:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Akár idén is.
sorszám: 14887 (135377)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-09-09 15:16:05)
Szívesen máskor is csak ne ilyen ok miatt,én is köszönöm a lehetőséget és a szervezést,nagyon jó volt.Kár,hogy 2 kerékkel több volt nálam de azért utolsónak is kell lenni.Ilyen még úgy sem voltam.Haza fele el ugrottam Apostagra meg nézni a birtokot és ha akarjátok még egy sörbe fojtott pörköltöt főzhetünk.
Köszönöm Magush-nak a szervezést, Csápistinek a telefont, Vadmotorosnak a csőkulcsot és minden egyéb segítséget!
Hazaértem szerencsésen.
Út közben megfogalmazódott bennem, hogy írok majd egy cikket a kis ETZ kuplungoldaláról fényképekkel illusztrálva, most már van anyagom rendesen :-)
(Túrától -sajnos- távolmaradó fórumozóknak írom, hogy elszakadt a primer láncom szombat d.e., de sikerült kicserélni, csak lemaradtam az egész napi programról, több liter sört fogyasztottam a 3 nap alatt, mint a motorom benzint :-)
Nagyon örültem mindenkinek, kár, hogy idén csak 2 alkalomra futotta..
Jaja..Ismerem magát a motort típust.
31 le, 4T, egy henger, ami léghűtéses, 650cm3.
A menetteljesítménye hasonló egy nyugis alap negyedliteres etzéhez.
Szép, nyugodt pöffékelés, max.80- 90km/h utazóval. De 120-et is tud rövid távon tartani.
Igazi lassú járatú, nyugodt kis chopper. Ha jól tudom 2002 óta nem gyártják.
Volt neki kistestvére is, 400cm3-ben.(26le) Nagyon Tetszetős jószágok.
Nekem csak a fogasékszíjhajtás nem tetszik rajta.Habár a kisebb típus láncos lehet emlékeim szerint.
2000-ben láttam elsőre,Bp.-en.
5 évig az ágyam felett volt poszteren, hogy majd ez lesz az mz után...
Persze, volt még más álom is, vagy BMW, talán Ural... De az Élet mást hozott,(-nem nagy motort) és az mz maradt, mert hűsége töretlen,fenntartása olcsó.
(valamint az álmaim motorja se nyújtanak nagyobb menettempót) Továbbá a gyűjtött pénz másra ment el,(temetés, örökösödési adó, évekre vissza menő egyéb költségek illetékek,lakásfelújítás, bútorzat, hitel stb.) De végül is szép kis lakás lett a nagy motor utáni álomból.
Így nem panaszkodom;)
Ezt dobta a gép, az mz marad(t).
Azért szívesen megnézném majd, meg a nyugodt pöffékelését szívesen meghallgatnám, gyönyörködnék benne...
Teknőc
Pedig mostantól van egy ilyen a környezetünkben, Laci gurigázik vele, Szegeden.Tényleg egy szép hangú, dörmögő nyugis masina...köbcentiben annyi, mint egy kispolski, csakhogy egy hengerben.
üdv.: R
Ls 650 Savage? Hű csodaszép,lassú járatú,egyhengeres,szíjhajtásos gép!
De rég láttam már ilyet élőben....
Teknőc
Jó kell hogy legyen, nem lesz gond.
Valóban jó idő lesz, nappal 27-30 fok, de arrafelé hajnalban (sátorban) 6-7-8 fok várható.Tehát, ha van kivel, akkor össze kell bújni, ha egyedül van valaki, jó hálózsákot válasszon!
Laci benézett hozzám, kicsit átnéztük az új motorját, hát kérem szépen, egy finom LS 650.Remélem azzal indult útnak, én azt tettem volna.
Ja, persze, üdvözlet mindenkinek, kellemes hétvégét és sok szép kilométert!
szervusztok: R
Összeraktam a blokkot, remélem jó lesz.
A jó időre nem lesz panaszunk a hétvégén! ;-)
És ugye, motorozni csak motoron lehet?!! :D :D :D
sorszám: 14878 (135319)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-09-07 13:33:16)
Pisti!
vedd már ki a Jani alól a Jawáját, úgyse haszálja! Nem lehet, hogy nincs a környéken egy motor!
sorszám: 14877 (135317)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-09-07 13:33:16)
Oksa! Tényleg készültök... DDDD
Csak ne ismétlődjön meg!;)!
