:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Na végre túra! 1 sátor, 2 fő és a vasárnapi program.
Szeretném, hogy jöjjön a lány, no. A narancsszínű vadállaton a kormánycsapágy lógása újdonság, a teleszkópból, hogy folyik az olaj, az nem. Meg az sem, hogy hátsó telókban nincs csillapítás, csak rugózás, tehát ezektől mennék, de ha én ráülök, hátul már nem nagyon marad hely ezen a mini ülésen.
Persze,persze.Az hibátlan,de nem az én utazásomról volt szó,hanem a pároméról.
Akkor most melyik a nagyobbik baj??
A mechanikai,vagy a humán része?:-)))))
Igen, a bömös lesz, mert kissé kehes a czetka jelenleg (döglött kormánynyak-csapágy, teleszkóp-szár szimmering), meg úgy tűnik jön asszony is, a CZ meg eléggé egyszemélyes lett az új rövid nyereggel.
Tesho! Kálmánék is jönnek? Ne ijesztgessetek már, megtörik a szocitúrás hagyomány és vasárnap délelőtt is lesz igény programra?! :) HELYES!
Én megyek!
1 fő, 1 sátor, 2 ütem :-)
Ott leszek, péntek esti vagy szombat reggeli érkezéssel, meló függvényében.
Ha az időjárás engedi, engem vasárnap érdekelne a gyalogtúra.
Remélem a BMW-vel jössz! Tudom, nem illik a szocitúrához, de szívesen megnézném, és gondolom nem csak én. :)
Micsoda gyönyörűséges egymás mellett elbeszélés folyik itt már megint.
Öröm olvasni!
Ha akartok, félreértésből nekem is összerakhattok egy Jawat! :-D
A amúgy túra tuti! Én megyek és a vasárnapi program is érdekel, ha jó idő lesz.
Ha akarod én leviszlek,vagy össze rakunk egy Jawát ,hogy letudj jönni a műhely alkatrészekből.
Az az egy hely két fő :-)
A motorozás veszélyhelyzetei.
Motoros oktatófilm 1978-ból. Még mindig sok megszívlelendő tanácsot tartalmaz, TS, Pannónia, Jawa:
[URL=http://auto.indavideo.hu/video/A_motorozas_veszelyhelyzetei_1978]Link[/URL]
Jól hangzik, de nálam 95%-ban kilőve a munkám és pénztelenségem miatt..
Jó túrát aki megy!;)!
Teknőc
Üdv mindenkinek, itt a 95%-os túraterv jövő hétvégére.
XXVII. Szocimotoros találkozó - Bakony - Zirc-Kardosrét
Szállás:
Csalogány Kemping, Zirc-Kardosrét (http://www.szallaskiado.hu/csalogany-camping-es-fogado-zirc/)
8420 Zirc, Győri út 16. (Főút mellett, ha beértél Zirc-Kardosrétre, észre fogod venni)
KIZÁRÓLAG sátorozási lehetőség van, az ára alkut követően egységesen 1300 Ft/fő/éj (ez mindent tartalmazó, bruttó ár). Bejelentkezni és fizetni az étteremben kell, fizetéskor az összes SZÉP kártyát elfogadják.
Túraútvonal:
Zirc-Bakonybél-Csót-Csesznek-Jásd-Tés-Zirc (124 km)
http://goo.gl/maps/wte5F
Kérem mindenki TELI TANKKAL érkezzen a túrára, útközben nem állunk meg tankolni, legközelebbi benzinkút: Zirc, MOL kút.
Látnivalók:
1. Cseszneki vár (távolból látkép és közelről látogatás, belépő 400 Ft)
http://www.csesznekivar.hu/magyar/oldalak/informaciok/
2. Jásd, Vízimalom (belépő 400 Ft, csoportkedvezménnyel kevesebb lesz)
http://poosmalom.gportal.hu/gindex.php?pg=2151621
3. Tés, Szélmalom (belépő 200 Ft)
http://www.tes.hu/iras.szelmalom_muzeum
Ezt követően kötttelező zirci tescozás, majd vissza a kempingbe.
A kempingben bográcsolás és szalonnasütési lehetőség van, én a főzést nem vállalom, de ha valaki vállalja, csinálhatunk közös bográcsot.
Étkezés:
A kempinggel együtt étterem működik, és kb 5 km a zirci tesco. A túra során remélhetőleg lesz lehetőség ebédelni, terveim szerint valahol stílusosan a Bakonyban (Tés).
Extra:
Igény szerint vasárnap délelőtt zirci arborétum megtekintése, vagy keményeknek a híres Vinye-Porva közötti Cuha völgyi gyalogtúra (kb 6 km, 3-4 óra oda-vissza). Erre kérem, hogy jelentkezzetek, ha szükséges (hagyományos szocitúra jellemző, hogy a vasárnapi programból sose lesz semmi) :) .
http://latnivalok.nyugat-dunantul.istenhozta.hu/a-klasszikus-cuha-volgy-tura/302/
http://www.zirciarboretum.hu/
Kérem, hogy aki jön, jelezzen vissza, hogy tudjam, nagyjából mennyien leszünk.
Üdv.
magush
délután részletes túrainformációk!
Már elkezdtem hűteni a sört!
Haladjunk,haladjunk!Már kezdek pakolni:-)
Akár,ha akarjátok össze üthetünk valamit.
magush, kiirjam akkor az oldalra ezeket?
Hali!
a túra szerveződik, LESZ, nem kell aggódni.
Tervezett paraméterek:
szeptember 7-8-9.
