:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Szóval Blankát meg engem már nem is ismersz meg, csak a Kálmánékat.
Nem szép dolog, pedig nemrégiben azzal a szürke ETZ-vel együtt motoroztál vagy 500km-t. :-)
Voltam a dokinál. Azt mondja, mindent csináljak úgy mint eddig mert a labor eredmények jók. Csak zöldséget egyekmtöbbet mert a kálium szintem egy picit alacsony. Ha normális lenne izadás esetén elég lenne konyhasóval pótolni. De azt is tanácsolta hogy péntekihez hasonló napon maradjak béjén a fenekemen ha lehet. 40 fokban már nem célszerű nekem órákat a napon töltenem igyak bármit is.
Nátrium és kálium is kell (kb. 1:1 arányban), de a Na 30x gyorsabban ürül ki a szervezetből, ezért többet kell belőle pótolni.
Tengeri sót nem ajánlanék. Ha láttál már tengeri sólepárló üzemet, hát a tenger partra mossa a sok szennyeződést és azt csapolják le.
Az elmúlt években tapasztalt hirtelen "megmagyarázhatatlan" sportólóhaláloknak, focipályán összeeséseknek a nátriumhiány volt az oka a fokozott izzadás miatt fellépő Na hiány miatt.
Elég beszédes, hogy a sokszor életmentő infúzióban is nátrium van...nem pedig kálium!
Van olyan konyhasó amiben dúsítják a káliumot, de alapvetően nátrium klorid a konyhasó és a tengervíz fő összetevője is.
Ne aggódjatok. A szervezetnek káliumra és nátrium kloridra is szüksége van, megfelelő arányban, de a szájon át nem nagyon lehet túladagolni rövidtávon, mert a szervezet szabályozza a felszívódást.
Hosszú távon pedig mindkét só fajta túlzott bevitele káros.
A kulcsszó az egyensúly.
Ez borul fel a túlzott izzadás miatt, és a mentősök ezt állítják helyre.
Most elgondolkodtam....
A mentőben a vízen kívül pont káliumot kaptam infúzióban a görcsök miatt. Viszont a csipsz konyhasós ha igaz. Ha nem igaz és kálium klórid van rajta akkor értem mire mondta a doki hogy általában káros lenne, de nem ilyenkor. Azt hittem a konyha só tengeri sóval azonos összetételű. A tengeri sóban pont olyan százalékban van minden mint amilyen a szervezetünknek kell. Emlék a vizi multunkból. Lehet hogy tényleg a sportolóknak való védőital lesz a nyerő.
Holnap majd elcsevegek ezekről a dokival, úgyis vissza kell mennem hogy megtudjam a labor eredményét. Kiderül, a vesém volt e bûnös. Ha nem, akkor semmi baj, legközelebb jobban vigyázok, ha igen akkor nemigen fogok többet melegben motorozni.
Csak arra figyelj, hogy nátriummal sózz és ne káliummal.
Én mostanában rengeteget biciklizek, ahhoz javasolták az izotóniás italokat. Lehet hogy neked is érdemes lenne innod.
Egyébként vasárnap láttam három motorost Esztergomtól Tát felé menni, egy oldalkocsis MZ, egy szürke ETZ és szerintem Kálmánékat, de biciklivel nem tudtam őket utolérni :-)
Szabin vagyok.
Ezt a tartozás dolgot majd megbeszéljük.
Skype -ön is elérhető vagyok.az olcsóbb mint a telefon. walakhy fedőnéven lehet megtalálni, a tabnak hála szinte mindig,
Kellene még egy elfogadható költségű túra. Az utóbbi még a rövidre sikerultsege és a horror ellemek ellenére is jót tett. Annyi lendületet kaptam hogy utánna jártam a protkom beszerzésének. Egy teljes és békés túra csodákat művelne. A végén még az életkedvem is visszatérne.
Más. Jut eszembe, a házidokim igazat adott nekem, nem elég a folyadék mennyiségre figyelni 40 fok esetén. Azt tanácsolta, egyek ilyenkor sok csipszet vagy süt krumpli, jól megsózva. Máskor esetleg káros a só, de ilyenkor nélkülözhetetlen.
Ti is figyeljetek a só bevitelre, nehogy kövessétek a példámat.