Jó utat nektek is!
Vigyázatok magatokra!
Teknőc
Szevasztok!
Mi is készülünk a túrára.
1motor, 2fő, 1sátor, 2pénztárca, 3bankomat kártya, 2mobiltefefon...stb. :)
Ezt azért megbeszéljük még azon a túrán amire el is tudok menni! :D
Már a múltkori hsz-ednél írni akartam, de most már nem bírom ki:
nem lenne jobb venni inkább egy jó MZ-t? ;-)
:-D
sorszám: 14872 (135297)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-09-07 06:48:10)
Szeretnék egy kérést kérni a túrázóktól: Cseszneken, a vár utcából felfelé-a várhoz, mekkora emelkedő van? Erre sajna nem emlékezem, pedig 2 éve jártam ott.
Megköszönöm is előre....
Teknőc
Véletlen nekem küldted a levelet.
Ezért még a végét ideteszem a levelednek a többi azonos a hsz-szel:
"1 sátor, 1 motor, 1 fő.
PeetAir"
Jó túrát nektek!
Nekem dupla éjszakás szolgálat cserébe, motorozás helyett...
Na, csaó, és Jó túrát mindenkinek!;) :)))!
Teknőc
Na úgy néz ki én is eljutok. Meló miatt bizonytalan volt. Vagy ma v. holnap délelőtt érkezem. Ha az ebédre még be lehet nevezni jöhet nekem is, de emiatt már ne nyaggasd őket!
Sajnos a főtengelyen valamelyik csapágy elpusztult úgy hogy autóval jövök a rántott húsra én is beneveznék.
Meló maradt,nem szelektáltak ki,de szombaton mennem kell dolgozni.Ez a túra kimarad.1992-n már végig jártam egy napos kiránduláson ezeket a helyeket,egy farmotoros skoda 120-l.
Hát, a forgattyús ház is a blokkban van.:D
A váltórész is kaphat szerencsétlen esetben levegőt. Mondjuk a beöntő nyílásnál. Ha kap levegőt, valamennyi víz kicsapódhat. De sokat honnan kaphat, azt nem tudom.
Víz a blokkban, nem a hengerben!
Mindenféle dolgot kipróbáltam, de máig nem értem hogy kerül oda be.
Én is írtam a témában. Évekig minden tavasszal fél napot töltöttem az első indulásnál a víz kirugdosásával.Aztán fény derült a rejtélyre. A légszűrőház ment tele mindig kondenz vízzel.Idén eszembe jutott időben és lehúztam a légszűrő gumit. Dőlt ki a víz. Viszont első probálkozásra indult a motor.
Gondolom év kozen is gyűlhet ott a víz, csak nem annyira feltünő mert a nagyját ki is köhögi.
Én évekig szívtam a blokkba levő vízzel.
Volt itt is téma az oldalon.
Hogy hol tud annyi víz bele menni az rejtély!
A megoldás, hogy tél elején olajat cserélek.
Így a téli állásban nem rohad össze a belseje.
Étel megrendelve.
15 ember rendelt eddig (nem mindenki fórumban), jól sejtettem, a hölgy csak egyfélét vállal, úgyhogy rántotthús lesz, vegyeskörettel, és csemegeuborkával, 1500 Ft fizetendő majd étkezéskor.
aki ragaszkodna a pörkölthöz, az éhen marad!:) ha még valaki akar kaját szóljon a mai napon, telefonálok akkor még egyet.
Biztos hogy víz?Lehet,hogy valaki legutóbb,nem a fánál végezte el a dolgát??:-)))
Tésen már visítanak a disznók!
Akkor csatlakoznék a társasághoz két fő pörivel,vagy a"B"menüvel,ha úgy alakul.
Rántotthúst kérünk mi is!
Tesho, szerintem előfordulhat az, hogy nem teljesen lepi el az olaj (pl. Jaffába kell kemény 1 liter hajtóműolaj) és a kiálló részek a sok állástól szépen elkezdenek korrodálódni. Ha szén fekete az olaj, az csak azt jelenti, hogy jól végzi a dolgát.
