:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Hygy!
Gyöszörnek igaza van, Orfűről haza is tudsz sétálni, de azért én nem gyujtanám fel. A többiek hasznositani tudnák az alkatrészeket. Egyébként, ahogy Furfarag csinálja, valahogy úgy kellene ezt előadni, mindig csinálni rajta valamit, ami a megbizhatóságot, a felhasználás barátságossá tételét szolgálja. Amit Gyöször mond abban is van igazság: Nekem volt mindkét tipus,egyikkel sem volt problémám, de a tapasztalatok a baráti körben azt mutatták, hogy az MZ megbizhatóbb volt sok esetben. Ezt be lehet tudni annak is, hogy a Jawas ismerőseim nem foglalkoztak annyit a motorjukkal, mint kellett volna. Szerintem télen szedd szét, rakd össze rendesen és ha nem jó, akkor gondolkodj azon, hogy másik tipust nézel.
A srác autóvezetés közben aludt el (Suzy).
Kérem szépen,az én új gumijaimmal sikeresen hoptat6ó a lábtartó (Heidenau)!! Most hozzá kell szoknom,hogy broadside-olás helyett dönteni is lehet:))
byee
Bocsi gyoszor!!Kevertelek Sanóval,mert maradt egy kis Cseh söröm
(csempésztem:-)) ).
Gyöször!!Cseh-ben lehet kapni optikai gyújtást a Jawádra.Tényleg hány voltos a tied.Megjöttem és az igéretem áll.
Dobre Vecser mindenkinek. Megjöttünk a nagy Cseh-Szlovák túráról.Néhány adat:1568km mentem,26h-át vezettem,60km/h volt az átlag sebességem,és 114km/h a legnagyobb sebességem.A szlovákok naggyon brutálisak,éreztetik a magyarokkal hogy utálnak minket.Mindenkinek csak azt tanácsolhatom,hogy csináltasson akora benzintankot,hogy 1 tankolással(és megse áljon)átjusson szlovákián.:-))Bocsi Pool,mindig vannak kivételek.
Beszámoló majd személyesen szept.5,6,7-én.
Le ne lökd, Örfűn jó lesz tábortűznek!!! :)))))
Gyé.
Atilla, néhány hónapja halt meg az egyik barátom Nyergesújfalunál (ott is lakott), szóval vigyázni kell az egyenesekkel, elaludt vezetés közben.
Részvétem. Ti egyébként még nem jöttetek ki a hegyek közül? tök buli az Alföldön 40 kmet gyakorlatilag tök egyenesben motorozni. :)))) Egy dolog aggaszt mindig. Hogy csont kockásra kopik a gumim. És nem mehetek bele a falu egyetlen ertelmes duplakanyarjaba fél óra alatt 100x oda vissza, mert kihívják a rendőrséget, hogy egy hülye itt randalírozik. Pedig oly jó lenne megtanulni dönteni a lábtartók előtt 1 mmig :)))
Gyöször.
Gyöször.
Hi
Mi meg csak most megyunk. Es hala a szerencsemnek igy felujitas utan megint szar fotengellyel. Szal vegig izgulhatom az utat. A Mora pedig egyedul volt jo szokasahoz hiven. En meg fogom lassan fogom a jawat meggyujtom es megkuldom lefele a mecsekrol, akkor legalabb esztetikai elmenyt fog okozni.
HyGy a megfaradt, csalodott.
Kedves Dávid!
Örülök, hogy megérkeztetek,igy felkészült lesz a Jawás társaság Orfűre, és majd mesélhettek a tűz mellett.Persze a déli szomszédainkat látogatók is mondhatnának majd néhány mondatot arról, milyen is a tenger, ha már Mora volt olyan kedves és képpel csigázott minket.
Kedves Mindenki!