Még messzi van október, szóval lehet menni.
Holnap mikortól dolgozol. Szeretném megadni a tartozásom.
Nekem megvolt a mehetek ahova akarok túra :)
Szóval most már szeretnék kifeküdni a Dunapartra végre.
Amúgy tényleg jó kis motorozós környék. Ha csak ki akarok szakadni a városból mindig erre jövök.
Megyünk még idén valahova?
A túra egyébként kiváló volt, kár hogy mindenki rohant haza.
Viszont mindenki áradozott a helyről, így meg is beszéltük, hogy jövőre megrendezésre kerül a nem megyünk sehova II. túra ugyanitt.
Bár Kálmán szerint olyan szép a környék, hogy a mindenki menjen ahova akar túra I-et kellene megszervezni ugyanitt. :-)
Én nem voltam soha körszakállas!
Igaz ott volt fúrfarag, ő körszakállas és biztos nagyobb pofont is tud adni mint én! :-)
Hidd el többet kapnál érte tőlem, mint a cigóktól... :-D
:) ;) DDDDD
Jól tettétek! :)
Alberci és az eső: szomorúan vette tudomásul, hogy Szeged semmiféle csapadékot, s lehűlést sem igen kapott.A szokásos irtó nagy meleg fogadott. Oké.;)
Rendben, egy jó szocitúrán találkozunk.
Teknőc
Elhiszem.:)
Sztem még tuti hogy Pápics, és én (sőt, az se lehetetlen, hogy az öreg szögedi mz-ések is!) megyünk még majd szocitúrára.
De ez a Vértes túra is feledhetetlen, kihagyhatatlan volt..:)
Teknőc
Örülök hogy jól vagy. Vigyázz magadra.
Örülök hogy épségben hazaértetek.Nemrég vettem észre, hogy a vörösborod itt maradt. Mondom a páromnak, hogy elviszem, de lebeszélt az éjjeli motorozásról.Hosszú-hosszú agitálás után /nagyon nehezen/ de rábeszélt hogy igyuk meg. Így most koccintunk, és ürítjük poharunkat a szögedi csapat egészségére. Sajnálom, hogy Alberci nem kapott esőt. Majd legközelebb elintézzük neki. Köszönöm hogy együtt lehettünk. A viszontlátásra.
Nekem pedig még jobb volt nem hallani, hanem személyesen megtapasztalni azt, hogy ott voltam. Ez nem kötelező udvariasság, tényleg jól éreztem magam hosszú idő után először.
:) ;)
A kemping kivételével jól tudom.
Kiváló társaság, meseszép táj....
A kempinget majd egyszer megismerem.:)
Viszont jó hallani azt, hogy te is ott voltál...:)
Teknőc
A hazaérkezése feletti örömömben el is felejtettem leîrni, a kemping, a táj , a társaság kiváló volt. Ezek közül a kemping ráadásul rendkîvül olcsó is volt.
Kôszönet az ötlet gazdájának.
Nem aggódtam, röhögtem...;)
Ez volt ám a tuti-tuti gyorshajtás!
Állni sem lehet ám semmi...DDDD
Teknőc
Ne aggód, nem rendkívüli az eset. Egy környékbeli mérőtábla szerint én már álltam is 45el. Egy ismerősre vártam, pont a tábla előtt álltam meg. A srác amikor odaért, alig tudott tovább jönni a vidámságtól. Mindig macerált hogy lassan vezetek. Amikor közöltem vele hogy állni viszont gyorsabban tudok mint ő, elég furán kezdte venni a levegőt
Jobbulást Árpád!
Nos, én is hazaértem a Vértesből, Pápics barátunk nem semmi túrát kerített nekünk.(560 km lett ) Alaposan felkészült volt, a Vendégszeret pedig páratlan..Az út fantasztikus, főleg a szombat délelőtti ázással főleg...;)DDD Tehát minden jó volt, s köszönjük ismét a kis szögedi csapat nevében....
És tényleg 140-155km/h-val mentünk a környei sebesség mérő szerint..;) A kis ts-ekkel ez nem semmi;) :)DDD
Azt hittem behalok mikor megláttam...DDD
Majdnem leestem a motorról röhögés közben....S még mennyi jó stori volt...Hej!
