itt meg kifejezetten az, elismerem.
Bár jól felszerelt, s szép. De akkor is durva érték/ár/arány sztem. Ha /éj-ben számolna, lesüvegelném, mert általában mindenhol így számolnak. De így 6 ropi helyett 9 egy hétvége, az biza, elég drága.
Ezért én is gondolkodom, hogy lehet, hogy Szombat hajnalban megyek, mint az öregek, s így a péntek esti program ugrik, mert mindent beleszámolva kb 3-5 ropi megspórolnék lazán.
(kaja, pia, fagyi vagy valami, mert biztosan költ az ember szállás után, tudom)
Ez egy hétvégi kis motorozásban szép kis összeg, mindjárt jobban jön ki a túra keretösszege.
Igaz, így maga a kemping jár rosszul, mert kevesebb lesz neki a bevétel, de ez van, mindenki pénzből él.
Én csak a jó programot sajnálom, meg szalonnasütést, ismerkedést, meg a szervezőket. De nem biztos, hogy a Péntek esti 19 órai érkezés miatt megérné a pénteki nap kifizetése....
Szerintem, ez mindenkinek tiszta.
Teknőc
jó drága, mi ezért két csillagos (lepukkant szocreál) szállodában voltunk a Balaton partján. Igaz, a helyi kempingben is hasonló árak voltak, még röhögtünk is, hogy ki a fene akar sátrazni amikor fürdőszobás, hűtőgépes,TV-s szobát kaptunk ennyiért.
Na most a vagy a kempingek vannak eltévelyedve, vagy a sátrazás luxus manapság.
Hát ezt nem is kell szervezni;)!
Én pedig max egy évben egyet tudok szervezni, s köszönöm a jó véleményedet.
s ha van rá igény, akkor jövőre is szervezek, a kimaradt programra.
Szeged és Ópusztaszer.-ha lesz rá igény.
Gyula:
Erre nagyon szeretnék elmenni.
Troster rendesen bele bírta tenni a bogarat a fülembe valahogy.;)
S remélem sokan innen is elmennek, nem rossz a program se, oszt még van szállás is, mellékprogramot is lehet szervezni,ha valaki akar stb.
Ja, a szervezővel is beszéltem, nekem szimpatikusnak tűnt, nagyon-nagyon lelkes volt......
A szállást annyiba drágállom, hogy nekem 3ropi/nap.-Sátrazás.
A legtöbb helyen /éj van.
Így ha péntek esete érkezem, akkor csak a szállás 9 ropi, Vasárnap délután való hazaindulással. Azért ez kicsit sok.
De mivel állítólag szépkártyával is lehet fizetni, Vendéglátóssal is, akkor No Comment!Elfogadom, már csak a meló a kérdés...Kaja nem kell, mert szalonna sütés van a programban, és én az nagyon szeretem egy jó palack borral leöblítve.... Innen meg 110km Gyula, akkor mi is akadályoz?
-Ja, a meló, még kérdéses, beleszólhat..De a tervezet szerint nem...Tehát ima,ima,ima....
Ámen-úgy legyen-Ámen Úgy legyen!
Teknőc
Ez is tök jól hangzik!
Tényleg kellene még valamit szervezni, az előző túra remek volt, de nehogy az a szégyen érjen minket, hogy egy túra van egy évben!
Hahó! Gyertek le Gyulára, oszt az még nekem is összejön..Akkor ott talizunk, dumálunk, borozunk, szalonnát sütünk, Várat nézünk, termálfürdőben uszikálunk, meg sok motoros program...Sőt a Dél-Alföldi Mz-ések öregjei mennek, persze, ők mindenhol ott vannak;)!
S talán Csáprágó is felbukkan ott,(kis ts-ével, vagy nagy Kawáwal) legalább is most számíthatok rá,-írta.
Kicsit drágállom a szállást, de szépkártyázok, akkor Ok!
Nekem most nagyon be pörgött az agyam erre..
http://www.kvvt.hu/
http://www.utazzitthon.hu/vii-koros-volgyi-veteran-talalkozo-2012-gyula.html
S most nem is tudom mi van velem...
Teknőc
sorszám: 14745 (134833)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-08-10 20:20:26)
A társaságban úgy ís van celeb kereső csak a mennyiségtől függ,hogy talál-e.
A szeptemberi napok az esőről híresek,de hát vihetünk is valami szív melegítőt.
Sajnos semmi konkrétumot nem tudok mondani!Csak bizonytalanság van nálunk.Ha Magush megtudod szervezni a túrát tedd meg!A velenceit pedig áttesszük jövőre.Szeptember végén már nem akarok semmit,mert félek hogy az időjárás megint beleszól.
No, én is sajnálom, nem kicsit....:((
De ez van. én is reménykedtem idén Tatában, és Bodrogkeresztúrban.
De sajna, a meló elmosta....
Tehát tudom milyen.
Sőt, még nekem se 100%, elhiheted.
Ja, Bodrogkeresztúr:(Ze78-nak!) köszönöm a képeket, klassz kis csapat volt.
Szerintem lesz még ilyen tali ott, ha ilyen motorok, motorosok gyűlnek oda.
Látom,P.K. Laci is ott volt.
(Üdvözlöm őt is!)
(S köszönöm Ze78, csak álmodozok, hogy arra is megyek.illetve menni fogok...)
Ráadásul ma kaptam egy pár képet a füzéri várról is,..jaj! Valahogy elmegyek arra is! mert KELL!
Ez jó összetett lett.
-bocsi mindenkitől.
Teknőc
Hali!
tudom,h korábbról volt szó, de nem tudtam összehozni akkor, úgyhogy most jelentkezem a túrával.
az az ötletem, hogy a szeptember 1-i hétvégén megcsinálom a túrát,ha Czövi meg tudja csinálni a velenceit pár héttel később (szept. vége felé).
ha ez nem megy, akkor csak elmenni tudok a Czövi szept. 1-i velencei túrájára, mert utána családi okok miatt nekem nem alkalmas.
még beszélek Czövivel is.
üdv.
Elvileg Czövinek ezen a héten dől el hogy mikor lesz a velencei túra. (Ha jól emlékszem)
Nekem már nem jön össze, engem bevartak melózni egész hétvégére, már fel se veszem a dolgot, tudom, hogy a motorozás az idei évre csak a munkába járásra merül ki+ néhány Db-Miskolc.
Már nem is igérek semmit senkinek mert utána csak nekem kellemetlen.Ezért is elnézést kérek Tőled, hogy elhúztam a mézesmadzagot, aztán meg nem is megyek...
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|