Örömmel értesítelek Benneteket, hogy a Csehhonba indított JAWA expedíció kb. 2000 megtett kilométer után sikeresen földet ért. A JAWAkat ócsárolók szíves figyelmébe ajánlom azon tényt, hogy az út során nem fordult elő semmilyen műszaki malőr, pedig az uton részt vett egy veteran 250-es Panelka is....
Az élménybeszámolót remélem nemsokára olvashatjátok.
Üdv: Dávid
ui.: Ki tud valamit a mi Ural Manager Csávónkról?
Kössz, ez feldobott
De kormolás közben az ember nem alszik :-)
Atilla, néhány hónapja halt meg az egyik barátom Nyergesújfalunál (ott is lakott), szóval vigyázni kell az egyenesekkel, elaludt vezetés közben.
Mora,ezzel a képpel összetörted a szívemet:((((
byee
Néztem a képet, honnan szerezted ezt a posztert a motor mögé? :-)
Bakker! Ez nagyon allatul nez ki!
Igen PeetAir, eddig úgy tűnik, hogy ott leszek Orrfűn. Be is írhattok a táblázatba, a partnert meg már fűzöm, hogy jöjjön el.
A horvát túrára meg sok szerencsét, és ti tartsátok be a követési távolságot, mégha a kocsik szarnak is rá, vagy beelőznek! Én majdnem beszálltam egy terepjáró hátsó ablakán, mert valakinek vészfékezni támadt kedve a kocsisor elején. :(
Ingyen horvát benzint, kevés erdőtüzet!:)
Addig is hadd csorgassam a nyálatokat:)
http://www.alvilag.hu/msanyi/dub640.jpg
Mondtam, hogy túlszervezed :-D
Hja es a tervek keszulnek egy esetleges aluljaro epitesere is mint alternativa. :)
Nehogy azt hidd, hogy erre nem gondoltam! A kerdeses pontban mar megkezdtuk egy feluljaro epiteset, hogy a haladas zokkenomentes legyen:)
Megnéztem a /tura- nál a térképet, és nem jó az útvonal!!!
Az a baj vele, hogy ha sokan leszünk akkor a térképen a 6. pontal jelzett kereszteződésnél összeütközünk saját magunkal,:-)ha nem ütközünk akkor ugye, ha megáll az eleje, akor megáll a vége is alapon saját magunkra fogunk várni, és lefagyunk mint windows! :-)
Pool!
Nem akarlak megbántani, de legközelebb ittas állapotban kerüld el a számitógépet, az internet csatlakozást pedig messziről, mert ha visszaolvasod rájössz, hogy mekkora marhaságot csináltál.
Es most hol van az ellopott TS?
En szivesen segitek a visszakeresben...
gabor
(ja, ruhellem a nemnaponlebarnultantiszorgalmaskissebsegieket...)
Udv itt!
Persze, hogy ott lesztek a turan. Kotelezo! :)
Sziasztok!
Valami még eszembe jutott. Szomorú történet. Van egy barátunk, Viktor (alias Parduc), aki szintén motoros.Komlón lakik.
Ez lett a "veszte".
Már régóta gyűjtött egy motorra, és egy pár hónappal ezelőtt megvett egy szép kék 250-es mz ts-t, az első tulajtól, jó állapotban.
Még az átírás sem történt meg, és már ellopták a ts-t.Parduc volt velünk párszor motorozni, Hygyék is ismerik, nagyon jó gyerek.
A történet folytatása inkább dühítő, mint szomorú.
Párducot nagyon dühítette, hogy valaki csak úgy megfújja a mociját, ezért nyomozásba kezdett.
Talált egy szemtanút, aki elmondta,hogy két 10 év körüli srác vitte el, és hogy rögtön el is estek vele az utcán.
Kiderült, hogy a vele szemben lakó romák porontyai voltak.
El is ballagott a szemtanúval a rendőrségre, akik rögzítették a vallomást. És itt vége is a sztorinak. Azóta semmi fejlemény, egy betű se, pedig ennek már kb két hónapja van...
