hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. november 30. szombat 
András, Andor

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)

:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás

Összesen: 360 oldal

Gexxx
válasz erre | email2004-01-15 10:01:53
FIGYELEM, FIGYELEM!!!

KORÁBBAN EMLÍTETTEM EGY SZOLNOKI BÖRZÉT, DE AZ IDŐPONOT TÉVESEN ADTAM MEG.
SZÓVAL A SZOLNOKI BÖRZE FEBRUÁR 1.-ÉN, VASÁRNAP LESZ

Bocsi

sorszám: 1687 (4566)

HyGy
válasz erre | email2004-01-15 09:50:01
A kovetkezo turara jo lenne ugy ossze hozni, hogy elol es hatul olyan ember mennyen aki tapasztalt es van PMR-je. Mert ha valami baj van az utolso tutira eszre veszi es tud szolni az egesznek es akkor nem szakadunk szet mint a multkor. :)

bye
HyGy
sorszám: 1686 (4559)
(előzmény: nagyfékdobos, 2004-01-15 08:39:23)

nagyfékdobos
válasz erre | email2004-01-15 08:39:23
Örülök neki, hogy ilyen aktív a csapat, nem mástól várjátok a szervezés megoldását, hanem önállóan cselekedtek. HAJRÁ!!

Észrevételem azért volna:
- Az természetes, hogy e szervezők döntik el (előre) az utazósebességet.
- Az is természetes kell, hogy legyen, hogy nem hagynak ott senkit, esetleges lassúsága miatt.

Pool!!

Elárulom neked a titkot. Ha a konvoj első gépésze 70-el repeszt, legyél te az utolsó. Meg fogod látni, hogy a te 110-ed is kevés lesz néha, le fogsz maradni. Ez egyszerű fizika. Ugyanis minden motoros tart távolságot az előtte haladó mögött. Ez a távolság változhat, hisz mindenkinek más a gépe, máskor kell váltani, másként halad emelkedőn, nem tud úgy gurulni a lejtőn, stb... Viszont mikor érzékeli lemaradását, meghúzza a gép bajszát, hogy felzárkózzon. Ámde ha ezt megteszik többen is ( ugye nem egyszerre, hanem szépen egymás után ), bizony a hátul haladóknak tetemes távolságot kell pikk-pakk leküzdeniük.

Előre is bocsánatot kérek mindenkitől, ha rosszul szóltam.

NEM OSZTANI AKARTAM AZ OKOSSÁGOT!
A túrák nagyrészénél én zárom a sort 61-es oldalkocsis TLF-el, innen a tapasztalat. Pegbeszélés szerint az elsők 50 körűl mennek, én mégis sokat pörgök 70-80 -al

csááááááááá
sorszám: 1685 (4557)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 01:30:44)

tesho
válasz erre | email2004-01-15 01:25:43
Ajánlom az Cikkek-nél az eddigi 2 túra leírását! Csak hogy tudd,mégis mire számíts:))
1. alkalommal a Balaton-felvidék volt a cél.
sorszám: 1684 (4550)
(előzmény: AttiT1, 2004-01-15 01:18:38)

tesho
válasz erre | email2004-01-15 01:23:06
Üdv köztünk Atti!

Van Győr mellett is szocis kolléga,aki amúgy sem a nagy tempójáról híres,szerintem jól kijönnétek egymással az úton!!:))
sorszám: 1683 (4549)
(előzmény: AttiT1, 2004-01-15 00:57:13)

AttiT1
válasz erre | email2004-01-15 01:18:38
Két tipp: (nekem elérhető közelségben:))
1,Napfény Kemping-Révfülöp
Full extrás kemping Balatonon, ezért tele is van nyáron rendesen-de elég nagy. A Káli-medence szépségét (főleg motorozás közben) szerintem nem kell ecsetelnem.
2,Castrum Kemping-Balf
Lényegesen kisebb, de szép hely saját úszómedencével, kiadó szobákkal is.

Ezt a két helyet ismerem és merem ajánlani őket. Ha nem nyerte meg a tetszéseteket, dobjátok az ötletet nyugodtan.
sorszám: 1682 (4548)

AttiT1
válasz erre | email2004-01-15 00:57:13
Sziasztok!
Engem is érdekelne ez a kis túra. Majd figyelem a fejleményeket. Kíváncsi vagyok a helszínre, mert abból amit eddig olvastam, valószínű, hogy nekem messze lesz Győrből. Még nem voltam hosszú úton a motorral (Pannónia T1/1964).
Addig erőt gyűjtök!:))
sorszám: 1681 (4545)