Bakony, valószínűleg Farkasgyepű bázissal.
Túra: Zirc-Jásd-Tés-Csesznek vonalon, vízimalom, arborétum, stb.
A túra egy részét már bejártam, a másik részét is hamar be fogom.
Múlt héten meg akartam csinálni mindenre kiterjedően, de beütött a ménkő. Ettől még lesz, csak a pontos paraméterek csúsznak, legyen elég egyelőre ennyi, amit fent írtam.
Ne is mondd, szombaton úgy berúgtam,h egész vasárnap is részeg voltam :-D
A Dunát, a sörözőket, vagy a befolyásoltságot?
A Duna helyén szokott maradni, a sörözök esetleg vándorolnak, de szinte mindig van a közelben egy, a befolyásoltság pedig csak kitartó munka kérdése. :D
Ezt készpénznek vehetjük a jövő nyárra? ;-)
sorszám: 14809 (135065)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-08-26 20:55:13)
Lehet már tudni, hogy hova megyünk/nem megyünk jövő héten? Ha nincs semmi infó, akkor betervezek mást (nem akarok segget csinálni a számból)......
Felesleges ahhoz,hogy főzzünk fát kell vágni.
Ja és a Duna sincs messze kb. 5-10 perc gyalog,sörös befolyásoltság alatt az úton 2 vagy 3 söröző is van.
sorszám: 14806 (135057)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-08-26 20:40:24)
Először nem értettem a dolgot, hiába, öregszem.:)
De aztán megértettem. Így viszont azt kell mondanom, nem is kell a cucc. Ne te vigyél valamit, hanem sózz rá valami nehezet Vadmotorosra. De előtte engedd le a benzinjét. Mire le ér Apostagra, melege is lesz, meg elég víz is rajta. :D
sorszám: 14805 (135056)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-08-26 20:40:24)
Nekem van egy kis telkem Apostagon ha akarod szervezhetünk oda is egyet legfeljebb le viszem az üstházat meg a kondért.
Azért az elég nagy ahhoz,hogy találkozzunk is.
A Sümegi túra sem volt rossz, csak a kemping hagyott némi kívánni valót.
Máskor is léptük már át a határt. Pl mikor szlovákiában volt a túra...
Jól hangzik ez is!;)
Főleg termálfürdővel egybekötve!:))))!+
Teknőc
Na igen, a mai napig könnybe lábad a szemem a sárospataki túrára gondolva :-)
Jó ötlet. Főzünk, eszünk, kártyázunk, beszélgetünk. esetleg páran iszogatnak is,énekelgetnek is. :)
Én biztos vevő lennék rá.
De legalább olyan helyen legyen, ahogy van termálfürdő :-)
Szerintem is ez a lényege.
Azt hiszem jövőre szervezek egy sehova nem megyünk túrát! Olyan még úgysem volt.
Összejövünk péntek este és hazamegyünk vasárnap. Ennyi!
sorszám: 14796 (135033)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-08-23 20:34:32)
Jó az a Bakony, csak menjünk már valahova!
Legalábbis a részemről.
sorszám: 14794 (135030)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-08-23 20:34:32)
A túra az egész csapat össze jövetele beszélgetés és kikapcsolódó motorozást takar 1000-1200km belül indulástól érkezésig.Egy kellemes hétvége.
Et kuzi szenyor!
Ezek szerint Bakony északi részére gondolsz?- Gondolom ezek után.
Balaton-felvidék is a Bakony része, de mindegy...
Ötletelhetek?: Cseszneki vár, Várpalota, Rezi vár,(-habár ez nagyon messze van mindentől távol, -bocsi, ez nem jó) Döbrönte, Somlói vár, és Mária kilátó, Szigliget, Szépkilátó,(római forrás),
Badacsony, Örvényesi Vizimalom, Tihany,Távolabb, Győrhöz közel Pannonhalmi apátság, Komáromi Erődrendszer....Esetleg még a Piliszentkereszti apátság rom(De ez már Pilis, bocsi)...
A többi helyen szerintem jártatok(képeitek alapján) már a szocitúra szervezésében. Habár néha nem árt vissza-visszanézni is, mert változik a környék a csapat is, az idő függvényében.. S az újaknak is lehet hogy újdonság varázsával ér fel.
Rezi vár nagyon szép helyen van, de tényleg oda egy csapatnak csak vadkempingezni éri meg, s van pár látni való a környéken: Keszthely, Zalaszántói Sztupa, Sümeg.
De akkor se éri meg oda felmenni.
S bocsi, hogy belevaúztam.....
Ilyen téren bolond vok...:)))!
S elnézésést kérek érte.
Az, hogy lehet, tényleg nem kellene átlépni a határt. És konkréten a Bakonyban nem volt túra, alatta, fölött, mellette, mindenfelé volt: Balaton-felvidéken (Sümeg), Tardoson, Csákányospusztán, Pilismaróton, Alsóörsön, stb.
Amúgy meg nem kizáró ok, lásd Szombathelyen is volt kettő.
magush mi a baj a fertő tóval? A bakonyban szerintem már voltunk a fertő tónál pedig nem...
Gyúrni kell,de a legjobb a sör kúra az hatásos.
Oksa! Sajnálom!
De a család és otthon az első ;)!
Tehát megértem! :))))!
Itt Szegedről még lehetnek +indulók, de azért nem baj, hogy próbálok egy tömeget indítani-szerintem.... Igaz, kicsit részletező a levél,(program, szállás, miegyéb..) de neked is elküldtem...
Teknőc
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|