Párduc szomorú. Mondtuk neki, hogy jöjjön szeptemberben, de csak legörbítette a száját, hogy ő ugyan mivel jöjjön :(
Arra gondoltunk, hogy megérdemelné, hogy velünk tartson, de mivel mi ketten vagyunk, nem tudjuk magunk mögé felvenni.
Nem lenne valaki, aki bevállalná maga mögé a srácot? Szerintem tényleg nagyon jól esne neki...
Most megyek, legyetek jók:
Sly-
Hello HyGy!
Jó a beszámoló csak első olvasásra nem tűnt spontán fogalmazásnak.
A bepiált hozzászólásomért bocsi, nem tudom miért kell még nekem ekkor interneteznem.
A piálásnak sajnos meg is lett az eredménye:
- Ide nem illő hozzászólásom
- Fáj a fejem még most is
- A szőnyegről el kell tüntetnem egy nagy undormányt
Sziasztok!
Végre megjelentünk mi is itt! :) Talán még emlékeztek ránk, velünk találkozhattatok a badacsonyi parkolóban, a pancsival voltunk. Nekünk nagyon tetszett a túra azon része, ahol részt vehettünk. :)
Mostanába ránk jár a rúd, kissb egyfolytában dühös, mert égen földön kutatja, de nem jön rá, hogy mi a baja a pancsinak, miért nem megy a lámpa. :(
Van pár képünk a túráról, majd átvisszük Hygynek, hogy szkennelje be :)
Gumifákat!
ui: Feltétlen ott leszünk a szeptemberi túrán! Gyertek Ti is!
Udv ujra itthon! Jo lehetett. Meg 13 nap es mi is megyunk.
A szeptemberi turara jossz?
Hello
A spontán írás érdekes dolog lehet, valahogy úgy képzelem mint a beszédet, amit egyszer kimondtál az ki lett mondva. :-)
Tehát spontán írás módszere, hogy leírod majd rájössz, hogy ez baromság /v.rossz/de nem javítod ki hiszen akkor már nem spontán, és oda a varázs :-)
Üdv Attila
Hello!
Hat pedig az eleje spontan kb addig meg haza indulunk pecsre, :) azt egybe irtam par nappal a tura utan. Aztan a kati kijavitott a helyesirast es ami momentumokat kihagytam azokat beirta.
Szerinted miert nem spontan?
Témnayleg bocsi, ha vlami hülyeséget írkálok ittR
De, , hoy túléáltem a túrőt ezt meg jkeléle3tt ünmnepelnem a barátaimmal
H valaki aktr hegyxekbe menni, dzóljon.
na bocsi, bvnbv
MIértz intenetezek, has ittam nem tudom.
CSak eg a fontos, kinden motoros vigyátzzzomnn magőátra.
mAJD JÓZANN ÍROK.
aDFDDDIG HELLA!
De egy dolgot azért statikusan pozitívan itélek meg.
AKi szembe jhött motoros az intett!!! Ez nagyon jól esett!!!
Tényleg!
íJHa, olvatam a túrabeszámolót!
HyGy!!!!
Erről csak egy véleményem van!! Ebben fogadni is mernéákj! Tuti, hogy ez nem spontáén írás volt!
Érezni a szövegből!!!
Basszuis , legközeléllenn bb kikapsz!!!ú
eth jhn
Na, mindjárt hjüjhn jön a izpőé
megyek
holnap tutira szégyelmni fofgom magam, de ez van, ez az élet ez a ű
De ezt miért küldte el ktszer?!!!
Szevasztok motroros raráétaim!
Most bebasztam mint állat. rzékenyebbeknek bocsi!
A magas hegyek életveszéklyesek, nehogy megpróbáljatok 2000 méter fölé ereszkednii!!!!
Ez nem vicc!!!
Ha valajki e fölé akar menni légyszi szóljon nekem, csk baráti instrukciókat szeretnék eehhez dni.