Buny
válasz erre | email2004-01-15 00:50:40
Akkor most beszéljünk végre konkrétumokról:
Szerintem mindkét találkozóban az volt a jó, hogy bár voltak szervezők, de mégsem voltak, mert inkább házigazda szerepet töltöttek be.
A pénteki érkezés fakultatív, ha egyszer megjelenik az általunk írt cikk, akkor fény derül arra, miért is érünk olyan későn oda, ha nem indulunk időben.
A hosszab találkozóval kapcsolatos felvetésem a következő:
Idén sok ünnep úgy esik, hogy hétfőre, tehát egy nappal hosszabbítható a dolog, ha erre a hétvégére tervezzük a találkozót.
Pool!
Ha egyszer dolgozni kezdesz egy kapitalistánál, majd ráébredsz arra, hogy mikor mehetsz szabadságra és mennyi időre. Ha magad dolgozol, akkor a megrendelők fognak satuba, és azért nem tudsz egy napot szabaddá tenni, mert időre kell készen lenni.Amíg ebbe nem kóstolsz bele, addíg nem hiszem hogy érteni fogod, miért ér későn oda az ember.
sorszám: 1680 (4544)

Czövi
válasz erre | email2004-01-14 22:19:34
Persze,hogy én szurtam el.Csak azért írtam,mert így is lehet menni,nem kell túl kombinálni a dolgokat.Ha nem jött volna senki ,akkor is ott maradtam volna,majd másnap szepen haza kocoráztam.De nem így történt!!!
sorszám: 1679 (4538)
(előzmény: HyGy, 2004-01-14 10:12:24)

fisi
válasz erre | email2004-01-14 20:40:49
Hali!!

Attila!!!

Te vagy az én emberem, meg remélem még lesznek egy páran!!!
Meg vagyok nyugodva, ha lesz valaki aki esetleg még ott maradna velem és a kedvesemmel még egy pár napot!!!
Én valszeg nem az első idei szocitalira megyek majd hanem inkább arra amelyik nyár közepén lesz, legalább is remélem lesz ilyen???
Akkor remélem lesz még egy pár ember aki marad velünk 2- 3 napot még????

Fisi
sorszám: 1678 (4535)
(előzmény: Atilla, 2004-01-14 12:09:28)

Atilla
válasz erre | email2004-01-14 12:09:28
Hello

Pool
Lehet, hogy nem HyGy, értette félre a dolgot! Már többször írtuk, a sör nálad nem jól párosul a számítógéppel!Na de ez már egész elfogadható hozzászólás, úgy látszik most nem voltál besörözve :-)
Én még hozzátenném:
- A kempingben legyen jó idő.
- a túrán kissé hidegebb legyen mint a kempingben, de eső az ne essen.
Persze ez is a szervezők dolga! :-)
Tréfán kívül itt beszélünk mindenféle állatságról, eddig sem határoztunk meg ilyeneket, és mégis mindkét túra tuti volt. Arról, hogy hova megyünk és ki szervezi (szóval a lényegről) meg egy szó nem esett!!
Én olyan kempingbe megyek amit a szervező jónak talál, mindenki aki magára vállalja a szervezést döntse el melyik a jó kemping, és merre érdemes túrázni, mit érdemes megnézni.
Tudassa előre mikor melyik kempingben találkozunk, (ha azt mondja ő csak éjjel ér oda, hát akkor sincs semmi) Kb mennyibe fog kerülni. Merre megy a túra, ez is kb mennyibe fog kerülni (belépők, parkolás, stb)
Én meg megyek, beszélgetek, motorozok, stb. A jókedv úgyis a jó társaságtól jön nem a tuti kempingtől.
Fisi
Az 1-es túra után mi is ottmaradtunk Hosszúperesztegen +3 napot, hasonló okokból mint amit írtál. Nem mondta senki, hogy vasárnap neked haza kell menned! Ha jó idő lesz, meg tetszik a hely (és most is csak hétvégére lesz szervezve) mi valószínüleg idén is maradunk +2-3 napot!
Üdv Attila
sorszám: 1677 (4526)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 21:30:19)

HyGy
válasz erre | email2004-01-14 10:12:24
Czovi :) itt a telefon szamok teren te kovettel el hibat. :) En mikor hosszu peresztegre mentunk begyujtottem egy ket telszamot ;) es menetkozbe fel hivtam Buny-t, hogy ne izguljanak jovunk csak lassan haladunk. :)

HyGy
sorszám: 1676 (4518)
(előzmény: Czövi, 2004-01-13 22:08:07)

Czövi
válasz erre | email2004-01-13 22:08:07
Szerintem mindenki tudott mindent. Személyesen nem ismertem senkit senkinek nem tudtam a telefon számát és így indultam neki az útnak.Hát elsőnek meg is érkeztem.A helyet is megtaláltam,csak a portás bizonytalanított el,mert nem tudott semmiről.Átmentem egy másik kempinghez,de ott is semmi.Vissza az előzőhöz,és láss csodát a kapuban egy jawás!!Ez az ember a POOL!Öt percig lehettél egyedül,aztán beindult a dolog.
A szervezéshez:
Leggyen bőven hely!!
MELEG víz
tiszta WC
A többi majd úgy is kialakul.
sorszám: 1675 (4507)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 21:30:19)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 21:30:19
Hali!

HyGy, úgy látom picit félreértetted a dolgot. A szervezőknek csak a késői érkezést vetettem fel, mint kritikát az előző túráról. A 3-órás Siklósi pihenő gondolom nem rajtatok múlott.