Teknőc
Hazaértem.kicsicsit kifáradtam ami egy 60 kmres úton elég szokatlan. A vállamat természetesen meggyötörte hátizsák. Legközelebb csak felhegesztek egy csomagtartót.
Most tvzek, kajálgatok.
Sajnálom, ami történt, sajnos az utóbbi pár napban mindenféle melegrekordok dőltek meg, megviselt valamennyiünket.
Biztos vagyok benne, hogy valami átmeneti problémák voltak az abnormális meleg miatt és természetesen van, aki erre fokozottan érzékeny.
Akartam kérdezni is valamit, gondolkodom egy dolgon, az érdekelt volna, hogy jó lesz-e az úgy, ahogy találtam.
Egyelőre nem zavarlak még, majd ha megerősödsz, pár nap múlva.
Jobbulást kívánok, hűlt az idő kissé.
üdv.: R
Kösz, Megtaláltuk egymást
keri kukac szocimotoros pont hu visszadobta a levelet.
Attila száma amúgy mi? Küldhetitek a keri kukac szocimotoros címre. Kezdek unatkozni, és el sem tudok menni, mert Árpi cuccát lehoztam...Árpád valahol leesett a motorról, de azt mondta jön.
Azt nem tudom, de az a körszakállas 2 akkora pofont...
:-D
Hát ahoz képest hogy nem mennek sehova, nincs itt senki, csak a motorok...mennyit adnak a cigok egy oldalkocsis TS ért?
:)
50 km/h alatt a megfelelő menetszél hiánya miatt bizony számolni kell némi hőgutával. Gondolkodom jövőre beszerezni egy hálós páncélt beszerezni a túl forró nyári nappalokra.
Remélem hamarosan rendbe jössz.
Ez a túra annyira nemmegyünksehova lett, hogy tényleg nem megyek sehova :-)
Pedig mentem volna...
Csörögj rám, ha felébredtél, visszahívlak!
Valahogy elhozzuk a motorodat, még nem indultam el, szóval be tudok ugrani a kulcs/papírokért, aztán felszedek egy pilótát a kempingben.
Vagy ha úgy érzed téged is visszavihetlek a motorhoz.
Tévedtem. Nem délben hanem most és nem Pilismarotra, hanem haza érkeztem.
A motorok nem, az marad Duna bogdányban.
A meleg győzött. Kénytelen voltam mentőt hívni. 80 volt a vérnyomásom, a pulzusom 140.
A rendkívül alacsony kálium szint miatt a legváratlanabb izmok gorcsoltek be.idaig öntöttek belém az infuziot, most hajnalban kidobtak.
Ma mar biztosan nem tudom elhozni a motorom. Holnap is csak talán, nagyon gyenge vagyok.
A jövöhéten kontroll mérés hogy a meleg okozta a nagyon rossz vese értékeket, vagy megadta magát a vesém.
Természetvédő nem engedi a hangos motorozást az erdőben:
http://auto.indavideo.hu/video/Az_utonallo_kos
:-D
Na megkaptam a felszállási engedélyt, Hondán vezérműláncot is kicseréltem, meg a GPS-nek is beraktam tápot, szóval szombat 10-11 körül megnézem a másnapos arcotokat :)
Én holnap délelőtt vagy délben érkezem.
Ha kapok kimenőt, akkor én is kinézek szombaton.
Családi elfoglaltság Budapestre szólít, azért talán lesz annyi idő, hogy meglátogassalak benneteket szombaton estefelé.
Laci
Nekem sem túlzottan. Lehet, hogy egy kora szeptemberi túrát még kell szervezned :-)
Én lehet,hogy szombat délutántól vasárnap délelőttig kinézek erre a "rendezvényre"
De sajnos a kis TS most defektes és egy aprilia leonardo 150-el megyek,(ha megyek)
Idén nem szocitúra-kedvezően alakulnak a dolgaim, de majd még meglátjuk.
Van új lámpakapcsolóm, de nem egyszerű bekötni , az indexet elkezdtem átépíteni ledesre, az sem működik még rendesen, legfeljebb szombaton mennék.
Czövi megy? :-P
Végre egy normális idegenvezető :-D
Köszi!
Mi újság a telekkel?
Tesho! Csak majdnem ebben, az egy ilyen úttörőtábor szerű kemping volt, 100 méterre ettől.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|