Nincs kedvem kijavítani a helysírási hibákat, igazából as billentyűzetem szar, vagy én vagyok bebaszva?
Naaaaaa! Egy a lényeg!
y
íHű ezt most elfelejtettem,!
Aki mostz meg kirándulni, annak jóo uzat, én már lekközelebb csK pÉCSRE MEGYEK
Az a baj, yg ost nem csak sört ittam, d túlélte m a túrát!
Majd jelentkezem..
ííAkűk
Szevasztok motroros raráétaim!
Most bebasztam mint állat. rzékenyebbeknek bocsi!
A magas hegyek életveszéklyesek, nehogy megpróbáljatok 2000 méter fölé ereszkednii!!!!
Ez nem vicc!!!
Ha valajki e fölé akar menni légyszi szóljon nekem, csk baráti instrukciókat szeretnék eehhez dni.
Nincs kedvem kijavítani a helysírási hibákat, igazából as billentyűzetem szar, vagy én vagyok bebaszva?
Naaaaaa! Egy a lényeg!
y
íHű ezt most elfelejtettem,!
Aki mostz meg kirándulni, annak jóo uzat, én már lekközelebb csK pÉCSRE MEGYEK
Az a baj, yg ost nem csak sört ittam, d túlélte m a túrát!
Majd jelentkezem..
ííAkűk
A képen látható 1-es MZ Joker, a 2-es a barátnóje Melinda, Ő csak másnap érkezett azért nem ismerik sokan.
Kedves Béla!
Szeptemberben szeretettel várunk Orfűn, és akkor megismerheted a társaság jó részét. Én Rákoszsentmihályon lakom, ez Tőled nincs messze.Egyébként nem sokan vagyunk pestiek.
sziasztok!
nekem is jawa 638 asom van és 12000ft ér gyöngyösön "felujittattam" a főtengelyt azaz csak ki kellett centirozni de már kezdi elverni a gyujtást, csak panaszkodtam 1 sort. de a lényeg hogy budapesten lakom rákoscsabán lakom, 2 éve költöztem ide és 1 szocimotorost sem ismerek ha valali ezen a környéken lakik akkor dobjon pár sort a fórumba. előrre is kösz
kösz munyi! bizakodom.
tomóka
Néhány órája jöttem meg a Magas Tátrából. Azt tudom mondani, hogy ami ott volt az nem embernek való. Hihetlenül fáraztó, borzalmasan veszélyes és káprázatosan gyönyörű.
Na most akkor elolvasom a túrabeszámolót, úgy hallom már fent van.
Mindenkinek jó motorozást és ha valaki magas hegyekbe akar menni túrázni lebeszélném.
na kozben mar jelentkezett is. :)))
gabor
Nagyon jó a kép+a számozás csak ÉN lennék az a bizonyos 3 :(((
üdv.Ls Laci
No, én meg szavaztam egy tengerpartot :) (HyGynek írtam már, hogy szombaton jöttem vissza HR-ból. Gondolhatjátok, tök szar volt: szerpentinek, tenger, napsütés...fújj ;))
Más: Szó volt egy olyan szocis csapatképről, amin rajta vannak a nevek is. Én csináltam egy ilyet, HyGyvel amit tudtunk, ráirogattunk, de van 3 név, amit nem ugrott be. Ezek helyét számoztam, aki felismeri őket, írja meg. Nameg ha valaki mellé hülyeség van írva, azt is lehet nyugodtan jelezni.