Az előző hozzászólásaimban a többi dolog csak magyarázat volt arra, hogy miért és milyen feltételeket kellene bevezetni a szervezéssel kapcsolatban. Ami előző két túrán teljesült, de jó lenne, ha a többi találkozón is teljesülne.
De leírom még egyszer:
- A szervezők (de legalább egy a szervezők közül) legyenek időben a helyszínen.
- A kemping ára 1 személynek sátorral motorral ne kerüljön többe xxxx Ft-nál egy napra.
- Legyen melegvíz és elfogadható illemhely.
- Legyen 20-30 ember számára szabad hely a kempingben az esedékes időpontban.
- A kemping ne legyen személy szerint parcellázva, elválasztva.
- A kemping talaja fű legyen (ne avar, gyom, beton vagy föld).
- A szervezők szombatra szervezzenek túrát

Valami ilyesmi feltételekre gondoltam. Semmi egyébre. Ez sok?

Attila! Itt nem beszélt senki sem órára beosztott programsorozatról. De általános terv azért kell, hogy valamilyen keretek között legyen a találkozó. És a tervet nem muszáj mereven követni, de legyen egy kiindulási alap, amin persze menet közben változtatni lehet bármikor, ha kell. És az új látogatók is tudni fogják, hogy mire számítsanak.

Tesho! Na, most helyesen írtam a nevedet? :-))) Szerintem a bor hozta ki belőlem tegnap a rosszat! :-) Máskor nem keverem a sört.

Fisi! Ne aggódj, itt nincsenek komoly indulatok. Csak így írásban tűnik annak.
sorszám: 1674 (4504)

fisi
válasz erre | email2004-01-13 21:12:58
Hali!!!

Te jó ég!!!

Ha ezt tudom, hogy ekkora indulatokat feszítek fel ezzel a több napos túra+ szervezés dologgal inkább meg sem szólalok!!!!:(((

Nem visszakozás képpen, de én pl. nem 1 hetes túráról regéltem, csak arról hogy esetleg egy hétvégét jobban is ki lehet használni!!??
Mert 1 éjszakáért egy 3 személyes dupla falú (láttam pár embernek szintén ilyen van) sátrat állítgasson a franc!!!!
Szerintem nem kell annyira erőlködni a szabikkal, ha valaki ott tud maradni még egy pár napot az maradjon, aki meg nem az menjen, de tényleg nem kezdjünk mindenféle kötelezménybe!!!!
Legfeljebb aki marad még azokat én fogom fotózni+ videózni, a most nemrég vett Canon A70- em tud 640x 480- as rövid vidiket is, legfeljebb majd utólag elküldöm Hygynek.
Én személy szerint nem hiszem hogy idén ezen a szocitalin kívül másra el tudok menni, ezért biztos hogy sokat számít az idő, a hely stb.
Ha lerakom a sátrat akkor minimum csak 5 nap múlva szedem fel!!!

Fisi
sorszám: 1673 (4502)

HyGy
válasz erre | email2004-01-13 18:20:03
Okay en benne vagyok egy tobb napos turaban is, csak ossze kell egyeztetni a szabadsagolasokat ami tenyleg nem lesz ecceru.

bye
HyGy
sorszám: 1672 (4500)
(előzmény: Atilla, 2004-01-13 11:34:25)

vaughan
válasz erre | email2004-01-13 15:04:19
Szaktársak! egy észrevételem lenne: Sok bába közt elvész a gyerek!!!

már nem is a túráról beszéltek....

minden jót!
sorszám: 1671 (4495)

PeetAir
válasz erre | email2004-01-13 14:34:45
Nahat! Egy kicsit nem figyelek es maris vitatkoztok?!
Nem szep dolog.

Amugy nemtom mit kell ennyit korulmenyeskedni. Sztem mind a 2 turank kiraly volt es kesz. A kovetkezok is jok lesznek amig jo a tarsasag es nem vitazunk ilyen hulyesegeken.

Ebben a tobbnapos turaban en is benne lennek, csak sztem nagyon nehez lenne osszeegyeztetni a szabadsagok miatt.
sorszám: 1670 (4494)

Atilla
válasz erre | email2004-01-13 11:34:25
Hello

Ismét ott tartunk, hogy túlbonyolítjuk a dolgot, és a lényegről szó sem esik.
Szerintem az eddigi túrák aránylag jól szervezettek voltak. Eddig mindíg volt hol aludni, kb mind megnéztük amit meg kell, csak ritkán tévedtünk el. Részemről ennyi elég. Sőt ha a szervező azt mondaná, hogy péntek du. 6-ra ott kell lenni, szombat reggel 8-kor indulunk 9-kor vagyunk az első látnivalónál, onnan 9:30-kor indulunk.....stb, akkor azt mondanám a szervezőnek (szerintem nem csak én), hogy menjen a picsába.
Egyébként is köszönjük meg azoknak akik magukra vállalták a szervezést, és a fontos dolgokat meg is oldották!