A vasárnapi reggeli kiváltható megfelelő mennyiségű szombati esti sörrel! :-D
Még az is megfordult a fejemben, h valaki beöntött némi vizet a szellőzőn, sose került be víz a blokkba, ráadásul nem is voltam vele esőben.
tesho:
szerintem azért volt víz blokkban, mert a fejlett NDK technika kizárólag vízpárát pufog ki, ami valahogy visszajutott a karterba ;)
furfarag:
Köszönöm a lehetőséget, de sajnos nem férsz be hozzám, a négyszemélyes sátramban alig férek el magam, meg a dobozok, meg aaa...az elemlámpa....a bicska....á szóval nincs hely, na!:)
a pöri gondolom disznóból lesz, illetve LENNE, mert eddig egyedül Kálmán kérne pörköltet, és mivel kizárólag ránk főznek, ezért lehet Kálmán is kénytelen lesz beérni rántotthússal.
Köretet nem kérdeztem, mert szerintem a hús a lényeg, úgyhogy ne kekeckedj Andris :)
A mobilkonyhát persze ettől még hozhatod, mert ez csak szombat ebéd, van még péntek este, szombat reggel, szombat este, vasárnap reggel :)
Hello!
Szeretnék én is bejelentkezni két éjszakára és egy rántotthúsra. Szokás szerint egyedül.
Miből lesz a pöri??Vagy lesz köret a rántott húsihoz??Kaphatnánk egy kis felvilágosítást?Tudod,a bőség zavara.
Vagy vigyem a mobilkonyhát:-))
Nagyon kedves tőled, hogy így gondolsz rám,de úgy gondoltam,hogy most az egyszer
bekéredzkedek hozzád.Csak két éjszakára:-)))))
Éppenhogycsak :-)
Ma szétszedtem a kuplungoldalt....tiszta rozsda volt az egész belseje, az olaj meg valami sűrű feketés-barnás trutyi.
Hogy kerülhetett ennyi víz a blokkba? :-O
Látom teshoka megelőzött:)
Kálmán és Teri Herendről várhatók 2éjszaka
ebéd: egy rántott hús és egy pörkölt
Üdv:Zsuzsi
Kálmánék is jönnek Herendről ketten biztosan.
Üdv!
Én is jönnék a túrára ha még van szabad hely a kempingben :-) Az ebédre is jelentkezek egy adag rántott hússal.
1 fő, 2 éjszaka, 3 étkezés, 4 ütem, 5 sebesség, 6 szelep,
Kedves Barátaim, mi a Rolival mindenképp jövünk, és szeretnénk ételt is kérni szombatra 2 fő részére. Munka után indulunk ,de a szalonnára odaérünk üdvözlet.
Engem nem akar valaki elvinni? 1 fő + 1 gyerek 4 kutya. Kis helyen is elférünk. ;-) Mennék már szívesen...se tavaly se idén még nem voltam. :-(
..illetve a reggeli induláskor ne zavarjuk őt a nyugodt pihenésben :-)
Penge vagy Hygy!
Kérem, hogy tényleg jelezzétek legkésőbb CSÜTÖRTÖK DÉLIG, hogy kértek-e kaját Tésen.
A kempingbe érkezéskor az étteremben be kell jelentkezni és fizetni a díjat. Én valószínűleg csak este 6-7 között érkezem, fogadóbizottságot az elsőként érkező alakít!
Szalonnasülés lesz, mert bográcsuk nincs (bocs a téves infóért). A szalonnasütő-helyek, wc-tusoló és konyha a kemping VÉGÉBEN van, javasolt arrafelé sátrat verni.
Kérem furfarag jelezze, hogy hova ver sátrat, hogy mindenki el tudja kerülni 20 méteres körzetben az éjjeli halláskárosodás megelőzése érdekében! ;)
Akkor én jelentkezek ebédre rántotthús formában.
frissites:
a vizimalom szombaton zarva, ezert helyette zirci arboretum latogatas lesz.
kaja lehetoseg: ha többen rendelünk, akkor Tèsen csinàlnak nekünk ebèdet, ràntotthús vagy pörkölt formájában kb 1500 ft/fö áron. ha erre van igény, azt CSÜTÖRTÖKIG jeleznem kell, úgyhogy JELENTKEZZETEK HOLNAP.
Ha sikerül új cipőt venni az új sárgára, akkor azzal ha nem akkor a régi sárgával megyek. Laci
Én megyek ha elvisz a jawa a vape trafóm eléggé kehes.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|