Üdv.:
Sanya
Ja, itt a link:
http://www.alvilag.hu/msanyi/szoci_csop.jpg
Üdv! Az én 250-es ETZ-mel egyenesben képes voltam 140-es km órát kiakasztani:). Na ekkor égettem én ki a kiput+ Le szoktam szerelni és trisos vizzel szoktam átmosni, mint a mixerek befogtam mind a két végét és rázogattam :) Macerás de nekem tiszta lett! Nosza rajta tessék probálkozni:)))
Tesho:
Szerintem is ki kell kormolni a 2T motorokat, vadmotoros azt mondta csak max 105-el megy a gépe, ez a lassú közlekedéstől van. Ha kölcsönadná, puszta felebaráti szeretetből megcsinálnám neki a koromtalanítást:-)
A módszerem: Van itt nálunk Tát-Nyergesújfalu között egy marha hosszú és lapos egyenes. Az elején húzol egy csutka gázt, a közepén a tükörben csak a füstöt látod, a végére pedig húz a gép, és tiszta a kipu. Ha nem vissza felé is megteszed ugyanezt :-)
Viccen kívül, ha sokat megyek helyben (és lassan) szoktam ilyet tenni, volt hogy végigmentem megálltam a túloldalon, álló motorral is dőlt a füst a kipuffogóból és olyan hangja volt mint a tojásrántottának sütés közben, na akkor kell még egy kövéret húzni neki hazafelé is :-)
Ha helyben/lassan használom évente egy ilyen akció Kb 10-20 Km/h-t dob a gépen
(könyen mérhető, hisz oda-vissza csutka gáz):-)
Elég gyilkos dolognak hangzik, de bírja a gép. Más megoldás meg nem igen van, mert ugye a MZ-n csak szétvágni lehet a kipuffogót.
Üdv Attila
Ui.: Ha vadmotoros ezt elolvassa már biztos nincs esélyem segíteni a kiputisztításban :-)
Hello
Én falusi gyerek vagyok, biztosan állíthatom hogy egy irányban (hosszában) meglepően jól lehet motorozni a szántásban, de keresztben maga a borzalom.
Ezért úgy kell benne haladni, mint vitorlás a szembeszélben:-)
Egyébként nem tudom máshol hogy volt, de itt (rezedaszagú falumban)a helyi TSZ magasabb beosztású dolgozói MZ ES 250-t kaptak, kevésbé magasabbak pedig a magasabbaktól lefutott Pannóni T5-öt örököltek. Aratáskor, szántáskor, stb minden nap azzal jártak ki baszogatni a traktorosokat.
Na ott volt rutin, azokat kellett volna látnod milyen módon közlekedtek a szántásban, vagy a tarlón.
(Vadmotoros azt még az aszfalton sem teszi meg:-))
Nem tudom mi a szarnak írtam ennyit, a lényeg az, meg kell védenem a szavazást, van olyan ember aki ideje nagy részében a szántásban motorozik(motorozott), ráadásul minden féle krosszmotor nélkül.
Nem beszélve ifjú korom szántásban, kukoricásban, repcében(a legjobb!!), és minden féle vetésben való közlekedéseiről :-) (Bár azt jobb hogy nem láttad :-))
HyGy-hez kell csatlakoznom, gyakorolj! :-)
Üdv Attila
Hello!
Na Gyoszor akkor gyakorolj meg. :)
Szia Tomóka!
Ne add fel, lehet még ebből másodfokú is, vagy legfelsőbb birósági határozat is. Na, jó csal vicceltem. Szeptemberig még változhat sok minden az ügyedben.
:O)
Nekem a túrán 3,4-et evett (ETZ-150).
Amúgy hazudtoljatok meg,ha nincs igazam,de egy 2T motornak nem tesz jót a 70 km/h,pl hajlamos eltömődni a kipufogó,pedig azt igyekezni kell menet közben rendszeresen kiégetni!!:)))))
byee
Ja, de a mostani szavazasban sem tudtam szavazni a "gátoldalban, ártérben, vagy 2 méter mély sárban" hóbortjaimra :))))) Ezért lett szántás. De gondolom ezt a pontot olyan ember találta ki aki aszfeltról még véletlenül sem tévedt le, illetve, ha igen, akkor az laposan volt :)))) Szántásban ember nem motorozik, ha jó a szantas, meg KTMel sem. Eddigi tapasztalatok alapjan.
Gyöször.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|