A másik téma viszont érdekes, tényleg lehetne valami hosszabb (több napos túrát is bedobni, pl úgy hogy legyen benne egy beszélgetős nap is, motorozás a környéken stb.. A hosszabb túrát meg lehetne ugyanúgy szombatra tenni, aki nem ér rá az jöhet pénteken, és neki ugyanaz a túra mint az előzőek voltak.
Üdv Attila
sorszám: 1669 (4487)
(előzmény: HyGy, 2004-01-13 10:13:33)

tesho
válasz erre | email2004-01-13 11:19:30
Azt érném meg Pool,hogy legalább egyszer jól írod le a nickemet...
:-)
sorszám: 1668 (4484)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 00:57:00)

HyGy
válasz erre | email2004-01-13 10:13:33
Pool:

Na alj. :) Ne hogy mar lebasszal minket, hogy megszerveztunk egy talalkozot. Masreszt meg mindent nem tudunk helyetted megcsinalni, pisilesnel is fogjuk az izedet? :) Harmadreszt meg nem tokmind1 hogy mikor ertunk oda? Mindenki oda ert aki akart, amikorra akart, ez nem kenyszertabor hanem egy talalkozo.
En jol ereztem magam es ahogy hallottam a tobbiek is.

Masreszt minden arrol tajekoztattunk titeket a szocimotors oldalon volt egy konkret oldal, leirva az osszes helyszin ahova megyunk leirva az arak (mert elore megkerdeztuk). Sot meg a keping weboldalat is megadtuk aki ez utan nem talal oda egyedul az bena, es teljesseggel alkalmatlan akami fele turazasra. MIt csinalna egy ilyen kulfoldon?

Valamint sikloson azert vesztegeltunk mert akit erdekelt bement a varba mert erdekelte (ez kb a fele banda volt) mi tobbiek meg kint maradtunk beszelgetni, en ott is jol ereztem magam.

tesho:
Mi megmondtuk az ido pontot azt hiszm 6 ora volt, es ha jol gondolom akkor PeetAir kint is volt 6-ra. (EN meg egyebkent meg indulas elott jawat- szereltem, mert meglepodve tapasztaltam hogy nem birom kitolni a garazsbol, mert a gumi lancvedot feltekerte a lancra. :) )
Szoval ha valaki a megbeszelt ido elott erkezik az a sajat dolga. :)

pool: 60-70-et nem kialtottunk ki hanem 80 koruli tempot, 80-90-es tempot nyugodtan tudunk tartani de ennyien ilyen motorokkal szerintem nem erdemes feljebb menni. Egyreszt vannak koztunk jo nehanyan akik kevesbe tapasztaltak es egy ilyen tomeges turan nagyon nagy balaset lehet ha valaki elront valamit es ez NAGY FELELOSEG! Es igen megmondtuk hogy a simsonosokhoz nem igazodunk mert mas a ket kategoria sebesseg tartomanya.
sorszám: 1667 (4483)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 01:04:44)

HyGy
válasz erre | email2004-01-13 10:03:35
Na Pool :) aljunk meg egy szora. Nem mindenki tud eljonni elobb. En sem tudtam szabadsagot kivenni aznapra. :) Sot orultem hogy legalabb tulorazni nem kell eppen akkor. Gondolkodas nem volt, hogy megyunk e mert megyunk. :) Amugy is szerintem senkitol nem varhato el hogy mar 1 hettel elotte ott varjon mikor megbeszeltuk hogy 5-6 korul talalkozunk.
sorszám: 1666 (4482)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 00:57:00)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 01:33:37
Egyszerűen ki kellene kiáltani, hogy aki TARTÓSAN nem tud 90-el jönni, az ne csatlakozzon, mert a többség szenvedni fog.

Az más dolog, hogy aztán végül 80 al fogunk menni. De ha 60-70 et mondunk, akkor olyan is jönni fog akinek a motorja 60 at tud max.

SORRY!
sorszám: 1665 (4478)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 01:30:44)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 01:30:44
Ami az utazó sebességet illeti szintén nagy eltéréseket vettem észre. Az első túrára 80-90 km/o volt kikiáltva.

Én mentem elől, 70 nél nem mentem gyorsabban, de az egész csapat leszakadt. Nem értettem egyszerűen miért. Én bírtam volna 110-el menni, mert jó út volt.

Ha most 60-70 et kiáltunk ki, tuti, hogy 40-50 nél gyorsabban nem fogunk menni. Jön egy két Simsonos és ez lesz a helyzet. MOST NEHOGY FÉLREÉRTSETEK! 10 évig én is Simsonoztam, szeretem a Simsonosokat, ők is ugyanolyan motorosok! De most 20 ember szenvedjen 1-2 ember miatt az nem igazságos szerintem.
sorszám: 1664 (4477)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 01:25:10
Attila!

Gond csak akkor van, ha a szervezők éjfélre érkeznek és mondjuk Te délután kettőre ott vagy. Életedben nem jártál azon a helyen és fogalmad nincs, hogy a többiek hol vannak. Aztán négykor befut egy új tag aki nem tud semmiről. Aztán fél hétkor jön még egy ember....

Ha Te este tízkor érkezel, akkor már fasza, mert már tíz ember vár, de az elsővel mi van? És a másodikkal?
sorszám: 1663 (4476)

tesho
válasz erre | email2004-01-13 01:20:20
Már épp kérdezni akartam,hogy miért vagy ilyen morci,a sör miatt vagy motorozás-elvonási tüneteid vannak,de megelőztél:))

Lehetne a köv. szavazás kérdése,hogy Pool ihat-e több alkoholt és ha igen,mit:)))
sorszám: 1662 (4475)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 01:13:32)

tesho
válasz erre | email2004-01-13 01:14:08
Gyakorlat teszi a mestert...és a szervezőt is:)

A feltérképezésre nem lehet panaszod,a srácok mindent alaposan körbejártak,lefotóztak,stb!

OK,akkor ezután az előzetes egyeztetésnél mindenkinek közölni kell,hogy kb mikorra várható az érkezése..
Akkor a szervező sem fog ott ülni déltől,ha csak 8-tól érkeznek az első jómotorosembörök.
sorszám: 1661 (4474)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 01:04:44)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 01:13:32
Egyébként nem katonás rendről és szervezésről beszélek. De ha összejön húsz ember, tuti, hogy mindenki mást akar. És ilyenkor a szervezőké a döntés, különben mindenki más felé megy. Egy időpontban vagy egy helyszínben nehéz megegyezni, valaki mindig elakad valamiben. Úgy tűnik marha fontos neki, aztán a végül mondjuk el sem jön, vagy ha jön reggel 1 órakor.

Ezek a tények. Remélem senkit nem bántottam meg, nem volt szándékom.

(És vegyétek azt is figyelembe, hogy be vagyok sörözve. Na de azt én sem értem, hogy ma miért a rosszat hozza ki belőlem?!) :-)))
sorszám: 1660 (4473)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 01:04:44
Ami pedig a szervezést illeti a tópartot csak tréfából írtam, de a többit komolyan.

Nehogy már a szervezők legyenek az utolsó vendégek. Annyit azért igazán elvárok, ha a helyszínre érkezek délután 4-kor, akkor legyen ott legalább egy a szervezők közül, aki elmondja, hogy jó helyen járok stb.

Az sem árt, ha előre tudjuk, hogy milyen kempigre számítsunk, mennyi lóvé, van-e melegvíz, egyáltalán motorosokat fogadnak-e, vagy van-e egyáltalán szabd hely.

Ez szerintem nem olyan túl nagy követelmény a szervezőkkel (főleg ha nem egyedül vannak).

Szeretném hozzátenni, hogy a legutóbbi találkozókor csak a szervezők (és a többi résztvevő) késői érkezése zavart, valamint a Siklosi várnál történő vesztegelés. Többi minden OK és jó volt.
sorszám: 1659 (4472)

tesho
válasz erre | email2004-01-13 01:03:20
Mint ÍRTAM,minden csaxervezés kérdése,ha van rá igény és többen is tudnak korábban érkezni,a szervezők sem fognak elzárkózni,hogy ott legyenek időben,nem?
Legkésőbb előtte való nap már úgyis tudni fogja mindenki,hogy mikor érkezik..inkább picit előbb:)
És akkor mindent ehhez lehet igazítani!!

Egyeztetni kell csak és kész.
sorszám: 1658 (4471)
(előzmény: Pool, 2004-01-13 00:52:45)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 00:57:00
Tescho!

Nem kell mellébeszélni! Senki nem igyekezett megérkezni! Senki! Szerintem sokan csak pénteken kezdett gondolkozni, hogy akkor egyátalán útnak induljon vagy sem. És azt nem hiszem el, hogy 20 emberből csak 3 nak (velem együtt) sikerül szabd napot szervezni péntekre. Ezt nem hiszem el.

Az igazság az, hogy aki úgy döntött hogy eljön az is csak pénteken kezdett el pakolni eg hasonló. Na mindegy.
sorszám: 1657 (4470)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 00:52:45
Had meséljek egy rövid történetet:

Az előző találkozóról lesz szó!
Mivel előző nap besöröztem, nem volt kedvem kimászni az ágyamból így végül is csak pénteken délelőtt 11 óra körül indultam útnak Pécs felé (Győrtől 40 Km re lakom). Úgy nagyon nem is siettem, úgyhogy Balatonalmádin és Siófokon is körbenéztem. Így aztán délután 4 körül értem Pécsre, Abaligetre (vagy Orfű?).
Ami meglepett, hogy a kempigngben csak egy motoros volt, aki a korábbi túránkon nem is volt és csak csodálkozva néztünk, hogy a többiek és a szervezők vajon merre lehetnek. Erősen felmerült bennünk a gyanú, hogy valahol máshol. A Pécsiek (szervezők) ugyanis tíz kilométerre vannak és nem tudtam elképzelni, hogy még nem értek még ide.

Elég sokáig csak ketten voltunk míg megérkezett PeetAir az egyik főszervező. Aztán megérkezett Laci Szegedről és aztán semmi. A többiek már sötétben jöttek. Megmondom őszintén nem tudom máig miért.

Tényleg nem értem.

sorszám: 1656 (4469)

Pool
válasz erre | email2004-01-13 00:42:59
Na! Álljunk meg egy szóra!

Itt nem osztok minden véleményt!
Fisi! Úgy látom mi egyet értünk néhány dologban. Én sem értettem meg, hogy miért van az (előző két túránk tapasztalatai), hogy pénteken kezdődik az akció és este 11 ig csak 5-en vagyunk. Azt nem hiszem el, hogy egy nap szabadságot nem tud valaki szerezni magának. Ráadásul van köztünk néhány vállalkozó, aki nincs időhöz kötve. Igazából ennek következtében beszélgetésre, haverkodásra csak a szombati nap jut és azt JAWA részt motorozással töltjük. Igazán jó lenne, ha pénteken mindenki elindulna délelőtt 10 kor legkésőbb és akkor már péntek este is lehetne sütni, beszélgetni meg minden. Így az egész eléggé nyúlfarknyinak tűnik részemről.

Költségekben tényleg úgy 12 ezer pénzzel számolj és a szombati etap 200 max. 300 Km.
sorszám: 1655 (4468)
(előzmény: Munyi, 2004-01-13 00:11:49)

tesho
válasz erre | email2004-01-13 00:38:58
Fisi!

Némiképp igazad van,többen keveseltük a beszélgetéssel eltöltött időt..
Azért a szombatok sem lótás-futásból álltak,a megállásoknál is jókat beszélgettünk,akár egy benzinqton,a Badacsony megmászása közben vagy volt pl közös fürci is a Balatonban... éjszakára meg maradt a "dugó":))
A találkozó helyszínére való elmotorozás pedig MOTOROZÁS,a többségnek olyan utakon és tájon,ahol valszeg még soha nem robogott és mi lehetne szebb,mint szép (ismeretlen?) magyar tájakon való MOTOROZÁS? Nem tudom kit érdekel ilyenkor,hogy 20 vagy 200 km-re megy?!
Azon kívül össze szoktak jönni a chapterek és ha nem akarod,a campingig sem kell egyedül menni! Közben pedig megismred a chapter többi tagját,mire a kis csapat megérkezik!! (lsd Czövi hozzászólását,a csapatos hazaúton a sok beszélgetés miatt 2 helyett 6 óra alatt ért haza:))

Mivel jó lenne vagy 3 találkozót idén összehozni,fülledt nyári éjszákán nem kötelező sátrat állítanod:)

Mivel a fórumról viszonylag jól megismerjük egymást (még közös fotó is van névfeliratokkal az 1. taliról:)), könnyen azonosítható bárki tavalyról,amúgy hagyománnyá kezd válni a nyakba kasztható logós azonosító kártya,amire mindenki felírja a nickjét és emléknek sem utolsó! (lsd a Galériában)

A korai pénteki kezdés pedig megoldható,attól függően,hogy ki mikor tud megérkezni. Szerintem velem egyetemben tavaly is igyekezett mindenki minél előbb megérkezni,de mondom,ezt egyéne válogatja,végülis lehetne péntek d.e.-től a gyülekezés,ha többen ráérnek,de ez valszeg nemsokkal előtte válna csak biztossá...

Na csitulok:)
byee
sorszám: 1654 (4467)
(előzmény: fisi, 2004-01-12 21:02:30)

Munyi
válasz erre | email2004-01-13 00:11:49
Hello-bello!
Látszik, hogy régen jártam a net-en, mert véletlenül amit ide akartam irni, azt az "MZ" témához küldtem, ha valaki kiváncsi a hozzászólásomra, ott megtalálja.
sorszám: 1653 (4464)

fisi
válasz erre | email2004-01-12 21:02:30
Hali Tesho!!

Nem lehet a túra 3 napos??!! Szerintem ez az összesen 1 nap elég pics@nyi idő, még ismerkedni is!!!! ' napért másszunk el 2- 300 km- nyire othonnról??? Szal hogy mondjam, én amolyan apró kirándulásfélére gondoltam, hisz egy akármilyen motorostali is legalább 3 nap!!!
Így meg jóformán megérkezünk, és már pakolhatunk is!!! Mert ugye jó a várnézés stb., de így kissé személytelennek tűnik nekem, senkit sem lehet igazán megismerni, beszélgetni stb. Mittomén legyen péntektől vasárnapig, szerintem jó nem biztos hogy mindenki, de péntekre már igencsak lehet szabit kérni, tehát akkor már péntek délelőtt összefuthatna a banda.
Vagy akkor szervezzétek 1 hónappal későbbre, és akkor nem kell sátrat állítani, csak befekszünk a motor alá egy hálózsákban!!!

Fisi
sorszám: 1652 (4456)
(előzmény: tesho, 2004-01-12 12:24:15)

tesho
válasz erre | email2004-01-12 12:24:15
Fisi kolléga!

Bár már volt róla szó,röviden leírom,hogyan volt eddig:
-találkozás péntek d.u.,este (éjjel:))
-szombaton közös motorozás,este közös kaja paprikásqmpi, gulyás borgácsban.. a 'la Munyi:)
-vasárnap összepakolás,esetleg vmi közös nézelődés vmi közeli látnivalónál (lsd TV-torony),aztán mindenki Isten hírével..

Távolságtól függően kb 10-12 rugó,amúgy Czövi árkalqlációja helytálló!!

byee
sorszám: 1651 (4440)
(előzmény: fisi, 2004-01-11 21:46:15)

HyGy
válasz erre | email2004-01-12 10:58:16
Hja az elozo hozzaszolast tamogatom.
sorszám: 1650 (4436)
(előzmény: Atilla, 2004-01-12 10:53:35)

Atilla
válasz erre | email2004-01-12 10:53:35
Hello

Mint írtam a börzsöny közel van, (Pl kemence max 40 Km) ezért a szervezést szívesen bevállalom, de azért valaki segíthet is! Buny? :-)
De a Börzsönyt májusban nem ajánlom, mert szarrá fagyunk!
Szóval akkor már van Szeged, Tisza-tó, Börzsöny, ebből már lehet szavazni!
Jut eszembe Pool, a Szlovák túrával mi van? Az még reális ötlet volt!
A szabályoknak meg nem sok értelmét látom, szerintem mindemki csinál amit akar, a szervező meg legyen annyira észnél hogy ne tévedjünk el, és ne menjünk olyan helyre ahol nincs semmi.
Ennyi az egész, hogy ezt a szervező hogy oldja meg, mikor ér oda, mikor indulunk az teljesen mellékes. Ha dolgozik és éjfélre van ott az mind1, csak a kemping legyen leszervezve, legyen hely és az elég. Amúgy még úgy járunk mint valami nyamvadt cserkészek, (és egyébb félkatonai szervezetek)agybalökött szabályokkal, meg túlszervezéssel nehezítjük meg saját életünket!
Attila
sorszám: 1649 (4435)
(előzmény: Buny, 2004-01-11 10:33:12)

HyGy
válasz erre | email2004-01-12 10:02:36
Ez sokban fugg attol, hogy honnan es hova mesz es mennyit fogyaszt a motorod. Most nekunk pecsieknek kozel volt. De annyira nem szoktunk sokat menni. Utoljara ezt mentuk:
1.nap: Orfu, Abaliget (barlang), Siklos (var), Szederkeny, Pecs, Orfu
2. nap. Orfu, TV Torony, mindenki haza.

Tipikusan szerintem 200-300km-nel nem megyunk tobbet.
sorszám: 1648 (4434)
(előzmény: Czövi, 2004-01-11 22:06:00)

Czövi
válasz erre | email2004-01-11 22:06:00
A legutóbbi túrán oda-vissza úttal (Telki), valamint Pécs környéki motorozással 650 km-t motoroztam. Elment majdnem két tank benzin, ha jól emlékszem, de lehet, hogy ez kicsit túlzás, ezt nem mértem.
A költségek:
- benzin: 6000 Ft
- kemping: 3000 Ft
- két napi kaja: 2-3000 Ft
- belépők: kb 2000 Ft

Czövi
sorszám: 1647 (4429)
(előzmény: fisi, 2004-01-11 21:52:18)

Czövi
válasz erre | email2004-01-11 22:02:44
Lenne egy javaslatom a túra időpontjára: nem kellene a nyári nagy melegben menni, május valamelyik hétvégéje lenne az ideális. Ekkor még nincs a túl meleg, nem fő a fejed a bukóban, nem folyik a t...n a víz, már a sátorozáshoz is jó a hőmérséklet. A vízparti kempingezést nem erőltetném, mert aki már sátorozott ilyen helyen, az tudja hogy ahol nem irtják a szúnyogokat, ott sorscsapás sátrat felverni. A szúnyoginvázió elrontja az egész hangulatot.
A helyszínről és az időpontról jó lenne még január-februárban dönteni valamilyen szavazásos módszerrel, hogy elegendő idő legyen a túra megszervezésére. Szeged és környéke vagy Buny által felvetett Kemence nagyon jó hely túrázásra.
Üdv mindenkinek!
sorszám: 1646 (4428)

fisi
válasz erre | email2004-01-11 21:52:18
Es atlag mennyit mentetek egy utra alatt,persze az ottani motorozast figyelembe veve? Mar csak azert erdekelnek ezek a dolgok,hogy megis anyagilag kb. hogy szamoljon az ember?!

Fisi
sorszám: 1645 (4426)
(előzmény: fisi, 2004-01-11 21:46:15)

fisi
válasz erre | email2004-01-11 21:46:15
Hali!

Szerintem is alapkovetelmeny,hogy a szervezok legyenek idoben a tura helyszinen! Persze 1-2 ora keses nem gaz, de azert valaki tudja mar hogy mit szeretnenk csinalni! To szerintem sem kovetelmeny,en pl. szemely szerint nem vagyok az a strandolos alkat.Persze nyaron dog melegben azert mas a helyzet. Egyebkent hogy is gondoljatok a turat!?? Remelem nem 2naponta akarunk satrat bontani? Gondolok arra,hogy egy helyen letaborozunk,es innen megyunk portyazni?Vagy hogy csinaltatok?
sorszám: 1644 (4423)
(előzmény: Buny, 2004-01-11 21:06:25)

Buny
válasz erre | email2004-01-11 21:06:25
Az idomkreációmet kéne lefényképezni valami digit masinával,így közbenső állapotról is lenne kép, nem csak a végeredményről.
sorszám: 1643 (4422)
(előzmény: Gyoszor, 2004-01-11 15:59:41)

Gyoszor
válasz erre | email2004-01-11 15:59:41
Mit kell lefényképezni mester?

2 vizsga között kizizzenhetek. (te Bp-n lax ugye?)

Gyöször.
sorszám: 1642 (4415)
(előzmény: Buny, 2004-01-11 10:33:12)

lajos
válasz erre | email2004-01-11 10:37:14
Kedves motorozást kedvelő Nyájas Olvasó!
Előrebocsátom, Szeged és környékére a túrát megszervezem ha igény van rá, csak az időpontot közöljétek az alábbiak figyelembe vételével. Ha aktuálissá válik ismertetem az elképzelésem, és akkor minden ötletet örömmel veszek.
Most inkább Bony és Attila túra elképzelésére reagálnék.Örömmel mennék akár hosszab több napos túrára is ha időben értesülök róla. Folyamatos munkaredben (szombat,vasárnap, ünnepnap, éjjel, nappal) dolgozok 12 órás napi munkaidővel így havonta 14 alkalommal dolgozok, elviekben lenne idő a túrára. A gond csak annyi, hogy a következő havi szolgálati beosztás az aktuáli hónap 4-én vagy 5-én elkészül amin változtatni nincs mód. Cserét pedig nem szeretek kérni. (jan. 5-én már kész volt a febr. szolg beoszt. 3 nap szab.-al 11 napot dolgozok)
Más. Pool-lal egyetértek. Én is így képzeltem el a feladatokat ha túra szervezésre kerül sor.
Üdvözlettel:Laci
sorszám: 1641 (4410)

Buny
válasz erre | email2004-01-11 10:33:12
Örülök, hogy vitaindító hozászólásom végre meghozta a kedvet az íráshoz.
Attila!
Nem vagy lelassulva, csak én dobtam követ az álló vízbe, és ennek a hullámait olvashatod.A szegedi találkozóval kapcsolatban semmilyen szervezési fejleményt nem olvashattam, ezért mertem elindulni a saját utamon. (Furfarag már egy éve igéri, hogy jön fényképezni a Tuning, fejlesztés rovatban megszellőztetett idom kreációmat, így járulva hozzá a cikkek gyarapodásához, a segítsége meg jól jönne egy szervezéshez, mert több szem többet lát.)
Czövihez kapcsolódva az elképzelésem a következő:
Tisza tó északi részén keresünk egy kempinget, vagy a Tisza mellett ebben az irányban, ahol a szállásunk lesz. Innen 2 órás motorozással elérhető Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen,Tokaj hogy csak nagyobbakat említsem meg.Én úgy gondolom, hogy ez mindenképpen nyári találkozó kéne legyen, a víz közelsége miatt, hátha egyszer fürödni is lenne időnk.A másik oka, hogy ezt a helyet néztem ki az, hogy a keleti országrész chaptereinek létrehozását így segíthetjük elő leginkább.(Ez motoros vallási szempontból lényeges nagyon:térítés, meg a minden.)Bár,Pécs környékén élőknek ez egy kicsit arrébb van, de mint a tavalyi évben láttuk ez csak idő kérdése, és mindenki odaér.
Nem ellenezném a Börzsönyt, mint bevezető találkozót, Kemence környékén nagyon szép helyek vannak.Szerintem egyáltalán nem fontos a tó, vagy vízpart, mert ezzel esetleg kizárunk nagyon sok szép helyet. Az alapokban ne térjünk el, de ennek a társaságnak és spontán szerveződő találkozóinknak, az a nagy előnye, hogy nem meghatározott szabályok mentén haladunk, hanem mindíg az adott hely, a társaság és az időjárás által szabályozott keretek között.Véleményem az, ezt a lazaságot kell alapvető értéknek tekinteni, mert így alakíthatjuk legjobban saját izlésünk szerint a dolgokat.
sorszám: 1640 (4409)

Czövi
válasz erre | email2004-01-10 22:11:37
üdv mindenkinek!
megnéztem két könyvemet,a magyar várak és amagyar kastélyok címüt.tele van az ország látnivalóval.ezek után böngésztem a www.magyar várak.hu oldalakon ahol részletes térképek is találhatók.azt tudnám javasolni hogy első lépésként elkellene azt dönteni, hogy az ország melyik részére menjen a társaság.majd ezek után lehetne a látnivalókat megkeresni,utvonalat és szállás helyet nézni.az előző túra alpján szerintem sok motorozás,beszélgetés és egy kevéske szerelési lehetőség kell inkább, a látnivalók se mellékesek a kilóméterek között.csak hogy értsétek:egyedül pécsre leértem két és fél óra alatt vissza hat óra volt. a többi időt az eszmecsere töltötte ki.
sorszám: 1639 (4402)

tesho
válasz erre | email2004-01-10 19:36:13
Egész jó az új cikk!!! Bár nem ez érződik,de ha belegondolok,nem kevés km-t tettek meg a "főhősök"..
Így már pláne várom,hogy a Jawa-ra is kiterjedjen a Szavazás!
:-))))))))))
sorszám: 1638 (4397)

Összesen: 360 oldal

Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
:: Fórumok ::
MZ (49050)
Motoros túra (17987)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)